Koirani

Nancy   Kiia   Super   Brie   Chili
> Omat koirani
> Sijoituskoirani
> Yhteisomistuskoirani
> Amazeme-jalostusurokset
C.I.B C.I.E BALT & FI & EE & LT & LV MVA LTV-10 FI TVA BH JK1 RTK1
Story Goes Queen of Shadow
"Nancy"
NancyNämppä on bordercollieksi melko rauhallinen mutta tarvittaessa vauhtiakin löytyy, mikä näkyy mm. agilityssä. Nämppä rakastaa liikkuvien kohteiden perässä juoksemista. Olivat ne sitten lumihiutaleita, vesipisaroita, palloja, keppejä tai vaikkapa rusakoita. Pyöräilijät ja rullaluistelijat Nämppä on kuitenkin jättänyt rauhaan. Nuorempana, alle vuoden ikäisenä, Nämppä jahtasi myös autoja mutta onneksi saimme opetettua kyseisen huonon tavan nopeasti pois. Vaikka Nämppä pitääkin kissojemme "paimentamisesta" ei hän ole osoittanut vahvaa paimennusviettiä lampaiden kanssa. Olemme käyneet kahdesti sytyttelemässä Nämppää lampaiden kanssa mutta laitumella Nämppä kysyi alati lupaani ja haki loppujen lopuksi minulle kepin heitettäväksi.

Erityisesti nuorempana Nämppä oli hyvin leikkisä ja nautti kovasti leikeistä koirakavereidensa kanssa. Nykyisin Nämppä intaantuu leikkimään oikeastaan vain Kiian kanssa. Kotona Nämppä kiistattomana laumanjohtajana pyrkii pitämään lauman muut jäsenet kissat mukaan lukien herran nuhteessa: sisällä eivät muut riehu.

Uusin asioihin Nämppä suhtautuu melko rauhallisesti. Nuorena, mörköiässä, Nämppä tutustui varsin nopeasti mörköihin pienellä avustuksella. Vanhemmalla iällä uusissa paikoissa kuten esim. Helsinki-Vantaan lentokentällä, Jyväskylän yliopiston pääkirjastolla, postitoimistoissa, linja-autoissa ja jopa metsäkoneessa hän ei hermoile vaan ottaa uudet tilanteet tyynesti vastaan. Vieraiden ihmisten, erityisesti lasten, kanssa Nämppä erityisesti nuorempana saattoi joskus olla ujoutensa vuoksi hieman varautunut. Iän ja kokemuksen myötä tämä piirre on kuitenkin laimentunut. Nancy on erittäin tottelevainen, helposti oppiva ja herkästi tunteva koira, jonka kanssa arkielämä on uskomattoman helppoa. Nancy haluaa miellyttää, vaikka ei aina omalta innostukseltaan malta kuunnella asiaani loppuun asti. Onneksi tämä ei ole tahtia haitannut.


Amazeme