Uutiset

2018-2007


31.12.2019

On aika tehdä tämän vuoden viimeinen päivitys. Ennen varsinaista katsantoa tämän vuoden huippukohtiin kerrotakoon, että kisasin viime lauantaina Chilin kanssa voittajaluokassa ensimmäistä kertaa ja saimme heti kättelyssä 1-tuloksen. Samaisena päivnä Chilin velipuoli, Weeti ja Johanna, tekivät jo toisen 1-tuloksen tokon alokasluokassa. Paljon onnea Johannalle ja Weetille!

Amazeme-tiimin vuosi on kertakaikkisen upea, sillä Amazeme-koirat ovat tahkonneet tuloksia niin näyttelyn, agilityn, tokon, rally-tokon kuin pk-lajien puolella. Tänä vuonna agilityssa kisasi yhteensä 14 koirakkoa, joista kolme kisasi kolmosissa, kaksi kakkosissa ja loput ykkösissä. Kolmosissa Vinja (Amazeme Twenty Pence) valioitui Suomen Hyppyvalioksi ja teki kaiken kaikkiaan seitsemän 0-tulosta, joista yksi oikeutti myös agilitysertiin. Hoppu (Amazeme Fool Moon) juoksi kaiken kaikkiaan viisi 0-tulosta, joista yksi oikeutti viimeiseen agilitysertiin. Hoppu siis valioitui Suomen Agilityvalioksi!. Capo (Amazeme Smart Illusion) tahkosi neljä 0-tulosta, joista kaksi oikeutti agilitysertiin. Ykkösissä 0-tuloksia juoksivat siskokset Sohvi, Brie, Nekku sekä sisarukset Elli ja Weeti. Nekku ja Weeti nousivat myös kakkosiin tänä vuonna. Särmä juoksi itselleen yhden 0-tuloksen kakkosissa ennen mammalomaansa.

Luonnetestissä kävi kaiken kaikkiaan yhdeksän A-koiraa, joista kahdeksan (Superin ja Laikon lapsista Ilo, Pihka, Roihu, Superin ja Rossin lapsista Weeti, Tyyne, Nemo sekä Särmä että Zinna) läpäisi sen. Tuontiuroksemme Mac kävi myös luonnetestissä ja läpäisi sen kirkkaasti. Tänä vuonna kaksi A-koiraa kisasi pk-kokeissa. Toiselta jäi tulos tällä kertaa saamatta mutta toinen, minun oma Brie, sai ensimmäisen valioarvoon vaadittavan 1-tuloksen!

Neljätoista koirakkoa kisasi menestyksekkäästi rally-tokossa. Tulipa A-koirille tänä vuonna neljä RTK1-koulutustunnusta (Weeti, Molly, Vinja ja Wiima), yksi RTK2-koulutustunnus (Weeti jälleen vauhdissa!), kolme RTK3-koulutustunnusta (Chili, Hoppu ja Lova), yksi RTK4-koulutustunnus (Rolf) ja kaksi uutta rally-tokovaliota (Super ja Rolf). Kerrotakoon tässä, että myös Kiia sai RTK4-koulutustunnuksen ja yhden 1-tuloksen, vaikkei nyt A-koira olekaan mutta useamman sellaisen emä tai mummo. Kisauran korkkasivat myös hienoilla tuloksilla Siru ja Rilla.

Tokossa kisasi kaiken kaikkiaan viisitoista koirakkoa, joista kolme teki TK1-koulutustunnunksen (Wiima, Velho ja Elli). Alokasluokassa 1-tuloksen tekivät myös Weeti, Nekku ja Frodo. TK2-koulutustunnuksen sai monitoimikoira Tyyne. Omista koiristani Brie teki avoimessa luokassa jo toisen 1-tuloksen ja Chili sai ensimmäisellä yrittämällä 1-tuloksen voittajaluokassa. Tänä vuonna saimme myös yhden uuden Suomen Tottelevaisuusvalion (Amazeme Reigning Supreme, Rolf) sekä yhden EVL1-tuloksen Rolfin siskolle Lynnille.

Uusia terveystuloksia saimme myös roppakaupalla, sillä tänä vuonna kuvissa kävi yhteensä 20 koirakkoa. Näistä yhdellä uusintakuvissa C:t olivat muuttuneet D:ksi. Lopuista kolmella oli C/B-, B/C- tai C/C-lonkat, neljällä B/B-lonkat, kolmella A/B- tai B/A-lonkat ja yhdeksällä A/A-lonkat. Kaikilla kyynärät olivat 0/0, paitsi yhdellä. Näille kaikille saatiin myös LTV-lausunto. Neljällätoista oli LTV0 ja viidellä LTV1. Myös suurimmalla osalla kuvattiin olat ja ne olivat kaikilla paitsi kahdella puhtaat. Toinen ei ole koskaan oireillut ja toinen oireili pienen hetken ja lääkehoidon sekä levon myötä tilanne normalisoitui nopeasti. Saan olla todella kiitollinen näin ahkerista ja tunnollisista kasvatinomistajista!

Näyttelyissä meni mahtavasti, sillä jo pelkästään Suomessa A-koirat juoksivat itselleen yhteensä 16 SERTiä, 7 CACIBia, 9 varasertiä, 2 vara-CACIBia, 7 NORD sertiä ollen 9 kertaa VSP ja 12 kertaa ROP. Saimmepa yhden ryhmäsijoituksenkin! Ulkomailta saimme 8 CACIBia, 6 SERTia (Liettuan luokkasertejä ei ole näihin laskettu). A-koirat olivat ulkomailla (Baltiassa ja Pohjoismaissa) 9 kertaa VSP ja 12 kertaa ROP. Liettuassa saimme yhden RYP5-sijoituksen. Tänä vuonna saimme yhden uuden Suomen Muotovalion (Amazeme Icy Chilly Champagne, Särmä), 4 uutta C.I.E:ta (sisarukset Särmä, Sera, Ukko sekä oma koirani Chili), 6 uutta ulkomaan muotovalioarvoa (samat tyypit), yhden uuden ulkomaan Veteraanimuotovalioarvon (Super), 7 uutta Juniorimuotovalioarvoa (Lyyli, Pimu ja Wiima), 6 voittajatitteliä niin Suomesta kuin ulkomailta (Lyyli, Min, Ronja). Myös BO-setä kunnostautui tällä saralla, sillä BO juoksi itselleen kolme uutta voittajatitteliä sekä pari uutta valioarvoa. Kasvattajaryhmämme oli Suomessa 11 kertaa ROP KASV. Esitimme ryhmämme 13 kertaa. Näistä suurimpana saavutuksena pidän erikoisnäyttelyn BIS2 kasvattaja -sijoitusta. Ryhmämme voitti myös messarissa molempina päivinä. Vanhuksemme juoksi itsensä 5 kertaa ROP Veteraaniksi. Näihin tuloksiin en ole laskenut BO-herran tuloksia, jotka olivat omaa luokkaansa tänä vuonna.

Täytyy todeta, että meillä on ollut aivan mahtava vuosi jälleen kerran! Näiden kaikkien tulosten lisäksi olemme saaneet viettää porukassa hienoja hetkiä. Tahdon kiittää koko sydämestäni aivan mahtavia kasvatinomistajia! Te olette parhautta!


VUODEN AMAZEME KOIRAT 2019

Tänäkin vuonna haluan palkita sellaiset koirakot, joita en ole aikaisemmin palkinnut (samassa kategoriassa) ja joiden tekeminen on jäänyt syystä tai toisesta erityisesti mieleeni. Nimitykset eivät siis perustu pelkästään saavutettuihin tuloksiin, sillä niitä olemme kyllä porukassa aika paljon myös tänä vuonna tahkonneet!


Vuoden Amazeme tokokoira 2019Amazeme Raspberry Hills "Lynn" ja Hannele kisasivat Lynnin mammaloman jälkeen kaksi kertaa EVL-luokassa ja toisella kerralla he saivat hienon ykköstuloksen. Tik tak, sanoo valiokello!


Vuoden Amazeme agilitykoira 2019Amazeme Beaming Beauty "Nekku" ja Tuija korkkasivat hienosti kisauransa tänä vuonna tehden samantien kolme 0-tulosta, joista kolmas luonnollisesti oikeutti nousemaan 2-luokkaan.


Vuoden Amazeme palveluskoira 2019
Amazeme Bejeweled Queen "Brie" ja minä kisasimme tänä vuonna erikoisjäljellä viiis kertaa ja loppukaudesta saimmekin kolme kertaa IFH2-koulutustunnuksen, joista yksi tuli 1-tuloksella. Tik tak, sanoo valiokello!


Vuoden Amazeme rallytoko-koira 2019


Kuva: Sporttirakki
Amazeme Whirlwind Of Love "Wiima" ja Satu korkkasivat tänä vuonna sekä tokossa että rally-tokossa. Molemmissa lajeissa tämä taitava parivaljakko teki koulutustunuksen. Wiima ja Satu osallistuivat myös molemmissa lajeissa SM-joukkuekisaan tehden molemmilla kerroilla hienot tulokset. Wiima suoritui rally-tokoradoillaan lähes virheettömästi. Huikeata nuorelta koiralta!


Vuoden Amazeme Tehopari 2019


Kuva: Kuvauksellista
Amazeme Audacious Bumblebee "Weeti" ja Johanna kisasivat tänä vuonna agilityssa, tokossa ja rally-tokossa. Agilityssa Weeti nousi kakkosiin ja kävi siellä juoksemassa muutaman erinomaisen radan. Rally-tokossa Weeti ja Johanna saivat ensin RTK1-koulutustunnuksen ja sitten RTK2-koulutustunnuksen. Tokossa Weeti ja Johanna tekivät kaksi 1-tulosta alokasluokassa. Näiden lisäksi Weeti läpäisi luonnetestin. Varsin tehokas on tämä tehopari ollut tänä vuonna!


Vuoden Amazeme näyttelykoira 2019Amazeme Dance 'Til Dawn "Molly" ja Mimmu kävivät tänä vuonna vain muutamassa näyttelyssä mutta sitäkin paremmalla menestyksellä, sillä Molly sai kaiken kaikkiaan viisi sertiä, joista yksi tuli erikoisnäyttelystä PN2-sijalla. Molly juoksi itsensä kerran myös RYP4:ksi! Aivan mahtava vuosi on ollut Mollylla ja Mimmulla myös näyttelysaralla, sillä näyttelyiden lisäksi Molly tahkosi itselleen RTK1-koulutustunnuksen.


19.12.2019

Joulukuun ensimmäinen viikonloppu meni perinteikkäästi Messarissa. Lauantaina oli tuomarin linja todella tiukka mutta suurin osa koiristamme sai kuitenkin eirnomaisen laatuarvostelun. Sera tuli valioluokassa toiseksi ja sijoittui PN-kisassa toiseksi. Junnutyttömme Pimu sijoittui toiseksi junioriluokassa, kun Eikan ja Quickin tyttö, Diva (Demzina's Black Ice) vei juniorivoittajatittelin aivan nenän edestä. Pimun velipuoli, Ukko, voitti valioluokan urokset muttei saanut SA:ta. Vetskutyttömme Super ja Ronja saivat erinomaisen. Super sijoittui luokassa neljänneksi. Siru sai valioluokassa erinomaisen muttei sijoittunut. Min sai molempina päivinä EH:n mutta viikkoa myöhemmin oli Pohjoismaiden Voittajassa VSP NORD SERTin ja tietysti PMV-19-tittelin kera. Myös BO sai lauantaina EH:n, kun innostuksissaan nosti häntäänsä liikaa. Onneksi sunnuntaina meni jo huomattavasti paremmin, sillä BO oli silloin urosten paras sekä VSP että VET VSP. Molempina päivinä ryhmämme oli ROP Kasvattaja, mikä kyllä lämmitti mieltä ja kovasti. Launtaina sain ottaa vastaan myös Vuolasvirta-palkinnon. Tämä oli todella ainutlaatuinen kokemus, jonka kruunasi ystäväni Cian ja tietysti kasvatinomistajieni muistamiset. Kiitos teille kaikille!

Sunnuntai oli sitten meidän päivä! BO tosiaan voitti urokset ja Ukko tuli PU2:ksi jo 10. CACIBin kera! Nuori herra Flow sai tällä kertaa EH:n. Pimu tuli luokassaan toistamiseen toiseksi, mikä tietysti harmitti jonkin verran. Molly voitti avoimen luokan nartut ja sijoittui hienosti PN3:ksi. Sera voitti valioluokan nartut ja tuli toistamiseen PN2:ksi. Siru sai myös sunnuntaina erinomaisen muttei sijoittunut luokassaan. Siskokset Super ja Ronja saivat molemmat erinomaisen (Super oli jälleen kerran karvaton). Super sijoittui vetskuluokassa neljänneksi mutta mitä teki Ronja! Ronja juoksi itsensä näyttävästi voittoon ja hommasi itselleen yhden uuden tittelin! PN-kisassa Ronja sijoittui neljänneksi. Meiltä löytyi siis PU1, PU2, PN2, PN3 ja PN4! Ei siis mennyt pöllömmin tänäkään vuonna messarissa.

Samaisena viikonloppuna oli kaksi pentunäyttelyä Messarissa, jonne meiltä osallistui lauantaina Uni ja Mokka. Uni tuli toiseksi ja Mokka neljänneksi. Sunnuntaina meiltä pennuissa oli vain Mokka, joka tuli toiseksi. Hienosti molemmat tytöt esiintyivät ja osasivat olla näinkin isossa tapahtumassa! Onnittelut kaikille ja kiitos mukana olleille! Teitte viikonlopusta ikimuistoisen!

Viime viikonloppuna puolestaan tehtiin tulosta rally-tokossa, kun Vinja kisasi kolmannen kerran alokasluokassa ja sai taas hienon tuloksen. Näin ollen Vinja sai myös RTK1-koulutustunnuksen. Vinjan serkkutyttö, Freya, korkkasi hienolla tuloksella alokasluokan sijoittuen neljänneksi kokonaiskisassa. Tuhannesti onnea Helille ja Ninalle näistä upeista tuloksista!


1.12.2019

Sitten viime päivityksen on tässä ehtinyt tapahtua yhtä sun toista. Särmä ja Kofi pennut syntyivät viime viikon keskiviikkona. Pentueeseen syntyi viisi urosta ja yksi narttu. Suureksi suruksemme yksi uroksista syntyi kuolleena. Muut pennut ja emä voivat erinomaisesti.

Tässä pari viikkoa sitten täällä meillä Jyväskylässä oli kaksipäiväinen näyttely, johon osallistuimme molempina päivinä. Lauantaina tytöt eivät saaneet osakseen mainetta ja kunniaan, sillä junnuluokassa debytoinut Aava sai EH:n ja sijoittui luokassaan toiseksi. Myös Niki sai EH:n ja sijoittui luokassa toiseksi. Junnuluokassa esiintynyt, tällä hetkellä Kalju K. Kojootti alias Lyyli sai hienosti erinomaisen ja sijoittui toiseksi. Siskopuolensa Pimu sijoittui erinomaisella toiseksi nuorten luokassa ilman SA:ta. Vanhemmat tytöt, Siru, Super ja Sera saivat kaikki erinomaisen SA:n kera. Sera tuli valioluokassa neljänneksi, Super veteraaniluokassa toiseksi ja Siru valioluokassa kolmanneksi. Siru tuli valituksi myös PN3:ksi. Pojista Ukko ja Junior olivat tuomarin mieleen, sillä Ukko voitti valioluokan ja oli lopuilta PU1 sekä ROP! Junior, joka tätä nykyään tunnetaan nimeltä Jurri, tuli hienosti PU2:ksi ja sai ensimmäisen ja viimeisen Suomen SERTin! Jurri siis valioitui samalla Suomen Muotovalioksi! Kasvattajaryhmämme oli myös ROP-kasvattaja!

Seuraavana päivänä meillä oli vähän pienempi edustus. Mukanamme oli BO, Super, Sera, Molly, Aava, Pimu ja Lyyli. Nuoriso-osastosta Lyyli ja Pimu saivat molemmat erinomaisen. Pimu sai myös SA:n muttei sijoittunut PN-kehässä. Meidän pentu pentu Aava sai toistamiseen EH:n. Bo edusti hienosti poikia voittaen urokset ja tullen lopuilta VSP ja VET VSP:ksi. Sera, Molly ja Super saivat kaikki erinomaisest SA:n kera mutta tämä ei jäänyt tähän. Super juoksi itsensä PN2:ksi, Molly PN3:ksi SERTin ja CACIBin kera. Tämä oli Mollylle se viimeinen MVA-arvoon tarvittava SERT! Kasvattajaryhmämme oli toistamiseen ROP kasvattaja! Paljon onnea Ellinooralle Jurrin valioitumisesta sekä Mimmulle Mollyn viimeisestä sertistä!

Samaisena viikonloppuna Sirun ja Mahtin poika, Velho, kisasi kolmannen kerran tokossa alokasluokassa ja teki loistavan 1-tuloksen luokkavoiton ja KP:n kera. Samalla Velho sai itselleen TK1-koulutustunnuksen! Tuhannesti onnea Minnalle hienosta tuloksesta!

Myös Norjasta tuli hienoja uutisia, sillä Norjan Voittajassa Mollyn sisko, Min, voitti nartut ja sai jo toisen NORD SERTin sekä yhden uuden voittajatittelin. Paljon onnea Lenalle hienosta näyttelypäivästä!

Viime viikonloppuna minä kisasin Kiian, Superin ja Sirun kanssa rally-tokossa. Superin kanssa saimme 85 pistettä. Super teki yhden hassun kiepautuksen edessä peruutuksen alussa, mikä maksoi sen 10 pistettä. Jouduin myös uusimaan kaksi kylttiä. Muuten rata oli virheetön. Kiialla oli sen sijaan vauhti päällä ja ilohaukahduksiakin kuultiin pari radalla. Ääntelystä meni 6 pistettä ja lisäksi uusimme yhden kyltin ja sitten muutama muu kauneusvirhe sinne mahtui. Saimme siis 85 pistettä. Siru teki hienon radan alokkaassa. Minä vaan en osannut käyttää hihnaa ja sain hihnasta 7 virhepipstettä. Sirulle siis 89 pisteen tulos alokkaasta.

Samaisena päivänä Sennan ja BOn tyttö, Uni, osallistui ensimmäisen kerran pentunäyttelyyn ja oli saman tien ROP pentu sekä isossa kehässä RYP4! Tuhannesti onnea Marialle ja Anulle Unin hienosta debyytistä!

Tämä kuluva viikonloppu alkoi vauhdikkaasti Brien ja Eikan pentujen syntymällä. Meille syntyi siis neljä piskuista tyttöä ja yksi poika. Molempien pentueiden kasvua ja kehitystä voi seurata parhaiten pentueiden Facebook-ryhmissä.

Eilen myös tuli iloisia uutisia Salosta, jossa Johanna ja Weeti, joka muuten on P-pentueen isän veli, tahkosivat itselleen RTK2-koulutustunnuksen. Paljon onnea uudesta koularista Johannalle ja Weeti Pörriäiselle!


4.11.2019

Viime viikonloppuun mahtui hienoja näyttely- ja tokotuloksia. Tokossa kisasivat alokasluokassa Weeti, Frodo ja avoimessa luokassa Tyyne. Kaikki kolme sai hienon 1-tuloksen. Pojat saivat myös KP:n ja Tyyne TK2-koulutustunnukset. Tuhannesti onnea Tiinalle, Mannalle ja Johannalle mahtavista tuloksista!

Näyttelypuolellakin saimme varsin mukiinmeneviä tuloksia, sillä Min esiintyi edukseen KV Herningissä Tanskassa voittaen luokkansa ja PN-kisassa sijoittuen toiseksi. Min sai samalla sertin ja vara-CACIBin. Paljon onnea Lenalle hienosta tuloksesta! Me sen sijaan matkasimme serkkuni Leilan kanssa Viroon, jossa oli kaksipäivänen KV näyttely. Mukanamme oli pennuissa Mokka, junioriluokassa Flow, valioissa uusin Saksan vahvistuksemme Junior ja Siru. Saimme varsin kivoja tuloksia. Ensimmäisenä päivänä Mokka esiintyi nätisti mutta tuomari olisi toivonut hieman valmiimpaa kokonaisuutta, eikä sen vuoksi antanut KP:tä. Flow sai "sileän" erin. Junior sen sijaan voitti luokkansa ja lopuilta kaikki urokset. Junior sai samalla Viron sertin, jolla valioitui Viroon sekä viimeisen CACIBin C.I.E-valioarvoa varten. Siru sijoittui valioluokassa toiseksi ja PN-kehässä kolmanneksi. Sunnuntaina meni vähän parmemin, sillä Mokka oli ROP-pentu ja Flow ROP-juniori. Flow sijoittui PU-kehässä neljänneksi. Hieno suoritus nuorelta mieheltä! Junior voitti jälleen kerran urokset ja oli lopuilta ROP! Siru jäi toistamiseen valioluokassa toiseksi mutta PN-kehässä nousi yhden pykälän ylöspäin eli toiseksi. Meillä oli siis kaiken kaikkiaan oikein hieno näyttelyreissu, jossa mukana viisi koiraa viidestä eri laumasta (otin Chilin mukaan turistiksi) ja hyvin meni. Nuoret koirat osasivat hienosti rauhoittua, vaikka päivät olivat pitkiä. Olen kyllä niin ylpeä meidän koirista! Onnea Leilalle, Ellinooralle, Silvialle, Mirkalle ja Essille karvakorvienne hienoista tuloksista!


29.10.2019

Serti sieltä, serti täältä ja päälle vielä kolme uutta valioarvoa. :) Viime viikonloppuna BO matkasi ystäväni Cian kanssa Riikaan Baltian Voittajaan. BO esiintyi edukseen ja hurmasi tyystin tuomari, sillä BO voitti urokset ja oli myös ROP. Narttujen voiton vei, Eikan ja Quickin junnuikäinen tyttö, jonka kasvattaja ja omistaja Cia on. Tuhannesti onnea Cia myös muiden kasvattjiesi hienosta päivästä ja kiitos, kun otit BO-papan mukaasi!

Lauantaina sen sijaan oli täällä koti-Suomessa KV Seinäjoki, johon meiltä osallistuivat Taiga, Kiira, Kaia ja Sera. Kaia hyvin niukassa turkissa sai EH:n mutta muut tytöt vetivät luokkavoiton SA:n kera. PN-kisassa pisimmän korren voi meidän junnu Taiga, joka sai siis ensimmäisestä näyttelystään heti kättelyssä ensimmäisen sertinsä. PN2 oli Sera, joka sai viimeisen tarvittavan CACIBin C.I.E-valioarvoa varten. Kiira juoksi itsensä PN4:ksi. Tuhannesti onnea Jennalle, Jennille, Jaanalle ja Lauralle todella hienoista tuloksista ja ROP-kasvattajaryhmän esittämisestä!

Viime viikonloppuna nähtiin myös Linda ja Rolf pitkästä aikaan tokokehässä. Rolf teki jälleen kerran vähäisestä treenimäärästä huolimatta 1-tuloksen! Viikkoa aikaisemmin tämä parivaljakko valioitui Suomen Rally-tokovalioksi Jyväskylässä saaden 98 pistettä Taru Leskisen radalla. Paljon onnea Lindalle Rolfin valioitumisesta ja toivotaan vielä paljon hyviä päiviä pojalle!

Reilu viikko sitten kisasivat Heli ja Vinja aksassa juosten itselleen agillityradalla nopeimman nollan ja siis samalla ensimmäisen sertin. Samaisena päivänä toisella puolella Suomea Lotta ja Capo juoksivat kolme 0-rataa sijoittuen kerran neljänneksi ja kaksi kertaa toiseksi. Toiselta radalta napsahti siten parin jo toinen SERT! Paljon onnea Helille ja Lotalle näistä upeista tuloksista! Tik tak, sanovat valiokellot!

Viime kevään pennuista on nyt muutama ehtinyt pyörähtää pentunäyttelyissä pokaten itselleen hienojen arvostelujen lisäksi myös ROP- ja VSP-pentusijoja. Paljon onnea Ninnille, Outille ja Sannalle näistä tuloksista! Ihanaa, kun meillä on näin aktiivista porukkaa!


15.10.2019

Sitten edellisen päivityksen on meillä käynnistynyt ihan täällä kotona olevista koirista kahdella valiokello. Olemme nyt kisanneet ahkerammin Kiian ja Superin kanssa rally-tokossa ajatuksena saada Kiialle RTK4-koulutustunnus ja Superille hyviä tuloksia ensi vuoden SM-kisoja silmällä pitäen (toki Super on ensi vuonna jo 11-vuotias, joten voi olla, ettei meitä SM:t kutsu mutta jatketaan niin pitkään, kun homma pelittää ja hauskaa on). Matkasimme tuplakisoihin Sieviin tuossa reilu viikko sitten ja Kiia teki kolmannen tuloksen mestariluokassa jo ensimmäisellä radalla. Tavoite siis tuli saavutettua! Kiia vissiin arvasi ajatukseni jättää rally-toko Kiian kohdalla siihen ja teki yhden hienoimmista radoistaan toisella radalla saaden siltä 95 pistettä. Tämä oli siis meidän ensimmäinen ja toivon mukaan ei viimeinen 1-tulos rally-tokossa. Kävimme rally-tokossa kisaamassa myös viime sunnuntaina. Yksi liike meni kympiksi mutta muuten saimme varsin hienon radan Kiian kanssa ja saimme tulokseksi 81 pistettä. Kisasin myös Chilin kanssa mutta emme saaneet tulosta. Kolme kymppiä mahtui mukaan ja pari muuta pienempää virhettä. Taidamme nyt jättää hetkeksi tämän rally-tokon ja keskittyä tokoon. Myös Super pääsi radalle ja teki kertakaikkisen upean radan saaden siltä 99 pistettä. Oli kyllä kiva olla Superin kanssa radalla. Siitä on tulossa varsinainen sirkusponi rally-tokossa. :) Myös Rolf on voinut nyt paremmin ja päässyt näyttämään taitojaan kisakentillä. Viime launtaina Rolfille ja Lindalle tulikin täysin puhdas paperi rally-tokossa eli täydet 100 pistettä! Paljon onnea Lindalle!

Aamusta kävin juoksemassa kaksi rataa agilitya Chilin kanssa ja saimme paljon onnistumisia mutta kepit takkusivat molemmilla radoilla. Nyt onnistuimme kontakteilla. Siitä olen kyllä iloinen. Jätämme nämäkin kekkerit ensi vuoteen. Toisekseen Brien mammaloman ajan Brien ohjaaja menee Chilillä, niin siitäkin syystä ei meitä aksakisat kutsu.

Toinen valiokello käynnistyi puolestaan Kiian tyttärentyttärellä eli Brie Pimpulalla, kun Brie teki ensimmäisen ykköstuloksensa peltojäljellä. Ensimmäinen askel lähempänä (minulle) ihka ensimmäistä KVA-arvoa!

Näiden hienojen tulosten lisäksi sain tässä hetki sitten vahvistuksen siitä, että olen nyt pätevöitynyt luonnetestituomari. Pitkä koulutus ja panostus on nyt ohi mutta oppiminen jatkuu...


30.9.2019

Nyt on mennyt päivittäjäkin sekaisin, kun päivittää samat tekstit kahteen kertaan. Onneksi virheestä kerrottiin, niin saadaan tuoreimmat uutiset nettiin. Reilu viikko sitten perjantaina Hanni ja Lynn kisasivat tokon ylimmässä luokassa ja tekivät upean yllöstuloksen. Hannin pian 11 vuotta täyttävä tytär, Pihla, kisasi ensimmäistä kertaa perheen toisen EVL-koiran, Rillan, kanssa ja teki hienon 2-tuloksen. Onnea molemmille onnistuineista kisasuorituksista! Lauantaina minä kurvasin aamusta Pieksämäelle kisaamaan Superin ja Kiian kanssa rally-tokossa. Rata oli oikein mukava mutta minun yli-innokkaat mummot napsivat molemmat pari kymppiä. Sain kuitenkin molempien kanssa tuloksen. Pieksämäeltä ajoinkin suoraan takaisin Laukaaseen tokokoetta pitämään ja siinä itsekin kisaamaan Brien kanssa. Vaikka pari liikettä meni nollille, saimme kuitenkin 1-tuloksen. Huh! Brie oli varsin kivalla ilmeellä ensimmäisessä setissä mutta sitten tahtoi iskeä epävarmuus. Juoksutkin alkoivat seuraavana päivänä, joten voihan olla, että tämä vähän vaikutti meidän koesuoritukseen. Kokeessa kisasivat myös Senna ja Nekku alokasluokassa. Molemmat tekivät 1-tuloksen ja samalla Senna hankki itselleen TK1-koulutustunnuksen. Tuhannesti onnea Leilalle ja Tuijalle hienoista tuloksista!

Samaisena päivänä Pihka kävi pyörähtämässä luonnetestissä läpäissen sen kirkkaasti seuraavin osa-aluein: toimintakyky +1a, terävyys +1b, puolustushalu +1, taisteluhalu +2b, hermorakenne +2, temperamentti +2, kovuus +1 ja luoksepäästävyys +2a. Laukauksista Pihka sai ++ eli laukauskokematon. Tuhannesti onnea Marjalle hienosta luonnetestituloksesta!

Sunnuntaina taas oli misseilypäivä Hyvinkäällä. Meidän porukoista mukana olivat Nala (varsin niukassa turkissa) ja Tyyne. Molemmat voittivat luokkansa SA:n kera. Nala tuli PN-kehässä toiseksi ja sai jo toisen sertinsä. Tyyne tuli kolmanneksi ja sai varasertin. Paljon onnea Sinille ja Tiinalle hienoista sijoituksista ja ruusukkeista!

Viime viikonloppuna sen sijaan Satu ja Wiima pyörähtivät tokokokeessa kolmannen kerran saaden taas hienon 1-tuloksen KP:n ja luokkavoiton kera. Tuhannesti onnea Satulle! Lauantaina KV Eckerössä Lena ja Min tulivat luokassaan toiseksi erinomaisella SA:n kera ja PN-kehässä tulivat kolmanneksi molempien varojen kera! Paljon onnea Lenalle hienosta päivästä!

Minä sen sijaan kisasin sunnuntaina FH-jäljellä Brien kanssa. Saimme jo toisen IFH2-koulutustunnuksen. Tälläkin kertaa 1-tulos jäi esineistä kiinni. Nämä on nyt pistettävä tehotreeniin! Tänään sen sijaan hain Porista Eikan tänne sulhastelemaan Brien kanssa. Vartin oltuaan pihalla oli nuori pari jo ns. nalkissa. Aika onnistunut ajoitus, sanoisin. Näin on nyt molemmat syksyn pentueet saatu toivon mukaan alulle!


18.9.2019

Ennen varsinaisten tulosten päivitystä minun on ihan pakko hehkuttaa täälläkin sitä, että olen saanut Vuolasvirta-palkinnon. Itse palkintojenjakotilaisuus on vasta joulukuussa Messarin yhteydessä mutta palkinnon saaneet on jo nyt julkaistu. Olen niin onnellinen tästä ja ennen kaikkea kiitollinen kaikille aktiivisille kasvatinomistajille siitä, että he ovat halunneet viedä visiotani eteenpäin. Kiitos!

Reilu viikko sitten oli NORD Helsinki, jonne osallistuivat äitikoira kahden lapsensa kanssa. Kyseessä siis Liz, Ukko ja Pimu. Pimu oli PN2 ja sai jo kolmannen sertin Suomesta sekä tietysti NORD varasertin. Äitinsä, Liz, tuli valituksi ROPiksi ja NORD sertin. Ukko sen sijaan voitti urokset ja oli VSP. Luonnollisesti myös Ukko sai NORD sertin. Tuhannesti onnea koko tiimille! Hieno päivä meillä!

Viime sunnuntaina Zinna ja Mac kävivät luonnetestissä läpäissen sen ongelmitta! Tuhannesti onnea Saaralla ja Mirkulle! Sunnuntaina Lyyli pyörähti R Raumalla ollen tällä kertaa PN3 ilman ruusuketta. Hieno saavutus nuorelta tytöltä!

Lauantaina meillä oli paimennuspäivä Somerolla, johon osallistui kaiken kaikkiaan 18 A-koiraa. Olipa kyllä kiva päästä näkemään sekä nuoria että vähän jo varttuneempia sytyttelyhommissa. Itse osallistuin Brien kanssa kahdesti ja Chilin kanssa kerran. Chili ei vielä päässyt jyvälle mutta Brie muisti homman jujun hienosti 2,5 vuoden tauon jälkeen. Mukana oli myös Sera, joka kuvattiin tässä hiljattain. Seran lonkat olivat A/A ja kasvuhäiriön vuoksi operoidusta vasemmasta kyynärästä tuli luonnollisesti operoitu. Oikea kyynär oli 0. Selkä oli LTV1, VA0 ja SP0. Olat näyttivät nyt siisteiltä. Kyllä tuolla luustolla Sera varmastikin pärjää, vaikka joutuikin nuorempana operoitavaksi.

Ai niin, melkein unohtui. Meidän Ruotsin tyttö, Min, juoksi jo kolmannen 0-tuloksen hyppyradalta. Minillä olisi oikeus kilpailla nyt hyppyradoilla kakkosluokassa mutta Lena aikoo jatkaa vielä toistaiseksi ykkösluokassa. Paljon onnea Lenalle hienoista tuloksista!


4.9.2019

Viime päivityksen jälkeen olemme saaneet kolme uutta valioarvoa, joista viimeisin tuli (tosin vielä vahvistamatta) Chilille. Olimme tosiaan viime sunnuntaina KV Riihimäellä. Päivä oli mitä hienoin niin sään kuin tulosten puolesta. Meidän Poppeli-setä juoksi itsensä hienosti urosten voittoon. BO se vain jaksaa esitellä hienoja liikkeitään. Nuoriso-osastoa tällä kertaa edustivat Nala, joka muuten KR Raisiossa elokuun puolessa välin hienosti PN2 varsin tiukalla tuomarilla, Luna ja Wiima. Kaikki kolme saivat nuorten luokassa erinomaisen arvostelun ainoina kaiken kaikkiaan kuudesta nuorten luokan nartuista. Wiima tuli ensimmäiseksi SA:n kera, Luna toiseksi ja Nala kolmanneksi. Chilin vei upeasti valioluokassa Anu. Chilille tuli siis luokkavoitto SA:n kera. Chilin äiti, Super, esiintyi veteraaniluokassa edukseen voittaen sen mutta ei siinä kaikki Super juoksi itsensä loppujen lopuksi niin ROPiksi kuin VET ROPiksi. Anun esittämänä Chili tuli PN2:ksi ja sai viimeisen C.I.E-arvoon vaadittavan CACIBin. Huikeata! Chili on tosiaan vasta 3-vuotias ja nyt jo kansainvälinen näyttelyvalio. PN3:ksi juoksi itsensä hienosti Wiima, joka sai ensimmäisen sertin Suomesta. Viikkoa aikaisemmin Wiima tuli valituksi ROPiksi kaksi kertaa Haapsalun KR-näyttelyssä. Samalla Wiima sai kaksi Viron junnusertiä ja näin ollen valioitui sekä Viron että Latvian Juniorimuotovalioksi. Riihimäellä kasvattajaryhmämme oli ROP Kasvattaja. Tuhannesti onnea Sadulle Wiiman sertistä ja kahdesta uudesta tittelistä! Kiitos Anulle Chilin esittämisestä! Kiitos myös tytöille, että jaksoitte jäädä isoon kehiin. Chilin kuvan on ottanut Heli Kalves.

Minulta jäi viime päivityksestä kokonaan Nalan Raision tuloksen lisäksi päivittämättä myös KV Porin tulokset. KV Porihan oli heinäkuun lopulla ja paikan päällä nähtiin neljä Lissun jälkeläistä. Ukko voitti valioluokan ja tuli PU3:ksi. Ukon sisko, Särmä, voitti myöskin valioluokan ja tuli PN2:ksi sai CACIBin. Särmän pikkusiskot, Kiira ja Pimu, saivat molemmat erinomaisen mutta Pimu veti pidemmän korren ja voitti luokkansa SA:n kera. PN-kehässä Pimu sijoittui kolmanneksi ja sai jo toisen sertin Suomesta! Tuhannesti onnea Säteelle ja Jaanalle tätäkin kautta hienosta päivästä Porin KV:ssä!

Elokuun lopulla A-tiimistä nähtiin useampi kaveri myös Harjavallan ryhmänäyttelyssä. Tällä kertaa ei tullut ruusukkeita kotiin mutta kaikille kuitenkin tuli erinomainen arvosana ja pari luokkavoittoakin. Siskokset, Kiira ja Pimu, kisasivat taas keskenään junioriluokassa Pimun voittaen luokkansa SA:n kera. PN-kehässä Pimu tuli kolmanneksi. Avoimessa luokassa nähtiin pentujen jälkeen jo uutta turkkia tehnyt Lynn, joka sai erinomaisen ja sijoittui luokassaan kolmanneksi. Valioluokassa juoksi pitkän tauon jälkeen Nova, joka sijoittui loppujen lopuksi PN4:ksi. Paljon onnea hienoista tuloksista Jaanalle, Säteelle, Mirkulle ja Hannille!

Viikko sitten minä puolestaan kisasin Brien kanssa erikoisjäljellä. Päivä oli todella lämmin, kun hellerajakin ylittyi mutta tästä huolimatta Brie teki hienoa työtä ja saimme komean tuloksen. Harmi, että Brie jätti kolme esinettä ilmaisematta, minkä vuoksi emme voineet saada ykköstulosta. Olen kuitenkin todella ylpeä Briestä, sillä FH2-koulutustunnuksen saaneita bordercollieita ei ole Suomi pullollaan. Olisikohan Brie mahdollisesti kuudes FH2-koulutustunnuksen saanut bordercollie.

Erikoisjääljen lisäksi kävin pyörähtämässä Nokialla rally-tokokisoissa Chilin ja Kiian kanssa. Chilille tulikin ensimmäinen "ruma merkintä" kisakirjaan, sillä rata oli meille liian vaikea ja jouduin keskeyttämään sen. Kiia sen sijaan nautti kisaamisesta täysin rinnoin ja saimme varsin hienon tuloksen ottaen huomioon, että Kiia ei osaa vielä radan ensimmäistä tehtävää eli edessä peruutusta.

Ai niin, viime päivityksessä jäi myöskin kertomatta agilityuutisia Ruotsin maalta: Min ja Lena ovat korkanneet kisauran ja pari on saanut jo kaksi nollatulosta hyppyradoilta! Oikein paljon onnea Lenalle ja Minille hienoista radoista!


22.8.2019

Viime kuun lopussa useampi viime vuoden pennuista kävi luustokuvista. Tulokset ovat olleet kiitettävät. O-pentueesta kuvissa kävivät Koda, Devil ja Frodo ja J-pentueesta Kiira, Remi ja Kaia. Kaikilla polvet ja olat olivat puhtaat. Kolmelle näistä otettiin myös INCOC-lausunto. Kyynärät olivat kaikilla myöskin 0/0. Kiiralla, Kaialla ja Remillä on A/A-lonkat. Devilillä ja Frodolla on B/B-lonkat ja Kodalla toinen lonkkamalja oli hieman matala, joten Kennelliitosta ne tulivat C/B:nä. Kaikilla näillä paitsi Kiiralla on LTV0. Varsin kivat tulokset saimme kyllä! Paljon onnea kaikille osapuolille ja iso kiitos omistajille aktiivisuudesta!

Heinäkuun lopulla BO ja Lyyli lähtivät Baltiaan reissuun ystäväni kanssa. Ensin oli vuorossa kaksipäiväinen näyttely Harjumaalla. Lauantaina BO esiintyi veteraaniluokassa ollen sekä ROP ja ROP VET. Bo sai myös vetskusertin ja valioitui sitten Viron Veteraanivalioksi. Lyyli juoksi itsensä VSP:ksi ja sai myös junnusertin. BO isossa kehässä tempaisi ja juoksi itsensä RYP3:ksi. Seuraavana päivänä BO ei ollutkaan tuomarin mieleen ja sai EH:n. Onneksi Lyyli oli ja sai kolmannen junnusertin ja valioitui Viron sekä samalla Latvian Juniorivalioksi. Lyyli oli myös VSP.

Kaksikon matka jatkui seuraavalla viikolla kolmipäiväiseen näyttelyyn Druskininkaihin. Ensimmäisenä päivänä BO voitti valioluokan saaden ensimmäisen luokkasertin ja CACIBin. ROP-kehässä BO tuli VSP:ksi. Lyyli voitti junnuluokan saaden ensimmäisen junnusertin Liettuasta. Mukana näyttelyssä oli kuitenkin 12 bordercollieta, joista 9 tuli Suomesta. Pelkästään valioluokassa oli 4 urosta ja narttujen junnuluokassa kolme. Nämä kaikki Suomesta! Lauantaina BO juoksi itsensä toistamiseen valioluokan voittoon mutta tuli toiseksi CACIB-kisassa saaden vara-CACIBin. Lyyli sen sijaan oli tuomarin makuun ja juoksi itsensä ensin junnuluokan voittoon saaden toisen junnusertin ja näin ollen Lyylistä tuli samalla Baltian ja Liettuan Juniorivalio. Lyyli oli myös VSP. Kolmantena päivänä BO kisasi veteraaniluokassa, koska olin ollut siinä uskossa, että BOn Saksan MVA-arvo riittää kansalliseksi valioarvoksi (jolloin BO olisi pitänyt valioitua Liettuan ja samalla Baltian Muotovalioksi jo perjantain tuloksella) mutta toisin kävi. BO esiintyi kuitenkin edukseen ja juoksi itselleen ensin vetskusertin ja lopuilta vielä ROP-sijan. Kyllä meidän pitää vielä kerran käydä Liettuassa, jotta saadaan BO-sedästä vielä Baltian, Liettuan muotovalio ja mahdollisesti myös Baltian ja Liettuan Veteraanivalio. Tuhannesti kiitoksia Tessalle koirien viemisestä ja esittämisestä tuolla turneella!

Samaisena viikonloppuna kaksi kasvattiani, Wiima ja Velho, kisasivat SM TOKO 2019 -joukkuekisassa tehden kummatkin hienot ykköstulokset. Paljon onnea sisarusten omistajielle Minnalle ja Satulle upeasta kisaviikonlopusta! Viikkoa ennen meillä oli Äänekoskella Satu Taskisen tokokoulutus, johon osallistui toistakymmentä A-koiraa. Päivä oli hyvin opettavainen ja motivoiva. Oli ihana nähdä taitavia koirakokja. Suosittelen lämpimästi Taskisen Sadun koulutuksia!

Elokuun puolella on tullut myös varsin kivoja rally-tokotuloksia. Itse kisasin Chilin kanssa ensimmäistä kertaa mestariluokassa ja saimme kuin saimmekin hyväksytyn tuloksen. Töitä pitää vielä tehdä, jos ykköstuloksia mielii saada mutta olen kyllä todella tyytyväinen Chilin työskentelyyn. Kävimme myös edellisenä päivänä juoksemassa neljä rataa aksaa. Nollatulos jäi yhdellä radalla yhden riman päähän mutta kyllä minun täytyy myöntää, että meillä on vielä paljon työstettävää Chilin kisavireen kanssa. Hiljaa hyvää tulee, vai kuinka? :)

Samaisena päivänä, kun minä juoksin Chilin kanssa agilitykisoissa, juoksi Jaana Kiiran kanssa Nokian ryhmänäyttelyssä. Kiira voitti ensin luokkansa, sitten nartut ja lopuilta Kiira tuli valituksi ROP-koiraksi ihan liikkeittensä perusteella. Tuhannesti onnea Jaanalle Kiiran jo toisesta sertistä ja ROP-voitosta!

Viime viikonloppuna olikin sitten vuorostaan SM rally-tokokilpailut Kuopiossa. Minun piti päästä osallistumaan joukkuekisan lisäksi yksilökisaan Superin kanssa mutta Superin jo useita viikkoja vanha haava repsahti vain kolme päivää ennen kisoja auki, joten suureksi pettymykseksemme emme pääseekään kisaamaan. Lähdin kuitenkin paikan päälle kannustamaan Amazemen omaa joukkuetta, jossa kisasivat Satu ja Wiima, Heli ja Vinja, Mimmu ja Molly sekä Hoppu. Kolme ensimmäistä kisasivat oikein kivalla alokasluokan radalla saaden kaikki kolmen oikein hienon, hyväksytyn tuloksen. Wiimalle ja Mollylle tuli samalla RTK1-koulutustunnus! Päivän radoista juuri voittajaradalla irtosi heikoiten tulos. Mimmu ja Hoppu saivat kuitenkin hyväksytyn tuloksen ja samalla RTK3-koulutustunnuksen. Joukkuemme alimiehitettynä sijoittui 18. yli 30 joukkueen kisassa. Toivottavasti ensi vuonna saamme vähintään yhtä hienon joukkueen kasaan. Tuhannesti onnea muijille upeita tuloksista ja kiitos hienosta päivästä!


26.7.2019

Tässä on nyt viime viikonlopulta tulokset päivittämättä. Tosiaan viime viikonloppuna A-koiria nähtiin sekä KV Kalajoella että KR Hyvinkäällä. Meidän suloinen Sera pyörähti KV Kalajoella voittaen valioluokan ja sijoittuen PN4:ksi vara-cacibin kera. Harmillisesti se viimeinen CACIB antaa nyt itseään odotuttaa. Onnea kuitenkin hienosta tuloksesta!

Ruotsin vahvistuksemme, Min kävi nakuna pyörähtämässä NORD Västeråsissa tullen valituksi samalla ROPiksi. Tuomari oli kovasti ihastellut Minin liikkeitä. Tuhannesti onnea Lena hienosta näyttelypäivästä! Me sen sijaan kävimme sunnuntaina KR Hyvinkäällä Devilin, Lyylin, Nalan ja Brien kanssa. Devil tiukassa arvostelussa sai ensimmäisen EH:n ja sijoittui luokassaan toiseksi. Uroksista vain yksi sai erinomaisen muttei SA:ta, joten urosten serti jäi jakamatta. Tytöillä menikin sitten paremmin, sillä kaikki kolme voitti luokkansa erinomaisella SA:n kera. Brie sijoittui PN2:ksi, Lyyli PN3:ksi varasertin kera ja Nala PN4:ksi. Isosti onnea Säteelle ja Sinille tyttöjen hienoista tuloksista!

Lauantaina minä kävin juoksemassa pari rataa agilitykisoissa Jyväskylässä Chilin kanssa. Ensimmäiseltä radalta keräsimme kaikki mahdolliset virheet (kepit, puomin kontakti, pari rimaa jne.) ja toiselta radalta otimme komean hylyn. Sunnuntaina Chilin siskopuoli, Hoppu, teki taas hienon 0-tuloksen. Paljon onnea Mimmulle varmoista suorituksista ja ai niin, tervemenoa ÄsÄmmiin!

Hopun sisko, Lova ja Jonna kisasivat eilen ensimmäistä kertaa rally-tokon mestariluokassa ja saivat hyväksytyn tuloksen melko haastavalta radalta! Hienoa työtä, Jonna ja Lova!


16.7.2019

Yritän olla reipas ja päivitellä näitä sivuja vähän ahkerammin. Viikko sitten Hoppu ja Mimmu kisasivat Laukaassa aksassa ja tekivät hienon 0-tuloksen. Tuplanolla ei ollut kaukana, sillä toiselta radalta tuli yksi kielto. Paljon onnea Mimmu ja Hoppu!

Viikonloppuna lauantaina pyörähdimme Devilin ja Mollyn kanssa KR Mikkelissä. Devil sai erinomaisen junioriluokassa ja sijoittui toiseksi. Molly sen sijaan tuli valituksi ROPiksi SERTin kera. Tämä oli jo neljäs SERT Mollylle. Kiitos Heidi avusta ja seurasta sekä tietysti hienoista kuvista. Mollyn kuvan on siis ottanut Heidi Komppa. Onnea Mimmulle Mollyn näyttelymenestyksestä!

Samaisena päivänä NO Oulussa Niki pyörähti kehässä ja sai EH:n. Myös Sera osallistui tullen hienosti PN2:ksi NORD VARA-SERTin kera. Sera toisti samaisen tuloksen seuraavana päivänä KV Oulussa.

Sunnuntaina Seran sisko, Särmä, pyörähti Ruotsin puolella KV Piteåssä ollen hienosti ROP. Särmä sai samalla viimeisen CACIBin C.I.E-valioarvoa varten. Tuhannesti onnea uudesta tittelistä Jaanalle (ja vähän minullekin)!

Viikonloppuna ihan ensimmäisissä näyttelyissään kävivät K-pentueen Esko ja Flow. Esko kävi Mäntsälässä Harto Stockmarilla ja oli ROP-pentu (pikkupennuissa). Flow kävi Lahdessa Juha Putkosella muttei saanut KP:ta sen vuoksi, että oli liian hoikka. Molemmat pojat saivat muuten todella hienot arvostelut! Paljon onnea Tanjalle, Tuualle ja Essille poikien menestyksekkäästä ensiesiintymisestä!

Viime viikolla saimme myös lisää terveystuloksia sekä O-pentueelle että J-pentueelle. Lyylin lonkat tulivat B/A:na takaisin, kyynärät 0/0:na, selkä LTV0 ja VA0:na. Polvet olivat myös 0/0. Myös olat olivat terveet (INCOC). Lyylin siskopuoli, Pimu, kävi samalla kuvissa. Lonkat tulivat A/A:na takaisin, kyynärät 0/0, selkä LTV1 ja VA0:na. Polvet olivat 0/0. Myös Pimulta otettiin myös INCOC-lausunto, vaikka kuvannut lääkäri (K. Ventelä) sanoi olkien olevan puhtaat. Suureksi yllätykseksemme vasemmassa olassa todettiin lievä muutos, jolloin tulos on tulkinnanvarainen. Onneksi Pimu ei ole koskaan millään tavoin oireillut, eikä myöskään todennäköisesti tule koskaan oireilemaan tämän vuoksi. Paljon onnea Säteelle hienoista tuloksista!


8.7.2019

Tässä on taas ehtinyt tulla kolme uutta valioarvoa, kun Säde matkasi Ukon ja Pimun kanssa Viroon, Pärnuun. Molempina päivinä Ukko voitti urokset ja oli ROP. Samalla Ukosta tuli Viron Muotovalio sekä C.I.E. (vahvistusta vaille). Pimu kesämekossaan yllätti voittamalla molempina päivänä nartut. Pimu sai myös kolmannen junnusertin Virosta ja valioitui näin Viron Juniorivalioksi.

Pimun sisko, Kiira, juoksi itsensä ROPiksi KR Orivedellä. Kiira sai myös ensimnmäisen sertinsä. Mutta ei tähän hyvät uutiset jää. Kiiran ja Pimun sisko, Sanelma, kävi kuvissa ja tulokset olivat ilahduttavat: lonkat tulivat A/A:na ulos, kyynärät 0/0:na ja selkä LTV0, VA0. Olat olivat myös puhtaat. W-pentueesta, Buddy, kävi myös kuvissa samanlaisin tuloksin. Olkanivelistä odotamme vielä lausuntoa INCOC:lta. Myös O-pentueesta ensimmäinen on käynyt kuvissa. Bonon lonkat tulivat B/B:nä ulos, kyynärät 0/0:na ja selkä LTV0. Olkia ei Bonolta kuvattukaan.

Sitten on tullut vielä kolme hienoa rally-tokotulosta. Lova ja Jonna saivat kolmannen hyväksytyn tuloksen voittajassa. Lovan velipuoli, Weeti ja Johanna, saivat ensimmäisen hyväksytyn tuloksen avoimessa. Samaisella viikolla lauantaina Weeti kävi luonnetestissä läpäissen sen hienosti. Molempien äiti, Super, pyörähti myös kisoissa tehden 95 pisteen radan mestarissa.

Weetin lisäksi luonnetestissä kävivät Weetin sisko, Tyyne ja siskopuolet Hupsu ja Luna. Tyyne ja Hupsu läpäisivät testin mutta Luna ei läpäissyt tällä kertaa testiä laukauksien ja vähäisten pisteiden vuoksi (65 pistettä). Kiitos teille kaikille aktiivisuudesta! On hienoa, että rohkenette tuoda koiranne testiin! Tuloksetta riippumatta jokainen vie sen saman koiran kotiinsa kuin testiin tullessaan!


27.6.2019

Lisää valioita! Yksi haaveistani on käynyt toteen, sillä eilen Superista tuli Suomen Rally-tokovalio! Aloitimme kisauramme lokakuussa 2016 ja nyt sitten saavutimme meille sen isoimman tavoitteen eli valioitumisen. Laji on minulle ollut aivan uusi tuttavuus ja olen saanut opetella sitä ensin Nancyn, sitten Kiian ja nyt sitten Superin kanssa. Junnut tulevat perästä. Super on siis minun ensimmäinen mutta toivon mukaan ei viimeinen rally-tokovalio.

Mutta on meille tullut pettymyksiäkin. Tiistaina kisasin Brien kanssa lyhyeksi ajetulla, erittäin kuivalla pellolla erikoisjäljellä. Alku oli todella lupaava ja Brie saikin alkuun pääasiassa erittäin hyvää tai jopa erinomaista (ensimmäinen piikki oli erinomainen) mutta sitten tyttö lähti toiselle harhalle ja peli vihellettiin poikki. Brie nosti kyllä vielä oman jälkensä ja ajoi sen innokkaasti loppuun mutta eihän se mitään enää auttanut. Pistesaaliiksemme jäi 29 pistettä. Nyt pidämme taukoa kokeista ja keskitymme treenaamiseen.

Lähes kaksi viikkoa sitten (miten tämä aika näin nopeasti menee) pyörähdimme vähän isommalla porukalla KR Jämsässä varsin hienoin tuloksin. Junnupoikamme, Devil, hurmasi debyytissään tuomarin ja tuli valituksi PU1:ksi SERTin kera, luonnollisesti. Viime aikoina näyttelyissä sertejä voittanut Molly voitti luokkansa muttei sijoittunut PN-kehässä tällä kertaa mutta sai kuitenkin jo kolmannen sertinsä! Brie voitti käyttöluokan ja sijoittui PN3:ksi. Meidän mummot, Nämpän tyttäret, Kiia, Super ja Ronja pistivät tuomarin koville. Super tuli veteraaniluokassa kolmanneksi ja tippui PN-kehässä ulkopuolelle. Kiia tuli toiseksi veteraanikehässä sekä samalla PN2:ksi. Ronja sen sijaan voitti nartut ja oli lopuilta myös ROP ja ROP VET. Tuhannesti onnea Mimmulle, Kristalle, Tuulille ja Tuijalle hienoista tuloksista! Tuhannesti kiitoksia Ellinooralle ja Emmalle esittämisavusta!

Olemme saaneet myös viidennen W-pentueen pennun terveystulokset. Velholla kaikki muu oli priimaa mutta toinen lonkka on hieman löysä, joten lonkat tulivat C/B:nä ulos. Onneksi noilla voi huoletta harrastaa!


15.6.2019

Reilu kuukausi päivitystaukoa ja nyt on taas niin hienoja uutisia, että oksat pois. Meillä on nimittäin KOLME uutta VALIOTA. Toukokuun puolessa välin Rolf ja Linda kisasivat tokossa onnistuneesti ja saivat kolmannen 1-tuloksen EVL:ssä. Tämä tarkoittaa sitä, että Rolfista tuli nyt toinen Amazeme FI TVA. Rolf kisasi myös tuossa hetki sitten tokossa tehden taas 1-tuloksen. Tuhannesti onnea Lindalle Rolfin valioitumisesta!

Kesäkuun alussa sen sijaan Hoppu ja Mimmu juoksivat kolmannen sertinsä ja näin ollen Hopusta tuli ensimmäinen Amazeme Suomen Agilityvalio! Tuhannesti onnea Mimmu ja Hoppu tästä upeasta saavutuksesta!

Viime viikonloppuna saimme puolestaan 24. Amazeme Suomen Muotovalion, kun Särmä läpäisi luonnetestin hyväksytysti. Tuhannesti onnea Jaanalle Särmän jo toisesta valioarvosta!

Luonnetestistä puheen ollen Roihu-poika käväisi Rovaniemellä luonnetestissä läpäisten sen 140 pisteellä ja laukauskokematon. Tuhannesti onnea hyväksytystä luonnetestistä Hilkka ja Roihu!

Terveyspuolelta saimme myös hyviä uutisia, sillä Selma kävi läpivalaisussa ja lonkat tulivat B/B:nä ulos, kyynärät 0/0:na ja selästä tuli LTV1-lausunto. Kyllä noilla kelpaa jatkaa harrastuksia! Tuhannesti kiitoksia Matille ja Hannalle Selman kuvauttamisesta ja onnea hienoista tuloksista!

Itse olen käynyt kisaamassa aksassa Brien ja Chilin kanssa vielä kovin laihoin tuloksin mutta kivaa on ollut. Tosin Briehän ei enää ole varsinaisesti minun kisakoira, joten siihen nähden olen kyllä tyytyväinen meidän ratoihin.

Rally-tokon puolella onkin sitten tehty kovasti tulosta, mistä ovat pitäneet huolen esim. Wiima ja Satu, Rilla ja Pihla, Molly sekä Hoppu ja Mimmu, Ronja ja Tuija sekä tietysti minä Superin, Chilin ja Brien kanssa.

Wiima ja Satu tosiaan kisasivat rally-tokossa tuossa hetki sitten ja tekivät upean hyväksytyn tuloksen alokkaassa. Myös Rilla ja Pihla saivat upean hyväksytyn tuloksen alokkaassa. Toukokuussa kisattiin rally-tokon rotumestaruudesta Seinäjoella, jonne osallistuin itse Brien, Chilin ja Superin kanssa. Superin rata ei ollut se paras mutta saimme sentään tuloksen. Brie ei vielä taitanut oikeaa puolta, eikä saanut tulosta. Chili sen sijaan tempaisi yhdeksännestään rally-tokokisastaan taas tuloksen ja tienasi samalla itselleen RTK3-koulutustunnuksen. Chili oli myös voittajaluokan paras BC. Samoissa kisoissa avoimen luokan korkkasivat Ronja ja Tuija saaden hyväksytyn tuloksen.

Viime viikonloppuna rally-tokokisoissa täällä meillä Laukaassa hienoja tuloksia tekivät sekä Molly että Hoppu Mimmun kanssa. Myös Rolf sai ensimmäisen kiinnityksen valioarvoon. Me Superin kanssa teimme kaksi kelpoa tulosta mutta se kolmas 1-tulos antaa odottaa itseään vielä hetken. Tuhannesti onnea upeista tuloksista Sadulle, Pihlalle, Tuijalle, Lindalle ja Mimmulle! Olette supereita!

Tokotuloksista Rolfin lisäksi ovat pitäneet huolen siskokset, Tyyne ja Elli. Toukokuun lopulla Tiina ja Tyyne saivat jo toisen 1-tuloksen avoimessa luokassa. Elli ja Jenni kisasivat hienon 1-tuloksen alokkaassa tienaten siten itselleen TK1-koulutustunnuksen. Edellispäivänä nuoriso-osastomme edustaja, Velho ja Minna, korkkasivat tokouransa upealla ykköstuloksella! Miljoonasti onnea Tiinalle, Jennille ja Minnalle upeista 1-tuloksista!

Näyttelypuolellakin on mennyt erinomaisesti. Tampere-viikonlopun jälkeen A-koirat ovat saaneet Suomesta 3 sertiä ja 3 varasertiä. Mukaan mahtuu myös kaksi ROPia sekä RYP4! Aloittakaamme toukokuun tuloksista eli KR Raumalla Pimu juoksi itsensä hienosti ROPiksi saaden ensimmäisen SERTinsä Suomesta. Samaisessa näyttelyssä Pimun siskopuoli, Lyyli, voitti PN3:ksi varasertin kera. Tästä viikon päästä R Keuruulla Meg voitti valioluokan ja tuli valituksi PN3:ksi. Samaisessa näyttelyssä Ronja juoksi itsensä ROP Veteraaniksi.

Kuunlopussa PK-tapahtumassa Vantaalla vanhaherra BO voitti urokset ja tuli valituksi ROP Veteraaniksi. Bon tytär, Brie, voitti käyttöluokan SA:n kera. Mummot, Super ja Kiia, juoksivat itsensä hienosti PN3:ksi ja PN4:ksi. Samaisena päivänä KR Kangasniemellä Molly meni ja voitti nartut saaden ensimmäisen sertinsä Suomesta. Molly oli myös ROP mutta tämäkään ei riittänyt, sillä ryhmässä Molly sijoittui hienosti neljänneksi!

Tästä parin päivän päästä olimmekin Viron Voittajassa Tallinnassa. Siellä BO voitti urokset ja sai nimensä eteen kaksi uutta titteliä: EE MVA ja EEV-19! Super tuli PN2:ksi ja tienasi itselleen V-SERTin. Superista tuli siis Baltian ja Viron Veteraanivalio sekä EEVV-19! Chili tuli toiseksi valioluokassa ja sai vara-CACIBin. Mutta mitä teki Lyyli! Lyyli meni ja voitti kaikki! Lyyli sai myös junnusertin sekä kaksi uutta titteliä: EEJV-19 ja EEV-19! Aika huikeeta!

Viime viikonloppuna Loviisassa olikin erikoisnäyttely, johon meiltä osallistui yhteensä kuusi koiraa. Martti sai EH:n ja sijoittui isossa junioriluokassa sillä kolmanneksi. Molly, tämä meidän RYP4, meni ja voitti nuorten luokan erinomaisella SA:n kera mutta ei sekään nyt sitten neidille riittänyt vaan Molly sijoittui PN-kehässä toiseksi ja sai jo toisen sertin! Brie voitti käyttöluokan ja tuli valituksi ROP Käyttökoiraksi. Siru pitkän näyttelytauon jälkeen juoksi itsensä upeasti valioluokan voittoon ja samalla myös PN4:ksi. Meidän mummot, Ronja, Super ja Kiia, sijoittuivat hienosti erittäin vahvasssa ja isossa veteraaniluokassa toiseksi, kolmanneksi ja neljänneksi. Ronja juoksi itsensä myös PN3:ksi. A-koirat olivat siis lopuiltaan PN2, PN3 ja PN4. Ei hassummin mennyt meillä! Vanhaherra, BO, juoksi itsensä VSP Veteraaniksi sekä PU4:ksi. Mutta mikä parasta, meidän kasvattajaryhmämme (Molly, Ronja, Super ja Siru) tuli valituksi ROP Kasvattajaksi erkkarissa!

Tuhannesti kiitoksia kaikille erkkariin osallistuneille! Paljon onnea Säteelle, Mimmulle ja Tuijalle erinomaisista tuloksista!

Samaisena päivänä Rovaniemellä oli KV näyttely, jossa Niki sijoittui PU4:ksi saaden varasertin. Tänään R Turussa Mollyn sisko, Nala, voitti luokkansa erinomaisella SA:n kera ja sijoittui kolmanneksi PN-kehässä saaden varasertin! Paljon onnea Ristolle, Anulle ja Sinille hienoista tuloksista!

Kuten huomaatte, on näitä tuloksia tullut aika paljon. Toivon mukaan muistin kaikki nyt päivittää tänne sivuille. Huh heijaa! Kuvan kasvattajaryhmästämme on ottanut Sue Kalves.


8.5.2019

Olemme taas saaneet nauttia runsaasti hienoista tuloksista niin agilityn, terveyden kuin näyttelyiden osalta. Tässä lähes kaksi viikkoa sitten Vinja ja Heli kisasivat varsin onnistuneesti Joensuussa, sillä he saivat kolmannen hyppysertinsä! Näin ollen Vinja valioitui Suomen Hyppyvalioksi! Tuhannesti onnea Heli ja Vinja!

Edellisenä viikonloppuna Capo ja Lotta juoksivat monta komeaa rataa, joista yhdeltä irtosi agilityserti! Tik tak, sanoo valiokello! Paljon onnea sertistä Capolle ja Lindalle!

Mutta ei siinä kaikki. Myös Weeti ja Johanna kisasivat onnistuneesti ykkösistä saaden viimeisen nollatuloksen, joka oikeutti luokkanousuun. Paljon onnea tuoreelle kakkosluokkalaiselle!

Olemme saaneet myös hienoja uutisia Kennelliitosta, sillä Niki ja Jojo kävivät luustokuvissa. Molemmilla on A/A-lonkat, 0/0-kyynärät, puhtaat olat, LTV0 ja VA0. Tuhannesti onnea Riku, Anu ja Linda terveistä harrastuskavereista!

Näiden edellä mainittujen tulosten lisäksi olemme saaneet nauttia hienoista näyttelytuloksista ja yhdestä uudesta valiosta. Reilu viikko sitten siskopuolet, Särmä ja Pimu, matkasivat Viroon. Ensimmäisenä päivänä Särmä voitti nartut ja tuli valituksi VSP:ksi. Särmä sai myös CACIBin sekä toisen Viron sertin. Pimu voitti junnunartut ja sijoittui PN-kisassa kolmanneksi. Toisena päivänä Pimu sen sijaan voitti nartut ja sai samalla jo toisen Viron junnusertin. Särmä tuli PN2:ksi ja sai kolmannen sertin valioituen samalla Viron Muotovalioksi. Viikon päästä tästä Särmä juoksi itsensä hienosti uudestaan VSP:ksi NORD sertin kera Tampereella. Pimu samaisessa näyttelyssä tuli PN4:ksi varasertin kera. Särmän serkkutyttö, Brie, oli PN2. Brien iskä, BO, juoksi itsensä hienosti ROPiksi sekä ROP Veteraaniksi Kiian hävitessä BOlle. Kiia oli siis VSP Veteraani. Saimme myös muita hienoja tuloksia lauantaina. Sunnuntaina Pimu tuli valituksi PN2:ksi jälleen kerran varasertin kera. Hirmuisesti onnea Jaanalle uudesta valiosta sekä Säteelle Pimun upeista tuloksista!-

Vappuna Molly voitti nuorten luokan ja sijoittui neljänneksi PN-kisassa varasertin kera. Huhtikuun lopulla sen sijaan varsin kovassa kisassa Sera tuli valituksi ROPiksi NO Imatralla. Tuhannesti onnea Mimmu ja Jenni tyttöjen hienoista tuloksista! Viikkoa ennen meidän vetreä veteraanimme, Raina, oli ROP VET ja PN4 KV Vaasassa. Myös Ruotsista saimme hienoja uutisia, sillä Min hommasi itselleen uuden tittelin voittaen Ruotsin Voittajassa. Tuhannesti onnea myöskin Kaijalle ja Lenalle tyttöjen hienoista tuloksista!

Mutta ei tässäkään vielä kaikki, sillä vappuaattona meille syntyi ihanat Ällät. Pentueeseen syntyi kuusi tyttöjä ja yksi poika.


10.4.2019

Viime viikonloppuna saimme taas melko makeita tuloksia niin agilityn kuin rally-tokon puolelta. Brie kisasi Arin kanssa Tampereella agilityssa kolme rataa. Ensimmäiseltä radalta tuli voittonolla, toiselta hyl ja kolmannelta 5. Tuhannesti onnea Arille voittonollasta!

Minä onnistuin pääsemään kisapaikalle (auto hajosi n. 300 metriä ennen kisapaikkaa) Kuopioon rally-tokokisoihin. Chilin kanssa teimme toisen hyväksytyn tuloksen voittajaluokassa. Pisteillä ei juhlittu, kun yhdeltä kyltiltä keräsimme yhteensä 16 virhepistettä mutta tulos mikä tulos! Super sen sijaan oli iskussa ja saimme radalta 95 pistettä. Tämä oli meille nyt toinen 1-tulos mestarissa!


5.4.2019

Tässä on taas ehtinyt tapahtua yhtä sun toista sitten viimeisen päivityksen jälkeen. Olemme saaneet hienoja näyttely-, terveys-, toko- ja rally-tokotuloksia. Viime viikonloppuna Tiina ja Tyyne tekivät tokossa avoimessa luokassa ykköstuloksen. Samaisena päivänä Heli ja Vinja korkkasivat rally-tokouran hienolla hyväksytyllä tuloksella. Tuhannesti onnea Tiinalle ja Helille hienoista tuloksista!

Meidän viime kevään W-pentueesta on jo kuvattu kaksi. Floki osallistui joukkokuvaukseen, joten Flokilta kuvattiin vain lonkat ja kyynärät. Olat ja selkä kuvataan myöhemmin. Flokilla on B/A-lonkat ja 0/0-kyynärät. Wiima kävi myös kuvissa ja hyvältä näytti. Wiimalla on A/B-lonkat, 0/0-kyynärät, puhtaat olat ja LTV1, VA0. Tuhannesti onnea molemmille terveluustoisista harrastuskavereista!

Näyttelyistä on myös tullut hienoja tuloksia. Meidän junnuista, Kaia, pyörähti pentunäyttelyssä Jyväskylässä ja tuli valituksi ROP-pennuksi oikein kivan arvostelun kera. Samaisena päivänä minun Brie korkkasi agilityuran lainaohjaajansa kanssa. Radoilta tuli kaksi hylättyä ja yksi 10:n tulos. Onpa hienoa, että Brie pääsi korkkaamaan agilityuran! Onnea Lauralle ja Kristianille Kaian hienosta näyttelyuran korkkauksesta! Ja kiitos Arille Brien ohjaamisesta!

Me sen sijaan olimme Riiassa asti näyttelyssä. Mukana meillä oli Wiima, Lyyli, Senna, BO ja Chili. Kaikki viisi sai erinomaisen omassa luokassaan. Lyyli tuli junnuluokassa toiseksi ja Wiima ensimmäiseksi. Wiima sijoittui PN-kehässä lopulta kolmanneksi. Aika hyvin lähes karvattomalta junnulta! Senna sijoittui valioluokassa kolmanneksi mutta Chili meni ja yllätti voittaen luokan. Chili tuli valituksi myös PN1:ksi. Chili sai myös sertin ja CACIBin ja täten Chilistä tuli samalla sekä Latvian että Baltian muotovalio. BO-setä voitti urokset, jotka muuten kaikki olivat valioluokassa ja tuli lopulta valituksi myös ROPiksi. BOsta tuli samalla Latvian muotovalio.

Seuraavana päivänä kehässä nähtiin meiltä vain BO, Lyyli ja Senna. BO uusi edellispäivän tuloksensa. Senna voitti valioluokan mutta ei saanut SA:ta, mikä kieltämättä harmitti. Lyyli voitti junioriluokan ja sai junnusertin. Lyyli tuli PN-kehässä toiseksi.

Viikon päästä tästä olimmekin vuorostaan KV Lahdessa, johon oli ilmoitettu yli 40 bortsua. BO-setä juoksi itsensä hienosti PU2:ksi. Meidän iso poika, Dani, esiintyi avoimessa ja tuli erinomaisella kolmanneksi. Nuoriso-osaston edustaja, Endo, juoksi itsensä nuorten luokan toiseksi erinomaisella arvostelulla. A-tiimin tytöt sen sijaan ottivat ykköspaikan kaikissa luokissaan: Lyyli voitti junioriluokan ja PN-kehässä sijoittui neljänneksi saaden ensimmäisen sertinsä. Lyylin siskopuolet, Pimu ja Kiira tulivat toiseksi ja neljänneksi luokassaan. Luna juoksi itsensä ensin nuorten luokan voittoon ja lopulta "PN5":ksi varasertin kera. Meidän kuvankaunis, Sera, voitti valioluokan ja sijoittui PN-kehässä toiseksi saaden varacacibin. Minun mummo, Kiia, liiteli ensin PN3:ksi ja sitten vielä ROP-veteraaniksi voittaen meidän oman BO-sedän. Aika hieno päivä A-tiimillä, kun PN-sijoitukset 2-5 tulivat meille. Tuhannesti onnea Ennille, Jussille, Jaanalle, Säteelle ja Jennille jäätävän hienoista tuloksista!


17.3.2019

Viikonloppumme on ollut hyvin agilitypainoitteinen, sillä eilen Jyväskylässä oli kisat, joihin ykkösissä osallistuin minä Chilin ja Tuija Nekun kanssa. Kolmosissa kisasivat Mimmu ja Hoppu. Minä ja Chili juoksimme kaksi varsin hyvää rataa tuloksella 5. Sijoituimme ensimmäisellä radalla toiseksi ja toisella radalla kolmanneksi. Mutta mitä tekivät Tuija ja Nekku ensimmäisissä kisoissaan! Ensimmäiseltä radalta tuli heille vitonen mutta toiselta ja kolmannelta radalta molemmilta voitto 0-tuloksella! Aika upeasti lähti kisaura käyntiin! Hoppu ja Mimmu juoksivat myös yhden nollan ja sijoittuivat toiseksi. Ei ollut valioituminen taaskaan kovin kaukana. Tuhannesti onnea Tuijalle ja Mimmulle hienoista tuloksista!

Eilen A-koirista Seinäjoella nähtiin pentuluokassa toisen ja viimeisen kerran sulosilmämme Kiira, joka tuli valituksi ROP pennuksi. Toiseksi tuli Eikan tyttö, Demzina's Dancing In The Dark. Paljon onnea Jaanalle Kiiran hienosta tuloksesta!


10.3.2019

Viime viikonloppuna tehtiin taas taikoja. Lauantaina olimme Joensuussa KV näyttelyssä Kiian, Bon, Seran ja Sennan kanssa. Kaikki saivat erinomaisen. Kiia sijoittui veteraaniluokassa kolmanneksi SA:n kera. Myös Senna sijoittui valioluokassa kolmanneksi mutta jäi tällä kertaa ilman SA:ta. Sera sen sijaan voitti valioluokan ja tulipahan valituksi vielä ROPiksi. BO juoksi itsensä hienosti valioluokan voittoon ja VSP:ksi.

Samaisena päivänä Satu ja äskettäin 1 vuotta täyttänyt Wiima korkkasivat tokouran upealla ykköstuloksella ja luokkavoitolla! Tuhannesti onnea Satulle hienosta tuloksesta!

Sunnuntaina NO Joensuussa meiltä oli kehässä uudelleen Kiia ja Sera. Kiia toisti tuloksensa ja Sera voitti nartut ja tuli valituksi VSP:ksi. Tuhannesti onnea Jennille aivan upeasta viikonlopusta!

Sunnuntaina minä kävin Superin kanssa taas testaamassa meidän rally-tokokisakuntoa kolmella radalla. Saimme ensimmäiseltä radalta 90 (jätin uusimatta jostain ihmeen syystä saksalaisen käännöksen, vaikka näin, että se oli eriaikainen), toiselta radalta 93 (Super ei meinannut löytää esteiden edessä olevaa merkkiä, jonka jouduin uusimaan) ja kolmannelta radalta 70 (pari kymppiä eriaikaisuudesta/rintamasuunnasta). Valiotulokset odotuttavat itseään siis vielä hetken.


18.2.2019

Jopas jotakin! Tässä jonkin aikaa sitten Johanna ja Weeti juoksivat toisen nollatuloksensa I-luokassa. Enää yksi uupuu kakkosiin! Viikkoa myöhemmin samainen parivaljakko teki kolmannen hyväksytyn tuloksen rally-tokon alokasluokassa ja sai samalla RTK1-koulutustunnuksen. Tuhannesti onnea Johanna ja Weeti!

Weetin sisko, Elli ja Jenni juoksivat kolmannen nollan I-luokassa ja nousivat kakkosiin reilu viikko sitten! Paljon onnea nousunollasta Jennille ja Ellille!

Samaisena viikonloppuna nuoriso-osastomme edustaja, Kiira aloitti näyttelyuransa ollen ROP-pentu. Kiiran äiti, Liz sijoittui PN3:ksi. Lissun siskopuoli, Raina, sai veteraaniluokassa erinomaisen ja sijoittui toiseksi SA:n kera. Paljon onnea Jaanalle ja Kaijalle erinomaisista tuloksista!

Minä puolestaan olen kisannnut niin Kiian kuin Superin kanssa rally-tokossa. Kiialla tulos jäi kolmen pisteen päähän. Superin kanssa olen onnistunut saamaan tuloksen jokaisesta kisasta mutta ne 1-tulokset antavat vielä odotuttaa itseään.

Sen sijaan, Linda ja Rolf, ovat jälleen kerran tahkonneet tulosta tuloksen perään. Lauantaina Kuopiossa Rolf ja Linda saivat ensin kaksi upeaa hyväksyttyä tulosta voittajaluokasta tienaten samalla itselleen RTK3-koulutustunnuksen. Kolmas startti olikin sitten mestariluokassa ja sieltäkin tuli hieno tulos! Paljon onnea Lindalle ja Rolfille hienoista tuloksista!


28.1.2019

Parilta viikonlopulta onkin taas tuloksia päivittämättä. Tuossa reilu viikko sitten Leila ja Senna kisasivat tokossa ja saivat jo toisen ykköstuloksen. Paljon onnea Leilalle ja Sennalle! Minä puolestaan kävin taas Superin kanssa rallytokokisoissa. Saimme molemmilta radoilta ihan ok tuloksen. Pienestä oli kiinni meidän toinen ykköstulos mutta jospa sitten seuraavalla kerralla loksahtaisivat kaikki palaset paikoilleen.

Viime viikolla keskiviikkona syntyi tuorein Amazeme pennut. Lynn sai viisi poikaa ja kaksi tyttöä.

Viime viikonloppuna Lynnin veli, Rolf ja Linda kisasivat tauon jälkeen rallytokossa voittajaluokassa ja saivat komean hyväksytyn tuloksen. Paljon onnea Lindalle!

Viikonloppuna tuli myös yksi uusi valioarvo, mistä piti huolen Jenni ja Sera. Sera tosiaan oli Liettuassa, Kaunasissa lauantaina ROP (ja RYP5!) saaden ns. N-sertin ja CACIBin. Serasta tuli näin ollen myös LT MVA. Sunnuntaina Sera oli VSP. Tuhannesti onnea Jennille ja Seralle uudesta valioarvosta!


17.1.2019

Eilen saimme hienoja uutisia Ruotsista: Min kävi kuvauksissa ja lonkat tulivat A/A:na ulos ja kyynärät 0/0:na. Myös polvet olivat 0/0. Selkälausuntoja ei voi vielä saada Ruotsista mutta kuvien perusteella Minillä voisi olla hyvinkin LTV0. Yritämme saada vielä tämän virallisena. Vuoden lopussahan saimme Minin siskon, Nalan, tulokset ja myöskin Nalalla on A/A-lonkat ja 0/0-kyynärät. Myös polvet ja olat ovat ok. Nalalla on LTV1. Nyt D-pentueesta on kuvattu viisi seitsemästä. Näillä kaikilla on A/A-lonkat ja 0/0-kyynärät. Neljältä on kuvattu myös olat ja kaikilla puhtaat olat. Neljällä on myös virallinen LTV-lausunto. Kolmella on LTV1 ja yhdellä LTV0. Olisipa hienoa saada myös Minille virallinen lausunto!

Viime viikonloppuna oli kaksi näyttelyä: ryhmänäyttely Lahdessa ja KV näyttely Kajaanissa. Lahden näyttelyyn meiltä osallistuivat Endo ja mammalomalta palannut Meg. Endo sijoittui varsin tiukassa arvostelussa hienosti PU2:ksi ja sai jo toisen sertinsä. Meg tuli valioluokassa toiseksi ja sijoittui vielä PN-kisassa toiseksi. Paljon onnea Ennille, Kirsille ja Hennalle hienosta näyttelypäivästä!

Kajaanin näyttelyssä A-koirista olivat mukana Niki, Chili ja Raina. Ulkomaan vahvistuksena mukana myös BO. Niki hieman keskenkasvuisena sai EH ja sijoittui luokassaan toiseksi. Chili korkeasta hännästä huolimatta sai erinomaisen ja voitti luokkansa SA:n kera. Niukan turkin vuoksi ei sitten enää sijoittunut PN-kehässä. Raina myöskin sai erinomaisen ja sijoittui veteraaniluokassa toiseksi ja PN-kehässä hienosti neljänneksi. Vierailijamme BO sen sijaan vei koko potin ollen PU1, ROP ja vieläpä ROP VET.


7.1.2019

Uusi vuosi on lähtenyt napakasti käyntiin, sillä viime viikonloppuna Sohvi ja Aino juoksivat jo toisen nollavoiton ykkösissä. Yhtä uupuu kakkosiin! Samoissa kisoissa minä korkkasin Chilin kanssa agillityuran. Edellisestä kerrasta onkin tovi. Saimme kolmelta radalta kuitenkin kaksi tulosta ja paljon oppia.

Sunnuntaina Jaana ja Särmä kisasivat toista kertaa kakkosissa ja juoksivat taas voittonollan. Tämä on heille jo toinen LUVA kakkosissa, joten tuolla menolla kuninkuusluokka pian kutsuu! Paljon onnea sekä Ainolle että Jaanalle hienoista radoista!


3.1.2019


VUODEN AMAZEME KOIRAT 2018

Tämän vuoden valinnat ovat huomionosoituksia onnistuneesta työstä ja oikeanlaisesta asenteesta koiraharrastusrintamalla kuitenkin niin, että olen halunnut palkita sellaisia koiria, joita en ole aikaisemmin palkinnut. Nimitykset ovat leikkimielisiä mutta samalla sydämestä annettuja kiitoksenosoituksia kasvatinomistajille. Haluaisin palkita kaikki kasvatinomistajat yhteistyöstä ja ystävyydestä mutta toivottavasti kiitollisuuteni välittyy heille muuta kautta yhteisen taipaleemme ajan!


Vuoden Amazeme tokokoira 2018Amazeme Another Story "Tyyne" ja Tiina korkkasivat tokouran viime vuonna ja tekivät alokasluokassa kolme komeaa ykköstulosta ansaiten samalla TK1-koulutustunnuksen.


Vuoden Amazeme agilitykoira 2018Amazeme Smart Illusion "Capo" ja Lotta juoksivat viime vuonna useamman tuloksen sekä kaksi 0-tulosta kolmosissa, eikä se ensimmäinen sertikään kauas jäänyt. Tämä nallekarhumainen otus on tulta ja tappuraa radalla, joten on ollut ilo seurata tämän huikean parivaljakon yhteisen sävelen löytymistä.


Vuoden Amazeme palveluskoira 2018
Amazeme Bejeweled Queen "Brie" ja minä saimme viime vuonna FH1-koulutustunnuksen varsin helteisessä säässä. Myöhemmin syksymmällä kisasimme kaksi kertaa kakkosissa ja tulos jäi karvan päähän. Jospa tänä vuonna sitten! Tuloksen myötä Brie sai itselleen C.I.B-valioarvon.


Vuoden Amazeme rallytoko-koira 2018Amazeme Foxtrot Lady "Lova" ja Jonna kisasivat viime vuonna yhteensä kolmella radalla saaden sekä RTK2-koulutustunnuksen ja kaksi erinomaista, hyväksyttyä tulosta voittajaluokassa.


Vuoden Amazeme näyttelykoira 2018


Kuva: Sini Anttalainen

Amazeme Dash Or Crash "Luna" ja Tiina juoksivat viime vuonna varsin kovassa kisassa itselleen kolme sertiä ollen kaksi kertaa VSP.


Vuoden Amazeme tehopari 2018


Kuva: Anita Korhola

Amazeme Graceful Queen "Ronja" ja Tuija kisasivat viime vuonna niin tokossa, agilityssä ja rally-tokossa. Agilityssä Ronja juoksi itselleen hyppysertin ja rally-tokossa rallatteli itselleen RTK1-koulutustunnuksen. Ronja täyttää tänä vuonna 10 vuotta, joten Ronja viettelee nyt jo eläkepäiviä niin agilitystä kuin tokosta.

Yhteenveto vuodestamme 2018

AGILITY

Agilityssä viime vuonna A-koirista kisasi 10 koiraa, joista 6 kisasi I-luokassa. Näistä 4 juoksi yhteensä seitsemän 0-tulosta. Särmä juoksi vielä yhden 0-tuloksen II-luokassa. Hoppu, Ronja, Capo ja Vinja kisasivat III-luokassa. Hoppu juoksi yhteensä viisi 0-tulosta, joista yksi oikeutti agilitysertiin. Vinja juoksi yhteensä neljä 0-tulosta, joista kaksi oikeutti hyppysertiin. Capo juoksi hienosti kaksi 0-tulosta ja Ronja juoksi itselleen hyppysertin. Ronjan tyttö, Lace, juoksi Ruotsissa viime vuonna kymmenen 0-tulosta ja osallistui Ruotsin Mestaruus -kisoihin.

KOIRATANSSI

Koiratanssin puolella Rolf kisaisi menestyksekkäästi sekä freestylen kuin heelworkin puolella. Molemmissa lajeissa Rolf ansaisi menolipun voittajaluokkaan.

PK-LAJIT

PK-puolella A-koirista kisasi vain Brie, joka sai itselleen FH1-koulutustunnuksen. Tämän päälle saimme pari todella kivaa jälkeä kakkosissa. Vuonna 2018 Lynn ja Chili suorittivat BH-kokeen hyväksytysti.

VALJAKKOHIIHTO

Rolf kisasi myös valjakkohiihdossa voittaen itselleen Pohjois-Pohjanmaan piirinmestaruuden sekä sijoittuen rotumestaruuskisoissa kolmanneksi.

LUONNETESTI

Vuonna 2018 luonnetestissä kävi yhteensä 13 A-koiraa, joista 12 läpäisi sen.

RALLY-TOKO

Rally-tokossa A-koiria kisasi viime vuonna yhdeksän. Alokasluokassa tuli yhteensä 15 hyväksyttyä tulosta ja neljälle koiralle RTK1-koulutustunnus. Avoimessa luokassa tuli yhteensä 10 hyväksyttyä tulosta ja kolmelle RTK2-koulutustunnus. Voittajaluokassaa tuli A-koirille kaksi hyväksyttyä tulosta. Mestariluokassa kisasi vain yksi koira, jolle tuli seitsemän hyväksyttyä tulosta.

TOKO

Tokossa kisasi yhteensä 10 A-koiraa, joista Ellille ja Tyynelle tuli yhteensä viisi 1-tulosta. Avoimessa kisasi yhteensä kolme koiraa, joista kahdelle tuli 1-tulosa. Voittajassa Rolf sai 1-tuloksen. Samainen poika sai EVL:ssä kaksi 1-tulosta.

NÄYTTELYT

Vuonna 2018 A-koirat saivat yhteensä 2 voittajatitteliä sekä 15 uutta valioarvoa: C.I.E x 2, C.I.B x 1, FI MVA x 6, EE MVA x 3, LT MVA x 1, KLB CH x 1, BALT MVA x 1.

Suomessa tiimimme koirat oliaat 12 kertaa ROP ja 7 kertaa VSP. Sertejä porukkaamme tuli yhteensä 16 ja CACIBeja 7.

LUUSTOKUVAT

Luustokuvissa kävi yhteensä kymmenen koiraa. Näistä seitsemälle lausuttiin koko luusto. Kyynärät ja olat kaikilla ok. Kolmella näistä seitsemästä oli B-lonkat ja neljällä A-lonkat. Neljällä oli LTV0, viidellä LTV1 ja yhdellä LTV2.

Näiden lisäksi Mirva ja Koda läpäisivät ensimmäisen Nose Work -testin. Koda toki ei ole ainoa pentueen taitava nenänkäyttäjä, sillä Ville on kouluttamassa Astasta Wise Nose -yhdistyksen tukemana syöpähajukoiraa. Homekoirahan Asta jo onkin. Todella hienoa ja arvokasta työtä tekee tämä parivaljakko! Summa summarum: A-koirilla oli kyllä erittäin upea vuosi! Toivottavasti tämä vuosi on vielä parempi!

>  Takaisin ylös

Amazeme