Uutiset

2016-2007


1.12.2017

Huh heijaa! Jaanalla ja Lissulla vauhtia riittää ja tulosta pukkaa. Parivaljakko pari viikkoa sitten korkkasi rally-tokouran kahdella startilla ja saivat molemmista erinomaisest hyväksytyt tulokset. Viime viikolla sen sijaan Jaana ja Lissu juoksivat nollatuloksen! Paljon onnea Jaanalle ja Lizille hienoista tuloksista! Mutta ei nämä tähän jää. Myös Johanna ja Luka starttasivat vähän ex tempore rally-tokon avoimessa luokassa ja saivat hienon hyväksytyn tuloksen ja sitä myötä RTK2-koulutustunnuksen. Paljon onnea Johannalle ja Lukalle uudesta koularista!

Myös näyttelypuolelta saimme hienoja uutisia viime viikonloppuna, jolloin oli kaksipäiväinen näyttely Tampereella. Meiltä mukana Säteen ja Pekan pojat, Jäbä ja Ukko sekä sunnuntaina myös Tuijan Ronja. Pojat nappasivat molempina päivinä erinoamiset. Lauantaina Jäbä tuli valituksi VSP:ksi ja Ukko PU3:ksi SERTin kera. Sunnuntaina Ukko uusi tuloksensa. Myös Ronja sai erinomaisen veteraaniluokassa. Paljon onnea Säteelle, Pekalle ja Tuijalle erinomaisista tuloksista!

Sain tällä viikolla tehtyä myös D-pentueen omat sivut. Samalla tein seuraavan suunnitteilla olevan pentueen sivun ja blogin. Blogi on tosin vielä vähän kesken.


16.11.2017

Ja taas on kulunut luvattoman pitkä aika päivityksistä. :( Parisen viikkoa sitten Nemo ja Veera pyörähtivät lahden toisella puolella Tartossa erinomaisin tuloksin. Nemo oli molempina päivinä ROP ja sai C.I.E-valioarvoon tarvittavat CACIBit kasaan. Paljon onnea Veeralle Nemon tulevasta, uudesta tittelistä!

Minä sen sijaan kisasin Superin kanssa rally-tokossa varsin kevyin pohjin mutta saimme kuitenkin kaksi hyväksyttyä tulosta. Minun pitäisi kyllä yrittää skarpata vähän enemmän tuohon ohjaukseen. Tuomareiden mukaan koira kyllä osaa. ;)

Rally-tokotulosten lisäksi saimme muitakin hyviä uutisia, sillä Linkin Park -pentueen Pihka kävi läpivalaisussa ja sai varsin hyvät kirjaimet perään. Lonkat tulivat B/B:nä, kyynärät 0/0:na, polvet 0/0:na, olat puhtaat ja selästä LTV1 ja VA0. Kyllä näillä kelpaa porskuttaa eteenpäin! Paljon onnea Marjalle terveluustoisesta tytöstä!


31.10.2017

Yritän tässä tehdä ryhtiliikkeen ja päivittää kuulumisemme vähän nopeammin. Viime viikonloppuna saimme jälleen kerran tuloksia näytöstä että käytöstä. Lauantaina oli Seinäjoella KV-näyttely, johon meiltä osallistuivat Pihka, Chili, Brie, Super, Eikka ja Capo. Capo ja Pihka saivat EH:n mutta varsin kivalla arvostelulla. Chili sai erin mutta ei kuitenkaan vielä SA:ta. SA:t olivat muutenkin tiukassa, sillä uroksista sen sai vain kaksi, joista toinen oli Eikka. Eikka siis sijoittui toiseksi valioluokassa ja tuli PU2:ksi. Eikka sai myös varacacibin, joka vahvistunee cacibiksi. Olisi ensimmäinen lajissaan Suomesta. Super ja Brie molemmat saivat erinomaisen SA:n kera. Super sijoittui PN2:ksi varacacibin kera. Periaatteessa se vahvistuisi cacibiksi mutten minä sitä viitsi hakea, kun Super on jo intti. Harmi sinällään, että Super meni Brien ohi, sillä muutoin Brie olisi saanut ensimmäisen cacibinsa Suomesta. Brie tuli siis PN3:ksi ja sai jo kuudennen sertin Suomesta. Kasvattajaryhmämme oli ROP kasvattaja.

Mutta päivän hyvät uutiset eivät jääneet tähän, sillä Linda ja Rolf kisasivat tokon avoimessa luokassa ja tekivät heti ensiyrttiämällä hienon ykköstuloksen luokkavoiton ja KP:n kera. Oikein paljon onnea Lindalle hienosta tuloksesta! Kiitos Seinäjoen näyttelyissä olleille! Olipahan taas oikein kiva päivä seurassanne! Onnea myös Tuijalle Eikan ensimmäisestä Suomen cacibista!


22.10.2017

Edellisestä päivityksestä on hiukan aikaa ja kuukaudessa on ehtinyt sattua ja tapahtua yhtä sun toista jälleen kerran. Viime kuun lopussa kävimme Brien kanssa korkkaamassa pk-uramme peltojäljellä. Ensimmäinen koe meni yllättävän hyvin mutta Brie haksahti harhaan aivan loppusuoralla, joten kokeemme keskeytettiin. Toki ajoimme jäljen loppuun. Pisteitä saimme 55. Toinen koe oli tästä muutaman päivän päästä ja jälleen kerran Brie haksahti harhajälkeen. Tiedänpähän mitä treenata ensi vuonna mutta olen kyllä vilpittömästi ylpeä minun pienestä nuuskunenästä. Viime ja tällä viikolla onkin sitten punanutut ja niistä yhden velipoika kunnostautuneet. Viime viikolla Jonna ja Lova kisasivat toistamiseen rally-tokon avoimessa luokassa ja saivat hyväksytyn tuloksen. Eilen vuorossa olivat Minna ja Nemo, jotka tekivät hienon hyväksytyn tuloksen avoimessa luokassa. Minun oma punanuttu, Chili, esitti osaamistaan Pieksämäellä viime viikonloppuna ja teki varsin hienon ykköstuloksen tokon alokasluokassa. Chilin veli, Roihu, repäisi ja kävi suorittamassa Hilkan ohjaamana BH-kokeen hyväksytysti. Paljon onnea Jonnalle, Minnalle ja Hilkalle hienoista tuloksista!

Myös näyttelypuolelta saimme varsin hienoja tuloksia viime viikonpuna, kun Jyväskylässä oli kaksipäiväinen KV-näyttely. Ensimmäisenä päivänä meiltä mukana Jäbä, Ukko, Sohvi ja Särmä. Kaikki neljä saivat erinomaisen mutta vain Ukko sai SA:n. Ukko sijoittuikin sitten PU-kehässä toiseksi ja sai SERTin sekä vara-CACIBin. Kasvattajaryhmämme oli ROP kasvattaja. Sunnuntaina kokoonpanomme muuttui hieman, sillä kehässä kävivät pyörähtämässä Jäbä, Ukko, Chili, Särmä, Brie ja Super. Kaikki kuusi saivat erinomaisen ja SA:n! PU-kehässä Ukko sijoittui kolmanneksi ja uusi lauantain rusettisaldon. PN-kehässä meiltä sijoittui vain Särmä, joka tuli PN2:ksi ja sai samat rusetit kuin veljensä. Chili sai "PN5:na" varasertin, mikä oli Kalju K. Kojootilta aikamoinen hattutemppu! Kasvattajaryhmämme uusi launtaisen tuloksensa. Kiitos kuvasta Jenni Lamminpäälle. Paljon onnea Säteelle, Pekalle ja Jaanalle hienosta näyttelyviikonlopusta!


28.9.2017

Viime viikolla ei tuloksilla juhlittu, kun asialla oli itse tokotuomari. :) Korkkasin nimittäin tokouran Chilin kanssa keskeyttämällä kokeen. Jälkeen päin mietittynä olisin kyllä voinut vetää kokeen loppuun ja saada edes tuloksen mutta näillä mennään. Voit lukea lisää Chilin sivuilta. Kisasin myös Brien kanssa ensimmäistä kertaa avoimessa luokassa. Muutama liike meni nollille, joten emme saaneet tulosta. Brie passivoitui palkattomuudesta, joten tätä on työstettävä lisää. Myös Super pääsi kisaamaan EVL:ssä mutta nollattuaan pari aika tärkeää liikettä, ei tullut tulosta. Mutta kyllä me tästä vielä noustaan. Ainakin junnuosaston kanssa. Super näemmä on sen verran kyllästynyt tokoon, että voipi olla, että saa siirtyä siitä lajista ihan oikeasti eläkkeelle. Tällä hetkellä tuntuu, ettei minun aika varmaankaan riitä sellaiseen treenimäärään, jolla saisimme liikkeet todelliseen kisakuntoon.

Mutta kyllä me saimme viime viikolla yhden todella hienon tulokseni rallytokon puolelta. Asialla tällä kertaa Lova ja Jonna, jotka kisasivat ensimmäistä kertaa pitkän tauon jälkeen avoimessa luokassa. Tämä taitava parivaljakko saivat hienon hyväksytyn tuloksen 97 pisteellä. Paljon onnea Jonna ja Lova hienosta tuloksesta!

Tämä viikko sen sijaan alkoi vauvauutisilla, sillä Lace synnytti maanantaina kuusi tyttöä ja yhden pojan. Paljon onnea myös Lenalle hienosta pesueesta!


23.9.2017

Viime viikonloppuna saimme yhden uuden valion, sillä matkasin sunnuntaina Hämeenlinnaan Eikan kanssa luonnetestiin, joka nuori poika läpäisi loistavasti pistein 174 ja laukausvarma. Toimintakyystä Eikka sai +1a, terävyydestä ja puolustushalusta +3, taisteluhalusta ja hermorakenteesta +2a, temperamentista ja luoksepäästävyydestä +3 ja kovuudesta +1. Varsin kelpo suoritus siis. Hyväksytyn testin myötä Eikka valioi Suomen, Viron ja Latvian Muotovalioksi. Eikka on siis 17. Amazeme Muotovalio. Tuhannesti onnea Tuijalle Eikan hienosta luonnetestituloksesta sekä kolmesta uudesta valioarvosta!

Edellispäivänä pyörähdimme porukalla Äänekoskella kehässä. Meiltä oli ilmoitettu kaiken kaikkiaan yhdeksän koiraa Lena Danker-Höglundille. Jokainen sai erinomaisen mutta vain kolme SA:n. Pojista meiltä oli mukana Dani ja sunnuntain sankari Eikka. Dani voitti luokkansa erinomaisella muttei saanut SA:ta. Eikka tuli luokassaan kolmanneksi. Junioriluokassa esiintynyt, tällä hetkellä täysin karvaton Chili yllätti ja voitti luokkansa SA:n kera. PN-kehässä ehdimme pyörähtää vain yhden ympyrän. ;) Nuorten luokassa nähtiin siasrukset, Nekku ja Brie. Molemmat tosiaan saivat erinomaisen mutta Brie sen lisäksi sai menolipun PN-kisaan. Avoimessa luokassa esiintyivät edukseen Senna ja Elli. Senna sijoittui neljänneksi ja Elli kolmanneksi. Veteraaniluokassa oli myös ruuhkaa. Meiltä siihen osallistuivat Kiia ja Nancy. 14-vuotias Nancy juoksi itsensä luokassa toiseksi ja Kiia kolmanneksi. Molemmat saivat myös SA:n. PN-kehässä Brie tuli toiseksi ja sai jo viidennen sertinsä. Nancy sijoittui hienosti PN4:ksi. Kaiken kaikkiaan meillä oli oikein mukava päivä Äänekoskella, vaikka ei ihan niitä kirkkaimpia sijoja tullutkaan. Kiitos kaikille mukana olleille! Samaisena päivänä oli myös Tampereella ryhmänäyttely, johon meiltä osallistuivat siskokset, Rilla ja Nova. Molemmat saivat erinomaisen ja sen lisäksi Rilla sijoittui avoimessa luokassa kolmanneksi. Nova sen sijaan tuli valioluokassa toiseksi ja sijoittuipa PN-kheässäkin hienosti kolmanneksi. Paljon onnea Hannille ja Mirkulle erinomaisesta näyttelypäivästä Tampereella!

BIS1 LizSunnuntaina tosiaan Eikan luonnetestin jälkeen ajoin vielä KR Hyvinkäälle auttelemaan Jaanaa tyttöjen, Särmän ja Lizin, esittämisessä. Paikan päällä olivat myös Sokka ja Sera, joten pystyimme esittämään myös kasvattajaryhmän. Jokainen meidän koirista sai erinomaisen mutta kaikista koirista vain Liz ja Särmä saivat SA:n. PN-kehässä Liz juoksi tyttärensä edelle ja Särmä joutui tyytymään "vain" SERTiin. Koska oma kehämme oli viimeisimpänä, jäimme isoihin kehiin, mikä osoittautui hyväksi ideaksi, sillä ensin Liz meni ja juoksi itsensä ykkösryhmän voittajaksi. Meidän kasvattajaryhmämme valittiin siinä välissä BIS KASV1 -ryhmäksi. Kilpailu ei tosin ollut kovaa mutta kivahan se oli sekin kisa sitten voittaa. BIS-kehässä sen sijaan tapahtui kummia, sillä Liz juoksi itsensä Näyttelyn Kauneimmaksi. Vähänkö huikeeta! Tuhannesti onnea Jaanalle tyttöjesi jo kolmannesta ryhmäsijoituksesta tälle vuodelle sekä ennen kaikkea BIS1-voitosta! Kiitos myös Jennille ryhmiin jäämisestä sekä Marialle ja Anulle Sokan esittämisestä!


13.9.2017

Männä viikonloppuna saimme taas hienoja tuloksia A-koirille niin näyttelyistä, agilitysta kuin vesipelastuksesta. KR Porvoossa esiintyivät edukseen Sokka, Särmä ja Liz. Sokka tuli valituksi PU1:ksi ja VSP:ksi. Samalla Sokasta leivottiin 16. Amazeme Suomen Muotovalio! Tuhannesti onnea Suville ja Tuomakselle tuoreesta valiosta! Myös Särmä ja Liz pärjäsivät varsin mallikkaasti, sillä Särmä tuli valituksi ROPiksi ja hänen äitinsä tuli heti perässä PN2:ksi. Särmä sai jo 10. sertinsä Suomesta. Tuhannesti onnea Jaanalle tyttöjen menestyksestä jälleen kerran ja kiitos Sokan esittämisestä! Samaisena päivänä Muuramen ryhmänäyttelyssä Särmän sisko, Sera juoksi itsensä hienosti PN3:ksi varasertin kera varsin kovasssa kisassa. Paljon onnea Jennille Seran hienosta näyttelypäivästä! Lauantaina nähtiin myös Lotta ja Capo agilityradalla. Capo juoksi ensimmäisen nollansa kolmosluokassa ja sijoittui toiseksi. Koska osallistujia ei ollut riittävä määrä, Capo ei saanut tällä kertaa sertiä mutta taatusti niitä tulee vielä osumaan kohdalle! Paljon onnea Lotalle ja Capolle hienosta radasta! Me Superin kisasimme vesipelastuksessa ja saimme kaksi ykköstulosta täysillä pisteillä. Näin ollen saimme oikeuden kisata avoimessa sitten ensi vuonna.


1.9.2017

Viime viikko oli painottunut rally-tokoon, sillä minä kisasin Superin kanssa kolmena päivänä. Kaksi ensimmäistä voittajaluokan rataa meni kyllä ihan minun piikkiin. Sunnuntaina osasin jo vähän paremmin ohjata Superia ja saimme hyväksytyn tuloksen. Sunnuntaina rally-tokokokeessa kävivät myös Minna ja Nemo Ikaalisissa sekä Johanna ja Luka Kemissä. Molemmat saivat hyväksytyn tuloksen avoimesta luokassa. Paljon onnea Minnalle ja Johannalle onnistuneista radoista! Näiden hienojen uutisten lisäksi Jaana ja Särmä kävivät pyörähtämässä Janakkalassa juosten hienosti jälleen kerran ROPiksi. Särmällä on nyt 9 sertiä Suomesta! Tuhannesti onnea Jaanalle hienosta päivästä sateisessa Janakkalassa!

Tämä viikko sen sijaan alkoi reissulla Joensuuhun kera Chilin ja Kiian. Molemmilta peilattiin silmät ja sen lisäksi Chili läpivalaistiin kauttaaltaan. Molempien silmät saivat täysin puhtaat paperit. Ennen kuin ehdin kotiin oli Chilin lonkka- ja kyynärtulokset jo netissä. Chilillä on siis B/B-lonkat, 0/0-kyynärät, 0/0-polvet ja puhtaat olat. Odotamme vielä erikseen LTV-lausuntoa. Näiden hienojen uutisten lisäksi saimme lisää upeita uutisia keskiviikkona, kun Lace kävi ultrassa. Suureksi iloksemme Lace näyttäisi olevan paksusti tiineenä. Odotamme pentujen syntyvän tämän kuun lopulla. Voit lukea lisää yhdistelmästä Pennut-sivuilta tai PENTUBLOGISTA!


21.8.2017

Viimeiseen pariin, kolmeen viikkoon on mahtunut paljon uusia hienoja tuloksia niin käyttö- kuin näyttelypuolelta. Reilu viikko sitten Johanna ja Luka kävivät suorittamassa hyväksytysti hienoin arvosanoin BH-kokeen! Tuhannesti onnea Johannalle ja BH Lukalle! Tästä muutaman päivän päästä minä ja Super osallistuimme vesipelastuksen soveltuvuuskokeeseen, jonka läpäisimme hienoin pistein. Saimme siis 97 pistettä sadasta. Samaisena viikonloppuna Siru pyörähti KV Joensuussa Leilan kanssa ollen ROP. Samalla Siru sai viimeisen C.I.E-valioarvoon tarvittavan CACIBin. Myös Tikki nähtiin kehässä. Tikki voitti luokkansa erinomaisella SA:n kera ja PU-kehässä Tikki tuli toiseksi ja sai molemmat "varat". Seuraavana päivänä Tikki hieman paransi tulostaan, sillä nyt PU2-sijoituksella irtosi SERT! Tikistä näin ollen tuli 15. Amazeme FI MVA! Mutta ei siinä kaikki. Sunnuntaina Leila vei kehään jälleen kerran ROP-koiran, joka oli tällä kertaa tuontinarttumme Senna! Senna sai siis ensimmäisen sertinsä Suomesta! Tuhannesti onnea Leilalle ja Marille hienosta näyttelyviikonlopusta! Samaisena viikonloppuna meiltä nähtiin myös Ukko, Ukon sisko, Särmä, Luna ja Jäbä KR Turussa. Tällä kertaa ei tullut kirkaimpia sijoituksia mutta kaksi PU-sijoitusta sekä yksi PN-sijoitus. Paljon onnea Säteelle, Pekalle, Jaanalle ja Birgitalle erittäin hyvistä tuloksista!

ROP SennaSera SERTFI MVA TikkiKuvissa FI MVA Tikki, viime viikonloppuna jo toisen sertinsä itselleen juossut Sera sekä ROP Senna. Männä viikonloppuna minä ja Leila matkustimme Tallinnaan kaksipäiväiseen KV-näyttelyyn, joista toisessa jaettiin ensi vuoden Cruftsin osallistumisoikeus jokaiselle rotunsa parhaalle urokselle ja nartulle. Lauantaina tiukkaampi tiukempi Anthony Kelly palkitsi vain Brien erinomaisella. Saimme myös SA:n, joten Brie oli samalla PN1 ja ROP. Brie sai myös CACIBin. Sunnnuntaina sen sijaan saimme muutaman ruusukkeen lisää, sillä Eikka voitti ainoana erinomaisen saaneena uroksena urokset ja sai CACIBin sekä Viron SERTin. Brie uusi voittonsa ja Senna tuli hienosti PN2:ksi ja sai jo toisen sertin Virosta. Paljon onnea Tuijalle ja Leilalle hienoista tuloksista! Lauantaina tuli myös muita hienoja tuloksia, sillä KR Kouvolassa Sera juoksi itselleen jo toisen sertin Suomessa. Seran äiti, Liz, juoksi itsensä ROPiksi sekä RYP3:ksi Nokialla! Seran sisko, Särmä, sen sijaan tuli vanavedessä hienosti PN2:ksi sertin kera. Taitaapi olla kahdeksas serti Särmälle Suomesta! Tuhannesti onnea Jennille Seran sertistä! Tuhannesti onnea myös Jaanalle Lissun ryhmääsijoituksesta sekä Särmän sertistä!


4.8.2017

Tässä reilu viikko sitten saimme hienoja uutisia Ruotsista! Asialla jälleen kerran Lace ja Lena, jotka juoksivat kolmannen hyppysertinsä. Näin ollen Lacesta tuli Ruotsin Hyppyvalio! Niin hienoa! Viikkoa aikaisemmin Lacen äiti, Ronja ja Tuija matkasivat Ruotsiin näytelmiin. Reissu oli varsin onnistunut, sillä Ronja tuli valituksi ROPiksi sekä ryhmäkehässä neljänneksi! Samalla Ronja sai viimeisen tarvittavan CACIBin C.I.E-valioarvoa varten. Paljon onnea sekä Lenalle että Tuijalle tyttöjen hienoista titteleistä! :) Suomessa puolestaan olemme taas kierelleet enemmän tai vähemmän kehiä. KR Saarijärvellä porukoistamme nähtiin neljä koiraa, sisarukset Reko, Nekku ja Brie sekä Chili. Kaikki neljä saivat erinomaisen. Reko ja Brie voittivat myös luokkansa mutta eivät saaneet SA:ta. Chili sen sijaan sijoittui PN-kehässä kolmanneksi ja sai jälleen kerran varasertin. Nekku tuli hienosti PN4:ksi. Seuraavana päivänä olikin KV Kemi, johon meiltä osallistui Luka. Luka sijoittui hienosti PU3:ksi ja sai ensimmäisen sertinsä. Paljon onnea Johannalle Lukan ekasta sertistä!

Ukko ja SärmäViime viikonloppuna olikin useampi näyttely ja saimmekin kaksi ROP-koiraa, yhden VSP-koiran, kaksi CACIBia sekä kolme sertiä. Sertien keruussa asialla olivat tällä kertaa sisarukset Ukko ja Särmä. KV Porissa Ukko tuli valituksi VSP sertin ja CACIBin kera Särmän vetäen sen pidemmän korren. Sisarusten äiti, Liz, tuli PN2:ksi. Tiimiimme tuli myös PU2- ja PU3-sijoitukset. Jäbä oli Porissa siis PU2 ja Eikka PU3. Kasvattajaryhmämme oli ROP Kasvattaja! Seuraavana päivänä Säteen ja Pekan pojat olivat KV Vantaalla PU3 (Ukko ja jälleen kerran sertin kera) ja PU4 (Jäbä). Tuhannesti onnea Jaanalle, Säteelle ja Pekalle onnistuneesta näyttelyviikonlopusta! Me puolestaan matkasimme Kajaanin ryhmänäyttelyyn, jossa Chili sai sileen erin, Senna EH:n mutta Kiiapa juoksi itsensä sekä ROPiksi että ROP Veteraaniksi.


21.7.2017

Nyt on taas muutama tulos päivitettävänä. Syytä lienee aloittaa tuoreimmasta päästä. Tällä viikolla keskiviikkona Raina ja Kaija kisasivat rally-tokon avoimessa luokassa ja saivat kolmannen hyväksytyn tuloksen. Näin ollen Raina hankki itselleen RTK2-koulutustunnuksen. Paljon onnea Kaijalle ja Rainalle hienosta tuloksesta! Tiistaina sen sijaan oli vuorossa Rainan poika, Rolf, ja Linda, jotka kisasivat ensimmäistä kertaa tokossa tehden samalla hienon ykköstuloksen. He myös voittivat luokkansa ja saivat vielä KP:n. Paljon onnea Lindalle ja Rolfille loistavasta tuloksesta! Maanantaina sen sijaan Ruotsista kantautui uutisia, jotka kertoivat Lena ja Lacen juosseen jälleen kerran nollaradan. Tällä kertaa radalta irtosi myös SERT-A! Paljon onnea Lenalle ja Lacelle agilitysertistä! Rainan kuvan on ottanut Kaija Åby ja Rolfin kuvan Linda Siekkinen.


Myös näyttelypuolelta on useampi tulos päivittämättä. Viime viikonloppuna matkasin junnujen kanssa Hyvinkäälle, missä menikin sitten oikein mukavasti. Chili voitti luokkansa SA:n kera ja sijoittui toiseksi PN-kehässä saaden jo kolmannen varasertin Suomesta. Brie sen sijaan juoksi itsensä aina ROPiksi asti. Brie sai luonnollisesti myös sertin, joka on Brielle neljäs Suomesta. Meillä on vielä yksi näyttely mutta tämän jälkeen jätän Brien pienelle tauolle. Samaisena päivänä Luka sai erinomaisen arvostelun KV Oulussa ja sijoittui luokassaan toiseksi.

Melkein kaksi viikkoa sitten kävimme KR Mikkelissä aavistuksen verran laihemmin tuloksin, sillä siellä Chili sai sileän erin ja Brie voitti luokkansa EH:lla. Sera sentään sai erinomaisen ja voitti luokkansa. Myös Senna sai erinomaisen ja tuli luokassaan toiseksi. Senna muuten korkkasi tänään tokouransa saaden hyvän kakkostuloksen. Onnea Leilalle Sennan erinomaisista tuloksista!

Samaisena päivänä KV Ylivieskassa A-tiimiläisiä edustaneet saivat molemmat vaaleansinistä, sillä Reko tuli PU2:ksi ja sai molemmat varat. Pihka voitti luokkansa ja sijoittui PN-kehässä kolmanneksi sekä sai varasertin. Samaisena viikonloppuna Jaana ja Säde matkasivat Pärnuun kaksipäiväiseen inttinäyttelyyn. Lauantaina Säteen pojista Jäbä vei koko potin voittaen luokkansa ja ollen sekä PU1 että ROP. Ukko tuli hienosti PU2:ksi varsin tiukalla tuomarilla. Ukon sisko, Särmä oli PN2 molempina päivinä varacacibin kera mutta sunnuntaina matkaan lähti myös Viron serti. Lauantaina Ukon ja Särmän äiti, Liz voitti luokkansa ja oli PN1. Liz sai myös Viron sertin ja CACIBin. Jäbästä ja Lissusta tuli nyt siis myös Viron Muotovalioita. Mutta ei tässä kaikki, sillä kasvattajaryhmämme tuli valituksi BIS3-kasvattajaksi! Tuhannesti onnea Jaanalle ja Säteelle erittäin onnistuneesta reissusta ja kiitos kasvattajaryhmämme esittämisestä lauantaina. Kuvan ryhmästämme on ottanut Siim Kinnas. Pihkan kuvan on ottanut puolestaan Marja Karake.


4.7.2017

Kesä on hyvin vilkasta aikaa ja muutama tärkeä uutinen on jäänyt kertomatta. Puolan tuontimme, Nemo, käväisi näyttelyssä Ruotsin puolella ja sai kaivatun valkoisen ruusukkeen kotiintuomisiksi. Nemo oli siis PU1 CACIBin kera Vännäsissa. Tätä ennen toukokuussa Nemo ja Veera läpäisivät BH-kokeen ja näin ollen Nemo sai kaksi lisäkirjainta nimensä eteen. Tämän lisäksi pari viikkoa sitten Mimmu ja Hoppu juoksivat taas nollatuloksen kolmosissa. Ensimmäinen nollatulos plakkarissa ensi vuoden SM-kisoja silmällä pitäen. Paljon onnea Veeralle ja Mimmulle hienoista tuloksista!

Viime viikonloppuna lähdimme Lindan kanssa KV Riihimäelle. Mukanamme oli Rolf, Chili ja tällä hetkellä kovin karvaton Brie. Olipa paikan päällä myös ihan ensimmäisessä näyttelyssään Dani. Kaikki neljä sai erinomaisen SA:n kera. Tämän lisäksi sain juosta Rolfin PU2:ksi SERTin kera. Näin ollen Rolfista tuli että Suomen että Viron Muotovalio. Jussi esitti Danin hienosti PU4:ksi vara-sertin kera. Brie sijoittui valioluokassa :D kolmanneksi mutta Chili voitti luokkansa ja tuli PN-kehässä neljänneksi. Paljon onnea Lindalle Rolfin valioitumiseta ja onnea myös Jussille sekä Marjalle Danin hienosta sijoittumisesta kovassa kisassa!


21.6.2017

Viime lauantai olikin vauhdikas päivä, sillä minä ja Leila matkasimme Pieksämäelle jälkikokeeseen naftaliinista Oivan tukijoukkoihin kaivetun Superin ja Oivan kanssa. Me emme saaneet Superin kanssa tulosta mutta sitäkin enemmän rohkeutta yrittää uudestaan, sillä nyt lähdimme tähän kokeeseen kahden tottistreenin ja metsäjäljen voimin tälle vuodelle. Treenimäärään nähden olen todella tyytyväinen Superin suoritukseen erittäin helteisessä säässä.

Sen sijaan Oiva ja Leila vetäisivät melkein täydet pisteet maastosta (tosin maastothan ovat olleet kunnossa jo pitkään mutta Leila on opetellut asioita kantapään kautta). Saimmekin sitten jännittää, kuinka tottiksessa kävisikään. Alkuhankaluuksista selvittyään (seuruussa Oiva oli koko ajan säntäämässä eteenlähetyspalkalle) Oiva ja Leila tekivät varsin kivaa tottista. Metrisellä Oiva tosin otti osumaa ja tippui harjalta kyljelleen mutta jatkoi noutoa lisäkäskystä. A-este suoritettiin erinomaisen arvoisesti. Niinpä Leila ja Oiva saivat tarvittavat pisteet kasaan. Näin ollen suureksi iloksemme Leila voikin nyt hakea Oivalle Suomen Muotovaalion ja Kansainvälisen Muotovalion arvoa. Oivasta tuli 13. Amazeme Suomen Muotovalio ja 3. Amazeme C.I.B. Olen niin mahdottoman ylpeä tästä parivaljakosta. Leila osoitti erinomaista sinnikkyyttä oppia uutta ja uskoa koiransa kykyihin. Tuhannesti onnea Leilalle ja Oivalle upeasta työstä!

Sunnuntaina olikin taas vuorolla ajelua pitkin Suomen maata sekä ryhmänäyttely Pöytyällä. Meiltä mukana Jäbä, Ukko, Brie ja Chili. Näistä neljästä parhaiten pärjäsi Jäbä, joka voitti urokset ja tuli valituksi VSP:ksi. Ukko oli PU3 varasertin kera. Brie voitti luokkansa erinomaisella SA:n kera mutta Chili sijoittui luokassaan vasta kolmanneksi. Chili kuitenkin juoksi Säteen esittämänä itsensä PN4:ksi. Päätimme olla esittämättä hyvin epäyhtenäistä kasvattajaryhmäämme. :) Tuhannesti onnea Säteelle ja Pekalle poikien menestyksekkäästä päivästä ja kiitos esittämisavusta!

Tämän jälkeen sainkin ajella ensin Tampereelle viemään Superin hoitoon ja sitten Äänekoskelle Brien. Kiian olin jättänyt jo lauantaina serkulleni. Kiitos kaikille teille ihanille, jotka mahdollistatte lomamatkani Ranskaan!


16.6.2017

Kahteen viimeisempään viikkoon on mahtunut paljon iloa mutta myös sitä surua. Maanantaina Meg kävi tiineysultrassa ja suureksi ihmetykseksemme Meg todettiin siinä tyhjäksi. Taas haaveet kaatuivat mutta eihän se muu auta kuin nousta pystyyn ja jatkaa haaveilua. Olemme siis aikeissa astuttaa sekä Lynnin että Megin uudestaan. Tällä kertaa suuntaamme ulkomaille miesten perässä. Toki siihen väliin tulee näillä näkymin myös Siru. Mutta sitten niihin iloisiin uutisiin. Viime viikolla iltakokeessa Hannele ja Lynn tempaisivat hienon ykköstuloksen tokon voittajaluokassa luokkavoiton kera. Tuhannesti onnea tälle taitavalle parivaljakolle! Viikonloppuna oli taas vuorossa näytelmät - kuinkas muuten. :) Perjantaina matkasimme Brien, Superin ja Superin kahden lapsen, Eikan ja Chilin kanssa Riikaan Latvian Voittajaan. Matkamme alkua varjosti autoni kytkimen losahtaminen mutta onneksi saimme sen viime tipassa kuntoon, niin pääsimme matkaan. Pitkä matka oli tuloksekas, sillä Eikka juoksi urosten voittoon ja sai näin ollen Latvian sertin, CACIBin sekä ensimmäisen voittajatittelinsä. Chili seurasi isoveikkansa tassunjälkiä ja voitti junnuluokan. Chili sai samalla junnusertin ja näin ollen Chilistä tuli sekä Latvian että Baltian Juniorimuotovalio. Chili pokkasi itselleen myös Latvian Juniorivoittaja 2017- tittelin. Paras narttu -kisassa Chili hävisi äidilleen, Superille eli oli PN2. Super siis voitti nartut ja oli sekä ROP VET että ROP. Super sai samalla Latvian Veteraanimuotovalion arvon ja Latvian Veteraanivoittaja 2017 -tittelin. Brie juoksi itsensä hienosti PN3:ksi ja sai Latvian sertin, CACIBin sekä Latvian Voittaja 2017- tittelin. Latviassa Voittaja -titteli oli "sidoksissa" CACIBiin. Reissumme oli siis varsin onnistunut.

Kun lähdimme ajamaan takaisin kotiin päin, saimme lisää hienoja uutisia Suomesta, sillä Suomussalmella Diva juoksi itsensä ROPiksi ja sai viimeisen sertinsä. Divasta tuli näin ollen Suomen ja Viron Muotovalio. Tuhannesti onnea Sannalle! Diva on 11. Amazeme Suomen Muotovalio. Tästä pienen hetken päästä saimme viestin, jossa kerrottiin, että Nova oli myös juossut itsensä Hämeenlinnassa, Lammilla ROPiksi saaden samalla viimeisen muotovalioarvoon tarvittavan sertinsä. Tuhannesti onnea Mirkulle ja Ollille Novan valioitumisesta! Saimme siis jo 12. Amazeme Suomen Muotovalion. En kyllä saattanut uskoa kuulemaani ja meni siinä hetki ennen kuin pää pilvistä laskeutui takaisin. Pitkä ajomatka auttoi tässä kyllä hieman. :)

Sunnuntaina olikin ryhmänäyttely Pietarsaaressa ja KR näyttely Tuurissa. Tampereen sivukonttori vetäisi Tuurissa pienellä edustuksella urosten sertin, joka siis meni Unkarin tuonnillemme, Macille. Tässä kohdin voi kyllä jo sanoa, että miljoonasti onnea Mirkulle ja Ollille upeasta viikonlopusta!

Pietarsaaressa meitä oli kehässä kaiken kaikkiaan neljä, joista jokainen sai erinomaisen. Urakan aloitti ensimmäisenä Capo, joka siis voitti avoimen luokan erinomaisella mutta ei saanut alusvillan puuttumisen vuoksi SA:ta. Narttujen junnuluokassa olikin ruuhkaa mutta Chili voitti sen erinomaisella SA:n kera. Chilin soma sisko, Pihka, sai myös erinomaisen ja tuli luokassa neljänneksi. Nuorten luokassa esiintynyt Brie ei tyytynyt voittamaan pelkästään omaa luokkansa vaan koko skaban. Briestä tuli siis ROP ja se sai jo kolmannen sertinsä Suomesta. Chili sijoittui hienosti PN-kehässä toiseksi ja sai varasertin. Kiitos kaikille kivasta päivästä! Kiitos ennen kaikkea serkkulleni matkaseurasta! Ajoimme viikonloppuna yhteensä 1 800 km mutta oli se sen arvoista. :)


1.6.2017

Viime viikonloppu oli kyllä sellaista tykitystä, että piti välillä ihan itseään nipistää, niin uskomattomalta se tuntui. Me matkasimme kuuden koiran voimin Liettuaan kolmipäiväiseen näyttelyyn. Mukana meillä oli siis Chili, Brie, Nova, Super, Ukko ja Jäbä. Reissumme meni paremmin kuin uskalsimme toivoa, vaikkakin joiltain osin olisi voinut mennä vielä vähän paremmin. Jokainen voitti luokkansa erinomaisella jokaisena päivänä paitsi Chili, joka tuli toiseksi sunnuntaina. Perjantaina oli rotuyhdistyksen erikoisnäyttely, jossa Super voitti nk. ison sertin ja tuli valituksi VSP:ksi. Tällä erikoisnäyttelyn voitolla Superista tuli samalla KLB CH eli "Kennel Club Champion". Matkamme ensimmäinen valioarvo/titteli näin ollen taskussa. Muut seuruumme koirat voittivat luokkansa ja saivat luokkasertin paitsi Nova. :(

Lauantaina olikin Baltian Voittaja 2017 -näyttely ja suureksi iloksemme Ukko meni ja voitti urokset. Samalla Ukko pokasi itselleen BALTV-17-tittelin ja ensimmäisen CACIBinsa. Tyttöjen junnuluokassa Chili juoksi itsensä voittoon ja sai samalla toisen junnusertin sekä ihan ensimmäisen valioarvon (LT JMVA) sekä voittajatittelin (BALTJV-17). Samalla Chili valioitui Viron Juniorivalioksi. Nova juoksi itsensä avoimen luokan voittoon ja sai luokkasertin. Veteraaneissa esiintynyt Super voitti luokkansa erinomaisella ja sai VN:n, jonka myötä Superista tuli Liettuan Veteraanivalio. Super oli myös ROP VET. Isoissa kehissä sekä äiti että tytär nostettiin jatkoon mutta siihen se sitten meidän taival päättyi tällä kertaa. Lauantaina meillä oli siis jo neljä uutta valioarvoa ja kolme voittajatitteliä takataskussa. Vielä olisi edessä se viimeinen ja merkittävin päivä!

Niin koitti sunnuntai ja jännitystä oli ihan jonkin verran ilmassa. Kehäurakan aloitti Ukko, joka sai erinomaisen ja sertin. Ukon mallia seurasi Jäbä perässä. N-kisassa Ukko vei voiton ja sai jo toisen CACIBin. ROP-kehässä Ukko hävisi toistamiseen lauantaina voittaneelle valioluokan nartulle. Mutta eipä tuo haitannut, sillä molemmista pojista tuli Liettuan Muotovalioita ja Jäbästä samalla Suomen Muotovalio ollen jo 10. Amazeme Suomen Muotovalio!

Tyttöjen urakan aloitti Chili, joka tuli junnuluokassa toiseksi erinomaisella mutta Brie juoksi itsensä voittoon ja sai kolmannen luokkasertin. Briestäkin tuli siis Liettuan Muotovalio. Novakin sai erinomaisen ja voitti luokkansa muttei saanut luokkasertiä. Super uusi lauantain tuloksensa. N-kisassa Brie jäi taas toiseksi ja sai siis jo toisen vara-CACIBin. Meillä oli kuitenkin nyt kolme uutta Liettuan Muotovaliota. Oli kieltämättä aika onnistunut reissu Liettuaan! Paljon onnea Säteelle ja Pekalle poikien valioitumisesta!

Mutta ei koto-Suomessakaan mennyt yhtään sen hassummin. Lauantaina ja sunnuntaina A-koirat kisasivat serteistä sekä näyttelykehissä että aksaradoilla onnistuen varsin hienosti. Lauantaina ja sunnuntaina Hoppu ja Mimmu kisasivat Jyväskylässä kahmien itselleen kolme 0-tulosta ja ensimmäisen A-SERTin! Paljon onnea Mimmulle nollatuloksista ja ennen kaikkea ensimmäisestä A-SERTistä! Myös Ruotsin maalta saimme loistavia uutisia, sillä Lace ja Lena tekivät useamman 0-tuloksen, joista yksi oikeutti J-SERTiin! Tämä oli Lacen jo toinen hyppyserti lyhyelle ajalle. Paljon onnea Lenalle ja Lacelle jo toisesta hyppysertistä!

Myös rally-tokossa saimme yhden uuden tuloksen, mistä pitivät tällä kertaa huolen Jake ja Nina. Parivaljakko kisasi toistamiseen rally-tokon alokasluokassa saaden jo toisen loistavan hyväksytyn tuloksen 95 pisteellä. Paljon onnea Ninalle ja Jakelle hienosta radasta!


Myös näyttelypuolella oli varsin railakasta menoa, sillä A-koirat nappasivat kolme ROP:ia ja kaksi VSP:tä viikonlopun kolmessa näyttelyssä. Asialla tällä kertaa olivat Eikka, Särmä, hänen äitinsä Liz ja serkkunsa Sohvi. Kasvattajaryhmämme oli ROP Kasvattaja sekä R Harjavallassa sekä KR Raumalla. Harjavallassa nähtiin kehässä myös Rilla ja Lynn. Rilla voitti avoimen luokan ja tuli PN2:ksi saaden varasertin. Lynn seurasi aivan vanavedessä ja tuli PN3:ksi. Narttujen voiton vei Särmä ja urosten Eikka. ROP-kehässä Särmä veti pidemmän korren mutta ei siinä kaikki. Ryhmäkehässä Särmä tuli loistavasti toiseksi! Jo olisi luullut, ettei makiaa mahan täydeltä mutta sunnuntaina sama meno jatkui, sillä KR Raumalla Eikka uusi voittonsa. Tyttöjen kisassa tällä kertaa äiti eli Liz meni tyttärensä Särmän edelle voittaen nartut tyttären jäädessä PN2:ksi sertin kera. Särmällä on nyt kasassa kuusi sertiä ja kaksi CACIBia. Ei huonosti alle puolitoistavuotiaalta tytöltä. Harjavallassa ja Raumalla esiintyi myös Luna, joka sai molempina päivinä EH:n. Lauantaina Luna oli luokkansa neljäs ja sunnuntaina ensimmäinen. Ryhmänäyttelyssä Keuruulla loisti erityisesti Sohvi, joka tuli valituksi ROP:ksi saaden jo kolmannen sertinsä. Keuruulla kävi kehässä myös Rolf ja Pihka. Rolf sai erinomaisen ja tuli luokassaan toiseksi. Pihka sai EH:n ja tuli luokassaan kolmanneksi. Tuhannesti onnea Jaanalle, Tuijalle, Ainolle, Hannille ja kaikille muillekin tuloksiinsa tyytyväisille! On meillä hienoja koissuja!


22.5.2017

Kyllä nyt kasvattajaa hellittään hienoilla tuloksilla, sillä lauantaina KV Helsinkiin meiltä osallistui kaiken kaikkiaan viisi koiraa. Kaikki viisi, Hemi, Nanna, Särmä, heidän äitinsä Liz ja sukulaistyttö, Tyyne, saivat erinomaisen. Hemi tuli luokassaan toiseksi, kuten myös Hemin toinen sisko, Nanna, Särmän voittaessa luokkansa. Heidän äitinsa tuli valioluokassa kolmanneksi. Myös Tyyne voitti luokkansa ja sai SA:n. Särmä kuitenkin juoksi itsensä PN1:ksi sekä samalla ROP:iksi. Paljon onnea Hetalle, Marialle, Jaanalle ja Tiinalle erinomaisista tuloksista KV Helsingissä! Seuraavana päivänä Tyyne kävi vielä KV Haminassa, jossa Tyyne sijoittui avoimessa luokassa toiseksi erinomaisella SA:n kera. PN-kehässä Tyyne tuli neljänneksi. Paljon onnea Tiinalle hienoista tuloksista! Särmän kuvan on ottanut Heta Simonen.


18.5.2017

Viime viikon perusteella voisimme sanoa, että meillä on hyvin käyttäytyviä ja kauniita koiria, sillä viime viikon keskiviikkona Diva ja Sanna suorittivat BH-kokeen hyväksytysti. Paljon onnea Sannalle ja Divalle! Minä ja Brie sen sijaan lähdimme torstaina BH-kokeeseen, jonka suoritimme hyväksytysti. Henkilöryhmä meni nyt huomattavasti paremmin. Kaikkia ei tarvinnut moikata. Eihän se edelleenkään mikään kympin suoritus ollut. Erityisesti hihnassa seuraaminen oli huonoa mutta muut liikkeet olivat onneksi jota kuinkin hanskassa. Tärkeintä kuitenkin, että koe meni läpi ja voimme keskittyä peltojälkeen täysiä. Vaikka päälajinamme on peltojälki, jossa ei ole tottista, rakennan varuilta siinä sivussa myös PK-jäljen muita osioita, jos nyt käy niin, ettemme onnnistu peltojäljellä. Sen verran haastavasta lajista on kuitenkin kyse, että hyvin nöyrin mielin ollaan liikenteessä.


Viikonloppuna vuorostaan misseilimme oikein urakalla varsin loistavin tuloksin. Minä ja junnut eli Chili ja Brie matkasimme aina Saloon asti ja kyllä kannatti, sillä Brie tuli valituksi ROPiksi ja Chili ensimmäisessä Suomen näyttelyssään hienosti lähes 20 nartun joukosta PN2:ksi. Myös meidän pojat, Jäbä ja Ukko, pärjäsivät erinomaisesti, sillä Jäbä oli PU2 ja Ukko PU1! Kasvattajaryhmämme oli ROP-kasvattaja. Tuomari tuli erikseen kertomaan, että kaikki ryhmässä esitetyt koirat olivat erinomaisia. Kyllä oli kiva ajella takaisin kotiin, vaikka matkaa riitti.

Samaisena päivänä BH Diva :) ja Sanna matkasivat vuorostaan Varkauteen näyttelyyn. Reissu oli hyvin onnistunut, sillä Diva oli PN1 ja VSP ja sai jo toisen sertin Suomesta. Paljon onnea jälleen kerran Sannalle ja Divalle!Kuvat: Brien kuvan BH-kokeessa on ottanut Kristiina Kerttula ja Divan VSP-kuvan on ottanut Pilvi Uotila.


8.5.2017

Viime viikonloppuna A-koirat loistivat niin agility- kuin näyttelykentillä mutta ennen kuin päivitän viime viikonlopun tuloksen, haluan päivittää yhden vähän vanhemman mutta sitäkin hienomman rally-tokotuloksen. Pari viikkoa sitten nimittäin Kaija ja Raina kisasivat jälleen kerran hyväksytyn tuloksen rally-tokon avoimessa luokassa. Yhtä uupuu RTK2-koulariin. Paljon onnea Kaijalle ja Rainalle hienosta tuloksesta! Viime lauantaina sen sijaan Lena ja Lace kisasivat ensimmäistä kertaa agilityn kolmosluokassa ja tekivät molemmilta radoilta hienot nollat. Hyppyradalta tulipa vielä voittokin ja sen myötä SERT. Agilityradalla serti jäi alle sekunnin päähän. Sunnuntaina oli serkkutytön, Hopun ja Mimmun vuoro meidän omissa kotikisoissa Laukaassa. Mimmu ja Hoppu tekivät ensimmäisellä radalla kelvon 10 tuloksen mutta toiselta radalta tulikin sitten se O! Samaisena viikonloppuna, Ärristä Rolf ja Linda korkkasivat kisauran tehden kaikilla kolmella radalla tuloksen. Paljon onnea Lenalle, Mimmulle ja Lindalle erittäin onnistuneista radoista!

Näyttelypuolella varsin tasokkaassa seurassa junnusisaruksemme Särmä ja Ukko pistivät parastaan, sillä Ukko tuli valituksi PU2:ksi ja sai varasertin. Särmä pisti vielä paremmaksi, sillä Särmä voitti nartut ja tulipa vielä valituksi ROP:ksi. Särmä sai sekä sertin että ensimmäisen CACIBinsa. Heidän äitinsä, Liz esiintyi myös edukseen, sillä Liz voitti valioluokan erinomaisella SA:n kera. Kasvattajaryhmämme neljäs edustaja, Jäbä, voitti myös luokkansa erinomaisella. Kasvattajaryhmämme tuli toiseksi mutta saimme kuitenkin KP:n! Sanoisin, että kaiken kaikkiaan varsin onnistunut viikonloppu A-tiimiläisillä! Paljon onnea jälleen kerran Jaanalle, Säteelle ja Pekalle hienosta näyttelypäivästä!

Hopun kuvan on ottanut Jessica Varjonen.


2.5.2017

Viime viikonlopulla matkasimme Rakvereen, Viroon kera Rolfin, Divan ja Chilin. Lauantaina Rolf esiintyi edukseen ja tuli valituksi ROPiksi. Rolf sai myös Viron sertin. Chili sen sijaan yllätti ja voitti junnunartut sekä sai junnu-sertin. Chili ainoana SA:n saaneena narttuna tuli samalla valituksi VSP:ksi. Ryhmäkehän tuomarina oli Elena Ruskovaara, joka piti kovasti Rolfista ja nosti sen RYP3:ksi. Huikea päivä! Diva sai EH:n. Seuraavana päivänä oli revanssin vuoro! Rolf sai taas erinomaisen ja SA:n ja oli samalla PU1 sertin kera. Chili uusi voittonsa mutta mikä hienointa myös Diva voitti luokkansa erinomaisella SA:n kera. PN-kehässä Chili tuli ensimmäiseksi ja Diva PN3:ksi. Samalla Diva sai kaipaamansa sertin. ROP-kehässä sijoitukset meni lauantain tavoin eli Rolf oli ROP ja Chili VSP. Eniten mieltäni lämmitti Chilin arvostelut, joissa molemmat tuomarit kehuivat kovasti pikkutyttöäni. Onnea myös Lindalle ja Sannalle Rolfin ja Divan serteistä! Superonnittelut Rolfin RYP3-sijoituksesta! Oli ilo esittää hyvin esiintyvää poikaa!

Vappupäivänä tuli lisää hienoja uutisia, sillä Lahden vappupäivän näyttelyssä sisarukset Ukko ja Sera putsasivat pöydän. Ukko voitti nuorten luokan urokset ja tuli valituksi PU1:ksi. Sera sen sijaan voitti junnuluokan nartut ja tuli valituksi PN1:ksi. ROP-kehässä velipoika veti pidemmän korren ja tuli valituksi ROP:ksi. Ukon "isoveli" Jäbä pärjäsi hienosti ja voitti avoimen luokan urokset erinomaisella mutta ei saanut tällä kertaa SA:ta. Paljon onnea Säteelle, Pekalle ja Jennille hienosta näyttelypäivästä!


27.4.2017

Parilta viime viikolta on päivitettävänä muutama tulos jälleen kerran... Pääsiäislauantaina matkasimme serkkuni kanssa näyttelyyn Imatralle. Mukana meidän porukasta oli Brie, Sera, Super ja Kiia. Brie voitti junnuluokan erinomaisella ja SA:lla muttei sitten sijoittunut PN-kehässä. Sera voitti nuorten luokan EH:lla. Super tuli toiseksi valioluokassa erinomaisella ja SA:lla sekä sijoittui PN4:ksi. Kiia voitti veteraaniluokan myöskin erinomaisella SA:n kera ja sijoittui PN-kisassa kolmanneksi. Puolet PN-kisan sijoituksista tuli siis meidän tytöille. :) Hyvä me! Viime viikonloppuna sen sijaan oli vuoro tokoilla ja testailla luonnetta. Tällä kertaa vuorossa minä ja Siru. Saimme Sirun kanssa ihan kelvon ykköstuloksen, joka oli Sirun kolmas. Tämä tarkoittaa sitä, että Siru sai samalla TK1-koulutustunnuksen. Seuraavana päivänä yhteisomistajuuspoikamme Nemo läpäisi luonnetestin ja samalla valioitui Suomen, Viron ja Latvian Muotovalioksi. Paljon onnea Veeralle Nemo-pojan valioitumisesta!


13.4.2017

Viime viikonloppu oli jälleen kerran hyvin tapahtumarikas, sillä lauantaina Vaasassa oli KV näyttely, johon meiltä osallistui yhteensä seitsemän koiraa. Pennuissa esiintyi hienosti ensimmäistä kertaa Superin ja Laikon tyttö, Pihka, joka sai todella hienon arvostelun ja tuli valituksi ROP Pennuksi. Uroksia meiltä edusti Superin poika, Eikka, joka sai erinomaisen nuorten luokassa SA:n kera. Paras uros -kisassa Eikka sijoittui toiseksi ja sai jo kolmannen sertin sekä vara-cacibin. Myös meidän tytöt pärjäsivät varsin mallikkaasti, sillä Brie voitti luokkansa ja tiukassa PN-kisassa (yhteensä 7 koiraa, joista jopa 4 useamman sertin ja cacibin voittanutta) Brie meni ja tuli valituksi PN1:ksi sekä ROP:ksi. Super sijoitttui toiseksi ja PN4:ksi tuli Kiia. Super sai myös CACIBin ja Kiia tuli valituksi ROP VET:ksi. Särmä voitti nuorten luokan erinomaisella SA:n kera ja Särmän äiti, Liz tuli tällä kertaa valioluokassa toiseksi - myöskin SA:n kera. Myös kasvattajaryhmämme (Eikka, Super, Särmä ja Brie) oli ROP Kasvattaja. Kaiken kaikkiaan aivan mahtava reissu: urosten ja narttujen serti tuli meille, narttujen CACIB tuli meille ja kaikki Rotunsa parhaat löytyivät meidän porukasta! Paljon onnea Tuijalle Eikan sertistä sekä Marjalle Pihkan hienosta debyytista! Kiitos myös Jaanalle ja Tuijalle ryhmään osallistumisesta!

Viime viikonlopun tulokset eivät toki tähän jääneet, sillä lauantaina Jake ja Nina kisasivat ensimmäistä kertaa tokossa ja saivat heti komean ykköstuloksen. Liikkeestä maahaneno meni nollille mutta pisteitä ropisi muista liikkeistä niin paljon, että tämä taitava parivaljakko sai kaiken kaikkiaan 180 pistettä! Agilityn puolella sen sijaan Muusa ja Heidi juoksivat ensimmäisen nollansa sijoittuen samalla ensimmäiseksi. Paljon onnea Ninalle ja Heidille hienoista tuloksista! Minä sen sijaan kisasin Superin ja Brien kanssa rally-tokossa sunnuntaina. Super teki hienon hyväksytyn tuloksen avoimessa luokassa ja sai samalla RTK2-koulutustunnuksen. Yhdessä paikallaankäännöksessä ensimmäinen istuminen jäi tekemättä, mistä tuli -10 pistettä. Minä luonnollisesti en tarkistanut istuiko minun tokokoirani vai ei. Saimme siis 86 pistettä kaiken kaikkiaan. Brien kanssa sen sijaan koko rata meni kylttien lukemiseen: Brien piti päästä haistelemaan radan lähes kaikki kyltit, joten eihän siitä mitään tullut. Olisi varmaan pitänyt treenata nämä ihmeelliset kyltit erikseen... En tahdo ottaa virheistä opikseni, sillä tuossa muutama viikko sitten kävimme BH-kokeessa Brien kanssa. Hihnassa seuraaminen murentui henkilöryhmässä, kun Brien piti päästä tervehtimään kaikki paikallaan oudosti seisovat tyypit. Jouduin käskyttämään Brietä aika monta kertaa ennen kuin oli kasikko siellä kierretty. Vapaana seuraaminen ei kyllä lähtenyt yhtään sen paremmin käyntiin, sillä ihmisethän ovat Brien mielestä ehkä kaikkein ihaninta maailmassa. Saimme molemmista seuraamisesta arvosanaksi puutteellinen. Liikkeestä istumisesta saimme erinomainen, liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo erittäin hyvä ja paikkamakuusta erinomainen. Nämä eivät kuitenkaan pelastaneet meidän huonoa esitystä seuraamisliikkeissä. Nyt on muuten treenattu henkilöryhmää... Jospa jo seuraavalla kerralla saisimme Brien kanssa oikeanlaisia merkintöjä kisakirjoihimme.


3.4.2017

Pohjosen pojat ovat pistäneet nyt vähän tuulemaan, sillä toissa viikonloppuna sekä Luka että Jake kisasivat rally-tokossa. Molemmat saivat hyväksytyn tuloksen ja koska tämä oli Lukalle jo kolmas hyväksytty tulos alokasluokassa, sai Luka itselleen ensimmäisen koulutustunnuksen, RTK1. Viime viikonloppuna Luka vuorostaan kisasi tokon avoimessa luokassa ja sai ykköstuloksen. Poikien äiti, Raina, nähtiin myös rally-tokokisoissa lauantaina. Myös Raina teki hyväksytyn tuloksen avoimessa luokassa ja sai ensimmäisen kiinnityksen RTK2-koulutustunnukseen. Paljon onnea Ninalle, Johannalle ja Kaijalle hienoista tuloksista!


23.3.2017

Viime viikonlopulta on taas "muutama" tarina kerrottavana. Me matkasimme Brien, Megin, Sirun ja Kiian kanssa Riikaan, Latviaan kaksipäiväiseen kv näyttelyyn. Molempina päivänä Brie voitti junioriluokan. Lauantaina Brie sai siis myös junnusertin, jonka myötä Brie valioitui sekä Latvian että Baltian Juniorivalioksi. PN-kehässä kelpiekasvattaja Susanna Uusitupa-Kärppä juoksutti Brien hienosti lauantaina PN2:ksi ja sunnuntaina PN3:ksi. Meg esiintyi tyystin karvattomana ja sai molempina päivinä EH:n. Siru sen sijaan voitti molempina päivinä valioluokan ja oli lauantaina PN4 sekä sunnuntaina PN2. Siru sai molempina päivinä myös vara-cacibin. Myös Kiia voitti molempina päivinä luokkansa ja sai lauantaina veteraanisertin. Näin ollen Kiiakin sai kaksi uutta valioarvoa nimensä eteen, sillä Kiiasta leivottiin Latvian ja Baltian Veteraanivalio. PN-kehässä Kiia sijoittui lauantaina kolmanneksi ja sunnuntaina neljänneksi. Emme ihan päässeet tavoitteeseemme mutta pitää olla tyytyväinen neljästä uudesta valioarvosta, vaikka totta puhuakseni olisin toivonut kolme lisää. Jospa ensi kerralla sitten...

Suomessa sen sijaan käytiin kovatasoinen kisa Seinäjoen ryhmänäyttelyssä, jonne oli ilmoitettu 28 bordercollieta. Parhaiten pojistamme pärjäsi Rolf, joka sijoittui PU2:ksi ja sai varasertin. Äiti-tytär -tiimi, Liz ja Särmä, olivat taas iskussa, sillä Särmä voitti nartut ja sai jo toisen sertin. Hänen äitinsä tuli valituksi PN3:ksi mutta ei siinä kaikki. Kasvattajaryhmämme, joka koostui neljästä eri yhdistelmästä (Rolf, Särmä, Liz ja Raina), oli ROP Kasvattaja. Kiitos kaikille tiimiläisille ryhmän esittämisestä ja paljon onnea kaikille hienoista tuloksista! Kiitos myös Susalle Brien taitavasta esittämisestä!

Sokerina pohjalla kuitenkin vielä Sannan ja Divan ykköstulos tokon alokasluokassa. Tuhannesti onnea Sannalle ja Divalle ihka ensimmäisestä ykköstuloksesta ja heti ensiyrittämällä!


14.3.2017

Meillä oli suhteellisen touhukas viikonloppu, sillä lauantaina ajelimme Brien kanssa Seinäjoelle tokokokeeseen. Tällä kertaa saimme ykköstuloksen alokasluokassa. Vaikka olin ajatellut kisaavani Brielle TK1-koulutustunnuksen, taidan sen nyt kuitenkin jättää väliin, sillä avoimen luokan liikkeet alkavat olla sen verran hyvällä mallilla, että haluan jatkaa niiden parissa. Samaisena päivänä Ruotsin tyttö, Lace ja Lena tekivät kolmannen agilitynollan kakkosluokassa ja saivat samalla oikeuden kisata kolmosluokassa. Lena haluaa kuitenkin vielä metsästää pari nollaa koulutustunnusta varten, joten parivaljakko nähdään vielä vähän aikaa kakkosissa. Paljon onnea Lenalle ja Lacelle nollatuloksesta!

Sunnuntaina ajelimmekin sitten Superin kanssa Janakkalaan rally-tokokisoihin. Ensimmäiseltä radalta saimme 95 pistettä. Siinä tuli yksi uusiminen, yksi kontrollin puute ja yksi vino asento. Toiselle radalle menimmekin sitten ihan eri asenteella ja se näkyi, sillä teimme täysin puhtaan radan ja voitimme luokkamme. Super oli kyllä niin liekeissä! Samaisena päivänä Nancyn toinenkin lapsi oli liekeissä, sillä Mari ja Tikki kisasivat valjakkohiihdon naisten C-sarjan SM-joukkuekisassa ankkuroiden joukkueensa hienosti pronssille. Tuhannesti onnea Marille ja hra T:lle hienosta SM-mitalista!


6.3.2017

Päivitykset raahaavat nyt kahden viikon viiveellä, joten jo tuumasta toimeen. Ei nyt mutta sitä edellisenä viikonloppuna Heli ja Vinja juoksivat komeasti triplanollat Kuopiossa. Vastahan tämä parivaljakko nousi kolmosiin viime marraskuussa ja nyt jo kerätään SM-nollia karmealla vauhdilla. Paljon onnea Helille ja Vinjalle hienosta kisapäivästä!
Misseilypuoleltakin on pari uutista, sillä minun oma pikkutyttönen, Brie, matkasi Hennan ja Megin kanssa Liettuaan. Lauantaina Brie nappasi Juniorivoittajan tittelin. Myös sunnuntaina Brie oli ROP Juniori. Meg oli sekä lauantaina että sunnuntaina valioluokan toinen ja sai molempina päivinä varacacibin. Toki olisimme toivoneet Megille edes yhtä CACIBia mutta minkäs teet. Sunnuntaina koti-Suomessa Ärristä Luka ja Johanna kävivät myöskin näyttelykehässä ja saivat sanan varsinaisessa merkityksessä erinomaisen arvostelun. Kilpailuluokassa Luka sijoittui kolmanneksi. Saimme myös viime viikolla pari uutta terveystulosta I-pentueesta. Särmän lonkat tulivat A/A:na ja kyynärät 0/0:na. Lanne-ristinikamassa oli jakautunut keskiharjanne, joten lausunto oli LTV1. Ukolla lonkat tulivat B/B:na ja kyynärät 0/0:na. Lanne-ristinikama oli OK, joten siitä LTV0. Molemmilla sekä polvet että olat OK. Odotamme vielä kolmannen tuloksia. Paljon onnea terveluustoisista harrastuskavereista Säteelle ja Jaanalle!


20.2.2017

Viime viikonlopulta meillä ei ole kuin näyttelytuloksia päivitettävänä mutta sitäkin parempia. Kauhavalla oli lauantaina tosiaan ryhmänäyttely, johon osallistui meiltä kaiken kaikkiaan yhdeksän koiraa. Pisimmän korren näistä vetivät äiti ja poika eli Liz ja Ukko. Ukko voitti urokset ja sai ensimmäisen sertinsä. Hänen äitinsä sen sijaan voitti nartut ja poikansa ROP-kehässä. :) Ukon "isoveli", Jäbä, voitti luokkansa erinomaisella mutta ei saanut SA:ta. Meiltä oli kehässä junnutyttöjä kaiken kaikkiaan kolme, serkukset Särmä, Sohvi ja Brie. Kaikki kolme saivat erinomaisen. Ykköseksi vahvassa junnuluokassa sijoittui Sohvi. Särmä tuli kolmanneksi ja Brie neljänneksi. Sohvi sai myös lipun PN-kehään eli SA:n. Avoimessa luokassa kevyessä koltussaan esiintynyt Lynn sai EH:n ja tuli luokassaan toiseksi. Valioluokassa meiltä oli kaksi tyttöä, siskopuolet Raina ja Liz. Molemmat tytöt saivat erinomaisen mutta tällä kertaa ykköseksi tuli Liz. Molemmat tytöt saivat SA:n. Veteraaneja meiltä edusti erinomaisesti Nämppä, joka voitti luokan erinomaisella ja PN-kehässä sijoittui neljänneksi. Aika hyvin 13,5-vuotiaalta mummelilta! Nämpästä tuli myös ROP VET. Meidän kasvattajaryhmä sai myös KP ja oli ROP KASV. Sanoisin, että hymy oli herkässä näillä tuloksilla. Takana nyt toistaiseksi neljä näyttelyä tältä vuodelta, jossa jokaisessa meidän tytöistä tai pojista joku on ollut ROP ja/tai VSP. Toivottavasti A-koirat kelpaavat jatkossakin tuomareille. :) Paljon onnea ruusukekoirien omistajille!


8.2.2017

Vihdoinkin on hetki aikaa istua alas ja päivittää viimeisimmät uutiset. Reilu viikko sitten meidän poppoo matkusti Liettuaan, Kaunasiin. Siellä oli kaksipäiväinen KV näyttely. Meillä oli mukana Brie, Senna, Siru ja Kiia. Liettuan näyttelysäännöt poikkeavat paljonkin Suomen tai muiden Baltian maiden säännöistä, sillä siellä kehät menevät Maailman Voittaja -näyttelyn sääntöjen mukaisesti. Siellä ei siis valita varsinaisesti PN1-4 -sijoituksia vaan urosten voittaja ja narttujen voittaja saavat ns. ison sertin eli "N". Samainen koira saa myös CACIBin kansainvälisissä näyttelyissä. ROP-kehään pääsevät ROP juniori, ROP veteraani sekä urosten että narttujen voittaja. Jokaiselle luokkavoittajalle jaetaan ns. luokkaserti. Valioituakseen Liettuan muotovalioksi tulee koiran saada kolme tai viisi luokkasertiä. Tämä riippuu nyt onko kyse KV vai KR näyttelystä. Voit lukea lisää valioitumissäännöistä esim. täältä. Meidän tyttöjen tilanne oli kuitenkin sellainen, että Sirun piti voittaa nartut vain yhtenä päivänä valioituakseen Liettuan Muotovalioksi, koska Siru on jo Suomen Muotovalio. Kiian sen sijaan piti saada vain yksi VN eli voittaa veteraaniluokka kerran erinomaisella valioituakseen Liettuan Veteraanimuotovalioksi, koska Kiia on jo Liettuan Muotovalio. Muutoin siihen olisi tarvittu kaksi luokkavoittoa. Brien sen sijaan piti voittaa luokkansa molempina päivänä ja saada ns. junnuserti eli JN valioituakseen Liettuan Juniorimuotovalioksi, vaikka Brie on jo Viron Juniorimuotovalio. Sennalle lähdimme hakemaan ensisijaisesti luokkasertejä. Ensimmäisenä päivänä Brie sai kuin saikin junnusertin. Samoin Kiia veteraanisertin. Siru sen sijaan pyyhälsi itsensä narttujen voittajaksi CACIBin kera sekä ROPiksi. Lauantaina meillä oli siis jo kaksi uutta valioarvoa! Senna ei ollut lauantain tuomarin mieleen ja sai H:n. Sunnuntaina Brie uusi voittonsa ja sai siis toisen tarvittavan tuloksen junnuvalionarvoa varten. Myös Siru ja Kiia uusivat tuloksensa! Mutta mitä teki Senna?! Senna voitti oman luokkansa SERTin kera ja CACIB-kisassa tuli toiseksi saaden vara-CACIBin. Paljon onnea Mirkalle ja Petelle Sirun kolmannesta valioarvosta! Onnea myös Leilalle Sennan Liettuan SERTistä!

Lauantaina koto-Suomessa Superin ja Laikon tyttö, Luna, kävi pyörähtämässä Lahdessa pentunäyttelyssä ollen ROP-pentu! Paljon onnea Birgitalle Lunan hienosta päivästä!

Samaisena päivänä sen sijaan Johanna ja Luka kisasivat toistamiseen rally-tokossa tehden hienon hyväksytyn tuloksen. Paljon onnea Johannalle ja Lukalle iloisen mielen radasta! Lukan ja Johannan kisakuvan on ottanut Sari Eskelinen.

Viime viikolla kävimme myös neljän Timskun (Hillan ja BOn lapsukaiset) kanssa läpivalaisussa sekä silmäpeilissä. Jo kolmen tulokset ovat tulleet Kennelliitosta. Rekon lonkat tulivat C/C:nä, Brien ja Sirin B/B:nä. Harmillista, että pentueen ainoalla pojalla on nyt nuo C/C-lonkat mutta onneksi Reko ei niistä mitään tiedä. Sen verran terverakenteinen poika on kyseessä, etteivät tule tuskin harrastamista rajoittamaan. Aika näyttää voisiko Rekoa käyttää myös jalostukseen vahvan lonkkataustan omaavalle tyttöselle. Luonteen puolesta tuota poikaa ei voi muuta kuin kehua. Voit lukea kaikkien loput tulokset pentujen omilta sivuilta. Kuvassa pötköttelevät Sohvi, Brie ja Reko. Rentoa meininkiä! :)


26.1.2017

Viime viikonloppuna A-koirat hankkivat itselleen kolme sertiä ja yhden varasertin. Lauantaina Sera ja Jenni aloittivat näyttelyuransa vaatimattomasti heti ulkomailla ollen samantien ROP. Sera voitti siis Daugavpilsissa Latviassa junnuluokan nartut ja sai ns. junnusertin. Tulipa sitten tyttö vielä valituksi Rotunsa Parhaaksi. Paljon onnea Jennille Seran hienosta näyttelyuran korkkauksesta! Seuraavana päivänä olikin kahden muun sisaruksen vuoro Turun KV näyttelyssä. Ukko voitti hienosti junioriluokan uroksen erinomaisella SA:n kera. PU-kehässä Ukko tuli hienosti toiseksi ja sai varasertin. Sisko pisti paremmaksi, sillä Särmä myöskin otti luokkavoiton mutta sen lisäksi Särmä tuli valituksi PN1:ksi. Särmä sai siis ensimmäisen sertinsä. ROP-kehässä Särmälle tuli se vihreä-valkoinen ruusuke. Paljon onnea Jaanalle Särmiksen hienosta päivästä Turussa!

Samaisena päivänä sisarusten enomies, Capo ja Lotta, kävivät kurvailemassa pari rataa Oulussa. Toiselta radalta tuli nopea vitonen mutta toiselta radalta tuli hieno nollavoitto ja SERT. Capo nähdään jatkossa agilityn kuninkuusluokassa. Oikein paljon onnea kiiturille ja hänen nopsajalkaiselle kartturilleen!


17.1.2017

Jopas jotakin. Tietokone on näemmä ottannut oikaria ja hahmottelemani Vuoden Amazeme koira -kilpailun tulokset olivat hävinneet tipotiehen. Ei auta muu kuin kirjoittaa ne uudestaan mutta ennen sitä meillä on kertakaikkisen mahtavia uutisia viime viikonlopulta, jolloin kisattiin valjakkohiihdon sprintin suomenmestaruudesta Lapinlahdella. Kisaan osallistuivat Linda ja Rolf. Viime vuonna Rolf ja Linda voittivat pronssia mutta tänä vuonna olikin kultamitalin vuoro! Paljon onnea VKM-17 Rolfille ja Lindalle! Yksi kasvatinomistaja oli kisoja katsomassa ja kuvasi maalisuoran. Taustalta kuuluu paikallisen kannustajan kannustushuudot, joista ei voi tulla muuta kuin hyvälle tuulelle. Tässäpä linkki videoon.

Sunnuntaina olikin kaksi eri näyttelyä. Toinen varsin osallistujamäärältään isolukuinen Lahden ryhmänäyttely ja toinen KV näyttely Kajaanissa. Molemmissa pärjäsivät erinomaiset Kiian jälkeläiset ja jälkeläisten jälkeläiset sekä Kiia itse. Lahdessa Kiian tytönpoika, Ukko, sai erinomaisen ja oli luokkansa toinen. Ukko sai myös SA:n ja sijoittui PU-kehässä kolmanneksi. Toinen Kiian tytönpoika, Jäbä, sai myöskin erinomaisen ja sijoittui avoimessa luokassa toiseksi. Ukon sisko, Särmä, sai myöskin erinomaisen ja tuli toiseksi luokassaan. Luokan voitti Särmän serkku, Brie. Brie sai myös SA:n mutta Brie ei sijoittunut PN-kehässä. Jäbän sisko, Diva kevyessä mekossaan sai myös erinomaisen ja sijoittui isossa luokassa neljänneksi. Tyttöjen lippua piti toistamiseen tällä tuomarilla korkealla Särmän ja Ukon äiti, Kiian tyttö, Liz, sillä Liz voitti nartut ja tulipa vielä valituksi ROP:ksi. Kasvattajaryhmämme tuli toiseksi KP:n kera.

Mutta ei tässä vielä kaikki. Kajaanissa Kiia-klaanin voittokulku jatkui, sillä siellä Sohvi (Brien sisko, Kiian lapsenlapsi) voitti junnuluokan ja sijoittui PN-kehässä kolmanneksi ja sai sertin! Kiian tyttö, Raina, voitti valioluokan ja sijoittui PN-kehässä toiseksi saaden samalla CACIBin. Mutta mitä teki Kiia?! Kiia voitti nartut ja tuli valituksi VSP:ksi ja ROP VET:ksi. BIS VET -kehässä Kiia sijoittui neljänneksi! Aika huikeaa!

Samana päivänä Divan ja Jäbän sisko, Nana, kisasi kolmannen kerran rally-tokossa ja sai hienon hyväksytyn tuloksen. Nana on näin ollen nykyisin RTK1 Nana. Paljon onnea Jaanalle, Kaijalle ja Ainolle tyttöjen menestyksestä! Kiitos serkulleni Kiian hienosta esittämisestä! Suuren suuret onnittelut myös Emmille Nanan ensimmäisestä koulutustunnuksesta! Hienoa työtä olet tehnyt! Ja sitten niihin Vuoden Amazeme koiriin...


VUODEN AMAZEME KOIRAT 2016

Tänä vuonna haluan palkita erityisesti sinnikkäästi omia tavoitteita kohti pyrkineet kasvatinomistajat. Mielestäni on ihailtavaa se, että omistajat osaavat nauttia myös itse matkanteosta, eikä pelkästään päämäärän saavuttamisesta. Arvostan myös periksiantamattomuutta. Periksiantamattomuudesta kertoo se, että vaikka matkalle mahtuu epäonnistumisia, niin niistä otetaan opiksi ja pyritään koko ajan kehittymään ja tulemaan paremmaksi.

Vuoden Amazeme tokokoira 2016Amazeme Cosmic Time "Oiva" ja Leila kisasivat viime vuonna useamman kerran avoimessa luokassa saamatta kuitenkaan sitä ykköstulosta - useimmiten sen jäädessä joko paikallaistumisen tai ruudun mentyä nollille.

Vuoden Amazeme agilitykoira 2016Amazeme Twenty Pence "Vinja" ja Heli aloittivat kisavuotensa ykkösissä ja lopettivan sen kolmosissa. Ratoja tuli juostua yli 20 ja mukaan mahtui useampi hyllykin mutta tästä huolimatta Heli ja Vinja jatkoivat kohti omaa tavoitettaan.

Vuoden Amazeme pk-koira 2016Amazeme Millennium Story "Tikki" ja Mari kävivät vain yhdessä hakukokeessa mutta saivat sieltä uuden koulutustunnuksen. Tämän lisäksi Tikki ja Mari sijoittuivat hienosti neljänneksi sulan maan suomenmestaruusvetokisassa.

Vuoden Amazeme rallytoko-koira 2016 ja Vuoden Amazeme tehopari 2016Amazeme Reigning Supreme "Rolf" ja Linda kisasivat viime vuonna erinomaisin tuloksin rally-tokossa saaden sekä RTK1- että RTK2-koulutustunnukset. Sen lisäksi tämä parivaljakko voitti valjakkohiihdon suomenmestaruuskisoissa pronssia, suoritti Kennelliiton kaverikoirakurssin hyväksytysti, läpäisi luonnetestin hyväksytysti sekä sai näyttelyistä yhden sertin. Tämän lisäksi Rolf ja Linda ovat treenanneet agilityä ja tokoa. Huh huh, ei näiden kahden perässä meinaa oikein pysyä! Kirjaimellisesti. :)

Vuoden Amazeme näyttelykoira 2016Amazeme Noble Sapphire "Meg" ja Henna kävivät viime vuonna Suomessa kahdeksassa näyttelyssä, joissa kolmessa Meg tuli valituksi ROPiksi ja yhdessä PN2:ksi. Kävivätpä he myös Liettuassa voittaen molempina päivänä luokkansa luokkasertin kera. Kaikissa näyttelyissä Meg sai erinomaisen. Syyskuussa Meg valioitui Suomen Muotovalioksi läpäistyään hyväksytysti luonnetestin.


3.1.2017

Ensinnäkin oikein hyvää alkanutta vuotta kaikille! Olkoon tämä vuosi yhtä hyvä meille kaikille kuin edellinenkin!

Aloittakaamme tämän vuoden uutiset viime vuoden tapahtumilla, sillä viime torstaina Hoppu ja Ronja kisasivat kinkunsulatusagilitykisoissa Tampereella. Molemmat tekivät agilityradalla nollatuloksen sijoittuen kummatkin kymmenen parhaan joukkoon 54 koirakon sakista. Aika hieno suoritus! Paljon onnea Tuijalle ja Mimmulle hienoista radoista! Viime vuonna valitsin kasvattieni parista vuoden koirat. Julkistan viime vuoden menestyksekkäimmät Amazeme agility-, rallytoko-, toko-, pk- ja näyttelykoirat seuraavan päivityksen yhteydessä. :)

>  Takaisin ylös

Amazeme