Koirani

Kiia   Super   Brie   Chili   BO
> Omat koirani
> Muistoissa
> Sijoituskoirani
> Yhteisomistuskoirani
> Amazeme-jalostusurokset
C.I.B C.I.E FI & BALT & EE & LV & LT MVA KLB CH BALT & LT & LV & EE VMVA PMV-10 LTV-14 BALTVV-17 LVVV-17 FIVV-17 EEVV-19 FI TVA FI RTVA BH JK1 HK1 TK2
Amazeme Golden Queen
"Super"
Super kokeessaSuper kokeessa
Kuvat: Mikko Marttinen

Superin pk-kokeet tarinoin

Luokka: AVO
Laji: PAJÄ
Paikka ja aika: Pieksämäki 17.6.2017
Tuomari: Markku Korhonen

Maasto

Maastoista ensimmäisenä meillä oli jälki. Janalla Super ensin tarkasti vasemmalta ja sitten oli lähdössä jäljelle viistoon. Jouduin palaamaan keskilinjalle ja sitä etenemään noin 6-8 metriä ja vasta sitten päästämään Superin jäljelle. Saimme kuitenkin janalta 37 pistettä. Itse jäljellä Super toimi hienosti. Minä en niinkään, sillä viidennen kepin jälkeen olin varma, että olimme tekemässä silmukkaa ja niinpä vedin Superin jäljeltä pois. Luulin Superin nostaneen harhajäljen ja yritin ohjata Superin enemmän oikealle. Jälkeen päin selvisi, että olihan se Super taas oikeassa. Mikä amatöörivirhe minulta! Esineruudussa Super toi yhden esineen ja tuomarin mukaan merkkasi kaksi muuta, joita ei sitten kuitenkaan tuonut. Lopussa yli 25 asteen helteessä Superin jalka ei enää noussut niin koreasti ja vähänhän tuo minua myös komensi haukkumalla. Myös luovutus oli huono, sillä siinä Super hyppäsi minua vasten ja minä nappasin esineen suusta. Saimme työskentelystä 7 pistettä. Meillä oli siis maastosta tarvittavat pisteet kasassa ennen tottista.

Tottelevaisuus

Aloitimme tottiksen paikkamakuulla. Siitä saimme erinomaisen. Seuraaminen oli ihan hyvää. Taisimme saada siitä erittäin hyvän. Liikkeestä istuminen suoritettiin liikkeenä seisomisena. Saimme siitä puutteellisen. Maahanmeno ja luoksetulo. Valmisteleva osuus oli hyvä, kuten myös maahanmeno. Luoksetulossa Super tuli ravilla. Alkoi varmaan jo helle vaikuttaa aika lailla koiraan. Liikkeestä seisominen oli erinomainen. Muistaakseni tasamaan nouto oli erittäin hyvä. Tarttuminen kapulaan olisi saanut olla parempi. Metrinen kierrettiin molempiin suuntiin ja A-este tehtiin vain toiseen suuntaan. Eteenlähetyksessä tarvittiin lisäkäsky. Saimme kasaan siis 66 pistettä sekä rutkasti rohkeutta yrittää uudestaan.

TULOS: PAJÄ-AVO 219 pistettä

Luokka: AVO
Laji: PAJÄ
Paikka ja aika: Mänttä-Vilppula 20.9.2014
Tuomari: Juha Kurtti

Maasto

Maastoista ensimmäisenä meillä oli jälki. Janalla Super oli lähdössä oikealle viistoon jäljelle mutta liina tarttui karahkaan ja liina nykäisi Superia. Irrotin liinan karahkasta ja kutsuin Superin luokseni lähettääkseni Superin uudestaan jäljelle. Super oli hieman epävarma ja nosti takajäljen. Käänsin Superin oikeaan suuntaan ja homma lähti hienosti luistamaan. Maasto oli alkuun upeaa kangasmetsään mutta sitten ensimmäisen kulman jälkeen tuli hakkuualue, josta löytyi toinen kulma ja neljäs keppi. Loppumatka oli taas kangasmetsää. Saimme janalta 32 pistettä ja keppejä löytyi kaikki kuusi. Esineruudussa Super oli vähän villi ja vallaton. Myös luovutukset olivat huonoja. Super kuitenkin nosti kaksi esinettä. Saimme yhteensä 25 pistettä.

Tottelevaisuus

Aloitimme tottiksen liikkeillä. Super oli jo kentälle mennessä paineistunut. Vilkuili esteitä ja oli vähän vaisu. Seuraaminen oli ihan ok menosuuntaan pitkällä suoralla mutta takaisin päin tullessa jouduin antamaan esteiden luona toisen seuraamiskäskyn. Henkilöryhmä meni hyvin. Liikkeestä istumisessa Super meinasi ennakoida istumista ja jouduin antamaan vartaloavun ottaakseni Superin seuraamiseen mukaan. Pelkäsin, että ei istu, jos ei ole kunnolla kontaktissa. Liikkeestä maahanmenon myös ennakoi mutta tällä kertaa annoin käskyn, kun näin, että alkaa jättäytyä taakse. Luoksetulo oli ihan ok. Liikkeestä seisominen onnistui hyvin. Myös tasamaannouto oli ok, vaikka ensimmäinen kapula, jonka heitin, meni rikki heitosta. Sitten tuli ne meidän kompastuskivet. Metrisen kiersi. Luonnollisesti ja A:nkin teki vain toiseen suuntaan. Paikkamakuu oli ok. Saimme vain 62 pistettä tottiksesta.

TULOS: PAJÄ-AVO 249 pistettä

Luokka: ALO
Laji: PAEK
Paikka ja aika: Uurainen 24.8.2014
Tuomari: Mikael Kallio

Maasto

Maastoista ensimmäisenä meillä oli jälki. Super teki täydellisen janan (20 pistettä) ja nosti kolme keppiä. Saimme siis jäljeltä 50 pojoa. Tottiksen jälkeen meillä olikin henkilöetsintä, jonka minä mokasin täysin. Tarkistutin jo alueita, jotka Super oli tarkitanut. Jopa sellaisen, josta Super oli jo nostanut ukon. Saimme siis yhden ukon ylös mutta aika sitten loppui kesken. Henkilöetsinnästä meille 35 pistettä. Esineruudusta nousi yksi esine ensimmäisellä pistolla. Saimme 30 pistettä. Pudotetussa Superilta loppui kantti kesken n. 30 metriin. Se meni nollille. Tosin en ole treenannut pudotettua ja pikkuruutua kuin sen kolme kertaa tänä vuonna ja 12 kertaa kaiken kaikkiaan. Lähdimme vähän ex tempore tähän kokeeseen... Tarkkuusetsinnässä Super löysi esineen vaaditussa ajassa. Saimme siitä 18 pistettä. Ikävä kyllä tulos jäi saamatta, koska saimme maastosta vain 133 pistettä.

Tottelevaisuus

Aloitimme tottiksen liikkeillä. Super teki hienon seuraamisen (erinomainen) ja myös liikkeestä istuminen meni hienosti (erinomainen). Liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo oli valmistelevalta osuudelta erinomainen mutta luoksetulossa alkoi selvästi ennakoida tokon pysäytyksiä. Taisimme saada luoksetulosta tyydyttävän. Tasamaanoudossa palautus olisi saanut olla huomattavasti nopeampi. Taisimme saada tyydyttävän. Metrisen Super kiersi molempiin suuntiin mutta sen sijaan A:n suoritti molempiin suuntiin. Taisimme saada erittäin hyvän A:lta. Eteenlähetyksessä Super ennakoi maahanmenon mutta annoin toisen käskyn ja loppu menikin hyvin. Paikkamakuu oli erinomainen. Saimme tottiksesta 75 pistettä.

TULOS: PAEK-ALO- 203 pistettä

Luokka: AVO
Laji: PAHA
Paikka ja aika: Lievestuore 8.6.2014
Tuomari: Pekka Väisänen

Maasto

Emme menneet tottiksen jälkeen enää maastoon vaan keskeytimme kokeen.

Tottelevaisuus

Aloitimme kokeen tottiksella ja siinä liikkeillä. Keli oli jälleen kerran varsin lämmin mutta Super teki kyllä ihan kivalla ilmeellä töitä. Seuraaminen oli pitkään varsin mallikasti mutta sitten pitkän suoran jälkeen alkoi kaulapanta taas kovasti kutittaa. Myös henkilöryhmässä Super meinasi mennä tervehtimään yhtä henkilöä. Liikeestä istuminen oli erittäin hyvä,. Myös liikeestä maahanmeno ja luoksetulo olivat hyvät. Tosin luoksetulo olisi saanut olla nopeampi. Liikkeestä seisominen oli erinomainen. Tasamaanoudossa Super meni kapulalle hyvällä vauhdilla, tarttui siihen hyvin mutta tiputti sen kerran paluumatkalla. Loppu liikkeestä oli ok. Metrisen Super kiersi. A:n kiipesi menosuunnassa mutta kiersi takaisinpäin, vaikka annoin toisen käskyn. Molemmat esteet olivat näin ollen puutteellisia. Eteenlähettämisessä jouduin antamaan toisen käskyn Superin juostua noin 20 askelta. Loppu liikkeestä ok. Paikkamakuu oli erinomainen. Saimme tottiksesta 63 pistettä. Koska Super nyt jostain syystä ei pysty suorittamaan kumpaakaan estettä oman tasonsa mukaisesti, jäämme nyt kisatauolle.

TULOS: PAHA-AVO- 63 pistettä

Luokka: AVO
Laji: PAHA
Paikka ja aika: Jämsä 17.5.2014
Tuomari: Pekka Väisänen

Maasto

Maastoista teimme ensin henkilöetsinnän. Super haki hienosti kolme maalimiestä ja ilmaisi ne ongelmitta. Muutama hieman löysempi pisto mahtui mukaan, mikä alensi työskentelypisteitä viidellä. Esineissä Super otti vähän turhan rennosti. Nosti kyllä kaksi esinettä mutta rapsutteli kaulapantaansa, söi jotain papanoita ja kävipä sitten vielä pissallekin. Tästä saimme 4 pistevähennystä. Saimme maastosta yhteensä 191 pistettä.

Tottelevaisuus

Aloitimme kokeen tottiksella ja siinä paikkamakuulla. Keli oli kohdillaan. Lämmintä ehkä se 20 astetta tai jotain. En tiedä vaikuttiko tämä tai jokin muu mutta Super ei ollut oma itsensä. Paikkamakuu oli hyvä - no problems. Seuraamisen alussa oli lahnailua mutta kyllä se sieltä sitten nousi. Liikkeestä istuminen tehtiin liikkeestä seisomisena (puutteellinen). Liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo tehtiin liikkeestä istumisena ja luoksetulona (puutteellinen). Liikkeestä seisominen onnistui. Tasamaannouto oli hyvä mutta sitten alkoi epäonnistmiset. Metristä Super ei hypännyt kumpaankaan suuntaan. Myös vinoesteen Super kiersi mennen tullen. Eteenlähettäminen oli hyvä. Saimme tottiksesta säälittävät 50 pistettä.

TULOS: PAHA-AVO0 241 pistettä

Luokka: AVO
Laji: PAJÄ
Paikka ja aika: Hämeenkoski 19.10.2013
Tuomari: Marita Packalén

Maasto

Maastoista teimme ensin jäljen. Janalla Super lähti kaartamaan oikealle ja lähti jäljestämään takajälkeä. Sain Superin käännettyä oikeaan suuntaan ja lähdimme matkaan. Alkuun näytti ihan hyvältä mutta sitten reilun 50-60 metrin jälkeen Super ikään kuin kadotti jäljen. Sitten se taas nosti sen ja taas kadotti. Tätä jatkui aivan loppuun saakka. Pystyin kuitenkin maaston muodosta päättelemään, että saatoimme olla menossa oikeaan suuntaan ja niinpä pitkän väännön jälkeen löysimme viimeisen kepin. Aivan. Viimeisen kepin. Saimme siis janalta 34 pistettä ja viimeisestä kepistä sen 30 pistettä. Esineruudusta Super nosti kaksi esinettä ja saimme täydet 30 pistettä.

Tottelevaisuus

Päätin nyt joka tapauksessa ottaa tottiksen ilman metristä. Seuraaminen varsinkin alkuun oli aivan kamalaa. Super jätätti, eikä ollut muutenkaan kovinkaan messissä mukana. Loppupuolella alkoi hieman lämmetä mutta ei antanut 100% itsestään. Henkilöryhmässä jätätti taas. Liikkeestä istumiseen tarvittiin kaksi käskyä. Liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo oli erinomainen. Nyt Super tuli todella hyvällä vauhdilla luokse. Liikkeestä seisominen oli erinomainen. Myös tasamaannouto. Ei ollut muuten yhdessäkään noudossa varastamista tai mitään peruutteluja. Metrisellä heitin tahallani kapulan sivuun. Super kyllä harkitsi hyppyä molemmissa suunnissa mutta jätti sen sitten kuitenkin tekemättä. Vinoeste oli erinomainen. Myös paikkamakuu oli erinomainen. Saimme siis näillä muutamilla virheillä (seuraamisen osittainen laamaisuus, istumisen tuplakäsky ja metrisen nollaus) raavittua kasaan 79 pistettä.

TULOS: PAJÄ-AVO0 173 pistettä


Luokka: AVO
Laji: PAHA
Paikka ja aika: Hyvinkää 4.8.2013
Tuomari: Eeva Hiltunen

Maasto

Maastoista teimme ensin esineruudun, joka meni oikein hienosti. Super haki kaksi esinettä molemmista takakulmista aikaan 3,5 minuuttia. Saimme esineruudusta 28 pistettä. Pistevähennys tuli siitä, ettei Super ollut työstänyt tarpeeksi keskellä olevaa esinettä. Henkilöetsintään lähdimme hyvin mielin. Onnistuin kuitenkin sähläämään ja säätämään koesuorituksemme niin nurin, ettemme saaneet nostetuksi yhtään maalimiestä. Super oli kyllä käynyt kahden luona mutta tuli pois heiltä, kun olin mennyt kehumaan tyttöä. Tämä tietysti johtuu huonosta maalimiesmotivaatiosta, jota on ollutkin viime aikoina ilmassa. Jatkamme siis maastojen harjoittelua hieman toisenlaisella kaavalla. Helteinen keli ei myöskään ollut eduksemme, sillä yhdeksän koirakon kokeesta vain yksi sai tuloksen.

Tottelevaisuus

Päivämme alkoi tottelevaisuudella ja siinä paikkamakuulla, joka sujui hienosti. Seuraaminen oli ihan passelia henkilöryhmää lukuun ottamatta. Liikkeestä istumisessa olin hidastanut kulkuani käskyä antaessa. Liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo olivat minun mielestä hyvät. Liikkeestä seisominen onnistui myös hyvin mutta sitten alkoi tapahtua. Tasamaannoudossa juuri ennen minun luokse tuloa jokin osui Superin takajalkaan nurmella ja Super tiputti kapulan ja alkoi haistella jalkaansa. Nostin kapulan maasta ja pyysin sivulle. Metrinen oli kenties lyhyen kisauramme "hassuin". Super ensinnäkin varasti vielä kun kapula oli ilmassa. Heitin käskyn nopeasti perään. Super meni suhteellisen nätisti metrisen yli, haki kapulan ja oli kuulemma juossut metriselle asti, käynyt istumaan, katsonut sitä ylös ja sitten tuomarin sanoja lainatakseni tuumannut, että:"Olen jo iso koira" ja kapusi sen yli. Saimme tästä suorituksesta puutteellisen. Myös vinoesteellä Super varasti todella pahasti. Loppu sujui hyvin. Saimme myös tästä puutteellisen. Eteenlähetyksessä taas jouduin antamaan toisen käskyn, kun Super pysähtyi matkalla. Saimme näillä hömpötyksillä raavittua kasaan 73 pistettä.

TULOS: PAHA-AVO0 101 pistettä


Luokka: AVO
Laji: PAHA
Paikka ja aika: Lievestuore 2.6.2013
Tuomari: Jarno Rantanen

Maasto

Teimme henkilöetsinnän tottelevaisuuden jälkeen. Ennen meitä oli kolme voittajaluokan koirakkoa ja kolme avoimen luokan koirakkoa. Keli alkoi olla päivästä aivan hurjan kuuma. Mittari näytti varjossa 27 astetta. Onneksi olin aloittanut Superin nesteytyksen jo pari päivää aikaisemmin. Rata oli raskaudestaan tunnettu, sillä reilun 100 metrin päästä rata nousee voimakkaasti oikealla puolella. Teimme alkuun kummatkin etukulmat tuloksetta. Ensimmäinen ukko nousi noin 50 metrin päästä oikealta. Ilmaisu oli kunnossa, ja kaikki näytti todella hyvältä. Tästä jonkin matkan päästä nousi toinen ukko vasemmalta. Olisikohan ollut siinä satasen kohdilla. Juoksin vaikeassa maastossa nilkat napsuen ääntä kohden mutta sitten eteen tuli sellainen kalliorykelmä, jonka takaa Super tulikin minua vastaan. Ei siinä auttanut muu kuin jäädä seisomaan ja toivoa, että Super palaisi ukolle. Tovin seisottuamme hiljaa metsässä Super meni takaisin ukolle, joka oli kallioiden väliin muodostuneessa kolossa ja Sulossa! Super nimittäin hyppäsi sinne kalliolle haukkumaan. Ihmetteli varmaan, että miten hän tuonne piilolle pääsee haukkumaan. Tästä virheestä johtuen toisesta ilmaisusta emme saaneet kuin yhden pisteet ja työskentelypisteetkin alenivat roimasti. Jatkoimme kuitenkin rataa, joka alkoi käydä jo todella raskaaksi. Aavistin, että kolmas maalismies olisi vaikeimmassa paikassa eli radan oikeassa yläkulmassa kalliolla ja siellähän se olikin ollut. Sain upotettua Superin sinne mutta sitten meidän aika loppui ja kolmas maalimies jäi metsään. Vain yksi voittajaluokan koirista löysi kolme maalimiestä, yksikään avoimen luokan koirista ei tässä tehtävässä onnistunut. Olin kyllä tyytyväinen Superin kisakuntoon. Harjoituksen vuoksi päätin vielä käydä esineruudussa, joka sekin oli astetta haastavampi maastoprofiililtaan. Lähetin Superin ruutuun tyhmästi keskeltä ruutua, joten Super joutui työskentelemään todella pitkään ennen kuin ensimmäinen esine löytyi. Päätin jättää tässä kohdin leikin kesken, sillä oli parempi lopettaa tämä "harjoitus" onnistumiseen. Saimme esineruudusta 18 pistettä.

Tottelevaisuus

Päivämme alkoi tottelevaisuudella ja siinä paikkamakuulla, joka sujui hienosti. Seuraaminen oli ihan passelia henkilöryhmää lukuun ottamatta. Liikkeestä istumisen lähtöön jouduin antamaan vahvan vartaloavun, jotta sain Superin liikkeelle. Loppui sujui hyvin. Liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo olivat minun mielestä hyvät. Nyt Super tuli huomattavasti vauhdikkaammin luokse kuin mitä viikko sitten. Liikkeestä seisomisessa Super otti pari askelta perään mutta pysyi sitten muuten paikallaan. Tasamaannoudossa nostettuaan kapulan tiputti sen ja nosti sen uudestaan. Tuli takaisin ravilla. Metrisellä (pressueste) Super varasti lähdössä, jäi jaloistaan kiinni, lensi maahan olalleen, teki kuperkeikan, nouti kapulan, kiersi esteen ja loppu sujui hyvin. Minulta jäi näkemättä tämä voltti, joten jatkoimme koesuoritustamme normaalisti. Vinoesteellä heitin kapulan liian lähelle, minkä vuoksi Super joutui todella pinnistelemään päästäkseen myös takaisin päin. Alastulossa tiputti kapulan mutta nosti sen itse ja luovutti sen korrektisti. Eteenlähettämisessä alku oli hyvä ja Super lähti etenemään hienosti kentän päätyä kohti, kunnes parini komensi koiransa alas, jolloin Super tiputti raville ja meni maahan. Oli varmaan luullut, että minä annoin käskyn. Saimme kuitenkin 75 pistettä kasaan.

TULOS: PAHA-AVO0 192 pistettä


Luokka: ALO
Laji: PAHA
Paikka ja aika: Saarijärvi 26.5.2013
Tuomarit: yt. Mikael Kallio, maastot Markku Piippo

Maasto

Kokeemme alkoi henkilöetsinnällä. Koska koe oli samalla Keski-Suomen Piirinmestaruuskoe, oli voittajaluokassa kuusi kilpailijaa. Näin ollen jouduimme odottamaan melko pitkään omaa vuoroamme. Menimme Superin kanssa suorittamaan ensimmäisenä kahdesta alokasluokan koirakosta rataa. Ensimmäinen lähetys vasempaan etukulmaan mutta Super ei löytänyt ukkoa sieltä, vaikka olin kyllä kuullut parin muun ylemmän luokan koirakon haukkuneen juuri vasenta puolta radan alkuosassa. Ajattelin, että jospa se ukko ei olekaan ihan etukulmassa ja niinpä otimme sitten oikean etukulman. Myöskään sieltä ei noussut ukkoa ylös. Sitten etenin ehkä kymmenen metriä ja lähetin Superin uudestaan vasemmalle. Edelleenkään ei ukkoa, joten ei auttanut muuta kuin lähettää taas oikealle. Oikeanpuoleiset pistot olivat huomattavasti huonommat kuin vasemmalla. Kuulemma tämä oli ollut useamman muunkin koirakon ongelma sinä päivänä. Otin taas vasemmalle ja vieläkään ei mitään ja taas oikealle. Pikku hiljaa alkoi epävarmuus kasvaa, sillä tuntui, että tyttö ei nyt vain löytänyt ukkoja. Noin radan puolen välin jälkeen löytyikin sitten ensimmäinen ukko, ja olin onnesta soikeana. Kuten myös itse löydön tehnyt. Juoksimme reippaalla vauhdilla piilolle ja otin koiran haltuun. Tämän jälkeen pari lähetystä oikealle ja sitten nousi toinen ukko lähes tulkoon radan loppupäästä. Saimme siis nostettua tarvittavat kaksi ukkoa, ilmaisut olivat kunnossa mutta Supra oli käynyt ensimmäisen ukon luona, joka oli roskalaatikossa piilossa, eikä ollut ilmaissut sitä. Tästä ja hieman vaillinaisista oikeanpuoleisista pistoista tuli 10 pisteen vähennys työskentelystä. Saimme siis henkilöetsinnästä 160 pistettä. Esineruutu oli helteisen päivän lopuksi. Lähetin Superin ruutuun vasemmasta alakulmasta ja Supra lähti etenemään mutta sitten löysi ruudun keskellä olevan metsäkoneen jälkiin muodostuneen lätäkön ja kävi juomaan. Ajattelin, että jopas jotakin, kun tämä koirahan on syntynyt esineruutua varten. Kutsuin Supran pois ja lähetin keskemmältä uudestaan. Nyt Supra lähti työstämään aluetta ja löysi esineen kaatuneen puun juuriston alta (luulin Superin juovan uudestaan onkalosta) mutta sitten kun tyttö lähti tulemaan pienen pieni kolikkopussi suussaan minua kohti, kehuin tyttöä lyhyesti. Tästä tuli 3 pisteen vähennys. Esineruudusta saimme siis 27 pistettä.

Tottelevaisuus

Kokeen toisena osuutena olikin tottis. Aloitimme paikkamakuulla, joka menikin hienosti. Seuraaminen oli tuomarin (Mikael Kallio) mukaan muuten erittäin hyvää mutta henkilöryhmässä saisi olla valppaampi ja hitaan käynnin tulisi olla selkeämmin hidasta. Liikkeestä istuminen oli erinomainen. Liikkeestä maahanmeno ja luoksetulossa oli kaksi virhettä. Liikkeellä lähdössä Super tarvitsi jostain syystä kaksi seuraa-käskyä ja luoksetulo olisi saanut olla vieläkin nopeampi. Tasamaannouto oli ok. Hyppynoudossa Super varasti, kosketti estettä ja kiersipä vielä esteen takaisin tullessa. Estenouto oli hyvä. Eteenlähettämisessä Super lähti etenemään hyvin noin 20 askelta mutta sitten kääntyi katsomaan minua, jolloin annoin toisen käskyn. Sen saatuaan Super lähti päättäväisesti eteen ja meni maahan ensimmäisestä käskystä. Saimme tottiksesta 86 pistettä.

TULOS: PAHA-ALO1 273 pistettä


Luokka: ALO
Laji: PAJÄ
Paikka ja aika: Lahti 9.8.2012
Tuomarit: yt. Leila Tikkanen, maastot

Maasto

Kokeemme alkoi esineruudulla, jonka Super selvitti peräti 50 sekunnissa. Liikuin tytön mukaan etsintälinjalla ja kun Super löysi esineen, lähti se sitä tuomaan lähetyspaikalle. Sinne saavuttuaan oli hiukan tyrmistyneen näköinen ja etsi katseellaan minua. Pongattuaan minut 10 metriä vasemmalla tuli tyttö luokseni mutta ehti tiputtaa esineen ennen kuin sain sen otettua. Siitä pistevähennys.

Kokeen viimeisenä olikin sitten jälkiosuus. Janalta lähetys oli nappisuoritus. Super eteni suoraan ja nosti jäljen, joka lähti oikealle. Jäljestettyään muutaman metrin Super nosti kuitenkin toisen jäljen, joka kulki ensimmäisestä jäljestä noin kaksi metriä ylempänä. Maasto on suosittu marjastusmetsä, joten mitä luultavimmin joku marjastaja oli jossain vaiheessa alueella kulkenut. Kokemattomuuttaan Super lähti sitten jäljestämään tätä jälkeä toiseen suuntaan. Niinpä meidät pyydettiin palamaan janalle. Pyysin Superin janalle ja kehotin etsimään jäljen uudestaan. Hetken janalla pyörittyään (ehdin jo ajatella, että tässäkö tämä nyt sitten oli) Super kuitenkin nosti jäljen uudestaan ja loppu olikin lasten leikkiä. Janalta saimme ansaitusti roimat pistevähennykset. Super onneksemme nosti kuitenkin kaikki kuusi keppiä, joten saimme maastosta yhteensä 179 pistettä. Janalta 20, kepeistä 130 ja esineruudusta 29.

Tottelevaisuus

Kokeen toisen osuus olikin tottis, joka tuli heti esineruudun jälkeen. Aloitimme tottiksen liikkeillä. Seuraaminen oli aluksi hieman tahmeaa. Super selvästi ihmetteli jännittämistäni. Kontakti ei ollut mitä parhain mutta loppua kohden seuraaminen parantui. Henkilöryhmä hieman ihmetytti mutta eipähän tuota olekaan harjoiteltu vissiin yli vuoteen, jos silloinkaan. :( Liikkeestä istuminen jäi liikkeestä seisomiseksi. Liikkeestä maahanmenoon tarvittiin kaksi käskyä mutta luoksetulo ja sivulletulo olivat vauhdikkaat. Tasamaannouto oli erittäin hyvä. Metrisellä tällä kertaa Super oli kovasti hakeutumassa esteelle. Super suoritti menohypyn, nouti esineen mutta tuli sitten vinoesteen kautta takaisin. Vinoeste oli erittöin hyvä suoritus. Eteenlähettäminen suoritettiin ns. avoimelle kentälle, mikä ilmeisesti hieman hämäsi Supraa. Supra lähti ensimmäisestä käskystä etenemään mutta juostuaan noin 15 metriä pysähtyi ja kääntyi katsomaan minua ikään kuin kysyäkseen, että olenko ihan tosissani. Niinpä annoin toisen käskyn, jolloin Supra lähti etenemään määrätietoisesti eteenpäin. Supra meni maahan ensimmäisestä käskystä. Myös liikkeen lopetus sujui hyvin. Paikkamakuu oli erinomainen. Saimme näistä muutamista virheistä huolimatta 81 pistettä kasaan.

TULOS: PAJÄ-ALO1 285 pistettä


Luokka: ALO
Laji: PAJÄ
Paikka ja aika: Joensuu 30.6.2012
Tuomari: Matti Koistinen

Maasto

Janalta Super teki takajäljen, josta tuli viiden pisteen vähennys. Super jäljesti hienosti mutta yksi keppi jäi varmaan alkumetreiltä väliin, kun malttia ei ollut tarpeeksi. Loppujäljellä työskentely oli jo maltillisempaa. Super sai siis nostettua 5 keppiä. Esineruudun maasto oli melko haasteellinen. Vasemmassa etukulmassa oli ensin lasku ja sitten jyrkkä nousu niin, ettei vasenta yläkulmaa näkynyt lähetyspaikalta. Super haki esineen ensimmäiseltä lähetykseltä mutta pudotti esineen ja lähti sitä tuomaan minulle. Koska esineenä oli pienen pieni nahkapalanen, en ollut varma oliko Superilla esinettä vai ei ja sen vuoksi kehotin Superin etsimään. Näistä tuli kolmeen pisteen vähennys. Saimme siis maastosta yhteensä 172 pistettä.

Tottelevaisuus

Aloitimme tottiksen paikkamakuulla, joka sujui erinomaisesti. Seuraaminen oli muuten hyvää mutta selkeästi Super jännitti esteitä, kun tulimme seuraamaan siihen läheisyyteen. Liikkeestä istuminen oli hyvä. Liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo oli muuten ihan hyvä mutta sivulletulo olisi saanut olla nopeampi. Tasamaanoudossa Super olisi voinut tarttua kapulaan määrätietoisemmin. Nythän Super hieman leikitteli kapulalla. Estenoudossa Super suoritti vain noudon. Samoin vinoesteellä. Nämä olivatkin meidän kompastuskivemme. Eteenlähettämisessä Super meni maahan vasta toisesta käskystä. Saimme tottiksestä yhteensä 64 pistettä.

TULOS: PAJÄ-ALO0 236 pistettä

» Takaisin sivun yläosaan


Amazeme