Muistoissa

> Omat koirani
> Muistoissa
> Sijoituskoirani
> Yhteisomistuskoirani
Nancy  Kiia  BO 
C.I.B. C.I.E FI & BALT & EE & LV & LT MVA EE & LT & LV & BALT VMVA FI TVA HeVW-15 BH JK1 RTK1 RTK2 RTK3 RTK4
Story Goes Queen of Hearts
"Kiia"
KiiaKiia
Kuvat: Mikko Marttinen

Kiian pk-kokeet tarinoin

Luokka: AVO
Laji: PAJÄ
Paikka ja aika: Lahti 5.9.2015
Tuomari: Seppo Hursti

Maasto

Aloitimme kokeen maastolla. Kiia lähti janalla ensin etenemään todella hienosti mutta sitten lähti takajäljelle. Kutsuin Kiian luokseni ja ohjasin oikeaan suuntaan. Hetken keskilinjalla pyörittyään (ja lirautettuaan pissinkin) Kiia nosti kun nostikin jäljen ja lähti hyvin etenemään. Tässä vaiheessa jo satoi varsin rankasti ja ukkonen jyrisi. Kiia ei välittänyt ukkosesta vaan jatkoi jäljestystä. Saimme nostettua ensimmäisen kepin mutta sitten jossain vaiheessa toisen käännöksen jälkeen selvittyämme suopursukentästä Kiia eteni hyvin tarmokkaasti mutta koska näin jo automme, tiesin, että Kiia oli vaihtanut jäljen. Yritin vielä kerran palata taaksepäin mutta emme onnistuneet nostamaan oikeaa jälkeä. Niinpä jätin leikin kesken ja ajoin tottiskentälle. Vettä satoi kaatamalla ja halusin lähteä kotiin. Koska en jaksanut jäädä odottamaan keppientuojaa, otin tulokseksi vain janalta saamamme pisteet.

Tottelevaisuus

-

TULOS: PAJÄ-AVO0 27 pistettä


Luokka: AVO
Laji: PAJÄ
Paikka ja aika: Uurainen 7.9.2014
Tuomari: Laura Pitkänen

Maasto

Aloitimme kokeen maastolla. Kiia lähti janalla ensin etenemään todella hienosti mutta sitten teki poikkeaman vasemmalle. Tuli sieltä kyllä itse takaisin ja lähti takajäljelle. Tästä sitten ohjasin tytön jäljelle. Ensimmäiset kolme keppiä nousi maastosta mutta sitten jouduimme todella pahaan rytteikköön. Päästin liinan irti ja suoraan sanoen hukkasin koirani. Maasto oli niin tiheää, etten pystynyt näkemään, missä Kiia viiletti. Ajattelin, että kyllä se jälki varmaan kaartaa oikealle ja lähdin sinne suuntaan. Kuljin varmaan vain jotain 20-30 metriä, kun pysähdyin kuuntelemaan missä Kiia kulkee. Nyt Kiia tuli vasemmalta ylhäältä katsomaan, että mitä oikein siellä tein. Hukkasimme siis jäljen. Yritin saada sen uudestaan nostettua mutta ei se auttanut. Kävin maastossa kokeen jälkeen Superin kanssa ja tulin siihen tulokseen, että Kiia varmaan vaihtoi jäljen, sillä tuskinpa jäljentekijä olisi sen rytteikön läpi pystynyt kulkemaan. Paluumatkalla autolle pongasimme vielä perheen marjastamassa, mistä Kiia oli kovin iloissaan. Minä sen sijaan iloitsin siitä, että löysimme tiemme takaisin autolle. Harjoituksen vuoksi menimme vielä esineruutuun, josta Kiia nosti kaksi esinettä. Luovutukset olivat huolimattomat. Toisessa jopa olematon. Työskentely olisi saanut olla myös määrätietoisempaa. Saimme janalta 35, esineruudusta 25 ja kepeistä 60. Yhteensä siis 120 pistettä. Harmi, etten edes itse pystynyt sitä kuudetta keppiä maastosta löytämään... ;)

Tottelevaisuus

Tottiksen aloitimme liikkeillä. Kiia ei oikein työstänyt seuraamisessa ja otti säpsyt laukauksista. Ollaan nyt sitten tämäkin nähty. Pitäisi vissiin näitäkin vähän enemmän treenailla ennen koetta. Kiialla oli selkeästi ajatukset eteenlähetyksen pallossa. Olen onnistunut rakentamaan sille hyvän eteenlähetyksen mutta seuraaminen aina kentän päähän mennessä kärsii tästä kovasti. Liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo olivat ok. Olisihan tosin luoksetulo olla voimakkaampi ja nopeampi mutta noin tokokoiralle minusta se oli ihan hyvä. Käskin muuten Kiian sivulle suoraan. Liikkeestä seisominen oli muuten hyvä mutta ennakoi perusasennon ja oli lopussa vähän levoton. Tasamaannoudossa alku oli hyvä mutta sitten Kiia tiputti kapulan paluumatkalla kahteen otteeseen. Ei vissiin saanut kunnon puruotetta siitä. Metrisellä koulautti mennessä ja kapulatyöskentely oli jossain määrin levoton. Vinoeste oli hyvä. Eteenlähetyksessä jouduin antamaan voimakkaan käskyn seuraamiseen ja silti Kiia edisti. Eteenlähetys oli hyvä mutta eihän se tietysti maahan mennyt kuin vasta toisella käskyllä. Paikkamakuussa Kiia oli hypännyt pystyyn ensimmäisessä laukauksessa ja sitten käynyt takaisin maaten mutta jäänyt seuraamaan suorittavan koiran liikkeitä. Kaikkea sitä näkee, kun vanhaksi elää. Ennen mahdollista seuraavaa pk-koetta pitänee tosiaan ottaa nämä ampumiset työn alle. Onhan se aivan luokatonta nyt tuolla tavalla sätkyä niistä. Onneksi ei kuitenkaan menetä toimintakykyään tai lähde livohkaan mutta en kyllä oikein ymmärrä mistä moinen. Tekeekö ikä tepposen vai onko kyse vain treenaamattomuudesta? Saimme tottiksesta kuitenkin 74 pistettä.

TULOS: PAJÄ-AVO0 194 pistettä


Luokka: AVO
Laji: PAJÄ
Paikka ja aika: Saarijärvi 25.5.2013
Tuomari: Laura Pitkänen

Maasto

Menimme maastoon tottiksen jälkeen. Kiia lähti janalla etenemään todella hyvin ja nosti jäljen aivan janan lopussa. Kiia lähti ajamaan ensin takajälkeä mutta kun tuomari kehotti palaamaan janalle, kääntyi Kiia oikeaan suuntaan. Saatuani liinan irti isosta karahkasta lähdimme etenemään jäljellä varmanoloisena noin 50 metriä mutta sitten Kiia hukkasi jäljen. Uskon, että Kiia ajoi ensimmäisen kulman liian pitkäksi tai että traktorin jälkien pohja oli aivan liian kuiva, eikä Kiia pystynyt haistamaan jälkeä. Seikkailimme jonkin aikaa siinä jäljen alussa yrittäen nostaa sen uudestaan pari kertaa mutta ei minun sitten auttanut muuta kuin myöntää "tappioni" ja keskeytin kokeen. Olimme saaneet janalta 36 pistettä.

Tottelevaisuus

Tottis meni ihan hyvin, vaikka kauttaaltaan olisi siihen tuomari toivonut enemmän viettiä. Aloitimme sen liikkeillä. Seuraaminen oli alussa melko seilaavaa. Paikoittain esitti kyllä parasta mutta tahtoi kyllä seilata niin paikan kun kontaktin suhteen. Liikkeestä istuminen meni hyvin. Tosin tuomari toivoi, että olisi istunut nopeammin. Liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo - sama vika Rahikainen - liian verkkaasti kävi maahan ja liian voimattomasti tuli luokse (laukaten kylläkin). Kiia kun ei tiennyt tullako suoraan sivulle (tokoa) vai suoraan eteen, ratkaisi tyttö ongelman tulemalla jotenkin puoliväliin. Liikkeestä seisominen oli ok. Tasamaannouto oli ok. Hyppynoudossa Kiia kolautti estettä, kiersi esteen ja tiputti kapulan mutta nosti sen sitten itsenäisesti kyllä ylös. Estenouto oli ok. Eteenlähettämisessä lähti etenemään, pysähtyi ja jatkoi etenemistään, kun annoin toisen käskyn. Maahanmenoon tarvittiin kaksi käskyä. Paikkamakuu oli ok. Saimme tottiksesta 76 pistettä.

TULOS: PAJÄ-AVO0 110 pistettä


Luokka: AVO
Laji: PAJÄ
Paikka ja aika: Mänttä-Vilppula 5.7.2012
Tuomari: Laura Pitkänen

Maasto

Kiia nosti janalta ensin väärän jäljen ja kun minua kehotettiin palaamaan janalle, luulin, että kyseessä olisi ollut takajälki, siispä ohjasin Kiiaa etenemään väärällä jäljellä mutta toiseen suuntaan. Meidät kutsuttiin uudestaan jäljelle ja tämän jälkeen Kiia löysi jäljen oikein mallikkaasti. Tämä oli muuten Kiian ihan ensimmäinen kilometrin pituinen jälki, josta löytyi levän polun ylitys sekä kaksi ojan ylitystä. Kiia teki todella hienosti työtä lämpimästä säästä huolimatta (25 astetta). Jäljeltä löytyi viisi keppiä mutta kalliimman kuudennen kepin yli ajoimme ohi. Yritimme palata takaisin päin mutta en ollut pistänyt maastoa mieleeni, joten emme saaneet nostettua jälkeä uudestaan. Yritimme vielä etsiä tien vierustalta kuudennetta keppiä mutta turhaan. Jälki oli loppunut noin 10 metriä ennen tietä, joten olimme turhan lähellä tienvartta. Esineruudussa ongelmia oli erityisesti minulla, kun en osannut hahmottaa ruutua oikein. Niinpä loppujen lopuksi lähettelin Kiiaa ruudusta ulos, eikä yhtään esinettä löytynyt. Tämä tarkoitti sitä, että saimme maastosta 135 pistettä. Päätin kuitenkin käydä testaamassa tottiksemme tason harjoitusmielessä. Olin kyllä todella ylpeä tytöstäni ja siitä kuinka Kiia ajoi jälkeä mahdottoman taitavasti.

Tottelevaisuus

Tottis meni hieman huonommin mitä viikko aikaisemmin. Aloitimme sen liikkeillä. Seuraaminen oli alussa melko seilaavaa. Kiia oli himpun verran kuutamolla ja henkilöryhmässä Kiia karkasi haistelemaan yhtä ihmistä. Arvosanaksi taisi tulla tyydyttävä. Liikkeestä istuminen onnistui erinomaisesti. Liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo menivät erittäin hyvin muutoin mutta Kiia tuli suoraan sivulle. Liikkeestä seisominen meni istumiseksi. Tasamaannouto oli muuten ihan hyvä mutta Kiia toi kapulan sivulle. En ole muuten koskaan opettanut noutoja näin... Metrisellä heitin kapulan aivan liian ylös, minkä vuoksi se jäi melko kiinni estettä. Näin ollen Kiia kyllä hyppäsi menohypyn mutta ei enää kyennyt paluuhyppyä tekemään. Vinoeste onnistui jälleen kerran erinomaisesti. Eteenlähettämisessä Kiia päätti eteenmenon noin 15 askeleeseen. Meni kyllä maahan ensimmäisestä käskystä ja pysyi siellä mutta tosiaan oli sitä mieltä, ettei siellä kaukana kuitenkaan ole sitä palloa. Ei ollut viime viikollakaan. Paikkamakuu oli erinomainen. Saimme tottiksesta yhteensä 75 pistettä.

TULOS: PAJÄ-AVO0 210 pistettä


Luokka: ALO
Laji: PAJÄ
Paikka ja aika: Mänttä-Vilppula 28.6.2012
Tuomari: Raija Tuomisto

Maasto

Kiia nosti janalta jäljen varsin mallikkaasti. Minä menin antamaan turhaan rohkaisevia käskyjä, joita tuomarin mukaan koira ei olisi tarvinnut. Kiia myös alussa tarkisti jäljen mutta lähti sitä sitten hienosti ajamaan. Kiia nosti kaikki kuusi keppiä. Koko jäljen ajamiseen meiltä meni alle 10 minuuttia. Esineruudussa lähetin Kiian ruutuun ja ensimmäiseltä lähetykseltä Kiia nosti ruudusta hanskan. Kehuin Kiiaa sanomalla iloisesti "Tuo, tuo", sillä pelkäsin, että "Hyvä" saattaisi aiheuttaa esineen tiputtamisen. Tästä tuli pisteen vähennys. Saimme siis maastosta 196 pistettä.

Tottelevaisuus

Aloitimme tottiksen liikkeillä. Seuraaminen oli mallikasta. Kiia taisi saada siitä erittäin hyvän, koska jännitykseltäni unohdin liikkuttaa luonnollisesti vasenta kättäni. Liikkeestä istuminen onnistui erinomaisesti. Liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo menivät erittäin hyvin. Tosin Kiia tuli hieman vinoon eteen johtuen siitä, että tokossa Kiia tulee suoraan sivulle. Tasamaannouto oli erittäin hyvä tai jopa erinomainen. Metrisellä Kiia ei tehnyt paluuhyppyä. Vinoeste onnistui erinomaisesti. Eteenlähettämisestä Kiia kyllä meni maahan ensimmäisestä käskystä mutta nousi sitten istumaan, kun lähdin kävelemään koiraa kohti. Tässäkin voin katsoa itseä peiliin, sillä en ole koskaan treeneissä vienyt tätä liikettä loppuun asti. Paikkamakuu oli erinomainen. Saimme tottiksesta yhteensä 89 pistettä.

TULOS: PAJÄ-ALO1 285 pistettä JK1

» Takaisin sivun yläosaan


Amazeme