Uutiset

2017-2007


2.2.2018

Tuntuu, että toistan itseäni mutta taas menneenä viikonloppuna A-koirat kisasivat sekä rally-tokossa että agilityssa. Tällä kertaa asialla olivat Superin tytöt, Elli ja Lova. Ensimmäinen juoksi Jennin kanssa hienon 0-tuloksen Kuopiossa voittaen luokkansa. Tuhannesti onnea Jennille 0-tilin korkkauksesta! Lova ja Jonna kisasivat sen sijaan Vantaalla rally-tokon avoimessa luokassa tehden hienon hyväksytyn tuloksen. Koska tämä oli jo kolmas hyväksytty tulos avoimesta luokasta, sai Lova RKT2-koulutustunnuksen nimensä eteen koreilemaan. Paljon onnea Jonnalle hienosta radasta! Kuvassa Lova leikkii palkintokalkkunallaan. Kuvan on ottanut Jonna Manninen.


23.1.2018

Viime viikonloppuna A-koirat kisasivat sekä rally-tokossa että agilityssa. Jo toinen tänä vuonna kisauransa aloittanut koira, Lynn juoksi lainaohjaajansa kanssa kaksi tulosta ja yhden hylyn sijoittuen kaksi kertaa kolmanneksi. Hieno kisauran starttaus Lynnilla ja Tuijalla!

Mimmu ja Hoppu sen sijaan korkkasivat rally-tokouran tehden hienon hyväksytyn tuloksen tuomarin palkinnon kera. Paljon onnea Mimmulle ja Hopulle hienosta kisauran starttaukseseta! Heli Tuominen on ottanut kuvan Hopusta ja Mimmusta.

Lauantaina oli myös KV näyttely Turussa, jossa saimme pääasiassa erinomaisia tuloksia. Säteen ja Pekan pojat, Jäbä ja Ukko, saivat molemmat valioluokassa erinomaisen. Jäbä sijoittui kolmanneksi Ukon voittaessa sen SA:n kera. PU-kehässä Ukko tuli kolmanneksi. Tytöistä junnuissa meiltä oli Luna ja Chili. Edellinen sai H:n ja jälkimmäinen EH:n, vaikka neljä kuukautta aikaisemmin Chili voitti luokkansa SA:n kera samaisella tuomarilla ja täysin karvattomana. Olkavarsi oli ehtinyt tässä ajassa lyhentyä arvostelusta päätellen. Tosin en kyllä onnistu vieläkään esittämään Chilin liikkeitä koiran eduksi näissä pienissä kehissä. Isommat tytöt saivatkin sitten jo erinomaista. Avoimessa luokassa kisasivat Särmä ja Senna. Särmä voitti luokan SA:n kera ja Senna sijoittui neljänneksi. Brie sijoittui valioluokassa toiseksi SA:n kera ja PN-kehässä neljänneksi varasertin ja varacacibin kera. Kiia tuli vahvasssa veteraaniluokassa erinomaisella neljänneksi. Kasvattajaluokkamme oli ROP KASV. Voiton tässä näyttelyssä vei Chilin isoisän sisko. Nähtiinpä siellä Chilin isoisäkin, joka tuli PU4:ksi. Paljon onnea Cialle hienosta päivästä! Onnea myös kaikille muille tuloksiinsa tyytyväisille!


18.1.2018

Vuoden alusta olemme saaneet pari uutta tulosta. Minä kävin Brien kanssa loppiaisena tokokokeessa ja saimme varsin kiva kakkostuloksen avoimesta luokasta. Brie teki hyvällä ilmeellä sen minkä osasi. Kauko-ohjauksen "kuplaantuminen" olikin tiedossa, vaikka viime aikoina niissä onkin enemmälti esiintynyt ennakointia.

Viime viikonloppuna oli vuorostaan vuoden ensimmäiset näyttelyt. Lahdessa oli kaiken kaikkiaan 28 bordercollieita ja meiltä menossa mukana Luna, sisarukset Särmä ja Ukko sekä heidän äitinsä Lissu. Ukko oli ainoa uros, joka sai SA:n, joten Ukosta tuli samalla PU1. Ukko sai viimeisen sertinsä FI MVA -valioarvoa varten. Lunalle tuli junioriluokassa H. Särmä esiintyi ensimmäisen kerran avoimessa luokassa ja sijoittui siinä toisessa SA:n kera. Liz esiintyi hienosti valioluokassa voittaen sen. PN-kehässä Liz vei voiton ja Särmä tuli neljänneksi varasertin kera. ROP-kehässä juoksivat poika ja äiti peräkkäin. Pidemmän korren veti tällä kertaa Liz. Paljon onnea Jaanalle ja Säteelle hienosta näyttelypäivästä!

Samaisena päivänä oli KV näyttely Kajaanissa, jonne meiltä osallistui vain Luka. Luka tuli hienosti toiseksi avoimessa luokassa erinomaisen ja SA:n kera. PU-kehässä ei tullut sijoitusta mutta Luka sai kuitenkin varasertin. Paljon onnea myös Johannalle hienosta näyttelypäivästä!

Tänään saimmekin Danin terveystulokset Kennelliitosta. Lonkat tulivat B/B:na, kyynärät 0/0, selkä LTV1, SP0 ja VA0. Myös olat ja silmät olivat puhtaat. Kyllä noilla kelpaa harrastaa. Paljon onnea Jussille ja Marjalle terveluustoisesta pojasta!


4.1.2018


VUODEN AMAZEME KOIRAT 2017

Jos viime vuonna vuoden Amazeme-koirien valintaan vaikutti sinnikkyys, tänä vuonna mentiin puhtaasti tulosten perusteella kuitenkin oikeudenmukaisuusperiaatetta noudattaen (eli yksi nimitys per koira). Nimitykset ovat leikkimielisiä mutta samalla sydämestä annettuja kiitoksen osoituksia kasvatinomistajille. Haluaisin palkita kaikki kasvatinomistajat yhteistyöstä ja ystävyydestä mutta toivottavasti kiitollisuuteni välittyy heille muuta kautta yhteisen taipaleemme ajan!


Vuoden Amazeme tokokoira 2017Amazeme Reigning Supreme "Rolf" ja Linda korkkasivat tokouran viime vuonna ja tekivät kaksi komeaa ykköstulosta KP:n kera (yhden alossa ja yhden avoimessa) sekä yhden hienon kakkostuloksen voittajassa.


Vuoden Amazeme agilitykoira 2017Amazeme Fool Moon "Hoppu" ja Mimmu juoksivat viime vuonna yhteensä kuusi 0-tulosta, josta yksi oikeutti agilitysertiin! Tik tak, sanoo valiokello!


Vuoden Amazeme palveluskoira 2017


Kuva: Heidi Lappalainen

Amazeme Cosmic Time "Oiva" ja Leila saivat viime vuonna plakkariin JK1-koulutustunnuksen ja sitä myöten samalla C.I.B ja FI MVA -valioarvot.


Vuoden Amazeme rallytoko-koira 2017Amazeme Golden Queen "Super" ja minä kisasimme viime vuonna yhteensä kahdeksalla radalla saaden sekä RTK2- että RTK3-koulutustunnukset. Tulipa yhdeltä radalla tuomarin palkintokin. :)


Vuoden Amazeme näyttelykoira 2017


Kuva: Heta Simonen

Amazeme Icy Chilly Champagne "Särmä" ja Jaana juoksivat viime vuonna pelkästään Suomessa itsensä kaksi kertaa VSP:ksi, kuusi kertaa ROPiksi ja kerran jopa RYP2:ksi. Samalla matkaan tarttui 13 sertiä ja 4 cacibia. Huikeeta!


Vuoden Amazeme tehopari 2017


Kuva: Sari Eskelinen

Amazeme Rebellious Images "Luka" ja Johanna kisasivat tuloksellisesti viime vuonna tokossa, agilityssä ja rally-tokossa. Läpäisipä parivaljakko BH-kokeenkin hyväksytysti sekä juoksivat itselleen näyttelyistä yhden sertin!

>  Takaisin ylös

Amazeme