TALVI 2021-22

Z-pentue

Z-pentue näki päivänvalon tapaninpäivänä. Pentueeseen syntyi kaksi narttua ja neljä urosta. Pentueen isä on oma kasvattini kertakaikkisen upea Amazeme Imperial Strike, "Ukko". Koska Ukko on oma kasvattini, tunnen sen taustat erinomaisesti. Sen emä on kuvankaunis FI MVA EE MVA RTK1 Amazeme Supreme Sensation, "Liz". Ukko syntyi Lissun ensimmäiseen pentueeseen. I-pentueeseen syntyi siis 6 pentua, joista jo kolme on kansainvälinen näyttelyvalio (C.I.E.). Tämän lisäksi kolme niistä kisaa agilityssa. Näistä kuudesta jo neljä on luonnetestattu hyväksytysti.

Lissun emä on oma koirani, C.I.B. C.I.E. FI MVA BALT MVA EE MVA LV MVA LT MVA EE VMVA LT VMVA LV VMVA BALT VMVA FI TVA HeVW-15 HeVW-18 BH JK1 RTK1 RTK2 RTK3 RTK4 Story Goes Queen Of Hearts, "Kiia". Olen kisannut Kiian kanssa tokossa (valio), rally-tokossa (RTK4, yksi 1-tulos), agilityssa (yksi SERT) sekä jäljellä (JK1). Kiiasta on ollut moneen ja sen ehdottomasti paras puoli on sen sinnikkyys ja taistelutahto. Lissun isä jo edesmennyt C.I.E. FIN MVA EE MVA LT MVA Borderluck's Spy Hunter "Rane" oli luonteltaan todella itsevarma ja tasainen kaveri, jota ei pienet asiat hätkähdyttänyt.

Ukon isä on myös Australiassa Nahrof-kennelissä jalotuslainassa ollut Simaron upea uros, AU MVA DE JMVA (VDH) JMV-13 Simaro Ice Man, "Cruz". Cruz itse on hyväntuulinen, mutkaton kaveri, jonka ulkomuoto hivelee silmää. Cruzin takaa löytyy minulle suvuiltaan hyvinkin tuttu koira, GB SH CH Pikkupaimenen Great Pretender "Cruise". Cruisen veli, C.I.E FIN MVA FI AVA EE MVA Pikkupaimenen Golden Arrow "Jarre" on ensimmäisen pentueeni isä, joten olen päässyt hyvinkin tutustumaan tähän sukuhaaraa. Onhan minulla kotona yksi Jarren tytöistä. Cruisen emä on minulle jo hyvin tuttuja Simaro-linjoja, Simaro Champagne For Two "Madison". Madison on Cruftsin voittajan Zonyn (Simaro Cold As Ice) sisko. Myös Madison on hyvin tasainen, arjessa helppo kaveri. Takaa löytyy siis paljon upeita ja tunnettuja koiria.

Arjessa Ukko on kuuliainen ja herkkä kaveri. Agilityssa vire nousee mutta onneksi ei ihan häiritsevälle tasolle vaan Ukko pysyy vielä kuulolla. Ukolla on entuudestaan kaksi pentuetta, joissa ei ole ilmennyt terveysongelmia. Ukko on periyttänyt kivan luonteensa lisäksi selkeästi upeaa ulkomuotoaan.

Pentueen emänä on sijoitusnarttuni, BALT JMVA EE JMVA LV JMVA LT JMVA EEV-19 EEJV-19 Amazeme Only For Diamonds "Lyyli". Lyyli muistuttaa todella paljon emälinjaansa, josta löytyy paljon nöyryyttä sekä pehmeyttä mutta myös aimo annos taisteluhalua ja tulisuutta tarpeen tullen. Lyylin emä on FI MVA SEJV-15 Amazeme Noble Sapphire "Meg", jonka emä on jo aikaisemmin mainittu oma koirani Kiia. Tämä yhdistelmä on siis 3/3-linjaus Kiiaan. Kuudella sukupolvella ss-% jää 4,25:een. Voit tutustua pentueen sukutauluun täällä. Lyylin emä, Meg, on tulisielu agilityssa mutta arjessa helppo kaveri (jos hihnassa vetämistä ei lasketa miinukseksi). Megillä on roppa kaupalla taisteluhalua, jonka avulla tyttö selvitti myös luonnetestin. Meg on kisannut agilityssa, jossa sillä riitti rutkasti vauhtia ja tekemisen makua..

Lyylin emän isä on nyt jo edesmennyt C.I.B. FI MVA LT MVA Maccabee Sound Of Soul "Tico". Ticon kanssa kisattiin pk-jäljellä (JK2) sekä tokossa EVL:ssä asti. Tico läpäisi myös luonnetestin hyväksytysti. Myös Ticoon pääsin aikoinani tutustumaan paremmin, kun otin pojan mukaan reissulleni. Kaikkinensa voin todeta, että myös Tico oli helppo ja mukava koirakaveri, jolta löytyy riittävästi ominaisuuksia harrastuksiin.

Lyylin isä on taas tuttuja Simaro-linjoja, C.I.E. FI MVA EE MVA AT MVA AT JMVA BDJSG-16 VDHEUSG17 Simaro Over The Top "Junior". Junior on minulle hyvin tuttu, koska Junior asui aikaisemmin pidemmän pätkän luonani. Junior on kiltti, tasainen, suhteellisen helposti sopeutuva ja erittäin niin koira- kuin ihmissosiaalinen nallekarhu, jonka päätehtävänä elämässä on juosta lujaa. Juniorin emä on oman koirani Bon sisko, Simaro Diamond Rose "Diamond". Juniorin isä, Amer. Grand CH Jule Too's Affairs of the Heart "Garrett" on minulle vieraampi mutta paljon olen päässyt näkemään sen jälkeläisiä.

Kaikkinensa tämän yhdistelmä on täynnä kauniisti rakentuneita, luonteiltaan arjessa helppoja, harrastuksissa syttyviä koiria. Pentueen emä, Lyyli, ei läpäissyt luonnetestiä, koska reagoi laukauksiin. Testin tuoma paine kävi sen verran kovaksi, ettei pieni, kiltti bordercollie kestänyt laukauksia. Oli seinän jälkeen vahvasti sitä mieltä, että paikka oli nähty ja koettu ja että oli aika lähteä kotiin. Vein Lyylin itse testiin, mikä ei välttämättä ollut se fiksuin veto, koska Lyylillä oli kova tarve löytää oma mami. Niin tai näin, tärkeintä on, ettei Lyyli arjessa turhia säpsy, vaikka nyt kuurokaan tarvitse olla. Tykkään tytön moottorista ja nöyryydestä. Lyylillä on asennetta tekemisessään. Lyyli myös RAKASTAA ihmisiä ja on hyvin sopeutuvainen toisten koirien kanssa. Pahnan pohjimmaisena Lyyli on oppinut antaa isompien hoitaa asiat. Summa summarum pentueen molemmat vanhemmat ovat todellisia sydämensulattajia. Niistä löytyy tekemisen intoa mutta myös sopivasti pehmeyttä ja nöyryyttä.
→ Voit lukea projektin etenemisestä pentueen Facebook-ryhmästä.
Kuva: Jaana Pajunen


Kuva: Jaana PajunenC.I.E FI MVA LT MVA EE MVA HeJW-16 JV-16 BALTV-17
Amazeme Imperial Strike
"Ukko"
s. 7.1.2016
Isä: AU MVA DE JMVA (VDH) JMV-13 Simaro Ice Man
Emä: FI MVA EE MVA Amazeme Supreme Sensation
Omistaja: Säde Leppänen, Masku
Korkeus: 52 cm
Paino: 19,1 kg
Lonkat: B/B
Kyynärpäät: 0/0
Olkapäät: ok
Selkä: LTV0
Silmät: terveet 07/2020
CEA, CL ja TNS: terve vanhempien/isovanhempien testitulosten perusteella
GLAU/GG: n/G
Muuta: Leikkaava purenta, kaikki hampaat
Näyttelyt: C.I.E., multi MVA, multi voittaja
Luonnetesti: +110, laukauskokematon, hyväksytty
Harrastukset: agility (I-luokka)
Ukko KoiraNetissäLT JMVA LV JMVA EE JMVA BALT JMVA EEJV-19 EEV-19
Amazeme Only For Diamonds
"Lyyli"
s. 6.6.2018
Isä: C.I.E. FI MVA EE MVA AT MVA AT JMVA BDJSG-16 VDHEUSG17 Simaro Over The Top
Emä: FI MVA SEJV-15 Amazeme Noble Sapphire
Omistaja: Marjo Halmiala ja Säde Leppänen, Masku
Korkeus: 48 cm
Paino: 14 kg
Lonkat: B/A
Kyynärpäät: 0/0
Olkapäät: terveet (INCOC)
Selkä: LTV0, VA0
Silmät: terveet pentuna ja syyskuussa 2021
Geenitestit: CEA, TNS, NCL, RS/DM, GG, SN, MDR1, ICM & EOAD: geenitestattu normaaliksi
Muuta: Leikkaava purenta, kaikki hampaat
Näyttelyt: multi JMVA
Luonnetesti: +140, laukausaltis, hylätty
Harrastukset: agility
Lyyli KoiraNetissä


Sinun on hyvä tietää, että...

Etsin pennuille aktiivisia, yhteistyöhaluisia koteja, jotka hakevat itselleen perheenjäsentä sekä harrastuskaveria tokoon, agilityyn ja/tai pk-lajeihin. Pentua tiedustellessasi kerrothan hieman itsestäsi ja koiraharrastustaustasi. Pennunomistajille tarjoan SBCAKin infopaketin sekä kasvattajapaketin heidän niin halutessa.

Ennen luovutusta pennut madotetaan kolme kertaa. Ne totutetaan pantaan, autolla ajeluun sekä moneen muuhun erilaiseen tilanteeseen. Pennut kasvavat perheen arjen keskellä. Niitä totutetaan käsittelyyn ja niille opetetaan sisäsiisteyden alkeita ulkoiluttamalla niitä useamman kerran päivässä. Vieraita otamme vastaan vasta sitten, kun pennut ovat neljän viikon ikäisiä. Pennun mukaan pennunomistaja saa kirjalliset hoito-ohjeet, pannan ja hihnan sekä säkillisen ruokaa. Myös kasvattajan elinikäinen tuki niin ylä- kuin alamäissä kuuluu pakettiin.

Varsinaisia varauksia en ota vastaan mutta tapaan mielelläni pennuista kiinnostuneita ihmisiä etukäteen. Samalla voin esitellä perheemme koirat sekä kertoa lisää tästä niin mainiosta mutta haastavasta rodusta. Jos olet kiinnostunut kuulemaan lisää bordercollieistani, ole yhteydessä minuun.


Amazeme