Uutiset

2017-2007


5.6.2018

Kahteen viimeiseen viikkoon on taas mahtunut kaikenlaisia tuloksia. Edellisestä päivityksestä jäi myös D-pentueen Endon ja Nalan hienot pentunäyttelytulokset päivittämättä. Endo on käynyt neljä ertaa näyttelyssä pikkupentu- tai pentuluokassa. Jyväskylässähän Endo oli ROP-pentu ja sijoittui ryhmässä hienosti kolmanneksi. Helsingissä Endo sijoittui toiseksi KP:n kera. KV Tampereella Endo oli VSP-pentu ja Endon sisko, Nala ROP-pentu. KR Järvenpäässä Endo oli jälleen kerran ROP-pentu. Myös Nala uusi sijoituksensa Salossa. Oikein paljon onnea Ennille ja Sinille penneleiden hienoista tuloksista!

Meidän isommat ovat myös saaneet hienoja tuloksia. Parisen viikkoa sitten kävin Chilin kanssa BH-kokeessa, jonka suoritimme hyväksytysti. Eihän se meidän tottis vielä ole kisavalmis mutta riittävän hyvä, jotta BH-koe meni läpi. Paikkamakuu ja jääväthän ovat kunnossa mutta kaksi pitkää seuraamista (erityisesti se kytkettynä seuraaminen) vaatisivat vielä työtä. Saimme arvosanaksi muistaakseni erittäin hyvä molemmista. Myös Lynn ja Hanni kävivät tätä seuraavana päivänä BH-kokeessa suorittaen sen hyväksytysti. Tuhannesti onnea Hannille tästä!

BH-kokeesta kurvasin Vantaalle, josta Chili jatkoi matkaansa Tessan kyydissä aina Liettuaan saakka. Moletaissa oli kolmena päivänä näyttely, joista ensimmäinen oli erikoisnäyttely ja kaksi seuraavaa KV-näyttelyitä. Chili oli kaikkina kolmena päivänä PN1 ja VSP. Näin ollen Chili valioitui sekä Liettuan että Klubi Muotovalioksi. Chili sai myös kaksi CACIBia. Samaisena viikonloppuna Kiia kävi Joensuussa italialaisilla tuomareilla ollen molempina päivinä sekä ROP että ROP VET.

Saimme myös toisen ROPin KR Raumalla, jonne osallistuivat Särmä, Särmän veli Ukko ja näiden serkku Sohvi. Tuomarina oli erinomaisia liikkeitä arvostava Päivi Eerola. Ukko voitti luokkansa erinomaisella muttei saanut SA:ta. Ainoat koirat, jotka saivat SA:n, olivat Särmä ja Sohvi. Näistä kahdesta Särmä oli PN2 sen varasertin kera ja Sohvi PN1 sekä luonnollisesti ROP. Näin ollen Sohvi sai FI MVA -arvoon tarvittavan viimeisen sertin. Myös Keuruulta kuultiin hienoja uutisia, sillä Lynn juoksi siellä itsensä PN2:ksi varasertin kera. Tuomarina Maija Lehtonen. Tuhannesti onnea Jaanalle, Hannille ja Ainolle todella hienoista tuloksista!

Viime viikolla me kävimme Chilin kanssa tokokokeessa Ikaalisissa. Chilille vieras kenttä ja ennen kaikkea kehänauhaa varten pystytetyt kepit koituivat kohtaloksi. Saimme kolmostuloksen ruudun, kierron ja liikkeestä maahanmenon mentyä nollille. Jospa kolmas kerta toden sanoisi... Nyt meillä on tosin juoksut, niin emme pääse vähään aikaan kokeeseen.


17.5.2018

Viime viikonloppu oli hyvin agilitypainotteinen, sillä sekä Särmä että Vinja tahkosivat nollia. Särmälle niitä tuli yksi ja Vinjalle kaksi. Särmällä takana vasta muutama startti ja jo kohta on lippu kakkosiin tassuissa. Vinja juoksi hienosti lainaohjaajan kanssa kaksi nollaa. Sertiä ei tällä kertaa tullut muttei se ollut kaukanakaan. Sunnuntaina perinteisissä äitienpäiväkisoissa Jyväskylässä nähtiin myös Aino ja Sohvi. Tällä kertaa ei sitä nollaa tullut mutta onnea kisauran korkkaamisesta! Sekin on saavutus! Paljon onnea Jaanalle, Vinjan lainaohjaajalle sekä tietysti Helille hienoista tuloksista!

Viikonlopun tulokset eivät suinkaan tähän jääneet Särmältä, joka kävi pyörähtämässä Harjavallassa näyttelyssä saaden kotiinviemisiksi varasertin. Nähtiinpä kehässä myös Lynn, joka sai erinomaisen ja sijoittui luokassa kolmanneksi oikein hienolla arvostelulla. Onnea molemmille erinomaisista tuloksista!

Helatorstaina kävin minä Chilin kanssa korkkaamassa tokon avoimen luokan kakkostuloksena. Pari yllätystä kokeeseen mahtui mutta muuten Chili teki varsin vakuuttavaa työtä.


8.5.2018

In Memoriam

C.I.B C.I.E BALT & FI & EE & LT & LV MVA LTV-10 EE VMVA FI TVA BH JK1 RTK1
Story Goes Queen of Shadow
Nancy
3.9.2003-3.5.2018

Niin kuiskasit sanoja
Aikasi loppuu ennen talvea
Niin uskon sinua
Aina ei kannata odottaa aamua
Olet tehnyt lähtöä
Olet saanut nähtyä
Pääset sateelta suojaan
Näin muistan sinua
Lähtövalmiina

- Lähtövalmiina, Haloo Helsinki


2.5.2018

Viime viikonloppuna saimme taas nauttia hienoista tuloksista. Lauantaina Linda ja Rolf kisasivat tokon voittajaluokassa ja saivat upean ykköstuloksen sijoittuen luokassaan toiseksi. Tämä multitalentti parivaljakko sai myös KP:n. Tuhannesti onnea Lindalle ja Rolfille hienosta tuloksesta!

Sunnuntaina sen sijaan minä ja serkkuni olimme Pellossa luonnetestissä. Testiin osallistuivat Miku, Brie, Senna ja toivottavasti seuraavan pentueemme isä, Junior. Kaikki neljä läpäisi testin. Näiden neljän testit menivät osa-alueittain seuraavanlaisesti:

TOIMINTAKYKY
+1a Kohtuullinen: Miku, Junior
+1b kohtuullisen pieni: Brie, Senna

TERÄVYYS
+3 Kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua: Junior, Senna
+1a Pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua: Miku, Brie

PUOLUSTUSHALU
Kohtuullinen, hillitty: Miku, Junior, Brie, Senna

TAISTELUHALU
+2a Kohtuullinen: Miku, Junior
+2b Kohtuullisen pieni: Brie, Senna

HERMORAKENNE
+2 Tasapainoinen: Miku, Junior
+1b Hermostunein pyrkimyksin: Brie, Senna
TEMPERAMENTTI
+3 Vilkas: Miku, Junior
+1 Erittäin vilkas: Brie, Senna

KOVUUS
+3 Kohtuullisen kova: Miku, Junior
+1 Hieman pehmeä: Brie, Senna

LUOKSEPÄÄSTÄVYYS
+3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin: Junior, Brie
+2a Luoksepäästävä, aavistuksen pidättyväinen: Miku, Senna

LAUKAUSPELOTTOMUUS:
+++ Laukausvarma: Miku, Brie, Senna
++ Laukauskokematon: Junior.

Pisteitä Miku sai 208, Junior 225, Brie 142 ja Senna 129. Samalla Briesta tuli Suomen Muotovalio, joka on muuten jo 18. Amazeme-muotovalio! Paljon onnea myös Sannalle ja Joelille Mikun hienosta luonnetestistä! Onnea myös Leilalle Sennan luonnetestistä!

Olipa kiva nähdä Mikua pitkästä aikaan! Samalla reissulla pääsin moikkaamaan Roihua ja Hilkkaa. Kiitos kaikille osapuolille oikein mukavasti viikonlopusta napapiirin toisella puolella!

Vappuna pyörähdimme Lahden ryhmänäyttelyssä varsin kivoin tuloksin. Brie sijoittui erinomaisella SA:n kera toiseksi valioluokassa. Myös Sera sai erinomaisen ja sijoittui avoimessa luokassa toiseksi SA:n kera. PN-kehässä ei tullut A-tytöille sijoituksia. Vieraamme Saksasta sai elämänsä ensimmäisen EH:n. Oli tuomarin makuun liian pitkärunkoinen. Onneksi Junior ei ollut tästä tietoinen ja vaikka olisikin tuskin jaksaisi välittää. Sen verran on tullut kehiä valloitettua tuolla Euroopassa, että kyllä mukaan mahtuu aina yksi EH.


27.4.2018

Lähes kaksi viikkoa sitten matkasin KV Vaasaan mukanani ainoastaan Brie. Toki saimme joukkoihimme vahvistuksen Porin suunnalta, sillä kehässä nähtiin myös Eikka ja Särmä. Kaikki kolme sai erinomaisen SA:n kera. Uroksissa Eikka sijoittui valioluokassa toiseksi ja lopuilta hienosti Jaanan esittämänä PU2:ksi. Koska PU1 on vahvistusta vaille intti, Eikan saama vara-cacib vahvistunee cacibiksi. Särmä juoksi itsensä hienosti avoimen luokan voittoon ja PN4:ksi. Brie teki "eikat" eli tuli valioluokassa toiseksi ja PN-kehässä toiseksi. Myös Brien saama vara-CACIB vahvistuneen cacibiksi. Brie sai samalla myös Suomesta viimeisen sertinsä! Paljon onnea Tuijalle ja Jaanalle hienoista tuloksista! Kiitos Jaanalle Eikan esittämisestä ja Brien kuvaamisesta!


8.4.2018

Pääsiäisenä saimme taas hienoja tuloksia. Pitkäperjantaina Sera ja Jenni pyörähtivät näyttelyssä Imatralla varsin upein tuloksin, sillä Sera juoksi itsenä VSP:ksi kovassa porukassa. Sera sai samalla kolmannen ja FI MVA -valioarvoon vaadittavan viimeisen sertin. Lauantaina minä ja Brie kisasimme tokossa. Olin itse kuumeessa, joten ei ihme, jos Pimpula vähän ihmetteli ohjaajansa käytöstä. Saimme kakkostuloksen. Ykköstulos jäi harmillisesti neljän pisteen päähän. Samaisena päivänä Elli ja Jenni kirmasivat vuorostaan SERTin ja vara-CACIBin KV Imatralla sijoittuessaan PN2:ksi. Vara-CACIB vahvistunee CACIBiksi. Tuhannesti onnea molemmille Jenneille tyttöjen näyttelymenestyksestä!

Pääsiäismaanantaina Hoppu ja Mimmu kisasivat kolmannen kerran rallytokossa hienoin tuloksin. Hoppu ja Mimmu tekivät loistavan tuloksen ja sitä myötä hommasivat itselleen RTK1-koulutustunnuksen. Tuhannesti onnea Mimmulle ja RTK1 Hopulle! Ellin seisomiskuvan on ottanut Taru Vallius.


27.3.2018

Viime viikonloppuna A-koirat kisasivat agilityssä sekä kävivät parissa näyttelyssä. Lauantaina kisakentillä nähtiin ensimmäisen kerran Särmä ja Jaana. Parivaljakko juoksi toisella radalla voittonollan. Ei huonompi kisauran aloitus! Myös Särmän veli, Hemi, teki kaksi hienoa hylkyä. Toinen veli, Dani, kävi sen sijaan KV Lahdessa juoksemassa itsensä PU4:ksi. Tuhannesti onnea koko Ice-porukalle hienoista tuloksista! Erityisonnittelut Jaanalle Särmän nollasta! Mekin kävimme tyttöjen kanssa pyörähtämässä KV Lahdessa. Molemmat junnut saivat erinomaisen mutta Chili pisti ranttaliksi kilpailuluokassa ja jäi kolmanneksi ilman SA:ta. Brie sen sijaan sijoittui valioluokan toisena PN4:ksi ja sai varasertin.

Sunnuntaina olikin D-pentueesta vahva edustus Jyväskylän pentunäyttelyssä. Ihana Endo vetäisi pisimmän korren sisaruksista ollen ROP pentu sekä isossa kehässä RYP-3! Tuhannesti onnea Ennille ja Kirsille pikkupojan hienosta näyttelyuran korkkauksesta! VSP pentu oli Luna. Tytöistä toiseksi tuli Molly KP:n kera ja kolmanneksi Selma. Olipa hieno kokemus kaikille puolivuosikkaille penneleille osallistua noinkin isoon tapahtumaan! Kiitos, että tulitte Jyväskylään! Oli ihana nähdä teitä kaikkia!


11.3.2018

Viimeisimmästä päivityksestä on taas aikaa ja siihen on mahtunut useampi hieno tulos ja uutinen. Aloitetaan niistä vähän vanhemmista eli tuossa muutama viikko sitten Lotta ja Capo juoksivat komean nollan hypärillä sijoittuen hienosti kolmanneksi. Nollaputki on selkeästi auki, sillä tämä taitava parivaljakko juoksi tänäänkin hienon nollatuloksen. Serti jäi tällä kertaa vain 0,05 sekunnin päähän mutta suunta on oikea ja pian ne sertitkin alkaa sieltä tippua. Kolmisen viikkoa sitten Capon sisko, Liz ja Jaana kisasivat kolmannen kerran rally-tokossa ja saivat hienon hyväksytyn tuloksen RTK1-koularin kera. Tuhannesti onnea molemmille parivaljakolle!

Viime kuun lopulla saimme maailmaan 15. Amazeme-pentueen. Pentueeseen syntyi kaksi tyttöä ja neljä poikaa. Voit lukea lisää pentujen kasvusta ja kehityksestä pentueen omasta blogista.

Viime viikonloppuna matkasimme ryhmänäyttelyyn Juukaan Kiian, Chilin ja Sennan kanssa. Odotukset eivät olleet hirveän suuret, joten tulokset olivat odotuksiin nähden varsin hyvät. Kaikki kolme sai erinomaiset. Kiia ja Senna voittivat luokkansa. Chili sijoittui luokassaan toiseksi. Emme vieneet ihan sitä kirkkainta sijoitusta mutta Kiia sijoittui PN2:ksi, Senna PN3:ksi varasertin kera ja Chili hienosti PN4:ksi.

Tänä viikonloppuna on vuorostaan tehty tulosta rally-tokossa ja tokossa. Tokon tuloksista vastasi tällä kertaa Tyyne ja Tiina, jotka korkkasivat eilen hienosti kisauransa saaden heti 1-tuloksen KP:n kera. Mutta ei siinä kaikki. Tyyne ja Tiina kisasivat vielä tänään sunnuntaina saaden toistamiseen ykköstuloksen. Aika huimaa! Rally-tokon puolella Tyynen siskopuoli, Hoppu ja Mimmu, kisasivat toistamiseen tehden hienon hyväksytyn tuloksen. Super-äiti korkkasi mestariluokan varsin kivantuntuisella radalla. Tällä kertaa hyväksytty tulos jäi vain kolmen pisteen päähän mutta tärkeintä lienee kuitenkin se iloinen ja rento fiilis, mikä meillä oli radalla. Super sai kehuja tuomarilta, ohjaaja vähän risuja mutta eteenpäin ollaan menty tässä lajissa. Tästä on hyvä jatkaa. Tuhannesti onnea Mimmulle ja Tiinalle hienoista tuloksista!


11.2.2018

Tämä mahtava uutinen on jäänyt päivittämättä, joten pitää nyt hoitaa alta pois, kun on kuitenkin sen verran mahtava juttu! Vinja ja Heli kisasivat viime viikonloppuna kolmosissa ja juoksivat hienon voittonollan hyppyradalla saaden samalla ensimmäisen hyppysertinsä. Tik tak!, sanoo valiokello tällekin parivaljakolle. Tuhannesti onnea Helille ja Vinskulle! PS. Toinen kuva toimii lähinnä kuvituskuvana. Kuva otettu viime vuoden SM-kisoista. :)


2.2.2018

Tuntuu, että toistan itseäni mutta taas menneenä viikonloppuna A-koirat kisasivat sekä rally-tokossa että agilityssa. Tällä kertaa asialla olivat Superin tytöt, Elli ja Lova. Ensimmäinen juoksi Jennin kanssa hienon 0-tuloksen Kuopiossa voittaen luokkansa. Tuhannesti onnea Jennille 0-tilin korkkauksesta! Lova ja Jonna kisasivat sen sijaan Vantaalla rally-tokon avoimessa luokassa tehden hienon hyväksytyn tuloksen. Koska tämä oli jo kolmas hyväksytty tulos avoimesta luokasta, sai Lova RKT2-koulutustunnuksen nimensä eteen koreilemaan. Paljon onnea Jonnalle hienosta radasta! Kuvassa Lova leikkii palkintokalkkunallaan. Kuvan on ottanut Jonna Manninen.


23.1.2018

Viime viikonloppuna A-koirat kisasivat sekä rally-tokossa että agilityssa. Jo toinen tänä vuonna kisauransa aloittanut koira, Lynn juoksi lainaohjaajansa kanssa kaksi tulosta ja yhden hylyn sijoittuen kaksi kertaa kolmanneksi. Hieno kisauran starttaus Lynnilla ja Tuijalla!

Mimmu ja Hoppu sen sijaan korkkasivat rally-tokouran tehden hienon hyväksytyn tuloksen tuomarin palkinnon kera. Paljon onnea Mimmulle ja Hopulle hienosta kisauran starttaukseseta! Heli Tuominen on ottanut kuvan Hopusta ja Mimmusta.

Lauantaina oli myös KV näyttely Turussa, jossa saimme pääasiassa erinomaisia tuloksia. Säteen ja Pekan pojat, Jäbä ja Ukko, saivat molemmat valioluokassa erinomaisen. Jäbä sijoittui kolmanneksi Ukon voittaessa sen SA:n kera. PU-kehässä Ukko tuli kolmanneksi. Tytöistä junnuissa meiltä oli Luna ja Chili. Edellinen sai H:n ja jälkimmäinen EH:n, vaikka neljä kuukautta aikaisemmin Chili voitti luokkansa SA:n kera samaisella tuomarilla ja täysin karvattomana. Olkavarsi oli ehtinyt tässä ajassa lyhentyä arvostelusta päätellen. Tosin en kyllä onnistu vieläkään esittämään Chilin liikkeitä koiran eduksi näissä pienissä kehissä. Isommat tytöt saivatkin sitten jo erinomaista. Avoimessa luokassa kisasivat Särmä ja Senna. Särmä voitti luokan SA:n kera ja Senna sijoittui neljänneksi. Brie sijoittui valioluokassa toiseksi SA:n kera ja PN-kehässä neljänneksi varasertin ja varacacibin kera. Kiia tuli vahvasssa veteraaniluokassa erinomaisella neljänneksi. Kasvattajaluokkamme oli ROP KASV. Voiton tässä näyttelyssä vei Chilin isoisän sisko. Nähtiinpä siellä Chilin isoisäkin, joka tuli PU4:ksi. Paljon onnea Cialle hienosta päivästä! Onnea myös kaikille muille tuloksiinsa tyytyväisille!


18.1.2018

Vuoden alusta olemme saaneet pari uutta tulosta. Minä kävin Brien kanssa loppiaisena tokokokeessa ja saimme varsin kiva kakkostuloksen avoimesta luokasta. Brie teki hyvällä ilmeellä sen minkä osasi. Kauko-ohjauksen "kuplaantuminen" olikin tiedossa, vaikka viime aikoina niissä onkin enemmälti esiintynyt ennakointia.

Viime viikonloppuna oli vuorostaan vuoden ensimmäiset näyttelyt. Lahdessa oli kaiken kaikkiaan 28 bordercollieita ja meiltä menossa mukana Luna, sisarukset Särmä ja Ukko sekä heidän äitinsä Lissu. Ukko oli ainoa uros, joka sai SA:n, joten Ukosta tuli samalla PU1. Ukko sai viimeisen sertinsä FI MVA -valioarvoa varten. Lunalle tuli junioriluokassa H. Särmä esiintyi ensimmäisen kerran avoimessa luokassa ja sijoittui siinä toisessa SA:n kera. Liz esiintyi hienosti valioluokassa voittaen sen. PN-kehässä Liz vei voiton ja Särmä tuli neljänneksi varasertin kera. ROP-kehässä juoksivat poika ja äiti peräkkäin. Pidemmän korren veti tällä kertaa Liz. Paljon onnea Jaanalle ja Säteelle hienosta näyttelypäivästä!

Samaisena päivänä oli KV näyttely Kajaanissa, jonne meiltä osallistui vain Luka. Luka tuli hienosti toiseksi avoimessa luokassa erinomaisen ja SA:n kera. PU-kehässä ei tullut sijoitusta mutta Luka sai kuitenkin varasertin. Paljon onnea myös Johannalle hienosta näyttelypäivästä!

Tänään saimmekin Danin terveystulokset Kennelliitosta. Lonkat tulivat B/B:na, kyynärät 0/0, selkä LTV1, SP0 ja VA0. Myös olat ja silmät olivat puhtaat. Kyllä noilla kelpaa harrastaa. Paljon onnea Jussille ja Marjalle terveluustoisesta pojasta!


4.1.2018


VUODEN AMAZEME KOIRAT 2017

Jos viime vuonna vuoden Amazeme-koirien valintaan vaikutti sinnikkyys, tänä vuonna mentiin puhtaasti tulosten perusteella kuitenkin oikeudenmukaisuusperiaatetta noudattaen (eli yksi nimitys per koira). Nimitykset ovat leikkimielisiä mutta samalla sydämestä annettuja kiitoksen osoituksia kasvatinomistajille. Haluaisin palkita kaikki kasvatinomistajat yhteistyöstä ja ystävyydestä mutta toivottavasti kiitollisuuteni välittyy heille muuta kautta yhteisen taipaleemme ajan!


Vuoden Amazeme tokokoira 2017Amazeme Reigning Supreme "Rolf" ja Linda korkkasivat tokouran viime vuonna ja tekivät kaksi komeaa ykköstulosta KP:n kera (yhden alossa ja yhden avoimessa) sekä yhden hienon kakkostuloksen voittajassa.


Vuoden Amazeme agilitykoira 2017Amazeme Fool Moon "Hoppu" ja Mimmu juoksivat viime vuonna yhteensä kuusi 0-tulosta, josta yksi oikeutti agilitysertiin! Tik tak, sanoo valiokello!


Vuoden Amazeme palveluskoira 2017


Kuva: Heidi Lappalainen

Amazeme Cosmic Time "Oiva" ja Leila saivat viime vuonna plakkariin JK1-koulutustunnuksen ja sitä myöten samalla C.I.B ja FI MVA -valioarvot.


Vuoden Amazeme rallytoko-koira 2017Amazeme Golden Queen "Super" ja minä kisasimme viime vuonna yhteensä kahdeksalla radalla saaden sekä RTK2- että RTK3-koulutustunnukset. Tulipa yhdeltä radalla tuomarin palkintokin. :)


Vuoden Amazeme näyttelykoira 2017


Kuva: Heta Simonen

Amazeme Icy Chilly Champagne "Särmä" ja Jaana juoksivat viime vuonna pelkästään Suomessa itsensä kaksi kertaa VSP:ksi, kuusi kertaa ROPiksi ja kerran jopa RYP2:ksi. Samalla matkaan tarttui 13 sertiä ja 4 cacibia. Huikeeta!


Vuoden Amazeme tehopari 2017


Kuva: Sari Eskelinen

Amazeme Rebellious Images "Luka" ja Johanna kisasivat tuloksellisesti viime vuonna tokossa, agilityssä ja rally-tokossa. Läpäisipä parivaljakko BH-kokeenkin hyväksytysti sekä juoksivat itselleen näyttelyistä yhden sertin!

>  Takaisin ylös

Amazeme