Uutiset

2018-2007


16.7.2019

Yritän olla reipas ja päivitellä näitä sivuja vähän ahkerammin. Viikko sitten Hoppu ja Mimmu kisasivat Laukaassa aksassa ja tekivät hienon 0-tuloksen. Tuplanolla ei ollut kaukana, sillä toiselta radalta tuli yksi kielto. Paljon onnea Mimmu ja Hoppu!

Viikonloppuna lauantaina pyörähdimme Devilin ja Mollyn kanssa KR Mikkelissä. Devil sai erinomaisen junioriluokassa ja sijoittui toiseksi. Molly sen sijaan tuli valituksi ROPiksi SERTin kera. Tämä oli jo neljäs SERT Mollylle. Kiitos Heidi avusta ja seurasta sekä tietysti hienoista kuvista. Mollyn kuvan on siis ottanut Heidi Komppa. Onnea Mimmulle Mollyn näyttelymenestyksestä!

Samaisena päivänä NO Oulussa Niki pyörähti kehässä ja sai EH:n. Myös Sera osallistui tullen hienosti PN2:ksi NORD VARA-SERTin kera. Sera toisti samaisen tuloksen seuraavana päivänä KV Oulussa.

Sunnuntaina Seran sisko, Särmä, pyörähti Ruotsin puolella KV Piteåssä ollen hienosti ROP. Särmä sai samalla viimeisen CACIBin C.I.E-valioarvoa varten. Tuhannesti onnea uudesta tittelistä Jaanalle (ja vähän minullekin)!

Viikonloppuna ihan ensimmäisissä näyttelyissään kävivät K-pentueen Esko ja Flow. Esko kävi Mäntsälässä Harto Stockmarilla ja oli ROP-pentu (pikkupennuissa). Flow kävi Lahdessa Juha Putkosella muttei saanut KP:ta sen vuoksi, että oli liian hoikka. Molemmat pojat saivat muuten todella hienot arvostelut! Paljon onnea Tanjalle, Tuualle ja Essille poikien menestyksekkäästä ensiesiintymisestä!

Viime viikolla saimme myös lisää terveystuloksia sekä O-pentueelle että J-pentueelle. Lyylin lonkat tulivat B/A:na takaisin, kyynärät 0/0:na, selkä LTV0 ja VA0:na. Polvet olivat myös 0/0. Myös olat olivat terveet (INCOC). Lyylin siskopuoli, Pimu, kävi samalla kuvissa. Lonkat tulivat A/A:na takaisin, kyynärät 0/0, selkä LTV1 ja VA0:na. Polvet olivat 0/0. Myös Pimulta otettiin myös INCOC-lausunto, vaikka kuvannut lääkäri (K. Ventelä) sanoi olkien olevan puhtaat. Suureksi yllätykseksemme vasemmassa olassa todettiin lievä muutos, jolloin tulos on tulkinnanvarainen. Onneksi Pimu ei ole koskaan millään tavoin oireillut, eikä myöskään todennäköisesti tule koskaan oireilemaan tämän vuoksi. Paljon onnea Säteelle hienoista tuloksista!


8.7.2019

Tässä on taas ehtinyt tulla kolme uutta valioarvoa, kun Säde matkasi Ukon ja Pimun kanssa Viroon, Pärnuun. Molempina päivinä Ukko voitti urokset ja oli ROP. Samalla Ukosta tuli Viron Muotovalio sekä C.I.E. (vahvistusta vaille). Pimu kesämekossaan yllätti voittamalla molempina päivänä nartut. Pimu sai myös kolmannen junnusertin Virosta ja valioitui näin Viron Juniorivalioksi.

Pimun sisko, Kiira, juoksi itsensä ROPiksi KR Orivedellä. Kiira sai myös ensimnmäisen sertinsä. Mutta ei tähän hyvät uutiset jää. Kiiran ja Pimun sisko, Sanelma, kävi kuvissa ja tulokset olivat ilahduttavat: lonkat tulivat A/A:na ulos, kyynärät 0/0:na ja selkä LTV0, VA0. Olat olivat myös puhtaat. W-pentueesta, Buddy, kävi myös kuvissa samanlaisin tuloksin. Olkanivelistä odotamme vielä lausuntoa INCOC:lta. Myös O-pentueesta ensimmäinen on käynyt kuvissa. Bonon lonkat tulivat B/B:nä ulos, kyynärät 0/0:na ja selkä LTV0. Olkia ei Bonolta kuvattukaan.

Sitten on tullut vielä kolme hienoa rally-tokotulosta. Lova ja Jonna saivat kolmannen hyväksytyn tuloksen voittajassa. Lovan velipuoli, Weeti ja Johanna, saivat ensimmäisen hyväksytyn tuloksen avoimessa. Samaisella viikolla lauantaina Weeti kävi luonnetestissä läpäissen sen hienosti. Molempien äiti, Super, pyörähti myös kisoissa tehden 95 pisteen radan mestarissa.

Weetin lisäksi luonnetestissä kävivät Weetin sisko, Tyyne ja siskopuolet Hupsu ja Luna. Tyyne ja Hupsu läpäisivät testin mutta Luna ei läpäissyt tällä kertaa testiä laukauksien ja vähäisten pisteiden vuoksi (65 pistettä). Kiitos teille kaikille aktiivisuudesta! On hienoa, että rohkenette tuoda koiranne testiin! Tuloksetta riippumatta jokainen vie sen saman koiran kotiinsa kuin testiin tullessaan!


27.6.2019

Lisää valioita! Yksi haaveistani on käynyt toteen, sillä eilen Superista tuli Suomen Rally-tokovalio! Aloitimme kisauramme lokakuussa 2016 ja nyt sitten saavutimme meille sen isoimman tavoitteen eli valioitumisen. Laji on minulle ollut aivan uusi tuttavuus ja olen saanut opetella sitä ensin Nancyn, sitten Kiian ja nyt sitten Superin kanssa. Junnut tulevat perästä. Super on siis minun ensimmäinen mutta toivon mukaan ei viimeinen rally-tokovalio.

Mutta on meille tullut pettymyksiäkin. Tiistaina kisasin Brien kanssa lyhyeksi ajetulla, erittäin kuivalla pellolla erikoisjäljellä. Alku oli todella lupaava ja Brie saikin alkuun pääasiassa erittäin hyvää tai jopa erinomaista (ensimmäinen piikki oli erinomainen) mutta sitten tyttö lähti toiselle harhalle ja peli vihellettiin poikki. Brie nosti kyllä vielä oman jälkensä ja ajoi sen innokkaasti loppuun mutta eihän se mitään enää auttanut. Pistesaaliiksemme jäi 29 pistettä. Nyt pidämme taukoa kokeista ja keskitymme treenaamiseen.

Lähes kaksi viikkoa sitten (miten tämä aika näin nopeasti menee) pyörähdimme vähän isommalla porukalla KR Jämsässä varsin hienoin tuloksin. Junnupoikamme, Devil, hurmasi debyytissään tuomarin ja tuli valituksi PU1:ksi SERTin kera, luonnollisesti. Viime aikoina näyttelyissä sertejä voittanut Molly voitti luokkansa muttei sijoittunut PN-kehässä tällä kertaa mutta sai kuitenkin jo kolmannen sertinsä! Brie voitti käyttöluokan ja sijoittui PN3:ksi. Meidän mummot, Nämpän tyttäret, Kiia, Super ja Ronja pistivät tuomarin koville. Super tuli veteraaniluokassa kolmanneksi ja tippui PN-kehässä ulkopuolelle. Kiia tuli toiseksi veteraanikehässä sekä samalla PN2:ksi. Ronja sen sijaan voitti nartut ja oli lopuilta myös ROP ja ROP VET. Tuhannesti onnea Mimmulle, Kristalle, Tuulille ja Tuijalle hienoista tuloksista! Tuhannesti kiitoksia Ellinooralle ja Emmalle esittämisavusta!

Olemme saaneet myös viidennen W-pentueen pennun terveystulokset. Velholla kaikki muu oli priimaa mutta toinen lonkka on hieman löysä, joten lonkat tulivat C/B:nä ulos. Onneksi noilla voi huoletta harrastaa!


15.6.2019

Reilu kuukausi päivitystaukoa ja nyt on taas niin hienoja uutisia, että oksat pois. Meillä on nimittäin KOLME uutta VALIOTA. Toukokuun puolessa välin Rolf ja Linda kisasivat tokossa onnistuneesti ja saivat kolmannen 1-tuloksen EVL:ssä. Tämä tarkoittaa sitä, että Rolfista tuli nyt toinen Amazeme FI TVA. Rolf kisasi myös tuossa hetki sitten tokossa tehden taas 1-tuloksen. Tuhannesti onnea Lindalle Rolfin valioitumisesta!

Kesäkuun alussa sen sijaan Hoppu ja Mimmu juoksivat kolmannen sertinsä ja näin ollen Hopusta tuli ensimmäinen Amazeme Suomen Agilityvalio! Tuhannesti onnea Mimmu ja Hoppu tästä upeasta saavutuksesta!

Viime viikonloppuna saimme puolestaan 24. Amazeme Suomen Muotovalion, kun Särmä läpäisi luonnetestin hyväksytysti. Tuhannesti onnea Jaanalle Särmän jo toisesta valioarvosta!

Luonnetestistä puheen ollen Roihu-poika käväisi Rovaniemellä luonnetestissä läpäisten sen 140 pisteellä ja laukauskokematon. Tuhannesti onnea hyväksytystä luonnetestistä Hilkka ja Roihu!

Terveyspuolelta saimme myös hyviä uutisia, sillä Selma kävi läpivalaisussa ja lonkat tulivat B/B:nä ulos, kyynärät 0/0:na ja selästä tuli LTV1-lausunto. Kyllä noilla kelpaa jatkaa harrastuksia! Tuhannesti kiitoksia Matille ja Hannalle Selman kuvauttamisesta ja onnea hienoista tuloksista!

Itse olen käynyt kisaamassa aksassa Brien ja Chilin kanssa vielä kovin laihoin tuloksin mutta kivaa on ollut. Tosin Briehän ei enää ole varsinaisesti minun kisakoira, joten siihen nähden olen kyllä tyytyväinen meidän ratoihin.

Rally-tokon puolella onkin sitten tehty kovasti tulosta, mistä ovat pitäneet huolen esim. Wiima ja Satu, Rilla ja Pihla, Molly sekä Hoppu ja Mimmu, Ronja ja Tuija sekä tietysti minä Superin, Chilin ja Brien kanssa.

Wiima ja Satu tosiaan kisasivat rally-tokossa tuossa hetki sitten ja tekivät upean hyväksytyn tuloksen alokkaassa. Myös Rilla ja Pihla saivat upean hyväksytyn tuloksen alokkaassa. Toukokuussa kisattiin rally-tokon rotumestaruudesta Seinäjoella, jonne osallistuin itse Brien, Chilin ja Superin kanssa. Superin rata ei ollut se paras mutta saimme sentään tuloksen. Brie ei vielä taitanut oikeaa puolta, eikä saanut tulosta. Chili sen sijaan tempaisi yhdeksännestään rally-tokokisastaan taas tuloksen ja tienasi samalla itselleen RTK3-koulutustunnuksen. Chili oli myös voittajaluokan paras BC. Samoissa kisoissa avoimen luokan korkkasivat Ronja ja Tuija saaden hyväksytyn tuloksen.

Viime viikonloppuna rally-tokokisoissa täällä meillä Laukaassa hienoja tuloksia tekivät sekä Molly että Hoppu Mimmun kanssa. Myös Rolf sai ensimmäisen kiinnityksen valioarvoon. Me Superin kanssa teimme kaksi kelpoa tulosta mutta se kolmas 1-tulos antaa odottaa itseään vielä hetken. Tuhannesti onnea upeista tuloksista Sadulle, Pihlalle, Tuijalle, Lindalle ja Mimmulle! Olette supereita!

Tokotuloksista Rolfin lisäksi ovat pitäneet huolen siskokset, Tyyne ja Elli. Toukokuun lopulla Tiina ja Tyyne saivat jo toisen 1-tuloksen avoimessa luokassa. Elli ja Jenni kisasivat hienon 1-tuloksen alokkaassa tienaten siten itselleen TK1-koulutustunnuksen. Edellispäivänä nuoriso-osastomme edustaja, Velho ja Minna, korkkasivat tokouransa upealla ykköstuloksella! Miljoonasti onnea Tiinalle, Jennille ja Minnalle upeista 1-tuloksista!

Näyttelypuolellakin on mennyt erinomaisesti. Tampere-viikonlopun jälkeen A-koirat ovat saaneet Suomesta 3 sertiä ja 3 varasertiä. Mukaan mahtuu myös kaksi ROPia sekä RYP4! Aloittakaamme toukokuun tuloksista eli KR Raumalla Pimu juoksi itsensä hienosti ROPiksi saaden ensimmäisen SERTinsä Suomesta. Samaisessa näyttelyssä Pimun siskopuoli, Lyyli, voitti PN3:ksi varasertin kera. Tästä viikon päästä R Keuruulla Meg voitti valioluokan ja tuli valituksi PN3:ksi. Samaisessa näyttelyssä Ronja juoksi itsensä ROP Veteraaniksi.

Kuunlopussa PK-tapahtumassa Vantaalla vanhaherra BO voitti urokset ja tuli valituksi ROP Veteraaniksi. Bon tytär, Brie, voitti käyttöluokan SA:n kera. Mummot, Super ja Kiia, juoksivat itsensä hienosti PN3:ksi ja PN4:ksi. Samaisena päivänä KR Kangasniemellä Molly meni ja voitti nartut saaden ensimmäisen sertinsä Suomesta. Molly oli myös ROP mutta tämäkään ei riittänyt, sillä ryhmässä Molly sijoittui hienosti neljänneksi!

Tästä parin päivän päästä olimmekin Viron Voittajassa Tallinnassa. Siellä BO voitti urokset ja sai nimensä eteen kaksi uutta titteliä: EE MVA ja EEV-19! Super tuli PN2:ksi ja tienasi itselleen V-SERTin. Superista tuli siis Baltian ja Viron Veteraanivalio sekä EEVV-19! Chili tuli toiseksi valioluokassa ja sai vara-CACIBin. Mutta mitä teki Lyyli! Lyyli meni ja voitti kaikki! Lyyli sai myös junnusertin sekä kaksi uutta titteliä: EEJV-19 ja EEV-19! Aika huikeeta!

Viime viikonloppuna Loviisassa olikin erikoisnäyttely, johon meiltä osallistui yhteensä kuusi koiraa. Martti sai EH:n ja sijoittui isossa junioriluokassa sillä kolmanneksi. Molly, tämä meidän RYP4, meni ja voitti nuorten luokan erinomaisella SA:n kera mutta ei sekään nyt sitten neidille riittänyt vaan Molly sijoittui PN-kehässä toiseksi ja sai jo toisen sertin! Brie voitti käyttöluokan ja tuli valituksi ROP Käyttökoiraksi. Siru pitkän näyttelytauon jälkeen juoksi itsensä upeasti valioluokan voittoon ja samalla myös PN4:ksi. Meidän mummot, Ronja, Super ja Kiia, sijoittuivat hienosti erittäin vahvasssa ja isossa veteraaniluokassa toiseksi, kolmanneksi ja neljänneksi. Ronja juoksi itsensä myös PN3:ksi. A-koirat olivat siis lopuiltaan PN2, PN3 ja PN4. Ei hassummin mennyt meillä! Vanhaherra, BO, juoksi itsensä VSP Veteraaniksi sekä PU4:ksi. Mutta mikä parasta, meidän kasvattajaryhmämme (Molly, Ronja, Super ja Siru) tuli valituksi ROP Kasvattajaksi erkkarissa!

Tuhannesti kiitoksia kaikille erkkariin osallistuneille! Paljon onnea Säteelle, Mimmulle ja Tuijalle erinomaisista tuloksista!

Samaisena päivänä Rovaniemellä oli KV näyttely, jossa Niki sijoittui PU4:ksi saaden varasertin. Tänään R Turussa Mollyn sisko, Nala, voitti luokkansa erinomaisella SA:n kera ja sijoittui kolmanneksi PN-kehässä saaden varasertin! Paljon onnea Ristolle, Anulle ja Sinille hienoista tuloksista!

Kuten huomaatte, on näitä tuloksia tullut aika paljon. Toivon mukaan muistin kaikki nyt päivittää tänne sivuille. Huh heijaa! Kuvan kasvattajaryhmästämme on ottanut Sue Kalves.


8.5.2019

Olemme taas saaneet nauttia runsaasti hienoista tuloksista niin agilityn, terveyden kuin näyttelyiden osalta. Tässä lähes kaksi viikkoa sitten Vinja ja Heli kisasivat varsin onnistuneesti Joensuussa, sillä he saivat kolmannen hyppysertinsä! Näin ollen Vinja valioitui Suomen Hyppyvalioksi! Tuhannesti onnea Heli ja Vinja!

Edellisenä viikonloppuna Capo ja Lotta juoksivat monta komeaa rataa, joista yhdeltä irtosi agilityserti! Tik tak, sanoo valiokello! Paljon onnea sertistä Capolle ja Lindalle!

Mutta ei siinä kaikki. Myös Weeti ja Johanna kisasivat onnistuneesti ykkösistä saaden viimeisen nollatuloksen, joka oikeutti luokkanousuun. Paljon onnea tuoreelle kakkosluokkalaiselle!

Olemme saaneet myös hienoja uutisia Kennelliitosta, sillä Niki ja Jojo kävivät luustokuvissa. Molemmilla on A/A-lonkat, 0/0-kyynärät, puhtaat olat, LTV0 ja VA0. Tuhannesti onnea Riku, Anu ja Linda terveistä harrastuskavereista!

Näiden edellä mainittujen tulosten lisäksi olemme saaneet nauttia hienoista näyttelytuloksista ja yhdestä uudesta valiosta. Reilu viikko sitten siskopuolet, Särmä ja Pimu, matkasivat Viroon. Ensimmäisenä päivänä Särmä voitti nartut ja tuli valituksi VSP:ksi. Särmä sai myös CACIBin sekä toisen Viron sertin. Pimu voitti junnunartut ja sijoittui PN-kisassa kolmanneksi. Toisena päivänä Pimu sen sijaan voitti nartut ja sai samalla jo toisen Viron junnusertin. Särmä tuli PN2:ksi ja sai kolmannen sertin valioituen samalla Viron Muotovalioksi. Viikon päästä tästä Särmä juoksi itsensä hienosti uudestaan VSP:ksi NORD sertin kera Tampereella. Pimu samaisessa näyttelyssä tuli PN4:ksi varasertin kera. Särmän serkkutyttö, Brie, oli PN2. Brien iskä, BO, juoksi itsensä hienosti ROPiksi sekä ROP Veteraaniksi Kiian hävitessä BOlle. Kiia oli siis VSP Veteraani. Saimme myös muita hienoja tuloksia lauantaina. Sunnuntaina Pimu tuli valituksi PN2:ksi jälleen kerran varasertin kera. Hirmuisesti onnea Jaanalle uudesta valiosta sekä Säteelle Pimun upeista tuloksista!-

Vappuna Molly voitti nuorten luokan ja sijoittui neljänneksi PN-kisassa varasertin kera. Huhtikuun lopulla sen sijaan varsin kovassa kisassa Sera tuli valituksi ROPiksi NO Imatralla. Tuhannesti onnea Mimmu ja Jenni tyttöjen hienoista tuloksista! Viikkoa ennen meidän vetreä veteraanimme, Raina, oli ROP VET ja PN4 KV Vaasassa. Myös Ruotsista saimme hienoja uutisia, sillä Min hommasi itselleen uuden tittelin voittaen Ruotsin Voittajassa. Tuhannesti onnea myöskin Kaijalle ja Lenalle tyttöjen hienoista tuloksista!

Mutta ei tässäkään vielä kaikki, sillä vappuaattona meille syntyi ihanat Ällät. Pentueeseen syntyi kuusi tyttöjä ja yksi poika.


10.4.2019

Viime viikonloppuna saimme taas melko makeita tuloksia niin agilityn kuin rally-tokon puolelta. Brie kisasi Arin kanssa Tampereella agilityssa kolme rataa. Ensimmäiseltä radalta tuli voittonolla, toiselta hyl ja kolmannelta 5. Tuhannesti onnea Arille voittonollasta!

Minä onnistuin pääsemään kisapaikalle (auto hajosi n. 300 metriä ennen kisapaikkaa) Kuopioon rally-tokokisoihin. Chilin kanssa teimme toisen hyväksytyn tuloksen voittajaluokassa. Pisteillä ei juhlittu, kun yhdeltä kyltiltä keräsimme yhteensä 16 virhepistettä mutta tulos mikä tulos! Super sen sijaan oli iskussa ja saimme radalta 95 pistettä. Tämä oli meille nyt toinen 1-tulos mestarissa!


5.4.2019

Tässä on taas ehtinyt tapahtua yhtä sun toista sitten viimeisen päivityksen jälkeen. Olemme saaneet hienoja näyttely-, terveys-, toko- ja rally-tokotuloksia. Viime viikonloppuna Tiina ja Tyyne tekivät tokossa avoimessa luokassa ykköstuloksen. Samaisena päivänä Heli ja Vinja korkkasivat rally-tokouran hienolla hyväksytyllä tuloksella. Tuhannesti onnea Tiinalle ja Helille hienoista tuloksista!

Meidän viime kevään W-pentueesta on jo kuvattu kaksi. Floki osallistui joukkokuvaukseen, joten Flokilta kuvattiin vain lonkat ja kyynärät. Olat ja selkä kuvataan myöhemmin. Flokilla on B/A-lonkat ja 0/0-kyynärät. Wiima kävi myös kuvissa ja hyvältä näytti. Wiimalla on A/B-lonkat, 0/0-kyynärät, puhtaat olat ja LTV1, VA0. Tuhannesti onnea molemmille terveluustoisista harrastuskavereista!

Näyttelyistä on myös tullut hienoja tuloksia. Meidän junnuista, Kaia, pyörähti pentunäyttelyssä Jyväskylässä ja tuli valituksi ROP-pennuksi oikein kivan arvostelun kera. Samaisena päivänä minun Brie korkkasi agilityuran lainaohjaajansa kanssa. Radoilta tuli kaksi hylättyä ja yksi 10:n tulos. Onpa hienoa, että Brie pääsi korkkaamaan agilityuran! Onnea Lauralle ja Kristianille Kaian hienosta näyttelyuran korkkauksesta! Ja kiitos Arille Brien ohjaamisesta!

Me sen sijaan olimme Riiassa asti näyttelyssä. Mukana meillä oli Wiima, Lyyli, Senna, BO ja Chili. Kaikki viisi sai erinomaisen omassa luokassaan. Lyyli tuli junnuluokassa toiseksi ja Wiima ensimmäiseksi. Wiima sijoittui PN-kehässä lopulta kolmanneksi. Aika hyvin lähes karvattomalta junnulta! Senna sijoittui valioluokassa kolmanneksi mutta Chili meni ja yllätti voittaen luokan. Chili tuli valituksi myös PN1:ksi. Chili sai myös sertin ja CACIBin ja täten Chilistä tuli samalla sekä Latvian että Baltian muotovalio. BO-setä voitti urokset, jotka muuten kaikki olivat valioluokassa ja tuli lopulta valituksi myös ROPiksi. BOsta tuli samalla Latvian muotovalio.

Seuraavana päivänä kehässä nähtiin meiltä vain BO, Lyyli ja Senna. BO uusi edellispäivän tuloksensa. Senna voitti valioluokan mutta ei saanut SA:ta, mikä kieltämättä harmitti. Lyyli voitti junioriluokan ja sai junnusertin. Lyyli tuli PN-kehässä toiseksi.

Viikon päästä tästä olimmekin vuorostaan KV Lahdessa, johon oli ilmoitettu yli 40 bortsua. BO-setä juoksi itsensä hienosti PU2:ksi. Meidän iso poika, Dani, esiintyi avoimessa ja tuli erinomaisella kolmanneksi. Nuoriso-osaston edustaja, Endo, juoksi itsensä nuorten luokan toiseksi erinomaisella arvostelulla. A-tiimin tytöt sen sijaan ottivat ykköspaikan kaikissa luokissaan: Lyyli voitti junioriluokan ja PN-kehässä sijoittui neljänneksi saaden ensimmäisen sertinsä. Lyylin siskopuolet, Pimu ja Kiira tulivat toiseksi ja neljänneksi luokassaan. Luna juoksi itsensä ensin nuorten luokan voittoon ja lopulta "PN5":ksi varasertin kera. Meidän kuvankaunis, Sera, voitti valioluokan ja sijoittui PN-kehässä toiseksi saaden varacacibin. Minun mummo, Kiia, liiteli ensin PN3:ksi ja sitten vielä ROP-veteraaniksi voittaen meidän oman BO-sedän. Aika hieno päivä A-tiimillä, kun PN-sijoitukset 2-5 tulivat meille. Tuhannesti onnea Ennille, Jussille, Jaanalle, Säteelle ja Jennille jäätävän hienoista tuloksista!


17.3.2019

Viikonloppumme on ollut hyvin agilitypainoitteinen, sillä eilen Jyväskylässä oli kisat, joihin ykkösissä osallistuin minä Chilin ja Tuija Nekun kanssa. Kolmosissa kisasivat Mimmu ja Hoppu. Minä ja Chili juoksimme kaksi varsin hyvää rataa tuloksella 5. Sijoituimme ensimmäisellä radalla toiseksi ja toisella radalla kolmanneksi. Mutta mitä tekivät Tuija ja Nekku ensimmäisissä kisoissaan! Ensimmäiseltä radalta tuli heille vitonen mutta toiselta ja kolmannelta radalta molemmilta voitto 0-tuloksella! Aika upeasti lähti kisaura käyntiin! Hoppu ja Mimmu juoksivat myös yhden nollan ja sijoittuivat toiseksi. Ei ollut valioituminen taaskaan kovin kaukana. Tuhannesti onnea Tuijalle ja Mimmulle hienoista tuloksista!

Eilen A-koirista Seinäjoella nähtiin pentuluokassa toisen ja viimeisen kerran sulosilmämme Kiira, joka tuli valituksi ROP pennuksi. Toiseksi tuli Eikan tyttö, Demzina's Dancing In The Dark. Paljon onnea Jaanalle Kiiran hienosta tuloksesta!


10.3.2019

Viime viikonloppuna tehtiin taas taikoja. Lauantaina olimme Joensuussa KV näyttelyssä Kiian, Bon, Seran ja Sennan kanssa. Kaikki saivat erinomaisen. Kiia sijoittui veteraaniluokassa kolmanneksi SA:n kera. Myös Senna sijoittui valioluokassa kolmanneksi mutta jäi tällä kertaa ilman SA:ta. Sera sen sijaan voitti valioluokan ja tulipahan valituksi vielä ROPiksi. BO juoksi itsensä hienosti valioluokan voittoon ja VSP:ksi.

Samaisena päivänä Satu ja äskettäin 1 vuotta täyttänyt Wiima korkkasivat tokouran upealla ykköstuloksella ja luokkavoitolla! Tuhannesti onnea Satulle hienosta tuloksesta!

Sunnuntaina NO Joensuussa meiltä oli kehässä uudelleen Kiia ja Sera. Kiia toisti tuloksensa ja Sera voitti nartut ja tuli valituksi VSP:ksi. Tuhannesti onnea Jennille aivan upeasta viikonlopusta!

Sunnuntaina minä kävin Superin kanssa taas testaamassa meidän rally-tokokisakuntoa kolmella radalla. Saimme ensimmäiseltä radalta 90 (jätin uusimatta jostain ihmeen syystä saksalaisen käännöksen, vaikka näin, että se oli eriaikainen), toiselta radalta 93 (Super ei meinannut löytää esteiden edessä olevaa merkkiä, jonka jouduin uusimaan) ja kolmannelta radalta 70 (pari kymppiä eriaikaisuudesta/rintamasuunnasta). Valiotulokset odotuttavat itseään siis vielä hetken.


18.2.2019

Jopas jotakin! Tässä jonkin aikaa sitten Johanna ja Weeti juoksivat toisen nollatuloksensa I-luokassa. Enää yksi uupuu kakkosiin! Viikkoa myöhemmin samainen parivaljakko teki kolmannen hyväksytyn tuloksen rally-tokon alokasluokassa ja sai samalla RTK1-koulutustunnuksen. Tuhannesti onnea Johanna ja Weeti!

Weetin sisko, Elli ja Jenni juoksivat kolmannen nollan I-luokassa ja nousivat kakkosiin reilu viikko sitten! Paljon onnea nousunollasta Jennille ja Ellille!

Samaisena viikonloppuna nuoriso-osastomme edustaja, Kiira aloitti näyttelyuransa ollen ROP-pentu. Kiiran äiti, Liz sijoittui PN3:ksi. Lissun siskopuoli, Raina, sai veteraaniluokassa erinomaisen ja sijoittui toiseksi SA:n kera. Paljon onnea Jaanalle ja Kaijalle erinomaisista tuloksista!

Minä puolestaan olen kisannnut niin Kiian kuin Superin kanssa rally-tokossa. Kiialla tulos jäi kolmen pisteen päähän. Superin kanssa olen onnistunut saamaan tuloksen jokaisesta kisasta mutta ne 1-tulokset antavat vielä odotuttaa itseään.

Sen sijaan, Linda ja Rolf, ovat jälleen kerran tahkonneet tulosta tuloksen perään. Lauantaina Kuopiossa Rolf ja Linda saivat ensin kaksi upeaa hyväksyttyä tulosta voittajaluokasta tienaten samalla itselleen RTK3-koulutustunnuksen. Kolmas startti olikin sitten mestariluokassa ja sieltäkin tuli hieno tulos! Paljon onnea Lindalle ja Rolfille hienoista tuloksista!


28.1.2019

Parilta viikonlopulta onkin taas tuloksia päivittämättä. Tuossa reilu viikko sitten Leila ja Senna kisasivat tokossa ja saivat jo toisen ykköstuloksen. Paljon onnea Leilalle ja Sennalle! Minä puolestaan kävin taas Superin kanssa rallytokokisoissa. Saimme molemmilta radoilta ihan ok tuloksen. Pienestä oli kiinni meidän toinen ykköstulos mutta jospa sitten seuraavalla kerralla loksahtaisivat kaikki palaset paikoilleen.

Viime viikolla keskiviikkona syntyi tuorein Amazeme pennut. Lynn sai viisi poikaa ja kaksi tyttöä.

Viime viikonloppuna Lynnin veli, Rolf ja Linda kisasivat tauon jälkeen rallytokossa voittajaluokassa ja saivat komean hyväksytyn tuloksen. Paljon onnea Lindalle!

Viikonloppuna tuli myös yksi uusi valioarvo, mistä piti huolen Jenni ja Sera. Sera tosiaan oli Liettuassa, Kaunasissa lauantaina ROP (ja RYP5!) saaden ns. N-sertin ja CACIBin. Serasta tuli näin ollen myös LT MVA. Sunnuntaina Sera oli VSP. Tuhannesti onnea Jennille ja Seralle uudesta valioarvosta!


17.1.2019

Eilen saimme hienoja uutisia Ruotsista: Min kävi kuvauksissa ja lonkat tulivat A/A:na ulos ja kyynärät 0/0:na. Myös polvet olivat 0/0. Selkälausuntoja ei voi vielä saada Ruotsista mutta kuvien perusteella Minillä voisi olla hyvinkin LTV0. Yritämme saada vielä tämän virallisena. Vuoden lopussahan saimme Minin siskon, Nalan, tulokset ja myöskin Nalalla on A/A-lonkat ja 0/0-kyynärät. Myös polvet ja olat ovat ok. Nalalla on LTV1. Nyt D-pentueesta on kuvattu viisi seitsemästä. Näillä kaikilla on A/A-lonkat ja 0/0-kyynärät. Neljältä on kuvattu myös olat ja kaikilla puhtaat olat. Neljällä on myös virallinen LTV-lausunto. Kolmella on LTV1 ja yhdellä LTV0. Olisipa hienoa saada myös Minille virallinen lausunto!

Viime viikonloppuna oli kaksi näyttelyä: ryhmänäyttely Lahdessa ja KV näyttely Kajaanissa. Lahden näyttelyyn meiltä osallistuivat Endo ja mammalomalta palannut Meg. Endo sijoittui varsin tiukassa arvostelussa hienosti PU2:ksi ja sai jo toisen sertinsä. Meg tuli valioluokassa toiseksi ja sijoittui vielä PN-kisassa toiseksi. Paljon onnea Ennille, Kirsille ja Hennalle hienosta näyttelypäivästä!

Kajaanin näyttelyssä A-koirista olivat mukana Niki, Chili ja Raina. Ulkomaan vahvistuksena mukana myös BO. Niki hieman keskenkasvuisena sai EH ja sijoittui luokassaan toiseksi. Chili korkeasta hännästä huolimatta sai erinomaisen ja voitti luokkansa SA:n kera. Niukan turkin vuoksi ei sitten enää sijoittunut PN-kehässä. Raina myöskin sai erinomaisen ja sijoittui veteraaniluokassa toiseksi ja PN-kehässä hienosti neljänneksi. Vierailijamme BO sen sijaan vei koko potin ollen PU1, ROP ja vieläpä ROP VET.


7.1.2019

Uusi vuosi on lähtenyt napakasti käyntiin, sillä viime viikonloppuna Sohvi ja Aino juoksivat jo toisen nollavoiton ykkösissä. Yhtä uupuu kakkosiin! Samoissa kisoissa minä korkkasin Chilin kanssa agillityuran. Edellisestä kerrasta onkin tovi. Saimme kolmelta radalta kuitenkin kaksi tulosta ja paljon oppia.

Sunnuntaina Jaana ja Särmä kisasivat toista kertaa kakkosissa ja juoksivat taas voittonollan. Tämä on heille jo toinen LUVA kakkosissa, joten tuolla menolla kuninkuusluokka pian kutsuu! Paljon onnea sekä Ainolle että Jaanalle hienoista radoista!


3.1.2019


VUODEN AMAZEME KOIRAT 2018

Tämän vuoden valinnat ovat huomionosoituksia onnistuneesta työstä ja oikeanlaisesta asenteesta koiraharrastusrintamalla kuitenkin niin, että olen halunnut palkita sellaisia koiria, joita en ole aikaisemmin palkinnut. Nimitykset ovat leikkimielisiä mutta samalla sydämestä annettuja kiitoksenosoituksia kasvatinomistajille. Haluaisin palkita kaikki kasvatinomistajat yhteistyöstä ja ystävyydestä mutta toivottavasti kiitollisuuteni välittyy heille muuta kautta yhteisen taipaleemme ajan!


Vuoden Amazeme tokokoira 2018Amazeme Another Story "Tyyne" ja Tiina korkkasivat tokouran viime vuonna ja tekivät alokasluokassa kolme komeaa ykköstulosta ansaiten samalla TK1-koulutustunnuksen.


Vuoden Amazeme agilitykoira 2018Amazeme Smart Illusion "Capo" ja Lotta juoksivat viime vuonna useamman tuloksen sekä kaksi 0-tulosta kolmosissa, eikä se ensimmäinen sertikään kauas jäänyt. Tämä nallekarhumainen otus on tulta ja tappuraa radalla, joten on ollut ilo seurata tämän huikean parivaljakon yhteisen sävelen löytymistä.


Vuoden Amazeme palveluskoira 2018
Amazeme Bejeweled Queen "Brie" ja minä saimme viime vuonna FH1-koulutustunnuksen varsin helteisessä säässä. Myöhemmin syksymmällä kisasimme kaksi kertaa kakkosissa ja tulos jäi karvan päähän. Jospa tänä vuonna sitten! Tuloksen myötä Brie sai itselleen C.I.B-valioarvon.


Vuoden Amazeme rallytoko-koira 2018Amazeme Foxtrot Lady "Lova" ja Jonna kisasivat viime vuonna yhteensä kolmella radalla saaden sekä RTK2-koulutustunnuksen ja kaksi erinomaista, hyväksyttyä tulosta voittajaluokassa.


Vuoden Amazeme näyttelykoira 2018


Kuva: Sini Anttalainen

Amazeme Dash Or Crash "Luna" ja Tiina juoksivat viime vuonna varsin kovassa kisassa itselleen kolme sertiä ollen kaksi kertaa VSP.


Vuoden Amazeme tehopari 2018


Kuva: Anita Korhola

Amazeme Graceful Queen "Ronja" ja Tuija kisasivat viime vuonna niin tokossa, agilityssä ja rally-tokossa. Agilityssä Ronja juoksi itselleen hyppysertin ja rally-tokossa rallatteli itselleen RTK1-koulutustunnuksen. Ronja täyttää tänä vuonna 10 vuotta, joten Ronja viettelee nyt jo eläkepäiviä niin agilitystä kuin tokosta.

Yhteenveto vuodestamme 2018

AGILITY

Agilityssä viime vuonna A-koirista kisasi 10 koiraa, joista 6 kisasi I-luokassa. Näistä 4 juoksi yhteensä seitsemän 0-tulosta. Särmä juoksi vielä yhden 0-tuloksen II-luokassa. Hoppu, Ronja, Capo ja Vinja kisasivat III-luokassa. Hoppu juoksi yhteensä viisi 0-tulosta, joista yksi oikeutti agilitysertiin. Vinja juoksi yhteensä neljä 0-tulosta, joista kaksi oikeutti hyppysertiin. Capo juoksi hienosti kaksi 0-tulosta ja Ronja juoksi itselleen hyppysertin. Ronjan tyttö, Lace, juoksi Ruotsissa viime vuonna kymmenen 0-tulosta ja osallistui Ruotsin Mestaruus -kisoihin.

KOIRATANSSI

Koiratanssin puolella Rolf kisaisi menestyksekkäästi sekä freestylen kuin heelworkin puolella. Molemmissa lajeissa Rolf ansaisi menolipun voittajaluokkaan.

PK-LAJIT

PK-puolella A-koirista kisasi vain Brie, joka sai itselleen FH1-koulutustunnuksen. Tämän päälle saimme pari todella kivaa jälkeä kakkosissa. Vuonna 2018 Lynn ja Chili suorittivat BH-kokeen hyväksytysti.

VALJAKKOHIIHTO

Rolf kisasi myös valjakkohiihdossa voittaen itselleen Pohjois-Pohjanmaan piirinmestaruuden sekä sijoittuen rotumestaruuskisoissa kolmanneksi.

LUONNETESTI

Vuonna 2018 luonnetestissä kävi yhteensä 13 A-koiraa, joista 12 läpäisi sen.

RALLY-TOKO

Rally-tokossa A-koiria kisasi viime vuonna yhdeksän. Alokasluokassa tuli yhteensä 15 hyväksyttyä tulosta ja neljälle koiralle RTK1-koulutustunnus. Avoimessa luokassa tuli yhteensä 10 hyväksyttyä tulosta ja kolmelle RTK2-koulutustunnus. Voittajaluokassaa tuli A-koirille kaksi hyväksyttyä tulosta. Mestariluokassa kisasi vain yksi koira, jolle tuli seitsemän hyväksyttyä tulosta.

TOKO

Tokossa kisasi yhteensä 10 A-koiraa, joista Ellille ja Tyynelle tuli yhteensä viisi 1-tulosta. Avoimessa kisasi yhteensä kolme koiraa, joista kahdelle tuli 1-tulosa. Voittajassa Rolf sai 1-tuloksen. Samainen poika sai EVL:ssä kaksi 1-tulosta.

NÄYTTELYT

Vuonna 2018 A-koirat saivat yhteensä 2 voittajatitteliä sekä 15 uutta valioarvoa: C.I.E x 2, C.I.B x 1, FI MVA x 6, EE MVA x 3, LT MVA x 1, KLB CH x 1, BALT MVA x 1.

Suomessa tiimimme koirat oliaat 12 kertaa ROP ja 7 kertaa VSP. Sertejä porukkaamme tuli yhteensä 16 ja CACIBeja 7.

LUUSTOKUVAT

Luustokuvissa kävi yhteensä kymmenen koiraa. Näistä seitsemälle lausuttiin koko luusto. Kyynärät ja olat kaikilla ok. Kolmella näistä seitsemästä oli B-lonkat ja neljällä A-lonkat. Neljällä oli LTV0, viidellä LTV1 ja yhdellä LTV2.

Näiden lisäksi Mirva ja Koda läpäisivät ensimmäisen Nose Work -testin. Koda toki ei ole ainoa pentueen taitava nenänkäyttäjä, sillä Ville on kouluttamassa Astasta Wise Nose -yhdistyksen tukemana syöpähajukoiraa. Homekoirahan Asta jo onkin. Todella hienoa ja arvokasta työtä tekee tämä parivaljakko! Summa summarum: A-koirilla oli kyllä erittäin upea vuosi! Toivottavasti tämä vuosi on vielä parempi!

>  Takaisin ylös

Amazeme