Koirani

Kiia   Super   Brie   Chili   BO
> Omat koirani
> Muistoissa
> Sijoituskoirani
> Yhteisomistuskoirani
> Amazeme-jalostusurokset
C.I.B C.I.E FI & BALT & EE & LV & LT MVA KLB CH BALT & LT & LV & EE VMVA PMV-10 LTV-14 BALTVV-17 LVVV-17 FIVV-17 EEVV-19 FI TVA FI RTVA BH JK1 HK1 TK2
Amazeme Golden Queen
"Super"
Super
Kuva: Mikko Marttinen

Superin tokoura numeroin

Luokka: EVL
Paikka ja aika: Laukaa 24.9.2017
Tuomari: Riikka Pulliainen

No tämä koe ei olisi enemmän mennä penkin alle. Super oli sen oloinen, ettei toko nappaa. Pääsisikö tekemään jotain mukavaa... Paikkaistuminen ja -makuu onnistuivat. En nyt enää muista liikejärjestystä mutta itse liikkeet muistan kyllä hyvin. Seuraamisessa erityisesti täyskäännökset olivat väljiä + askeleissa taakse Super peruutti aika lailla liian kauas minusta. Zeta (i-s-m) oli tokassa setissä. Super teki kolme hienoa seisomista. Ruutu oli ekassa setissä ja eteenlähetyksen sijaan Super päätti lähteä suoraan ruutuun. Keskeytin liikkeen. Luoksetulon eka stoppi oli vauhtiin nähden turhan hidas. Ohjattu nouto oli myös hidas + Super kuitenkin syöksähti kapulalle. Pitkässä liikkeessä Super ei lähtenyt kierrolle vaan oli mallailemassa kapulaa suuhunsa. Käskin pois. Tunnistunoudossa olisi saanut olla enemmän vauhtia. Kauko-ohjauksessa tuli yksi ylimääräinen käsky ja tämän lisäksi Super eteni jonkin verran. Vaikka pisteillä ei juhlittu ja vaikka Superia ei tällä kertaa toko napannut, oli kiva kuitenkin päästä kisaamaan Superin kanssa. On se kyllä hassu koira. Osaa kyllä liikkeet erinomaisesti mutta sitten välistä väläyttelee tätä EPEK-puolta itsestään.

arvosana pisteet
Istuminen ryhmässä 9,5 19
Paikkamakuu ja luoksetulo 9,5 19
Vapaana seuraaminen 7,5 22,5
Zeta 0 0
Luoksetulo 7,5 30
"Ruutu" 0 0
Ohjattu noutaminen 7,5 22,5
"Kiertohässäkkä" 0 0
Tunnari 8,5 25,5
Kauko-ohjaus 6 24
Yhteensä 162,5
TULOS EVL0
Sijoitus + huomautuksia -
Luokka: EVL
Paikka ja aika: Pieksämäki 8.5.2016
Tuomari: Erkki Shemeikka

Paikkaistuminen ja -makuu menivät hienosti. Super keskittyi, eikä liikutellut tassujaan. Onneksemme olimme paikkamakuussa ensimmäisenä, niin sain sanoa maahan-käskyn ensimmäisenä. Toinen osio aloitettiin zetalla (i-s-m). Onnistuimme tässä todella hyvin. Luoksetulossa Super vähän ennakoi stoppeja. Ruudussa olisi saaanut mennä loppuun asti samalla vauhdilla. Ohjatussa (vasen) Super tapansa mukaisesti vähän huolimattomasti meni kapulalle. Toisen osan lopuksi tuli seuraaminen. Tämä oli muuten varsin kelvollista mutta perusasennoissa, taaksepäin askelissa ja peruuttamisessa oli "hieman" yliyrittämisen makua. :) Kolmanteen settiin lähettiin sanoisinko hyvin hermostunein fiiliksin. Tiesin, että jos nyt onnistuisimme lopuissa kolmessa liikkeissä, tulisi Superista tottelevaisuusvalio. Onneksi paikan päällä oli serkkuni rauhoittamassa minua (ja katsomassa keskimmäisen poikani perään). Aloitimme tunnarilla. Palautus oli aavistuksen verran hidas. Kaukkarit sen sijaan onnistuivat hienosti. Ennen viimeistä liikettä olin kuolla. Super lähti hienosti kiertämään merkkiä ja suureksi yllätyksekseni istui käskystä, vaikkakin aavistuksen hitaasti. Saimme oikean (eli umpiesteen), ja Super lähti hienosti kapulalle. Pistevähennys tuli aavistuksen verran holtittomasta kapulakäyttäytymisestä: Super vähän pyöräytti kapulaa tassuillaan ennen nostoa. :) Tässä kohdin en pystynyt enää pidättämään ilonkyyneleitä vaan purskahdin itkuun ja halasin tuomarisetää. Erkillä olikin siinä ihmettelemistä.

arvosana pisteet
Istuminen ryhmässä 10 20
Paikkamakuu ja luoksetulo 10 20
Vapaana seuraaminen 7 21
Zeta 9 27
Luoksetulo 8 32
"Ruutu" 9 36
Ohjattu noutaminen 9 27
"Kiertohässäkkä" 7,5 30
Tunnari 9 27
Kauko-ohjaus 9 36
Yhteensä 276
TULOS EVL1
Sijoitus + huomautuksia 1./6 FI TVA
Luokka: EVL
Paikka ja aika: Pieksämäki 16.4.2016
Tuomari: Tommi Varis

Paikkaistuminen ja -makuu sekä luoksetulo tehtiin kokeen lopussa ja ne menivät ihan kiitettävästi. Paikkamakuussa Super meni taas toisen ohjaajan käskystä maahan. Seuraaminen ei tuntunut kovin hyvältä ja peruuttaminen ei ollut kovin hyvä. Tosin juuri ennen omaa suoritusta tein yhden peruutukseen lähdön ja astuin vahingossa Superin tassun päälle. Zetassa jäi yksi vaihto tekemättä. Luoksetulossa sattui ja tapahtui. Eka stoppi oli valuva ja toiseen tarvittiin toinen käsky. Ei se loppukaan mitään priimaa ollut. Ruudun tyhjäänlähetyksessä Superin toinen takatassu oli viivan päällä niin, että yksi varvas oli viivan ulkopuolella. Koska en ollut varma, hyväksyisikö tuomari tämän, yritin korjata mutta turhaan. Saimme tästä nollan. Ohjatusta noudossa saimme vasemman. Super meni hienosti merkille ja siitä lähti hienosti vasemmalle kapulalle mutta aivan yllättäen kesken matkan vaihtoi suuntaa ja haki keskimmäisen. Olin niin yllättynyt tästä äkillisestä suunnanmuutoksesta, etten ehtinyt reagoimaan. Tunnarissa palautus oli luokattoman hidas ja olisiko ollut loppuperusasentokin vino. Kaukkarit onnistuivat muuten hyvin mutta tarvittiin pari ylimääräistä käskyä. Pitkässä liikkeessä Super kiersi hienosti merkin ja jäi vaadittuun asentoon mutta toi väärän kapulan. Siitä nolla. Kokeeseen mahtui paljon onnistumisia mutta myös pari ohjaajan virhettä sekä pari koiran virhettä. Tuntuu olevan nyt tiukassa tämä meidän valioituminen. :)

arvosana pisteet
Istuminen ryhmässä 10 20
Paikkamakuu ja luoksetulo 7,5 15
Vapaana seuraaminen 8 24
Zeta 7 21
Luoksetulo 6 24
"Ruutu" 0 0
Ohjattu noutaminen 0 0
"Kiertohässäkkä" 0 0
Tunnari 8 24
Kauko-ohjaus 6 24
Yhteensä 152
TULOS EVL0
Sijoitus + huomautuksia - -
Luokka: EVL
Paikka ja aika: Pieksämäki 12.3.2016
Tuomari: Erkki Shemeikka

Paikkaistuminen ja -makuu sekä luoksetulo menivät ihan kiitettävästi. Istumisessa Super oli vähän tassutellut ja maahan meni jo ensimmäisen ohjaajan käskystä. Seuraaminen oli muuten melko ok mutta peruuttaminen ei sitten onnistunut laisinkaan. Zeta (s-i-m) meni nollille, koska Super ennakoi ekan stopin, minkä vuoksi jouduin käskemään Superin uudestaan seuraamaan. Tajuttuaan tehneensä virheen Super kävi epävarmaksi ja tassutteli seisomisessa minun ohittaessa Superin. Tämän lisäksi istuminen meni maahanmenoksi. Luoksetulossa myös sattui ja tapahtui kummia. Ensimmäiseen kutsuun tarvittiin kaksi käskyä. Tämän lisäksi ensimmäinen väli on kyllä hidas. Stopit sinällään olivat hyvät. Ruudun eteenlähetys onnistui ja itse ruutuun meno mutta Super ennakoi maahanmenon aika voimakkaasti. Ohjatussa noudossa saimme oikean. Merkki oli hidas ja sitten vielä Super saalisti jonkin verran kapulaa. Tunnari oli hyvä. Kaukkarit olivat hyvät mutta ensimmäiseen vaihtoon tarvittiin kaksi käskyä. Kokonaan uusi liike onnistui muutoin mutta Super taas vähän saalisti kapulaa. Kaiken kaikkiaa voin olla tyytyväinen suoritukseemme, sillä alun perin paljon pelkäämäni uudet liikkeet eivät koituneet päämme menoksi vaan ne vanhat ja ennen kaikkea tässä kokeessa Superin jonkin asteinen alisuoriutuminen minun megalomaanisen jännittämisen vuoksi.

arvosana pisteet
Istuminen ryhmässä 8 16
Paikkamakuu ja luoksetulo 8 16
Vapaana seuraaminen 7 21
Zeta 0 0
Luoksetulo 6 24
"Ruutu" 7 28
Ohjattu noutaminen 8 24
"Kiertohässäkkä" 8,5 34
Tunnari 10 30
Kauko-ohjaus 7 28
Yhteensä 221
TULOS EVL3
Sijoitus + huomautuksia - 2./3

Luokka: EVL
Paikka ja aika: Vimpeli 28.7.2015
Tuomari: Veijo Kinnunen

Saimme peruutuspaikan Vimpeliin ja vaikka PM-kokeemme meni täysin penkin alle, päätin lähteä uhmaamaan onneani. Paikkaistuminen onnistui. Saimme siitä 10. Myös paikkamakuu onnistui. Nyt en enää muista mistä tuli pistevähennys. Saimme siis siitä 8. Seuraaminen oli ihan kelvollista. Saimme siitä 8,5. Zetan jäävät onnistuivat. Saimme siitä 9. Sitten alkoi alamäki. Luoksetulosta saimme 6,5. Taisi tulla tulpakäskyjä. Ruudussa kävi niin, että Super päätti käydä makaamaan ruutunauhan suuntaisesti nauhan viereen mutta ruudun ulkopuolelle. Ohjatussa noudossa olisi saanut olla enemmän vauhtia. Saimme siitä 8. Tunnistusnoudossa sattui ja tapahtui jotain. Enää en muista mitä mutta saimme siitä 5. Kauko-ohjauksestakin saimme 5. Ei tullut Superista valiota vanhoilla säännöillä mutta tuleepa sitten uusilla.


Luokka: EVL
Paikka ja aika: Laukaa 26.7.2015
Tuomari: Salme Mujunen

Tässä kokeessa sitten sattui ja tapahtui. Ensinnäkin vettä satoi kaatamalla ja kenttä lainehti. Paikkaistuminen onnistui hyvin mutta sen jälkeen saimme vierustoverimme niskaamme. Onneksi koiran omistaja oli sen verran hereillä, että ehti napata kaveria niskasta kiinni mutta sanotaanko, että hieman oli jännittynyt olo niin minulla kuin Superilla, kun menin piilolle. Paikkamakuusta saimme 9. Seuraaminen oli luokatonta. Super oli selkeästi koko ajan varuillaan ja pälyili ympärille. Odotti ilmeisesti jotakuta ns. nurkan takaa. Zeta onnistui. Saimme siitä 9,5. Luoksetulossa tarvittiin kaksi maahan-käskyä ja seisominen olisi saanut olla parempi. Saimme 6,5. Ruudussa Super päätti mennä suorilta ruutuun, eikä ottanut käskyjäni kuuleviin korviinsa, joten päätin pakata kimpsut ja kampsut ja luikkia häntä koipien välissä anopin luo kahville ja mansikkakakulle inhottavasta kaatosateesta. :)


Luokka: EVL
Paikka ja aika: Huittinen 28.6.2015
Tuomari: Juha Kurtti

Lähdimme kisoihin vähän turhan aikaisin pennuista ja Super oli aivan muissa maailmoissa. Paikkaistumisesta ja -makuusta tuli kuitenkin 10. Seuraamisesta saimme 9, vaikka ei se ihan priimaa omaan silmään ollut. Zetasta tuli 7. Yksi väärä vaihto. Luoksetulossa sattui ja tapahtui ja siitä saimme 5. Ruutu ei löytynyt ja saimme siitä nollan. Ohjatussa noudossa Super päätti hakea vasemman sijaan oikean... Metallinouto sentään onnistui jotenkuten. Tunnistusnoudossa oli jotain häröilyä ja saimme siitä 5. Kauko-ohjauksessa loppui sitten viimeinenkin yrittäminen.


Luokka: EVL
Paikka ja aika: Varkaus 21.2.2015
Tuomari: Mauri Pehkonen

Paikkaistuminen ja -makuu menivät hienosti. Seuraamisen alussa Super oli kuutamolla ja jätätti hieman. Onneksi Super kuitenkin tästä ryhdistäytyi ja teki hyvän seuraamisen sitten lopuilta. Zeta (m-i-s) meni muutoin hyvin mutta seisomisen jälkeen ei meinannut lähteä seuraamaan. Ajatukset olivat selkeästi muualla ja tämä ei enteillyt hyvää. Luoksetulossa ei mennyt maahan kuin vasta kolmannella käskyllä. Kahdella ensimmäisellä tuijotti vain yleisöä, eikä nostanut katsettaan ylös. Luoksetulon stoppi oli ok mutta jätti tekemättä maahanmenon ja tuli suoraan sivulle. Ruudun merkki oli hyvä mutta sitten hävisi ruutu ja Super tuli minun sivulle istumaan. Tulin siihen tulokseen, että oli parempi lähteä kotiin, koska Super oli selkeästi jossain muualla, emmekä tulisi nauttimaan suurestikaan kokeesta. Enteilikö juoksuja, se jää nähtäväksi.

arvosana pisteet
Istuminen ryhmässä 9,5 28,5
Paikkamakuu 10 20
Vapaana seuraaminen 8 24
Zeta 9 27
Luoksetulo 0 0
"Ruutu" 0 0
Ohjattu noutaminen - -
Hyppynouto - -
Tunnari - -
Kauko-ohjaus - -
Yhteensä 99,5
TULOS EVL-
Sijoitus + huomautuksia - -

Luokka: EVL
Paikka ja aika: Pieksämäki 7.2.2015
Tuomari: Marko Puranen

Paikkaistuminen ja -makuu menivät hienosti, vaikka minulla oli flunssan runteleman ääneni kanssa jonkin verran ongelmia. Käskyt olivat lähinnä kiekaisuja. Seuraaminen olisi ollut muuten passelia mutta alussa vähän säädettiin. Zetassa (-i-s-m) jäi maahanmeno tekemättä johtuen ääniongelmistani mitä luultavimmin. Luoksetulossa sitten tapahtui taas kummia. Super pysähtyi juostuaan viisi metriä. Hetken siinä katsoimme toisiamme ja koska liikkuri ei reagoinut mitenkään tilanteeseen, päädyin antamaan toisen käskyn. Loppuperusasento oli vino kuten kaikki muutkin loppuperusasennot tässä kokeessa. Ruutu onnistui, vaikka pelkäsin kovasti oman ääneni vuoksi. Olen ollut flunssassa ja minulla on ääni lähes kokonaan kadoksissa. Ohjatussa noudossa saimme vasemman. Merkille meno olisi saanut olla nopeampi, loppuperusasento oli taas vino ja sitten Super "hieman" saalisti kapulaa. Hyppynoudossa piti tuumailuhetken ennen kuin nosti kapulan ja toi minulle. Tunnariin tuomari olisi toivonut enemmän nopeutta. Kaukkarit menivät yllättävän hyvin. Yhteen vaihtoon Super tarvitsi kaksi käskyä ja ennakoi loppuperusasennon mutta hei, ei yhtään ennakointia itse vaihdoissa ja teknisestikin ne onnistuivat hienosti!

arvosana pisteet
Istuminen ryhmässä 10 30
Paikkamakuu 10 20
Vapaana seuraaminen 7 21
Zeta 6 18
Luoksetulo 5 20
"Ruutu" 9 36
Ohjattu noutaminen 7 21
Hyppynouto 7,5 22,5
Tunnari 7,5 22,5
Kauko-ohjaus 6 24
Yhteensä 235
TULOS EVL2
Sijoitus + huomautuksia 9./9 -

Luokka: EVL
Paikka ja aika: Pori 18.1.2015
Tuomari: Ilkka Stén

Paikkaistuminen ja -makuu menivät hienosti. Seuraaminen oli varsin passelia. Fiilis oli hyvä mutta sitten tapahtui jotain perin kummallista. Luoksetulossa jätettäessä tarvittiin kaksi käskyä (halli kaikui jonkin verran) mutta ei siinä kaikki. Kun käännyin, Super seisoi paikallaan. Eka stoppi oli valuva ja sen lisäksi lähti liikkeelle ennen käskyä. Ei siinä enää ollut tuomarilla pisteitä jaettavana. Ruutu oli ihan ok. Ohjattu (oikea) oli perussettiä. Hyppynoudossa sen sijaan kapula tuntui painavan kuin synti ja se piti tiputtaa maahan. Kun käskin uudestaan, Super murisi kapulalle, nosti sen mutta tiputti uudestaan. Sain sen kyllä poimittua maasta mutta virheitä oli jo aivan liikaa. Tunnari oli hieno. Kaukkareissa Super teki vaihtoja ihan omaan tahtiinsa mutta onneksi kuitenkin oikeassa järjestyksessä, vaikka aloitimme seisomisella ;) Että vaihteeksi sitten sellainen koe.

arvosana pisteet
Istuminen ryhmässä 10 30
Paikkamakuu 10 20
Vapaana seuraaminen 8,5 25,5
Zeta 10 30
Luoksetulo 0 0
"Ruutu" 10 40
Ohjattu noutaminen 10 30
Hyppynouto 0 0
Tunnari 10 30
Kauko-ohjaus 0 0
Yhteensä 200,5
TULOS EVL3
Sijoitus + huomautuksia 3./4 -

Luokka: EVL
Paikka ja aika: Pieksämäki 6.1.2016
Tuomari: Mauri Pehkonen

Paikkaistuminen ja -makuu menivät hienosti. Istumisessa tosin oli liikutellut pari kertaa tassujaan. Liekö kylmyys tehnyt tämän. Seuraaminen oli varsin passelia. Muutama löysähkö käännös mahtui mukaan. Zeta (s-i-m) meni muuten hienosti mutta istumisesta tarvittiin kaksi seuraamiskäskyä. Hööpötin. Luoksetulossa eka stoppi oli hieman valuva ja loppuperusasento aavistuksen verran vino. Ruudussa oli saanut mennä nopeammin merkille. Ohjattu tehtiinkin nyt toisesta suunnasta ja meidän oikealle puolelle jäi ruutu. Super lähti merkille hieman epävarmana mutta meni kuitenkin. Onhan ohjatun merkki ollut meillä aina vähän huono mutta nyt selvästi Super mietti tuota ruutua siinä oikealla. Loppumeni ihan hyvin. Saimme siis oikeanpuoleisen kapulan. Hyppynoudossa paluu olisi saanut (taas) olla nopeampi. Tunnari oli hieno. Kaukkareissa tarvittiin istumisesta seisomiseen kaksi käskyä. Hieno koe kaiken kaikkiaan. Ulkona oli rapsakka keli ja hallissakin kuitenkin sen 8-9 astetta pakkasta. Selvisimme silti kylmyydestä huolimatta ja varsin kelvollisella tuloksella.

arvosana pisteet
Istuminen ryhmässä 9 27
Paikkamakuu 10 20
Vapaana seuraaminen 8,5 25,5
Zeta 8 24
Luoksetulo 7 28
"Ruutu" 9 36
Ohjattu noutaminen 8 24
Hyppynouto 8 24
Tunnari 10 30
Kauko-ohjaus 8 32
Yhteensä 270,5
TULOS EVL1
Sijoitus + huomautuksia 2./8 -

Luokka: EVL
Paikka ja aika: Pieksämäki 13.12.2014
Tuomari: Riikka Pulliainen

Paikkaistuminen ja -makuu menivät hienosti. Seuraaminen oli alkuun vähän voimatonta mutta sitten muistin olla itsekin mukana, niin johan alkoi sujua. Zeta (i-m-s) meni hienosti. Kuten myös luoksetulo ja ruutu. Ohjatussa saimme oikean. Se meni muutoin ihan hienosti mutta Super taas "vähän" saalisti kapulaa. Hyppynoudon paluu oli hidas. Siitä pistevähennys. Tunnarissa haisteli ja haisteli, nosti oman, lähti tuomaan, tiputti sen suusta ja hetken mietittyään nosti sen itse ja toi sen minulle. Kaukkareissa ensimmäiset kaksi vaihtoa onnistuivat mutta sitten seisomisesta Super meni itsenäisesti takaisin istumaan ja varmaan näki minun ilmeestä, että väärin meni ja alkoi tarjoamaan kaikkia mahdollisia vaihtoja siihen perään. Mitään ei enää ollut pelastettavissa.

arvosana pisteet
Istuminen ryhmässä 9,5 28,5
Paikkamakuu 10 20
Vapaana seuraaminen 8 24
Zeta 9,5 28,5
Luoksetulo 9 36
"Ruutu" 9,5 38
Ohjattu noutaminen 8 24
Hyppynouto 8 24
Tunnari 6 18
Kauko-ohjaus 0 0
Yhteensä 241
TULOS EVL2
Sijoitus + huomautuksia -

Luokka: EVL
Paikka ja aika: Pieksämäki 15.11.2014
Tuomari: Kaisa Poutanen

Paikkaistuminen ja -makuu menivät hienosti. Seuraaminen oli omasta mielestäni ihan mallikasta mutta mukaan mahtui pari kontaktin tippumista ja täyskäännökset olivat vähän väljiä. Zetasta (s-m-i) Super teki maahanmenon seisomisena. Luoksetulossa ennen liikkeen alkua liikkuri jäi juttelemaan tuomarin kanssa, minkä vuoksi kontakti ehti tipahtaa ja näin ollen Super ei mennyt maahan ensimmäisestä käskystä. Ruudun merkki oli hitaanpuoleinen ja tämän lisäksi Super lähti ruudusta liikkurin käskystä. Ohjatussa noudossa (oikea) merkille meno olisi saanut olla nopeampi ja sitten Super taas saalisti kapulaa. Hyppynoudossa Super hyppäsi, nosti kapulan, tuli hypyn taakse seisomaan ja hyppäsi yli vasta toistettuani käskyn. Loppuperusasento oli myös vino. Sanoisin silti, että rokotus oli kyllä aika raju... Tunnarin vähennystä en tiedä. Kaukkareissa Super eteni noin 15 cm. Vaikka tulos ei ollut kummonen, reilun viikon treenitauon jälkeen olin kyllä tyytyväinen suoritukseemme. Jospa me saisimme sen toisen ykkösen jo seuraavassa kokeessamme...

arvosana pisteet
Istuminen ryhmässä 10 30
Paikkamakuu 10 20
Vapaana seuraaminen 7,5 22,5
Zeta 6,5 19,5
Luoksetulo 7 28
"Ruutu" 6 24
Ohjattu noutaminen 7 21
Hyppynouto 0 0
Tunnari 8 24
Kauko-ohjaus 8 32
Yhteensä 221
TULOS EVL3
Sijoitus + huomautuksia -

Luokka: EVL
Paikka ja aika: Pieksämäki 18.10.2014
Tuomari: Ossi Harjula

Paikkaistuminen ja -makuu menivät hienosti. Seuraaminen oli varsin mallikasta. Joissain käännöksissä kontakti varmaan laski hetkeksi. Zeta (i-s-m) meni loistavasti. Luoksetulossa lopussa olisi saanut tulla tiiviimmin eteen. Ruutu oli hieno, vaikkakin olisi saanut olla vielä nopeampi. Ohjatussa noudossa luovutti himpun verran liian kaukaa. Hyppynoudossa tiputti lämpimän kapulan maahan mutta nosti sen itse ja toi sen minulle. Tunnistusnouto oli hieno. Kaukkareissa tarvittiin yhteen vaihtoon kaksi käskyä.

arvosana pisteet
Istuminen ryhmässä 10 30
Paikkamakuu 10 20
Vapaana seuraaminen 8 24
Zeta 10 30
Luoksetulo 9 36
"Ruutu" 9 36
Ohjattu noutaminen 9 27
Hyppynouto 7 21
Tunnari 10 30
Kauko-ohjaus 7,5 30
Yhteensä 284
TULOS EVL1
Sijoitus + huomautuksia 1./6

Luokka: EVL
Paikka ja aika: Kangasala 28.9.2014
Tuomari: Ilkka Stén

Paikkaistuminen ja -makuu menivät hienosti, vaikka pari koiraa oli mennyt maahan paikkaistumisessa. Liikkeet olivat sekoitetussa järjetyksessä, enkä nyt enää muista mikä olikaan se järjestys. Seuraaminen oli ihan ok. Alkuun vähän kontakti huonoa mutta sitten kun mopo lähti käyntiin, oli se varsin hyvää. Zetassa (i-s-m) jäi jostain ihmeen syystä maahanmeno tekemättä. Luoksetulossa eka stoppi oli vähän huono. Ruudussa sattui ja tapahtui. Ensin merkillä Super meni istumaan, lähti ekasta käskystä mutta ei edennyt tarpeeksi, joten annoin toisen käskyn. Nyt ruutu löytyi ja loppu meni hyvin. Ohjatussa noudossa oli hakemassa keskimmäistä mutta sain ohjattua oikealle. Hyppynoudon virhettä en nyt muista. Tunnistusnouto oli todella hieno. Kaukkareissa tehtiinkin sitten vaihtoja omaan tahtiin ja vieläpä väärässä järjestyksessä.

arvosana pisteet
Istuminen ryhmässä 10 30
Paikkamakuu 10 20
Vapaana seuraaminen 8,5 25,5
Zeta 7 21
Luoksetulo 8 24
"Ruutu" 6 24
Ohjattu noutaminen 7 21
Hyppynouto 8 24
Tunnari 10 30
Kauko-ohjaus 0 0
Yhteensä 227,5
TULOS EVL2
Sijoitus + huomautuksia 7./9

Luokka: EVL
Paikka ja aika: Laukaa 26.6.2014
Tuomari: Mauri Pehkonen

Paikkaistuminen: Super meni aivan yllättäen maahan ajassa 1 min 50 s. Oli ollut koko ajan todella valpas mutta sitten vain läsähtänyt maahan.
Paikkamakuu: Ei ongelmia.
Seuraaminen: Seuraaminen oli tällä kertaa hieman parempaa kuin viime kokeessa.
Zeta (maahan-seiso-istu): Onnistui täydellisesti.
Luoksetulo: Luoksetulossa Super meni jätettäessä liikkurin käskystä maahan. Eka stoppi oli hidas ja luoksetulo kauttaaltaan oli hidas.
Ruutu: Merkille meno oli järjettömän hidas. Ruutuun Super lähti löntystellen. Haisteli välistä maata. Annoin toisen käskyn. Nyt Super lähti iloisemmin mutta kävi juuri nauhan edessä maahan. Ruutu tehtiin kolmannen osan viimeisenä liikkeenä.
Ohjattu nouto (vasen): Merkille Super meni vähän paremmin kuin ruudun merkille. Ohjattu tehtiin toisen osion ensimmäisenä liikkeenä (muistaakseni). Kapulalle Super laukkasi mutta sitten syöksähti kapulan kimppuun ja tuli jolkutellen takaisin.
Hyppynouto: Hyppynoudo oli ihan ok vaikkakin himpun verran hidas.
Tunnari: Tunnistusnouto oli muuten ihan ok mutta tuli takaisin hitaasti. Olisiko loppuperusasento ollut vielä hieman vino.
Kaukkarit: Kaukkareissa etenemä oli n. 10 cm. Kaikki vaihdot onnistuivat ensimmäisellä käskyllä.

arvosana pisteet
Istuminen ryhmässä 0 0
Paikkamakuu 10 20
Vapaana seuraaminen 8 24
Zeta 10 30
Luoksetulo 6 18
"Ruutu" 0 0
Ohjattu noutaminen 8 24
Hyppynouto 8 24
Tunnari 7 21
Kauko-ohjaus 9 36
Yhteensä 203
TULOS EVL3
Sijoitus + huomautuksia 2./4

Luokka: EVL
Paikka ja aika: Jyväskylä 15.6.2014
Tuomari: Tommi Varis

Paikkaistuminen: Oli hyvä.
Paikkamakuu: Ei ongelmia.
Seuraaminen: Seuraaminen oli mielestäni luokatonta. Super jopa jätätti juoksuosuudessa ja käännökset oikealle olivat todella väljät. Seuraaminen tuli kolmannen osion toisensa liikkeenä.
Zeta (istu-maahan-seiso): Zeta epäonnistui täysin. Maahanmeno jäi tekemättä ja muissa jäävissä Super kääntyi minun perään ohittaessani Superia. Tätä tyttö ei ole koskaan aikaisemmin tehnyt. Murr... Zeta oli kokeen viimeinen liike.
Luoksetulo: Luoksetulossa Super ei tehnyt ensimmäistä stoppia. Ei ottanut käskyä edes kuuleviin korviinsa. Luoksetulo tehtiin toisen liikesarjan viimeisenä liikkeenä.
Ruutu: Merkille ja ruutuun menot olivat molemmat todella hitaat (ravilla). Ruudussa Super ennakoi maahanmenon. Ruutu tehtiin toisen osan kolmantena liikkeenä.
Ohjattu nouto (oikea): Merkille Super meni vähän paremmin kuin ruudun merkille. Ohjattu tehtiin kolmannen osion ensimmäisenä liikkeenä. Kapulalle Super laukkasi mutta sitten syöksähti kapulan kimppuun ja tuli jolkutellen takaisin. Sivulletulo oli hieman vino.
Hyppynouto: Hyppynoudossa paluu olisi voinut olla nopeampi ja kapulan Super olisi saanut nostaa nopeammin.
Tunnari: Tunnistusnouto oli muuten ihan ok mutta lähti kapuloille liikkurin käskystä.
Kaukkarit: Kaukkareissa etenemä oli n. 20 cm ja ensimmäiseen vaihtoon tarvittiin kolme käskyä. Kaukkarit tehtiin heti tunnarin jälkeen.

arvosana pisteet
Istuminen ryhmässä 10 30
Paikkamakuu 10 20
Vapaana seuraaminen 7 21
Zeta 0 0
Luoksetulo 5 15
"Ruutu" 7 28
Ohjattu noutaminen 7 21
Hyppynouto 7,5 22,5
Tunnari 7 21
Kauko-ohjaus 6 24
Yhteensä 207,5
TULOS EVL3
Sijoitus + huomautuksia 4./5

Luokka: EVL
Paikka ja aika: Pieksämäki 12.6.2014
Tuomari: Riikka Pulliainen

Paikkaistuminen: Oli hyvä, ellei jopa erinomainen.
Paikkamakuu: Myös tämä onnistui hienosti. Super oli kuulemma kuitenkin vähän haistellut maata.
Seuraaminen: Seuraaminen oli ihan buenoa.
Zeta (istu-maahan-seiso): Zetassa istuminen ei onnistunut, muut onnistuivat.
Luoksetulo: Luoksetulon ekaa stoppia ei tapahtunut.
Ruutu: Merkille meno oli ihan hyvä ja ruutuunkin mentiin ihan kivalla vauhdilla. Super kuitenkin alkoi haistella maata ja pian sieltä popsikin jotain suuhunsa. Minä tyhmyyksissäni huomautin asiasta tuomarille, joka oli siis tämän kyllä nähnyt jo ihan itse. Varmaan tästä ylimääräisestä jutustelusta ja jo saadusta palkasta johtuen Super ajatteli, että homma oli ohi ja lähti tulemaan luokseni. Päätin keskeyttää kokeen, koska minulta meni fiilikset koko kokeesta.

arvosana pisteet
Istuminen ryhmässä 10 30
Paikkamakuu 9,5 19
Vapaana seuraaminen 8 24
Zeta 6,5 19,5
Luoksetulo 5 15
"Ruutu" 0 0
Ohjattu noutaminen
Hyppynouto
Tunnari
Kauko-ohjaus
Yhteensä 112,5
TULOS EVL-
Sijoitus + huomautuksia -
Luokka: EVL
Paikka ja aika: Pieksämäki 29.5.2014
Tuomari: Erkki Shemeikka

Paikkaistuminen: Oli muutoin hyvä mutta Super oli kerran korjannut jalkojen asentoa.
Paikkamakuu: Ei ongelmia.
Seuraaminen: Seuraaminen oli mielestäni hyvää, vaikkemme siitä paljon saaneetkaan.
Zeta (istu-maahan-seiso): Zeta onnistui täydellisesti.
Luoksetulo: Luoksetulon aloituksessa juuri ennen liikkeen alkua Super nousikin seisomaan. Stopit olivat ihan ok.
Ruutu: Merkille meno oli hyvä. Myös ruutuun meno oli hyvä. Toisen käännöksen jälkeen Super oli nostanut takapuoltaan ylös. Siitä pistevähennys.
Ohjattu nouto (vasen): Merkille Super meni hyvin mutta lähti taas hakemaan oikeaa kapulaa. Pysäytin Superin ja annoin uuden käskyn. Nyt Super ohitti keskimmäisen kapulan ja nouti vasemman kapulan.
Hyppynouto: Hyppynoudossa paluu olisi voinut olla nopeampi mutta Super ei kuitenkaan tiputtanut kapulaa.
Tunnari: Tunnistusnouto oli muuten ihan ok mutta tiputti vahingossa kapulan kerran mutta nosti sen samantien itse.
Kaukkarit: Kaukkareissa etenemä oli n. 20 cm. Yhden vaihdon Super ennakoi.

arvosana pisteet
Istuminen ryhmässä 9 27
Paikkamakuu 10 20
Vapaana seuraaminen 7,5 22,5
Zeta 9 27
Luoksetulo 7,5 30
"Ruutu" 7 28
Ohjattu noutaminen 7 21
Hyppynouto 9 27
Tunnari 7 21
Kauko-ohjaus 7,5 30
Yhteensä 253,5
TULOS EVL2
Sijoitus + huomautuksia 2./6

Luokka: EVL
Paikka ja aika: Padasjoki 27.5.2014
Tuomari: Marita Packalén

Paikkaistuminen: Oli hyvä, ellei jopa erinomainen.
Paikkamakuu: Myös tämä onnistui hienosti.
Seuraaminen: Seuraaminen oli varsin mallikasta.
Zeta (istu-seiso-maahan): Zeta onnistui täydellisesti.
Luoksetulo: Luoksetulo onnistui todella hienosti.
Ruutu: Merkille meno oli hyvä mutta Super ei löytänyt ruutua. Ruutu oli vasemmalla ja olin sen näyttänyt oikealla kädellä. Ruutunauhat eivät näkyneet ruohikosta. Myös oranssit merkit eroittuivat huonosti. Lienee tässä syy epäonnistumiseen.
Ohjattu nouto (vasen): Merkille Super meni hyvin. Merkiltä Super kääntyi hienosti vasemmalle mutta koska noutokapula ei näkynyt nurmen seasta (oli vähän niin kuin montussa) Super lähti noutamaan kesimmäistä kapulaa. Pysäytin Superin ja käskin uudestaan. Nyt Super lähti kehänauhaa kohti juosten kapulan ohi. Sitten Super lähtikin tulemaan takaisin päin ja haistelemalla nosti oikean kapulan maasta.
Hyppynouto: Hyppynoudossa Super tiputti taas kapulan kerran mutta nosti sen itsenäisesti.
Tunnari: Tunnistusnoudossa Super meinasi karata kapuloille, jotka muuten olivat ruudun edessä. Super myös hutiloiden nosti oman kapulan.
Kaukkarit: Kaukkareissa ensimmäiseen vaihtoon tarvittiin kaksi käskyä. Yhden vaihdon Super ennakoi ja seisomisesta istumisen Super teki seisomisesta maahanmenona.

arvosana pisteet
Istuminen ryhmässä 10 30
Paikkamakuu 10 20
Vapaana seuraaminen 9 27
Zeta 10 30
Luoksetulo 10 30
"Ruutu" 0 0
Ohjattu noutaminen 7 21
Hyppynouto 8 24
Tunnari 8 24
Kauko-ohjaus 5 20
Yhteensä 236
TULOS EVL2
Sijoitus + huomautuksia 1./2

Luokka: EVL
Paikka ja aika: Pieksämäki 26.4.2014
Tuomari: Riikka Pulliainen

Paikkaistuminen: Oli hyvä, ellei jopa erinomainen.
Paikkamakuu: Myös tämä onnistui hienosti, vaikka olimme rivin viimeinen koira.
Seuraaminen: Seuraaminen oli varsin buenoa.
Zeta (istu-maahan-seiso): Zeta onnistui täydellisesti.
Luoksetulo: Luoksetulon aloituksessa annoin tarpeeksi napakan käskyn, jotta sain varmasti koiran heti ensimmäisellä käskyllä maahan. Tahtoi nimittäin taas kuulostella yleisöä. Pysäytystä Super ei tehnyt mutta maahanmeno oli upea. Myös loppuliike oli erinomainen.
Ruutu: Merkille meno oli hidas. Olin juuri ennen omaa vuoroani hoksannut, että hyppy oli sijoitettu merkin vasemmalle puolelle. Kävin treenaamassa tilannetta pikaisesti pihalla ja hypyllehän Super pyrki. Jouduin tästä kieltämään ja saimme muutaman onnistuneen toiston merkille. Lienee tästä hieman epämääräisestä jutusta johtuen sekä merkki että ruutu olivat hitaita. Tempo pysyi kuitenkin koko ajan samana.
Ohjattu nouto (vasen): Merkille Super meni vähän paremmin mutta ei edelleenkään laukalla. Super lähti hakemaan oikeaa. Sain Superin pysäytettyä ja ohjattua vasemmalle. Ihme on siis tapahtunut.
Hyppynouto: Hyppynoudossa alku oli ihan lupaava mutta sitten ennen paluuhyppyä Super tiputti taas jälleen kerran noutokapulan maahan, tuijotti minua hetken, nosti sen ilman erillistä käskyä, tuli hypyn taakse tuijottamaan minua, hyppäsi yli kolauttaen ja tiputti kapulan varpailleni seisten. Eipähän siinä enää jäänyt pisteitä jaettavaksi.
Tunnari: Tunnistusnouto oli muuten ihan ok mutta korjasi otetta kerran ja loppuperusasento oli vino.
Kaukkarit: Kaukkarit nollasimme siten, että Super meni jätettäessä maahan vasta toisella käskyllä. Ensimmäiseen vaihtoon tarvittiin kaksi käskyä. Myös toiseen seisomiseen tarvittiin kaksi käskyä. Tämä yhdistettynä pieneen etenemään oli tulos nolla.

arvosana pisteet
Istuminen ryhmässä 10 30
Paikkamakuu 10 20
Vapaana seuraaminen 8 24
Zeta 10 30
Luoksetulo 5 20
"Ruutu" 9 36
Ohjattu noutaminen 5 15
Hyppynouto 0 0
Tunnari 8,5 25,5
Kauko-ohjaus 0 0
Yhteensä 200,5
TULOS EVL3
Sijoitus + huomautuksia 10./12

Luokka: EVL
Paikka ja aika: Mikkeli 17.4.2014
Tuomari: Pauli Härkönen

Paikkaistuminen: Oli hyvä, ellei jopa erinomainen.
Paikkamakuu: Myös tämä onnistui hienosti, vaikka olimme rivin viimeinen koira.
Seuraaminen: Seuraaminen oli varsin buenoa.
Zeta (maahan-istu-seiso): Super teki maahan-istu-maahan.
Luoksetulo: Luoksetulon aloituksessa Super kuulosteli yleisön jorinoita, kun annoin ensimmäisen maahanmeno-käskyn. Super ei myöskään mennyt toisella käskyllä maahan, joten nollasimme liikkeen tällä. Teimme sen kuitenkin kokeenomaisesti loppuun. Seisominen oli valuva. Maahanmenoa ei tapahtunut laisinkaan.
Ruutu: Merkille lähtiessä Super pongasi esteen aidan vieressä ja kävi kurkkaamassa sen taakse, kunnes pongasi merkin ja meni sen taakse itseensä täysin tyytyväisenä. Ruutuun Super lähti epävarmana, sillä kentällä oli vielä diagonaalisesti luoksetulon merkit, joita Super ensin katseli, että josko ne olivat ruutu. Super sitten kuitenkin hoksasi ruudun ja meni sinne iloisesti ja kivalla vauhdilla.
Ohjattu nouto (vasen): Merkille Super meni todella hitaasti. Käskystä Super lähti oikealle. Annoin pysäytyskäskyn ja uuden noutokäskyn mutta Super päätti hakea oikean.
Hyppynouto: Hyppynoudossa alku oli ihan lupaava mutta paluuhypyn jälkeen Super tiputti kapulan maahan. Katselimme siinä hetken toisiamme silmiin (Superilla korvat pystyssä, häntä heiluen), kunnes Super nosti kapulan ja toi sen minulle.
Tunnari: Tunnistusnoudon alussa Super hyppäsikin eteeni, josta jouduin käskemään Superin takaisin sivulle. Muuten liike oli ok.
Kaukkarit: Kaukkarit nollasimme siten, ettei Super mennyt kolmannellakaan käskyllä maahan. Itse vaihdot sujuivat ihan ok. Ei teknisesti täysin puhtaasti. Etenemä oli noin 20 cm.

arvosana pisteet
Istuminen ryhmässä 10 30
Paikkamakuu 10 20
Vapaana seuraaminen 8,5 25,5
Zeta 7 21
Luoksetulo 0 0
"Ruutu" 7,5 30
Ohjattu noutaminen 0 0
Hyppynouto 7 21
Tunnari 6,5 19,5
Kauko-ohjaus 0 0
Yhteensä 167
TULOS EVL0
Sijoitus + huomautuksia -

Luokka: EVL
Paikka ja aika: Varkaus 6.12.2013
Tuomari: Tommi Varis

Paikkaistuminen: Oli hyvä, ellei jopa erinomainen.
Paikkamakuu: Paikkamakuun alussa Super läsähti jo ensimmäisen ohjaajan käskystä maahan mutta onneksi pysyi sitten siellä. Olimme jonossa neljänsiä. Tämän lisäksi aivan siinä liikkeen alkaessa Super peruutteli perusasennossa. Oli hieman innoissaan.
Seuraaminen: Seuraaminen oli mielestäni varsin mukavaa. Joitain lyhyitä kontaktinlaskuja mahtui mukaan ja osittain seuraaminen oli tiivistä. Vasemmalle paikalla kääntymisen Super ylikorjasi vinoon.
Zeta (istu-maahan-seiso): Onnistuimme kaikissa kolmessa mutta minä hölmö olin aina huitassut kädellä ottaessani koiran mukaan. Siitä pistevähennys.
Luoksetulo: Luoksetulon aloituksessa Super kuulosteli yleisön jorinoita, kun annoin ensimmäisen maahanmeno-käskyn. Ensimmäinen stoppi oli ok ottaen huomioon, että matto oli liukas. Super pysäytti itsensä luistellen. Luoksetulon maahanmeno oli varsin vauhdikas. Super läsähti vauhdista maahan ja liukui matolla ainakin puoli metriä.
Ruutu: Ruudun merkki oli melko lähellä kehän rajavaa aitaa eli aivan siinä yleisön vieressä. Lähetin merkille mutta Super alkoi katseellaan (tai nenällään) etsiä jotakuta tai jotain yleisön joukosta. Käskin uudestaan merkille. Super jatkoi toimintaansa. Nyt yleisö hiljeni. Käskin kolmannen kerran ja nyt Super lähti merkille mutta meni merkille istumaan. Tästä lähetin ruutuun mutta Super ei pongannut sitä. Jätin leikin sikseen.
Ohjattu nouto (vasen): Merkille Super meni ravaten. Nyt Super hienosti pysähtyi seisomaan merkille ja haki lujalla vauhdilla vasemman kapulan. Vauhdista johtuen käpälät suti kapulan kohdalla. :) Lopussa sivulletuloon olin hölmöyksissäni antanut Superille käsiavun.
Hyppynouto: Hyppynoudossa kävi hassu kömmähdys. Kisakaveri oli juuri siinä kohdin aidan toisella puolella syöttämässä koiralleen kissanruokaa, kun Super hyppäsi hypyn yli ja alkoi haistella aidalle päin, että mikäs täällä näin hyvälle tuoksuu. Jouduin siis antamaan uuden noutokäskyn. Loppu meni hyvin.
Tunnari: Tunnistusnouto oli muuten hyvä mutta Super korjaili kyllä aivan liian monta kertaa otettaan kapulasta. Tämän lisäksi luovutuksessa luovutti huolimattomasti niin, että kapula tipahti minulla kädestä maahan.
Kaukkarit: Kauko-ohjaus alkoi ihan hyvin. Super teki hienosti ensimmäiset neljä vaihtoa (i-s-m-s) mutta kun piti mennä istumaan, Super kävi epävarmaksi... ajatteli varmaan, että kyllähän sen palkan on jo nyt tultava, kun on aina aikaisemminkin jo tässä vaiheessa tullut ja otti useamman askeleen eteen. Lopetin hommat siihen ja annoin palautteen tytölle välittömästi (höpö höpö).

arvosana pisteet
Istuminen ryhmässä 10 30
Paikkamakuu 7 14
Vapaana seuraaminen 8 24
Zeta 8 24
Luoksetulo 7 28
"Ruutu" 0 0
Ohjattu noutaminen 8,5 25,5
Hyppynouto 5 15
Tunnari 7 21
Kauko-ohjaus 0 0
Yhteensä 181,5
TULOS EVL0
Sijoitus + huomautuksia -

Luokka: VOI
Paikka ja aika: Pieksämäki 23.3.2013
Tuomari: Erkki Shemeikka

Superin toinen voittajaluokan koe meni oikein mallikkaasti, vaikka mukaan mahtui muutama kömmähdys. Tuomari oli vähäsanainen arvostelunsa perusteluissa, joten osa pistevähennysten syistä jäi minulle epäselväksi. Paikkamakuu oli hyvä, kuten myös seuraaminen. Liikkeestä istuminen moitteeton. Luoksetulon ensimmäinen pysähdys olisi saanut olla napakampi ja maahanmenoon tarvittiin kaksi käskyä. Ruutu oli mielestäni kyllä todella hieno suoritus. Super laukkasi (ei kylläkään kiitolaukannut) ruutuun, kävi ensimmäisestä käskystä maahan ja loppuosakin sujui hienosti. Hyppynoudossa Super vahingossa pudotti kapulan maahan ennen hyppyä mutta nosti sen ihan omatoimisesti. Metallinouto oli mielestäni varsin bueno. Ote olisi voinut kenties olla vähän lujempi. Tunnistusnoudossa olisiko taas tuo ote ollut hieman löysä ja luovutus himpun verran liian kaukana. Kauko-ohjauksessa Super hieman eteni ja yhteen vaihtoon tarvittiin kaksi käskyä. Kaiken kaikkiaan olen todella tyytyväinen Superin (ja itseni) suoritukseen. Super teki koko kokeen ajan erinomaisella vireellä töitä. Muutama moka mahtui matkaan, ja osa virheistä johtuu yksinkertaisesti siitä, ettei tiettyjä asioita ole viilattu ihan loppuun saakka (luoksetulon stopit ja kaket). Jatkamme tokoilua syksymmällä ev-luokan liikkeiden parissa.

  arvosana pisteet
Paikalla makaaminen 10 40
Seuraaminen taluttimetta 8,5 34
Istuminen seuraamisen yhteydessä 10 30
Luoksetulo 6 24
"Ruutu" 8 32
Noutaminen esteen yli hypäten 7 14
Metalliesineen nouto 9 18
Tunnistusnouto 8 32
Kauko-ohjaus 7 28
Kokonaisvaikutus 8 8
Yhteensä 260
TULOS VOI1
Sijoitus + huomautuksia 1./5

Luokka: VOI
Paikka ja aika: Pieksämäki 6.1.2013
Tuomari: Mauri Pehkonen

Superin debyytti voittajaluokassa ei oikein ottanut tulta alleen. Kaikki maahanmenot onnistuivat vasta toisella käskyllä. Syynä tähän lienee se, että olen viime aikoina kovasti yrittänyt kitkeä pois maahanmenon ennakoinnit. Myös paikkamakuussa Super meni maahan vasta toisesta käskystä. Heti paikkamakuun alussa viereinen kaveri kävi Superin tykönä juttua heittämässä ja loppupuolella yhden ohjaajan puhelin soi piilossa. Onneksi nämä eivät vaikuttaneet muuhun kuin minuun... Seuraaminen oli tällä kertaa varsin passelia. Parempaankin Super pystyy mutta olen kyllä varsin tyytyväinen tämänpäiväiseen esitykseen. Liikkeestä istuminen onnistui myös hienosti mutta sitten alkoi alamäki. Luoksetulossa meni tosiaan maahan vasta toisella käskyllä ja teki ensimmäisen stopin reilusti merkin ohi. Näin ollen tuomari katsoi, ettei Super tehnyt ensimmäistä stoppia. Luoksetulon maahanmeno ja sivulletulo onnistuivat. Ruutu löytyi heti ja Super upposikin sinne hienosti. Jäi käskystä seisomaan ja meni maahan heti ensimmäisellä käskyllä MUTTA kun olin tehnyt ensimmäisen käännöksen, lähti tyttö minun matkaan. Liike meni siis nollille. Hyppynouto oli hyvä. Metallinoudossa en tajunnut pyytää pienintä kapulaa ja kenties tämän vuoksi Super tiputti kapulan jaloilleni - seisten. Tunnarissa Super varasti kapuloille liikkurin käskystä. Kauko-ohjauksessa maahan mentiin taas vasta toisesta käskystä. Tämän lisäksi Super eteni hieman alle oman mittansa. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa sitten keväämmällä. Paljon hyvää löytyi suorituksestamme mutta sitten tuollaisia pöllöyksiäkin mahtui väliin.

  arvosana pisteet
Paikalla makaaminen 8 32
Seuraaminen taluttimetta 9 36
Istuminen seuraamisen yhteydessä 10 30
Luoksetulo 0 0
"Ruutu" 0 0
Noutaminen esteen yli hypäten 10 20
Metalliesineen nouto 5 10
Tunnistusnouto 7 28
Kauko-ohjaus 5 20
Kokonaisvaikutus 7 7
Yhteensä 183
TULOS VOI0
Sijoitus + huomautuksia

» Takaisin sivun yläosaan


Luokka: AVO
Paikka ja aika: PM-toko Laukaa 9.10.2011
Tuomari: Katja Rautiainen

Koe oli kokonaisuutena hyvä suoritus Superilta. Itse jännitykseltäni mokailin antamalla väärän käskyn esim. luoksetulossa ja varmistelin turhaan sivulletuloja kääntämällä hieman olkapäätä. Myös seuraaminen oli jäykkää minulta. Koira teki kyllä hyvää työtä. Kaikesta tästä huolimatta saimme tarvittavan määrän pisteitä ykköstulokseen ja samalla TK2-koulutustunnuksen. Nyt pääsemmekin voittajaluokan liikkeiden kimppuun toden teolla.

arvosana pisteet
Paikalla makaaminen 10 30
Seuraaminen taluttimetta 8 16
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9 18
Luoksetulo 5 15
Seisominen seuraamisen yhteydessä 9 18
Noutaminen 9 18
Kauko-ohjaus 9 27
Estehyppy 7 14
Kokonaisvaikutus 8 8
Yhteensä 164
TULOS AVO1
Sijoitus + huomautuksia 3./5 TK2

Luokka: AVO
Paikka ja aika: Laukaa 21.5.2011
Tuomari: Riikka Pulliainen

Alku oli passeli, vaikka jo seuraamisessa oli havaittavista pieniä keskittymisvaikeuksia. Käännöksissä oli löysyyttä ja yksi perusasento jäi tekemättä. Maahanmeno onnistui vasta toisella käskyllä. Luoksetulossa Super ei ottanut kuuleviin korviinsa pysäytyskäskyä vaan paineli suoraan päätä pahkaa läpi. Seisominen oli ihan ok, vaikka tuomari tulkitsikin minun antaneen käsimerkin. Mutta pakka sitten lopullisesti levisi noutoon. Jouduin keskeyttämään kokeen, sillä katsoin, ettei yhteistyömme pikkutytön kanssa oikein sujunut suunnitelmien mukaan. Super oli selkeästi aivan jotenkin väärässä moodissa, enkä voinut sen jatkaa samaa rataa.

arvosana pisteet
Paikalla makaaminen 10 30
Seuraaminen taluttimetta 8 16
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 7 14
Luoksetulo 5 15
Seisominen seuraamisen yhteydessä 7 14
Noutaminen - -
Kauko-ohjaus - -
Estehyppy - -
Kokonaisvaikutus - -
Yhteensä 89
TULOS AVO-
Sijoitus + huomautuksia Ohj. keskeytti

Luokka: AVO
Paikka ja aika: Muurame 13.5.2011
Tuomari: Mauri Pehkonen

Alku oli meillä hieman jähmeä, kun itse jännitin niin kovasti ja Superinkin piti hieman tarkistella lepattavia kehänauhoja. Paikkamakuussa annoin himpun verran liian kovan käskyn. Siitä tuli se pistevähennys. Liikkeestä maahanmeno meni jälleen kerran vasta toisella käskyllä. Teen tässä jotain todella mystistä, sillä tämä liike on kyllä treeneissä 99% hanskassa. Luoksetulon pysäytys oli melko liukuva. Noudossa Super leikki aika reilusti kapulalla. Syöksyi siis kapulan kimppuun. Estehypyllä kolautti takaisin hypyssä. Kaiken kaikkiaan suoritus oli hyvä, vaikka saimme kehän reunalle varsin kohtuullista häiriötä. Varsinaisia treenattavia juttuja ei ole kuin tuo luoksetulo.

arvosana pisteet
Paikalla makaaminen 9 27
Seuraaminen taluttimetta 9 18
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 8 16
Luoksetulo 7 21
Seisominen seuraamisen yhteydessä 10 20
Noutaminen 7 14
Kauko-ohjaus 9 27
Estehyppy 7 14
Kokonaisvaikutus 9 9
Yhteensä 166
TULOS AVO1
Sijoitus + huomautuksia 3./8

Luokka: AVO
Paikka ja aika: Pieksämäki 16.4.2011
Tuomari: Riikka Pulliainen

Paikkamakuu meni hienosti, vaikka ryhmästä lähti yksi koira muita leikkiin kutsumaan. Seuraaminen oli hyvää. Maahanmenoon tarvittiin jostain syystä kaksi käskyä. Luoksetulon pysäytys olisi saanut olla himpun verran vielä terävämpi. Seisomisessa oli siirrellyt etutassuja kaksi kertaa minun ohittaessa Superia. Noudossa loppuasento oli vino, vaikka Super sen korjasikin ihan itse. Kaukkareissa ennakoi loppuasennon. Hypyssä olisi saanut istua nopeammin. Hieno suoritus kaiken kaikkiaan.

arvosana pisteet
Paikalla makaaminen 10 30
Seuraaminen taluttimetta 9 18
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 7 14
Luoksetulo 9 27
Seisominen seuraamisen yhteydessä 9 18
Noutaminen 8,5 17
Kauko-ohjaus 7 21
Estehyppy 9 18
Kokonaisvaikutus 9 9
Yhteensä 172
TULOS AVO1
Sijoitus + huomautuksia 3./13

Luokka: AVO
Paikka ja aika: Pieksämäki 19.3.2011
Tuomari: Mauri Pehkonen

Alku oli todella lupaava. Super teki upean seuraamisen, maahanmenon, seisomisen sekä noudon. Kaukkareissa ei sitten noussut toista kertaa istumaan. Ilme oli kyllä tytöllä tomera mutta kaipa hän oli sitä mieltä, että kun kerran oli käsketty maahan, niin täällä pysytään. Ennen hyppyä Superin huomio kiinnittyi sivussa treenaavaan koirakkoon, jolloin istu-käskystä Super hyppäsikin takaisin päin. Hyppy tulkittiin siis jojohyppynä. Vaikka ykköstulos jäi vain 0,5 pisteen päähän, olin kyllä tyytyväinen Superin työskentelyyn. Seuraavaan kokeeseen menemme hyvillä mielin.

arvosana pisteet
Paikalla makaaminen 10 30
Seuraaminen taluttimetta 10 20
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9 18
Luoksetulo 8 24
Seisominen seuraamisen yhteydessä 10 20
Noutaminen 9 18
Kauko-ohjaus 7 21
Estehyppy 0 0
Kokonaisvaikutus 8,5 8,5
Yhteensä 159,5
TULOS AVO2
Sijoitus + huomautuksia

» Takaisin sivun yläosaan


Luokka: ALO
Paikka ja aika: Pieksämäki 18.12.2010
Tuomari: Riikka Pulliainen

Super se osaa yllättää niin hyvässä kuin pahassa. Tyttö oli jotenkin todella huonossa vireessä. Lienee uskoo olevansa tiineenä. Seuraaminen ei ottanut tulta alleen, eikä tyttö suoriutunut siitä laisinkaan oman tasonsa mukaisesti. Liikkeestä maahanmenossa Super lähti menemään maahan (niiasi siis), jolloin luulin, että maahansa se meni, enkä antanut toista käskyä. Luoksetulossa tyttö tuli sivulle vasta toisella käskyllä. Hypyssä tepasteli hieman paikallaan. Jäämme nyt treenailemaan avoimen luokan liikkeitä ja iskemme taas, kun homma on superisti hanskassa. Tällaistahan tämä välistä on. Ei Superkaan ole kone, vaikka onkin aika super. :)

arvosana pisteet
Luoksepäästävyys 10 10
Paikalla makaaminen 10 30
Seuraaminen kytkettynä 8 16
Seuraaminen taluttimetta 7 28
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 0 0
Luoksetulo 8 24
Seisominen seuraamisen yhteydessä 10 20
Estehyppy 9 18
Kokonaisvaikutus 8 8
Yhteensä 154
TULOS ALO2
Sijoitus + huomautuksia

Luokka: ALO
Paikka ja aika: PM-toko Jyväskylä 26.9.2010
Tuomari: Mauri Pehkonen

Super se osaa yllättää. Tyttö toisesta kehästä huolimatta onnistui keskittymään työhön sataprosenttisesti ja antoi kyllä kaikkensa. Ei tuosta kokeesta ole paljon kerrottavaa. Puhukoot pisteet puolestaan.

arvosana pisteet
Luoksepäästävyys 10 10
Paikalla makaaminen 10 30
Seuraaminen kytkettynä 9,5 19
Seuraaminen taluttimetta 10 40
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10 20
Luoksetulo 10 30
Seisominen seuraamisen yhteydessä 10 20
Estehyppy 10 20
Kokonaisvaikutus 9 9
Yhteensä 198
TULOS ALO1
Sijoitus + huomautuksia 1./16 KP

Luokka: ALO
Paikka ja aika: Keuruu 19.9.2010
Tuomari: Salme Mujunen

Hyyperin debyytti tokossa oli kieltämättä aika upea esitys. Tyttö teki hienosti töitä häiriöstä ja palkattomuudesta huolimatta. Pistevähennykset liikkeestä maahanmenossa tuli ohjaajan kovasta käskystä ja lopuissa liikkeissä siitä, että olin kääntänyt hieman olkapäätä sivulle-käskyssä. Tästä on todella hyvä jatkaa.

arvosana pisteet
Luoksepäästävyys 10 10
Paikalla makaaminen 10 30
Seuraaminen kytkettynä 9 18
Seuraaminen taluttimetta 9 36
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9 18
Luoksetulo 9,5 28,5
Seisominen seuraamisen yhteydessä 9,5 19
Estehyppy 9,5 19
Kokonaisvaikutus 9,5 9,5
Yhteensä 188
TULOS ALO1
Sijoitus + huomautuksia 1./11 KP


Amazeme