Uutiset

2017-2007


18.11.2018

Kahteen viikonloppuun mahtuu monta tarinaa, kun asialla on A-koirat. :) Tänään Helsingissä Johanna ja Weeti kisasivat agilityssa ja juoksivat ensimmäisen voittonollansa! Tuhannesti onnea Johanna ja Weeti!

Minä puolestaan eilen kisasin omien tyttöjeni kanssa rally-tokossa Varkaudessa. Brie sai alokasluokassa kolmannen hyväksytyn tuloksen 98 pisteellä. Chili korkkasi hienosti avoimen luokan tehden 92 pisteen hyväksytyn tuloksen. Kiian kanssa tuli yksi virhe liikaa (peruutuksessa oli istunut), joten pisteemme eivät aivan riittäneet hyväksyttyyn tulokseen. Superin kanssa saimme hyväksytyn tuloksen mutta sanotaanko, että ohjaajan keskittyminen oli jo ala-arvoista neljännen koiran kanssa. Tuli ohjattua Superia melko huolimattomasti, mikä kostautui parissa kohdassa.

Viime viikonloppuna meillä oli lauantaina agilitypäivä, joka antoi taas uskoa tekemiseeni. Saimme nähdä monen monta upeaa agilitykoiraa ja heidän ihanan positiivisia ohjaajiaan. Samaisena päivänä Linda ja Rolf tekivät jo toisen 1-tuloksen EVL:ssä. Yhtä uupuu TVA-titteliin! Tuhannesti onnea Linda ja Rolf!

Myös Leila ja Senna saivat 1-tuloksen alokasluokassa tokoruusukkeen kera! Tuhannesti onnea Leilalle ja Sennalle 1-tuloksesta!

Seuraavana päivänä olikin sitten useampi A-koira KV Jyväskylässä. Pentuluokassa nähtiin Niki, joka sai hienon arvostelun ja tuli samalla valituksi ROP-pennuksi. Junioriluokassa esiityivät sisarukset Endo, Luna ja Molly. Kaikki kolme saivat erinomaisen. Endo sijoittui luokassa kolmanneksi (uroksissa), Luna nartuissa toiseksi ja Molly voitti luokan SA:n kera. PN-kehässä ei tullut sijoitusta mutta varaserti kuitenkin. Meidän ihana, Sera, oli lauantaina PN3 mutta sunnuntaina Sera kirmasi kirkkaimmalle palkintosijalle ollen ROP. Kiia-mummo tuli veteraaniluokassa toiseksi SA:n kera ja PN-kehässä kolmanneksi. Aika hyvin reippaasti yli 11-vuotiaalta mummolta! Kasvattajaryhmämme sai kehuja ja tuli valituksi ROP-kasvattajaksi.


6.11.2018

Tästähän meinaa tulla tapa, kun jokaisessa päivityksessä saan kertoa mitä se meidän Elli on taas tehnyt. Tällä kertaa Elli on taitavan ohjaajansa, Jennin kanssa, juossut jo toisen 0-radan voiton kera ykkösissä. Yhtä uupuu kakkosiin. Elli ja Jenni tekivät jo toisen komean 1-tuloksen tokon alokasluokassa. Tuhannesti onnea näistä hienoista tuloksista Jennille ja Ellille!

Ellin täti, Ronja ja Tuija kävivät toistamiseen rallytokokisoissa ja saivat upean hyväksytyn tuloksen. Tuhannesti onnea Tuija ja Ronja hienosta radasta!

Ellin velipoika, Weeti ja hänen taitava ohjaajansa Johanna, korkkasivat myöskin rallytokouran upealla tuloksella! Tuhannesti onnea myös Weetille ja Johannalle!

Tässä reilu viikko sitten oli KV Seinäjoki, jonne meiltä osallistuivat Niki pentuihin, Lynn nakuna avoimeen, kuten myös Särmä, Senna ja Diva valioluokkaan ja Kiia ja hänen tyttärensä Raina veteraaniluokkaan. Niki sai oikein hienon arvostelun ja tuli valituksi VSP-pennuksi. Varsin mallikas näyttelyuran aloitus pieneltä pojalta! Lynn sai EH:n, eikä sijoittunut luokassaan. Loput saivatkin kaikki erinomaisen. Senna tuli valioluokassa kolmanneksi ja Diva neljänneksi ilman SA:ta. Kiia voitti veteraaniluokan ja Raina tuli toiseksi. Molemmat saivat SA:n mutteivät sijoittuneet PN-kehässä. Särmä sen sijaan voitti avoimen luokan ja tuli lopuilta valituksi myös ROPiksi. Meidän kasvattajaryhmämme oli myös ROP KASV! Tuhannesti onnea erinomaisista tuloksista! Erityisonnittelut Särmälle ja Jaanalle! Hieno näyttelyvuosi teillä takana!

Syyslomaviikolla luustokuvissa kävi jo kolmas pentu meidän D-pentueesta. Saimme tulokset viime viikolla. Hippu jatkaa siskojensa linjaa sillä erolla, ettei Hipulla ole jakautunutta väliharjannetta vaan täysin puhdas lanne-ristinikama eli LTV0. Tuhannesti onnea Tintille terveestä kaverista!

Viime sunnuntaina minä matkasin aina Mustasaareen asti tokokokeeseen, mikä kannatti, sillä saimme Chilin kanssa avoimesta luokasta vihdoinkin sen 1-tuloksen. Komeahan se ei ollut mutta antaa oikeuden kisata jatkossa sitten voittajaluokassa.


10.10.2018

Nyt on ollut vähän hiljaisempaa tulospuolella muttei täysin hiljaista, mistä ovat pitäneet huolen mm. Lova, Ronja, Min ja Särmä. Kaksi ensimmäistä ovat kisanneet menestyksekkäästi rally-tokossa. Lovalle ja Jonnalle tuli jo toinen hyväksytty tulos voittajaluokassa. Ronja ja Tuija korkkasivat rally-tokouransa viime viikonloppuna hienolla 94 pisteen hyväksytyllä tuloksella! Paljon onnea molemmalle parivaljakolle! Lovan kuvan on ottanut Jonna Manninen ja Ronjan kuvan Tuija Tainio.

Viime viikonloppuna Jaana ja Särmä juoksivat jo kolmannen 0-tuloksen ykkösluokassa ja saivat OIVAn (oikeus luokanvaihtoon). Jatkossa tämä taitava parivaljakko tullaankin näkemään II-luokassa! Paljon onnea Jaana ja Särmä!

Minä sen sijaan kävin Brien kanssa toistamiseen FH2-jälkikokeessa. Pimpula pieni lähti toiselle harhalle ja koe keskeytettiin mutta saimme ajaa jäljen loppuun. Olisi kuulemma ollut 1-tulos ilman tuota hairahtumista mutta tämähän tarkoittaa lisää harhatreeniä ja toivon mukaan pääsemme vielä tänä vuonna jonnekin kokeeseen!

Viime kuun lopulla oli Eckerössä kansainvälinen näyttely, johon myös Min osallistui varsin hienoin tuloksin. Min voitti junioriluokan SA:n kera ja PN-kisassa sijoittui hienosti toiseksi. Min sai myös varasertin. Tuhannesti onnea Lena hienosta näyttelydebyytistä Suomen kamaralla!

Viime viikolla käytin kuvissa Minin siskot, Lunan ja Mollyn. Molemmilla tytöillä on A/A-lonkat, 0/0-kyynärät, puhtaat olat, LTV1 ja VA0. Tytöiltä peilattiin myös silmät, jotka olivat molemmilla terveet. Lunalta tutkittiin myös polvet ja nekin olivat 0/0. Viime viikolla sain myös Lunan sekä Nikin geenitestien tulokset. Luna ja Niki ovat geneettisesti normaaleita seuraavien perinnöllisten sairauksien osalta: CEA, TNS, MDR1, NCL, SN, IGS ja PLL. Näiden lisäksi Luna on myös GLAU normaali, kun taas Niki on kantaja. Paljon onnea Mimmulle, Pasille, Tiinalle ja Jyrkille terveistä tytöistä! Onnea myös Anulle ja Rikulle geneettisesti varsin terveestä pojasta!


25.9.2018

Kaksi viimeisintä viikkoa on ollut todella touhukkaita. Viime viikonloppuna sunnuntaina junnutyttömme Nala juoksi itsensä varsin kovassa seurassa hienosti PN4:ksi ja sai ensimmäisen sertinsä! Paljon onnea Sinille ensimmäisestä sinivalkoisesta! Samaisena päivänä tuli toinenkin serti - hyppyserti nimittäin - Nalan tädille, Vinjalle. Tämä oli Vinjan jo toinen hyppyserti! Tuhannesti onnea Heli ja Vinja!

Lauantaina kisasimme Pieksämäellä rally-tokossa varsin kivoin tuloksin, sillä sekä Kiia että Super saivat hienot tulokset. Kiia sai voittajaluokassa toisen hyväksytyn tuloksen 88 pisteen radalla. Super sen sijaan tempaisi hienon 1-tuloksen ja sijoittui kolmanneksi. Tämä oli meidän ensimmäinen kiinnitys rally-tokovalioarvoon! Kaksi viikkoa aikaisemmin kisasimme Laukaassa koko tyttököörin kanssa mutta vain Chili onnistui saamaan hyväksytyn tuloksen ja näin ollen Chili tienasi itselleen RTK1-koulutustunnuksen. Olin kyllä tyytyväinen myös Superin rataan mutta Kiian kanssa meni säätämiseksi ja Brie oli ihan eri radalla kanssani. Viime viikonloppuna myös Mimmu ja Hoppu tekivät todella hienon radan (97 pistettä!) avoimessa luokassa ja saivat RTK2-koulutustunnuksen. Tuhannesti onnea Mimmulle ja Hopulle hienosta radasta!

Samaisena päivänä vähän pohjoisemmassa Linda ja Rolf kisasivat koiratanssissa (HTM) ja saivat KUMAn, mikä tarkoittaa sitä, että jatkossa Rolf kisaa sekä freestylen että HTM:n puolella voittajaluokassa! Tuhannesti onnea Linda ja Rolf hienosta tuloksesta!

Samaisena päivänä KV Tallinnassa esiintyi oikein mallikkaasti Wiima ollen rotunsa paras pikkupentu. Paljon onnea Sadulle hienosta tytöstä, joka osaa käyttäytyä kuin aikuiset koirat konsanaan! Viikkoa aikaisemmin Wiiman veli, Floki, teki ensiesiintymisen pentunäyttelyssä Oulussa ollen siellä hienosti VSP-pikkupentu. Paljon onnea Tanjalle hienosta näyttelypäivästä!

Viikkoa aikaisemmin olikin 6 Amazeme-koiraa vuorostaan luonnetestissä Iisalmessa. Kaikki kuusi läpäisi luonnetestin ja samalla saimme kaksi uutta Suomen Muotovaliota: Sohvi ja Chili. Samaisena päivänä viikkoa aikaisemmin luonnetestissä käynyt Elli korkkasi kisauransa tokossa ja teki heti 1-tuloksen. Paljon onnea Jennille ja Ellille ALO1-tuloksesta!

Tosiaan syyskuun 9. päivä testissä kävivät puolestaan Dani, Tyyne ja Elli. Näistä Dani ja Elli läpäisivät testin ja samalla Ellistä tuli 21. Amazeme FI MVA! Paljon onnea Jennille Ellin valioitumisesta! Onnea myös Ainolle Sohvin ensimmäisestä tittelistä!

Kirjaan tähän pisteet mutta osa-alueet ovat nähtävissä Koiranetissä.

Amazeme Assyrian Queen, Elli, +129 pistettä, laukauskokematon, hyväksytty
Amazeme Another Story, Tyyne, +72 pistettä, laukauskokematon, hylätty
Amazeme Astral Traveller, Koda, +110 pistettä, laukausvarma, hyväksytty
Amazeme Bilberry Biscuit, Sohvi, +129 pistettä, laukauskokematon, hyväksytty
Amazeme Beaming Beauty, Nekku, +138 pistettä, laukausvarma, hyväksytty
Amazeme Balfour Rose, Siri, +108 pistettä, laukausvarma, hyväksytty
Amazeme Borderline Beau, Reko, +170 pistettä, laukausvarma, hyväksytty
Amazeme Impressive Pretender, Dani, +135 pistettä, laukauskokematon, hyväksytty
Amazeme Queen Of Roads Untraveled, Chili, +174 pistettä, laukauskokematon, hyväksytty

Nyt B-pentueesta kaikki viisi on testattu. Myös A- ja I-pentueen pentuja on kivasti testattu, sillä testissä on nyt käynyt vähintään puolet pennuista. Kiitos kaikille aktiivisuudestanne!


5.9.2018

Vanha virsi, vanhat kujeet. Tuloksia tulee ikkunoista ja ovista, eikä kasvattajatäti ehdi niitä päivittämään. Erityisen tulosrikas viikonloppu oli tuossa puolitoista viikkoa sitten, kun syntymäpäivänäni puhelin kilahteli tasaiseen tahtiin toinen toistaan hienommista tuloksista kertoen.

Jo ennen tätä viikolla kävimme Superin kanssa kokeilemassa vähällä treenillä FH-jälkeä, jonka jouduin sitten keskeyttämään. Seuraavana päivänä Brie hoiti kuitenkin palkinnot kotiin tehden avoimessa luokassa ykköstuloksen ja voittaen luokkansa!

Jatkakaamme A:lla, A niin kuin agility. Hoppu ja Mimmu kisasivat 25.8. Laukaassa piirinmestaruuskisoissa juosten agilityradalta hienon nollan. Kokonaiskisassa (yhteensä 18 pikkumaksia) tämä parivaljakko sijoittui toiseksi. Voittajalla oli jo sertit kasassa mutta osallistujamäärä jäi kahdella koiralla vajaaksi, minkä vuoksi se viimeinen serti ei sitten tullut Hopulle. Tuhannesti kuitenkin onnea hienosta radasta Mimmulle ja Hopulle!

Samaisena päivänä toisella puolella Suomea Hopun sisko, Lova ja Jonna kisasivat rally-tokon voittajaluokassa tehden hienon tuloksen. Taisipa sieltä tulla samalla luokkavoittokin! Todella hienoa! Paljon onnea Lova ja Jonna!

Mutta ei tässä kaikki. Tyttöjen siskopuoli, Tyyne ja Tiina kisasivat tokossa kolmannen kerran ja saivat kolmannen 1-tuloksen alokkaassa. Näin ollen Tyyne tunnetaan nykyisin TK1 Tyynenä. Paljon onnea Tyyne ja Tiina koularista!

Tyynen sisko, Elli sen sijaan pyörähti kummitätinsä Minnan kanssa näyttelyssä sijoittuen hienosti PN2:ksi ja saaden kolmannen ja samalla viimeisen sertinsä Suomesta. Tuhannesti onnea Elli ja Jenni! Kiitoksia kovasti myös Minnalle Ellin esittämisestä!

Tyttöjen velipuoli, Rolf ja Linda, kilpailivat puolestaan koiratanssin avoimessa luokassa. Freestylestä tuli KUMA ja oikeus kisata jatkossa voittajaluokassa! Ei se heelworkinkään KUMA kuulemma ollut kaukana! Paljon onnea Rolf ja Linda! Hurja tahti teillä!

Samaisena päivänä kehissä nähtiin myös Särmä ja Brie. Särmä ja Jaana tosiaan pyörähtivät kehässä Riihimäelle sijoittuen PN2:ksi ja saaden samalla Nordic varasertin! Paljon onnea Särmälle ja Jaanalle oikein hienosta tuloksesta!

Brie sen sijaan matkasi Tessan matkassa Viroon ja oli lauantaina siellä VSP sertin kera. Briestä tuli sitten samalla sekä Viron että Baltian Muotovalio. Seuraavana päivänä Brie sai sileän erin.

Sunnuntaina saimme lisää agilitytuloksia, mistä huolen pitivät Sohvi ja Aino, jotka juoksivat kolmella radalla voittoon. Yksi radoista oli puhdas rata, joten Sohvilla on nyt ensimmäinen LUVA plakkarissa. Tuhannesti onnea Sohvi ja Aino!

Me sen sijaan misseilimme erikoisnäyttelyssä Riihimäellä isolla porukalla. Tulokset vaihtelivat H:sta ERI:iin. Omista koiristani Chili sai valioluokassa EH:n, Kiia veteraaniluokassa erin sijoittuen myöskin luokan neljänneksi ja Super voitti käyttöluokan ja ROP Käyttö-BC -tittelin. Sohvin agilitykuvan on ottanut Tanja Lähteenmäki ja Superin seisotuskuvan Sini Anttalainen.

Viime viikonloppuna osallistuimmekin rally-tokon SM-joukkuekilpailuun. Joukkueeseemme kuuluivat Chili ja Brie alokasluokassa, Hoppu avoimessa luokass, Satun Rhonda ja minun Kiia voittajaluokassa. Sain Chilin kanssa nippa nappa tuloksen. Brien tulos kosahti sotkeuduttuamme ensin hihnaan juoksuosuuteen. Kiian kanssa teimme varsin hienon radan mutta varsin tiukassa arvostelussa tulos jäi yhden pisteen päähän. Onneksi Mimmu ja Hoppu tekivät komean tuloksen avoimessa ja Satu ja Rhonda voittajassa. Seuraavana päivänä meillä olikin Laukaassa Maarit Hellmanin vetämänä tokopäivä, joka oli hyvin antoisa ja opettavainen. Kuvassa, jossa Hoppu ja Mimmu tekevät hyvin iloista ja taitavaa rataa, on ottanut Sporttirakki. Tuhannesti onnea Sadulle ja Mimmulle todella kivoista radoista!


14.8.2018

Hiljaa hyvää tulee... Viime päivityksessä, kun sitä kiireellä väsäsin, jäi kokonaan kaksi hienoa tulosta kertomatta. Meidän suloinen Wiima kävi pyörähtämässä pentunäyttelyssä ollen hienosti ROP-pentu. Viime viikonloppuna oli meillä neljäskin ROP-koira, sillä Särmä juoksi itsensä ROPiksi Harjavallassa. Viime viikonloppuna saimme hienoja uutisia Raision näyttelystä, jossa Nala juoksi itsensä kovassa kisassa hienosti PN3:ksi! Paljon onnea hienoista tuloksista Sadulle, Sinille ja Jaanalle!

Nyt kun kerran koneelle istuin, niin voin kertoa, että suurin osa J-pennuista muutti eilen omaan kotiinsa. Teen penneleille omat sivut, kunhan saan viimeisimmänkin nimen tietooni. Martti asustelee meillä vielä tovin, kunnes pääsee muuttamaan vastaremontoituun kotiinsa tekemään uutta remonttia.

Syksylle minulla on suunnitteilla pentue Lynnille. Toivottavasti kolmas kerta toden sanoo. Aivan loppuvuodelle tai ensi vuoden alkuun on myöskin suunnitteilla pentue Brielle. Lisää tietoja voit lukea Pennut -sivulta.


10.8.2018

Yritän tässä tehdä ryhtiliikkeen ja päivittää tänne sivuille tuloksia vähän nopeampaa tahtia. Tosiaan viime viikonloppuna osallistuimme kolmena päivänä Sawo Show'hun. Perjantain super hienot tulokset päivitinkin jo. Lauantaina meiltä oli Endo, Senna, Chili, Brie ja Kiia. Endo juoksi ensin itsensä PU1:ksi ja sai ensimmäisen sertinsä ja koska näyttely oli ns. Nord-näyttely, sai Endo myös NORD SERTin. Senna sai erinomaisen ja sijoittui luokassaan kolmanneksi. Chili ja Brie saivat molemmat erinomaisen SA:n kera. Brie voitti valioluokan ja Chili tuli toiseksi. Kiia isossa veteraaniluokassa juoksi itsensä voittoon. PN-kehässä meiltä olikin sitten Kiia, Chili ja Brie. Kiia voitti nartut NORD SERTin kera, Brie tuli toiseksi ja Chili kolmanneksi. ROP-kehässä vanha rouva veti pidemmän korren. Kerrassaan hieno näyttelypäivä meidän poppoolla! Kuvan Kiiasta ja Endosta on ottanut Vesa Pekka Lindgren. Kiitos hienosta kuvasta, joka pursuaa hyvää mieltä! Onnea hirmuisesti Ennille ja Kirsille Endon ensimmäisestä sertistä!

Sunnuntaina menomme jatkui erinomaisena, sillä Brie sai erinomaisen SA:n kera ja sijoittui PN4:ksi. Kiia tuli veteraaniluokassa toiseksi ja sijoittui PN-kehässä kolmanneksi.

Eilen kantautui hienoja uutisia Tampereelta, jossa Ronja kisasi lainaohjaajansa kanssa juosten agilityradalla vitosen mutta hyppyradalta tulikin nolla ja SERT! Tuhannesti onnea Tuijalle ja Netalle hienosta radasta!


3.8.2018

@Jin Kaakinen - Ansun kuvat


Kesä on kieltämättä koiraharrastajan kulta-aikaa, sillä kesäisin on paljon kokeita, kisoja, treenejä yleensäkin ja sitten niitä näyttelyitä. Tässä lähes kolmessa viikossa on kertynyt taas hurjasti kaikenlaista hienoa päivitettävää. Aloitetaan vaikka A:sta niin kuin agilitytulokset. Tässä parisen viikkoa sitten Mimmu ja Hoppu kävivät taas juoksemassa nollatuloksen. Tällä kertaa ei tullut sitä viimeistä sertiä mutta nolla mikä nolla! Tuhannesti onnea Mimmulle hienoista radoista! Myös Heidi ja Muusa juoksivat jo toisen nollansa ykkösissä. Paljon onnea Heidille voittonollasta!

Me sen sijaan Brien kanssa kisasimme yli 30 asteen helteessä FH-jäljellä ja saimme kuin saimme tuloksen! Brie lienee 12. bordercollie, joka on saanut FH1-koulutustunnuksen. Varsin hieno suoritus vasta 2,5-vuotiaalta tyttöseltä! Tämän koulutustunnuksen myötä voin anoa Brielle C.I.B-arvoa. Jatkamme toki peltojäljen parissa mutta tämän vuoden tavoite tältä osin on nyt saavutettu. Kuvassa Brie on juuri päässyt varsin ansaitulle uintireissulle kokeen jälkeen.

Näyttelypuolella on sitten tullut tulosta toisen perään. KV Oulun jälkeen seuraavalla viikolla olikin ensin KR Mäntsälä ja sitten sunnuntaina KR Laukaa. Mäntsälässä junnutyttömme Luna juoksi itsensä toistamiseen VSP:ksi. Tämä oli siis Lunan toinen näyttely ja toinen serti! Kahden viikon päästä tuosta Luna juoksi itselleen vielä kolmannen sertin varsin kovassa seurassa ryhmänäyttelyssä Porvoossa, jonne oli ilmoitettu 25 koiraa. Tuhannesti onnea Tiinalle Lunan hienoista näyttelytuloksista!

KR Laukaassa meillä oli paikan päällä junioriluokassa Lunan sisko, Molly, avoimessa luokassa Brien sisko, Nekku, valioluokassa Chili ja veteraaniluokassa äiti ja tytär, Kiia ja Raina. Kaikki viisi saivat erinomaisen mutta vain luokkansa voittaneet Molly, Nekku ja Chili saivat SA:n. PN-kisassa Chili tuli toiseksi ja sai sertin, Molly kolmanneksi ja sai varasertin. Nekku sijoittui hienosti PN4:ksi. Tuhannesti onnea Mimmulle, Tuijalle ja Kaijalle näistä erinomaisista tuloksista! Kuun lopussa lauantaina oli KV Pori, R Porvoo ja sunnuntaina KV Mikkeli. Kuten aikaisemmin kerroin Luna tosiaan sai kolmannen sertinsä Porvoossa. Porissa sertin sai Särmä sijoittuen PN2:ksi. Tämä oli nyt Särmän viimeinen serti FI MVA -valioarvoa varten. Urokset voitti meidän ihana, Eikka, joka sai samalla viimeisen CACIBinsa C.I.E-valioarvoa varten.

Sunnuntaina meillä oli kehässä Elli, Brie ja Kiia. Kiia voitti veteraaniluokan erinomaisella SA:n kera muttei sijoittunut PN-kisassa. Brie sai liian tehottoman esiintymisen vuoksi EH:n. Elli sen sijaan juoksi itsensä PN2:ksi ja sai jo toisen sertin! Tuhannesti onnea Jennille Ellin sertistä! Kiitos Leilalle tyttöjeni viemisestä ja esittämisestä Mikkelissä!

Minä sen sijaan matkasin kahden ystävän kanssa Viroon mukanani Chili ja Senna. Chili oli molempina päivinä ROP ja Senna PN2. Chili sai lauantaina sertin ja Senna sunnuntaina. Näin ollen molemmilla on EE MVA -valioarvoon vaadittavat sertit kasassa! Sunnuntaina Chili vielä meni ja yllätti sijoittuen ryhmäkisassa kolmanneksi. Kuten kuvasta näkee oli Virossakin varsin kuuma ilma. Kasvotkin ovat kuin tomaatti.

Tänä viikonloppuna näyttelyturnee jatkuu Kuopiossa. Tänään oli jo ensimmäinen näyttelypäivä, joka meni varsin kivasti. Meiltä oli mukana Senna, Chili ja Kiia. Kaikki kolme sai erinomaisen, joka oli tänään tiukassa. Senna voitti luokkansa mutta ei saanut tällä kertaa SA:ta. Chili ja Kiia saivat molemmat ainoat SA:t. Keskinäisessä kisassaan Kiia juoksi korkeammalle sijalle eli Kiiasta tuli samalla PN1, ROP ja ROP VET. Chili tuli toiseksi ja sai viimeisen sertinsä Suomesta. Varsin hyvä päivä siis! Huomenna uudestaan ja sunnuntaina...


13.7.2018

Tähän muutamaan viikkoon on taas tullut niin monta hienoa tulosta, etten oikeasti tiedä mistä aloittaa. Loogisinta lienee mennä ajassa taaksepäin. :) Viime viikonloppuna Linda ja Rolf kisasivat tokon ylimmässä luokassa ja saivat ensimmäisen 1-tuloksensa. Sehän tarkoittaa tik tak eli valiokello käynnistyi! Tuhannesti onnea Lindalle ja Rolfille!

Minä sen sijaan kävin perjantaina Ikaalisissa avoimessa luokassa Brien kanssa. Koe meni muuten hienosti mutta liikkeestä seisomisessa Brie ensin seisoi mutta valui sitten alas. Myös kauko-ohjaus nollattiin. Kahdella nollalla saimme kuitenkin todella vahvan 2-tuloksen. Seuraavana päivänä kisasin Brien kanssa rally-tokossa. Saimme kaksi hyväksyttyä tulosta ja samalla kenties mahdollisuuden osallistua rally-tokon SM:iin syyskuussa. Myös Chili pääsi näyttämään taitojaan vähän ex tempore yhdellä radalla ja hyvinhän se meni, vaikka emme ole varsinaisesti harjoitelleet rally-tokoa. Seuraavana päivänä osallistuimme KV Ouluun varsin upein tuloksin. Chili voitti nuorten luokan ja sijoittui PN-kehässä neljänneksi saaden molemmat varat. Brie voitti valioluokan ja sijoittui PN-kehässä kolmanneksi ja sai C.I.E-arvoon (Kansainvälinen Näyttelyvalio) tarvittavan viimeisen cacibin! Aika uskomatonta, että Pimpulasta tuli intti vain 2,5 vuoden iässä. Koko potin vei kotiin meidän mummokoira, Kiia, ollen sekä ROP että ROP VET. Isoissa kehissä ei tullut sijoitusta. Myös Chilin sisko, Pihka, pyörähti kehässä saaden tällä kertaa EH:n. Samalla reissulla pääsin näkemään Lukaa, Jakea ja Nemoa pitkästä aikaa. Kiitos teille ihanille, että jaksoitte tulla kasvattajatätiä moikkaamaan!

Samaisena viikonloppuna nähtiin Sera kehissä Pärnussa, Virossa. Lauantaina Sera juoksi itsensä VSP:ksi saaden Viron sertin sekä CACIBin. Koska Sera valioitui viikkoa aikaisemmin luonnetestin myötä sekä Suomen että Venäjän Muotovalioksi, tuli nyt Serasta myös Viron Muotovalio. Sunnuntaina Sera sijoittui PN3:ksi. Paljon onnea Jennille hienosta viikonlopusta Viron maalla! Edellisenä viikonloppuna tosiaan Sera ja hänen veljensä Ukko läpäisivät luonnetestin ja näin ollen valioituivat Suomen Muotovalioiksi! Tuhannesti onnea Säteelle ja Jennille uusista valioista! Nyt Amazeme-koirista on 20 FI MVA! Aika huikeeta! Muitakin hienoja näyttelytuloksia saimme kuunvaihteessa, kun serkkuni juoksi Chilin Tuusniemellä ROPiksi. Chili sai samalla ensimmäisen sertinsä Suomesta! Kiia oli Tuusniemellä PN3 ja ROP VET! Seuraavana päivänä nuori neitimme Luna oli hienosti VSP ensimmäisessä näyttelyssään. Tuhannesti onnea Tiinalle Lunan ensimmäisestä sertistä!

Samaisen viikon alussa saimme maailmaan Jiit! Liz pyöräytti neljä tyttöä ja kolme poikaa. Tähän pentueeseen tuli vähän yllättäen väriä, sillä pojista yksi on tricolour ja kaksi soopelia. Pojille on jo kodit tiedossa.

Juhannussunnuntaina kävin Kiian ja Superin kanssa rally-tokokisoissa. Superin kanssa tein tuloksen mutta Kiian kanssa tuli sen verran sählättyä, etteivät pisteet riittäneet tällä kertaa hyväksyttyyn tulokseen. Myös Hoppu ja Mimmu pyörähtivät rally-tokokisoissa ja tekivät hienon tuloksen avoimessa luokassa. Hirmuisesti onnea Mimmulle ja Hopulle tuloksesta!

A-pentueen pojista Koda ja Mirva kävivät hajutestissä suorittaen sen hyväksytysti 13 sekunnissa! Paljon onnea Mirvalle ja Kodalle uudesta aluevaltauksesta!


20.6.2018

Eilen tuli kahdeksan vuotta siitä, kun toinen Amazeme-pentue näki päivänvalon. Paljon onnea veteraani-ikään tulleille Kiian ja Ryanin Seiskoille!

Tähän muutamaan päivään on taas mahtunut yhtä sun toista. Puolitoista viikkoa sitten itse kisasin Kiian ja Superin kanssa rally-tokossa. Kiia kisasi ensimmäisen kertaa voittajaluokassa. Tulimme kisapaikalle ajoissa mutta kisat olivat etuajassa, joten käytännössä katsoen ilmon jälkeen menin suoraan rataantutustumiseen. Kiia oli toisena suoritusvuorossa. Ensimmäinen rata menikin ihan plörinäksi, joten keskeytin sen ja otin loppuradan harjoituksen kannalta. Toiselle radalle kävimme sitten vähän päästelemässä pahimmat höyryt ja saimme toiselta radalta 85 pistettä. Itse mokasin yhden kyltin ottamalla siitä kympin, kun unohdin tehdä yhden istumisen. Voittajaluokan jälkeen oli sitten mestariluokan kaksi rataa. Ensimmäinen rata oli Superin kanssa vähän tahmea. Peruutus ei onnistunut. Saimme siltä kuitenkin hyväksytyn tuloksen 79 pisteellä. Toisella radalla uusin yhden kyltin liian myöhään, joten siitä hylätty. Tosin emme me olisi saaneet siltä radalta joka tapauksessa hyväksyttyä tulosta. Kaiken kaikkiaan täytyy todeta, että nyt taisi rally-tokokärpänen puraista.

Samaisena viikonloppuna Mimmu ja Hoppu nähtiin ensimmäisen kerran pikkumakseissa. Tämä supertaitava parivaljakko tempaisi molemmilta radoilta nollan sijoittuen ensimmäisellä radalla toiseksi ja toisella ensimmäiseksi, mikä tarkoittaa sitä, että Hoppu sai jo toisen agilitysertin! Tuhannesti onnea Mimmulle ja Hopulle onnistuneista radoista!

Kävin viime viikolla torstaina Chilin kanssa tokokokeessa, joka ei kyllä mennyt kovinkaan hyvin. Chili ei oikein ollut työskentelymoodissa ja teki hyvin sen, josta piti ja sen puolivaloissa, joista ei pitänyt. Joudumme jäämään nyt jonkinmoiselle tuumaustauolle tokon suhteen.

Viime viikonloppuna D-pentueesta näyttelyissä pyörähtivät Endo Kotkassa ja Nala Salossa. Endo tuli valituksi ROP-pennuksi ja Nala VSP-pennuksi. Vähänkö hienoa! Paljon onnea Enni ja Sini hienoista penneleiden tuloksista! Sokerina pohjalla on multitalentin parivaljakon, Lindan ja Rolfin, koirantanssitulokset. Linda ja Rolf tosiaan kisasivat koiratanssin puolella ensimmäistä kertaa viime viikonloppuna. Tämä huippuosaava parivaljakko sai molemmasta esityksestä (HTM ja freestyle) hienot pisteet sekä luokan siirtoon oikeuttavan KUMAn. Ei ku tervemenoa avoimeen luokkaan Linda ja Rolf!

Saimme tällä viikolla Linkin Park -pentueen viimeisen pennelin terveystulokset liitosta. Ilolla on B/A-lonkat, 0/0-kyynärät, LTV0 ja puhtaat olat. Nyt on koko pentue kuvattuna. Kiitos kaikille aktiivisille kasvatinomistajille koirienne kuvaamisesta!


5.6.2018

Kahteen viimeiseen viikkoon on taas mahtunut kaikenlaisia tuloksia. Edellisestä päivityksestä jäi myös D-pentueen Endon ja Nalan hienot pentunäyttelytulokset päivittämättä. Endo on käynyt neljä ertaa näyttelyssä pikkupentu- tai pentuluokassa. Jyväskylässähän Endo oli ROP-pentu ja sijoittui ryhmässä hienosti kolmanneksi. Helsingissä Endo sijoittui toiseksi KP:n kera. KV Tampereella Endo oli VSP-pentu ja Endon sisko, Nala ROP-pentu. KR Järvenpäässä Endo oli jälleen kerran ROP-pentu. Myös Nala uusi sijoituksensa Salossa. Oikein paljon onnea Ennille ja Sinille penneleiden hienoista tuloksista!

Meidän isommat ovat myös saaneet hienoja tuloksia. Parisen viikkoa sitten kävin Chilin kanssa BH-kokeessa, jonka suoritimme hyväksytysti. Eihän se meidän tottis vielä ole kisavalmis mutta riittävän hyvä, jotta BH-koe meni läpi. Paikkamakuu ja jääväthän ovat kunnossa mutta kaksi pitkää seuraamista (erityisesti se kytkettynä seuraaminen) vaatisivat vielä työtä. Saimme arvosanaksi muistaakseni erittäin hyvä molemmista. Myös Lynn ja Hanni kävivät tätä seuraavana päivänä BH-kokeessa suorittaen sen hyväksytysti. Tuhannesti onnea Hannille tästä!

BH-kokeesta kurvasin Vantaalle, josta Chili jatkoi matkaansa Tessan kyydissä aina Liettuaan saakka. Moletaissa oli kolmena päivänä näyttely, joista ensimmäinen oli erikoisnäyttely ja kaksi seuraavaa KV-näyttelyitä. Chili oli kaikkina kolmena päivänä PN1 ja VSP. Näin ollen Chili valioitui sekä Liettuan että Klubi Muotovalioksi. Chili sai myös kaksi CACIBia. Samaisena viikonloppuna Kiia kävi Joensuussa italialaisilla tuomareilla ollen molempina päivinä sekä ROP että ROP VET.

Saimme myös toisen ROPin KR Raumalla, jonne osallistuivat Särmä, Särmän veli Ukko ja näiden serkku Sohvi. Tuomarina oli erinomaisia liikkeitä arvostava Päivi Eerola. Ukko voitti luokkansa erinomaisella muttei saanut SA:ta. Ainoat koirat, jotka saivat SA:n, olivat Särmä ja Sohvi. Näistä kahdesta Särmä oli PN2 sen varasertin kera ja Sohvi PN1 sekä luonnollisesti ROP. Näin ollen Sohvi sai FI MVA -arvoon tarvittavan viimeisen sertin. Myös Keuruulta kuultiin hienoja uutisia, sillä Lynn juoksi siellä itsensä PN2:ksi varasertin kera. Tuomarina Maija Lehtonen. Tuhannesti onnea Jaanalle, Hannille ja Ainolle todella hienoista tuloksista!

Viime viikolla me kävimme Chilin kanssa tokokokeessa Ikaalisissa. Chilille vieras kenttä ja ennen kaikkea kehänauhaa varten pystytetyt kepit koituivat kohtaloksi. Saimme kolmostuloksen ruudun, kierron ja liikkeestä maahanmenon mentyä nollille. Jospa kolmas kerta toden sanoisi... Nyt meillä on tosin juoksut, niin emme pääse vähään aikaan kokeeseen.


17.5.2018

Viime viikonloppu oli hyvin agilitypainotteinen, sillä sekä Särmä että Vinja tahkosivat nollia. Särmälle niitä tuli yksi ja Vinjalle kaksi. Särmällä takana vasta muutama startti ja jo kohta on lippu kakkosiin tassuissa. Vinja juoksi hienosti lainaohjaajan kanssa kaksi nollaa. Sertiä ei tällä kertaa tullut muttei se ollut kaukanakaan. Sunnuntaina perinteisissä äitienpäiväkisoissa Jyväskylässä nähtiin myös Aino ja Sohvi. Tällä kertaa ei sitä nollaa tullut mutta onnea kisauran korkkaamisesta! Sekin on saavutus! Paljon onnea Jaanalle, Vinjan lainaohjaajalle sekä tietysti Helille hienoista tuloksista!

Viikonlopun tulokset eivät suinkaan tähän jääneet Särmältä, joka kävi pyörähtämässä Harjavallassa näyttelyssä saaden kotiinviemisiksi varasertin. Nähtiinpä kehässä myös Lynn, joka sai erinomaisen ja sijoittui luokassa kolmanneksi oikein hienolla arvostelulla. Onnea molemmille erinomaisista tuloksista!

Helatorstaina kävin minä Chilin kanssa korkkaamassa tokon avoimen luokan kakkostuloksena. Pari yllätystä kokeeseen mahtui mutta muuten Chili teki varsin vakuuttavaa työtä.


8.5.2018

In Memoriam

C.I.B C.I.E BALT & FI & EE & LT & LV MVA LTV-10 EE VMVA FI TVA BH JK1 RTK1
Story Goes Queen of Shadow
Nancy
3.9.2003-3.5.2018

Niin kuiskasit sanoja
Aikasi loppuu ennen talvea
Niin uskon sinua
Aina ei kannata odottaa aamua
Olet tehnyt lähtöä
Olet saanut nähtyä
Pääset sateelta suojaan
Näin muistan sinua
Lähtövalmiina

- Lähtövalmiina, Haloo Helsinki


2.5.2018

Viime viikonloppuna saimme taas nauttia hienoista tuloksista. Lauantaina Linda ja Rolf kisasivat tokon voittajaluokassa ja saivat upean ykköstuloksen sijoittuen luokassaan toiseksi. Tämä multitalentti parivaljakko sai myös KP:n. Tuhannesti onnea Lindalle ja Rolfille hienosta tuloksesta!

Sunnuntaina sen sijaan minä ja serkkuni olimme Pellossa luonnetestissä. Testiin osallistuivat Miku, Brie, Senna ja toivottavasti seuraavan pentueemme isä, Junior. Kaikki neljä läpäisi testin. Näiden neljän testit menivät osa-alueittain seuraavanlaisesti:

TOIMINTAKYKY
+1a Kohtuullinen: Miku, Junior
+1b kohtuullisen pieni: Brie, Senna

TERÄVYYS
+3 Kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua: Junior, Senna
+1a Pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua: Miku, Brie

PUOLUSTUSHALU
Kohtuullinen, hillitty: Miku, Junior, Brie, Senna

TAISTELUHALU
+2a Kohtuullinen: Miku, Junior
+2b Kohtuullisen pieni: Brie, Senna

HERMORAKENNE
+2 Tasapainoinen: Miku, Junior
+1b Hermostunein pyrkimyksin: Brie, Senna
TEMPERAMENTTI
+3 Vilkas: Miku, Junior
+1 Erittäin vilkas: Brie, Senna

KOVUUS
+3 Kohtuullisen kova: Miku, Junior
+1 Hieman pehmeä: Brie, Senna

LUOKSEPÄÄSTÄVYYS
+3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin: Junior, Brie
+2a Luoksepäästävä, aavistuksen pidättyväinen: Miku, Senna

LAUKAUSPELOTTOMUUS:
+++ Laukausvarma: Miku, Brie, Senna
++ Laukauskokematon: Junior.

Pisteitä Miku sai 208, Junior 225, Brie 142 ja Senna 129. Samalla Briesta tuli Suomen Muotovalio, joka on muuten jo 18. Amazeme-muotovalio! Paljon onnea myös Sannalle ja Joelille Mikun hienosta luonnetestistä! Onnea myös Leilalle Sennan luonnetestistä!

Olipa kiva nähdä Mikua pitkästä aikaan! Samalla reissulla pääsin moikkaamaan Roihua ja Hilkkaa. Kiitos kaikille osapuolille oikein mukavasti viikonlopusta napapiirin toisella puolella!

Vappuna pyörähdimme Lahden ryhmänäyttelyssä varsin kivoin tuloksin. Brie sijoittui erinomaisella SA:n kera toiseksi valioluokassa. Myös Sera sai erinomaisen ja sijoittui avoimessa luokassa toiseksi SA:n kera. PN-kehässä ei tullut A-tytöille sijoituksia. Vieraamme Saksasta sai elämänsä ensimmäisen EH:n. Oli tuomarin makuun liian pitkärunkoinen. Onneksi Junior ei ollut tästä tietoinen ja vaikka olisikin tuskin jaksaisi välittää. Sen verran on tullut kehiä valloitettua tuolla Euroopassa, että kyllä mukaan mahtuu aina yksi EH.


27.4.2018

Lähes kaksi viikkoa sitten matkasin KV Vaasaan mukanani ainoastaan Brie. Toki saimme joukkoihimme vahvistuksen Porin suunnalta, sillä kehässä nähtiin myös Eikka ja Särmä. Kaikki kolme sai erinomaisen SA:n kera. Uroksissa Eikka sijoittui valioluokassa toiseksi ja lopuilta hienosti Jaanan esittämänä PU2:ksi. Koska PU1 on vahvistusta vaille intti, Eikan saama vara-cacib vahvistunee cacibiksi. Särmä juoksi itsensä hienosti avoimen luokan voittoon ja PN4:ksi. Brie teki "eikat" eli tuli valioluokassa toiseksi ja PN-kehässä toiseksi. Myös Brien saama vara-CACIB vahvistuneen cacibiksi. Brie sai samalla myös Suomesta viimeisen sertinsä! Paljon onnea Tuijalle ja Jaanalle hienoista tuloksista! Kiitos Jaanalle Eikan esittämisestä ja Brien kuvaamisesta!


8.4.2018

Pääsiäisenä saimme taas hienoja tuloksia. Pitkäperjantaina Sera ja Jenni pyörähtivät näyttelyssä Imatralla varsin upein tuloksin, sillä Sera juoksi itsenä VSP:ksi kovassa porukassa. Sera sai samalla kolmannen ja FI MVA -valioarvoon vaadittavan viimeisen sertin. Lauantaina minä ja Brie kisasimme tokossa. Olin itse kuumeessa, joten ei ihme, jos Pimpula vähän ihmetteli ohjaajansa käytöstä. Saimme kakkostuloksen. Ykköstulos jäi harmillisesti neljän pisteen päähän. Samaisena päivänä Elli ja Jenni kirmasivat vuorostaan SERTin ja vara-CACIBin KV Imatralla sijoittuessaan PN2:ksi. Vara-CACIB vahvistunee CACIBiksi. Tuhannesti onnea molemmille Jenneille tyttöjen näyttelymenestyksestä!

Pääsiäismaanantaina Hoppu ja Mimmu kisasivat kolmannen kerran rallytokossa hienoin tuloksin. Hoppu ja Mimmu tekivät loistavan tuloksen ja sitä myötä hommasivat itselleen RTK1-koulutustunnuksen. Tuhannesti onnea Mimmulle ja RTK1 Hopulle! Ellin seisomiskuvan on ottanut Taru Vallius.


27.3.2018

Viime viikonloppuna A-koirat kisasivat agilityssä sekä kävivät parissa näyttelyssä. Lauantaina kisakentillä nähtiin ensimmäisen kerran Särmä ja Jaana. Parivaljakko juoksi toisella radalla voittonollan. Ei huonompi kisauran aloitus! Myös Särmän veli, Hemi, teki kaksi hienoa hylkyä. Toinen veli, Dani, kävi sen sijaan KV Lahdessa juoksemassa itsensä PU4:ksi. Tuhannesti onnea koko Ice-porukalle hienoista tuloksista! Erityisonnittelut Jaanalle Särmän nollasta! Mekin kävimme tyttöjen kanssa pyörähtämässä KV Lahdessa. Molemmat junnut saivat erinomaisen mutta Chili pisti ranttaliksi kilpailuluokassa ja jäi kolmanneksi ilman SA:ta. Brie sen sijaan sijoittui valioluokan toisena PN4:ksi ja sai varasertin.

Sunnuntaina olikin D-pentueesta vahva edustus Jyväskylän pentunäyttelyssä. Ihana Endo vetäisi pisimmän korren sisaruksista ollen ROP pentu sekä isossa kehässä RYP-3! Tuhannesti onnea Ennille ja Kirsille pikkupojan hienosta näyttelyuran korkkauksesta! VSP pentu oli Luna. Tytöistä toiseksi tuli Molly KP:n kera ja kolmanneksi Selma. Olipa hieno kokemus kaikille puolivuosikkaille penneleille osallistua noinkin isoon tapahtumaan! Kiitos, että tulitte Jyväskylään! Oli ihana nähdä teitä kaikkia!


11.3.2018

Viimeisimmästä päivityksestä on taas aikaa ja siihen on mahtunut useampi hieno tulos ja uutinen. Aloitetaan niistä vähän vanhemmista eli tuossa muutama viikko sitten Lotta ja Capo juoksivat komean nollan hypärillä sijoittuen hienosti kolmanneksi. Nollaputki on selkeästi auki, sillä tämä taitava parivaljakko juoksi tänäänkin hienon nollatuloksen. Serti jäi tällä kertaa vain 0,05 sekunnin päähän mutta suunta on oikea ja pian ne sertitkin alkaa sieltä tippua. Kolmisen viikkoa sitten Capon sisko, Liz ja Jaana kisasivat kolmannen kerran rally-tokossa ja saivat hienon hyväksytyn tuloksen RTK1-koularin kera. Tuhannesti onnea molemmille parivaljakolle!

Viime kuun lopulla saimme maailmaan 15. Amazeme-pentueen. Pentueeseen syntyi kaksi tyttöä ja neljä poikaa. Voit lukea lisää pentujen kasvusta ja kehityksestä pentueen omasta blogista.

Viime viikonloppuna matkasimme ryhmänäyttelyyn Juukaan Kiian, Chilin ja Sennan kanssa. Odotukset eivät olleet hirveän suuret, joten tulokset olivat odotuksiin nähden varsin hyvät. Kaikki kolme sai erinomaiset. Kiia ja Senna voittivat luokkansa. Chili sijoittui luokassaan toiseksi. Emme vieneet ihan sitä kirkkainta sijoitusta mutta Kiia sijoittui PN2:ksi, Senna PN3:ksi varasertin kera ja Chili hienosti PN4:ksi.

Tänä viikonloppuna on vuorostaan tehty tulosta rally-tokossa ja tokossa. Tokon tuloksista vastasi tällä kertaa Tyyne ja Tiina, jotka korkkasivat eilen hienosti kisauransa saaden heti 1-tuloksen KP:n kera. Mutta ei siinä kaikki. Tyyne ja Tiina kisasivat vielä tänään sunnuntaina saaden toistamiseen ykköstuloksen. Aika huimaa! Rally-tokon puolella Tyynen siskopuoli, Hoppu ja Mimmu, kisasivat toistamiseen tehden hienon hyväksytyn tuloksen. Super-äiti korkkasi mestariluokan varsin kivantuntuisella radalla. Tällä kertaa hyväksytty tulos jäi vain kolmen pisteen päähän mutta tärkeintä lienee kuitenkin se iloinen ja rento fiilis, mikä meillä oli radalla. Super sai kehuja tuomarilta, ohjaaja vähän risuja mutta eteenpäin ollaan menty tässä lajissa. Tästä on hyvä jatkaa. Tuhannesti onnea Mimmulle ja Tiinalle hienoista tuloksista!


11.2.2018

Tämä mahtava uutinen on jäänyt päivittämättä, joten pitää nyt hoitaa alta pois, kun on kuitenkin sen verran mahtava juttu! Vinja ja Heli kisasivat viime viikonloppuna kolmosissa ja juoksivat hienon voittonollan hyppyradalla saaden samalla ensimmäisen hyppysertinsä. Tik tak!, sanoo valiokello tällekin parivaljakolle. Tuhannesti onnea Helille ja Vinskulle! PS. Toinen kuva toimii lähinnä kuvituskuvana. Kuva otettu viime vuoden SM-kisoista. :)


2.2.2018

Tuntuu, että toistan itseäni mutta taas menneenä viikonloppuna A-koirat kisasivat sekä rally-tokossa että agilityssa. Tällä kertaa asialla olivat Superin tytöt, Elli ja Lova. Ensimmäinen juoksi Jennin kanssa hienon 0-tuloksen Kuopiossa voittaen luokkansa. Tuhannesti onnea Jennille 0-tilin korkkauksesta! Lova ja Jonna kisasivat sen sijaan Vantaalla rally-tokon avoimessa luokassa tehden hienon hyväksytyn tuloksen. Koska tämä oli jo kolmas hyväksytty tulos avoimesta luokasta, sai Lova RKT2-koulutustunnuksen nimensä eteen koreilemaan. Paljon onnea Jonnalle hienosta radasta! Kuvassa Lova leikkii palkintokalkkunallaan. Kuvan on ottanut Jonna Manninen.


23.1.2018

Viime viikonloppuna A-koirat kisasivat sekä rally-tokossa että agilityssa. Jo toinen tänä vuonna kisauransa aloittanut koira, Lynn juoksi lainaohjaajansa kanssa kaksi tulosta ja yhden hylyn sijoittuen kaksi kertaa kolmanneksi. Hieno kisauran starttaus Lynnilla ja Tuijalla!

Mimmu ja Hoppu sen sijaan korkkasivat rally-tokouran tehden hienon hyväksytyn tuloksen tuomarin palkinnon kera. Paljon onnea Mimmulle ja Hopulle hienosta kisauran starttaukseseta! Heli Tuominen on ottanut kuvan Hopusta ja Mimmusta.

Lauantaina oli myös KV näyttely Turussa, jossa saimme pääasiassa erinomaisia tuloksia. Säteen ja Pekan pojat, Jäbä ja Ukko, saivat molemmat valioluokassa erinomaisen. Jäbä sijoittui kolmanneksi Ukon voittaessa sen SA:n kera. PU-kehässä Ukko tuli kolmanneksi. Tytöistä junnuissa meiltä oli Luna ja Chili. Edellinen sai H:n ja jälkimmäinen EH:n, vaikka neljä kuukautta aikaisemmin Chili voitti luokkansa SA:n kera samaisella tuomarilla ja täysin karvattomana. Olkavarsi oli ehtinyt tässä ajassa lyhentyä arvostelusta päätellen. Tosin en kyllä onnistu vieläkään esittämään Chilin liikkeitä koiran eduksi näissä pienissä kehissä. Isommat tytöt saivatkin sitten jo erinomaista. Avoimessa luokassa kisasivat Särmä ja Senna. Särmä voitti luokan SA:n kera ja Senna sijoittui neljänneksi. Brie sijoittui valioluokassa toiseksi SA:n kera ja PN-kehässä neljänneksi varasertin ja varacacibin kera. Kiia tuli vahvasssa veteraaniluokassa erinomaisella neljänneksi. Kasvattajaluokkamme oli ROP KASV. Voiton tässä näyttelyssä vei Chilin isoisän sisko. Nähtiinpä siellä Chilin isoisäkin, joka tuli PU4:ksi. Paljon onnea Cialle hienosta päivästä! Onnea myös kaikille muille tuloksiinsa tyytyväisille!


18.1.2018

Vuoden alusta olemme saaneet pari uutta tulosta. Minä kävin Brien kanssa loppiaisena tokokokeessa ja saimme varsin kiva kakkostuloksen avoimesta luokasta. Brie teki hyvällä ilmeellä sen minkä osasi. Kauko-ohjauksen "kuplaantuminen" olikin tiedossa, vaikka viime aikoina niissä onkin enemmälti esiintynyt ennakointia.

Viime viikonloppuna oli vuorostaan vuoden ensimmäiset näyttelyt. Lahdessa oli kaiken kaikkiaan 28 bordercollieita ja meiltä menossa mukana Luna, sisarukset Särmä ja Ukko sekä heidän äitinsä Lissu. Ukko oli ainoa uros, joka sai SA:n, joten Ukosta tuli samalla PU1. Ukko sai viimeisen sertinsä FI MVA -valioarvoa varten. Lunalle tuli junioriluokassa H. Särmä esiintyi ensimmäisen kerran avoimessa luokassa ja sijoittui siinä toisessa SA:n kera. Liz esiintyi hienosti valioluokassa voittaen sen. PN-kehässä Liz vei voiton ja Särmä tuli neljänneksi varasertin kera. ROP-kehässä juoksivat poika ja äiti peräkkäin. Pidemmän korren veti tällä kertaa Liz. Paljon onnea Jaanalle ja Säteelle hienosta näyttelypäivästä!

Samaisena päivänä oli KV näyttely Kajaanissa, jonne meiltä osallistui vain Luka. Luka tuli hienosti toiseksi avoimessa luokassa erinomaisen ja SA:n kera. PU-kehässä ei tullut sijoitusta mutta Luka sai kuitenkin varasertin. Paljon onnea myös Johannalle hienosta näyttelypäivästä!

Tänään saimmekin Danin terveystulokset Kennelliitosta. Lonkat tulivat B/B:na, kyynärät 0/0, selkä LTV1, SP0 ja VA0. Myös olat ja silmät olivat puhtaat. Kyllä noilla kelpaa harrastaa. Paljon onnea Jussille ja Marjalle terveluustoisesta pojasta!


4.1.2018


VUODEN AMAZEME KOIRAT 2017

Jos viime vuonna vuoden Amazeme-koirien valintaan vaikutti sinnikkyys, tänä vuonna mentiin puhtaasti tulosten perusteella kuitenkin oikeudenmukaisuusperiaatetta noudattaen (eli yksi nimitys per koira). Nimitykset ovat leikkimielisiä mutta samalla sydämestä annettuja kiitoksen osoituksia kasvatinomistajille. Haluaisin palkita kaikki kasvatinomistajat yhteistyöstä ja ystävyydestä mutta toivottavasti kiitollisuuteni välittyy heille muuta kautta yhteisen taipaleemme ajan!


Vuoden Amazeme tokokoira 2017Amazeme Reigning Supreme "Rolf" ja Linda korkkasivat tokouran viime vuonna ja tekivät kaksi komeaa ykköstulosta KP:n kera (yhden alossa ja yhden avoimessa) sekä yhden hienon kakkostuloksen voittajassa.


Vuoden Amazeme agilitykoira 2017Amazeme Fool Moon "Hoppu" ja Mimmu juoksivat viime vuonna yhteensä kuusi 0-tulosta, josta yksi oikeutti agilitysertiin! Tik tak, sanoo valiokello!


Vuoden Amazeme palveluskoira 2017


Kuva: Heidi Lappalainen

Amazeme Cosmic Time "Oiva" ja Leila saivat viime vuonna plakkariin JK1-koulutustunnuksen ja sitä myöten samalla C.I.B ja FI MVA -valioarvot.


Vuoden Amazeme rallytoko-koira 2017Amazeme Golden Queen "Super" ja minä kisasimme viime vuonna yhteensä kahdeksalla radalla saaden sekä RTK2- että RTK3-koulutustunnukset. Tulipa yhdeltä radalla tuomarin palkintokin. :)


Vuoden Amazeme näyttelykoira 2017


Kuva: Heta Simonen

Amazeme Icy Chilly Champagne "Särmä" ja Jaana juoksivat viime vuonna pelkästään Suomessa itsensä kaksi kertaa VSP:ksi, kuusi kertaa ROPiksi ja kerran jopa RYP2:ksi. Samalla matkaan tarttui 13 sertiä ja 4 cacibia. Huikeeta!


Vuoden Amazeme tehopari 2017


Kuva: Sari Eskelinen

Amazeme Rebellious Images "Luka" ja Johanna kisasivat tuloksellisesti viime vuonna tokossa, agilityssä ja rally-tokossa. Läpäisipä parivaljakko BH-kokeenkin hyväksytysti sekä juoksivat itselleen näyttelyistä yhden sertin!

>  Takaisin ylös

Amazeme