Uutiset

2023-2007

>  Takaisin ylös
28.4.2024

Vuoden alusta lähtien useampi kasvattini on kisannut rally-tokossa varsin hienoin tuloksin. Tällä saralla olemme saaneet uuden Suomen Rally-tokovalion, kun multitalentimme "Velho" (FI MVA FI TVA FI ETVA Amazeme Went So Wild) kisasi itselleen varsin nopealla tahdilla kolme huikean hienoa ykköstulosta mestariluokassa. Velhon veli, "Floki" (FI MVA Amazeme Wise At Heart) sai helmikuun tuplakisoissa ensin viimeisen hyväksytyn tuloksen voittajaluokasta ja sitten vielä yhden hyväksytyn tuloksen mestariluokasta. Porukkamme vanhin rally-tokokisaaja on ollut tänä vuonna "Liz" (FI MVA FI VMVA EE MVA Amazeme Supreme Sensation), joka teki ensin huikean hienon hyväksytyn tuloksen tammikuun lopulla Porissa ja sitten vielä toisen perään helmikuun alussa Sastamalassa!

Nuorimmasta päästä kisaajia on ollut "Sira" (FI MVA Amazeme Curtains Up), joka ihan muutaman viikon välein teki kolme hyväksyttyä tulosta alokasluokassa. Myös "Endo" (FI MVA Amazeme Dare To Be The One) on ollut liekeissä, sillä helmikuun alussa Endo nappasi ensin RTK1-koulutustunnuksen hienolla 98 pisteen radalla. Huhtikuun puolessa välissä Lahden tuplakisoissa Endo teki kaksi todella hienoa rataa avoimessa. Tammikuun lopulla Janakkalan tuplakisoissa kävi sen sijaan loistamassa "Vappu" (Amazeme Let The World Wag) tehden kaksi todella hienoa hyväksyttyä tulosta avoimessa. Vappu viimeisteli RTK2-koulutustunnuksensa aprillipäivänä Kangasalalla. Tuhannesti onnea Ennille, Kaijalle, Jaanalle, Tanjalle, Outille ja Minnalle upeista rally-tokotuloksista ja tietysti erityisonnittelut Minnalle Velhon jo kolmannesta valioarvosta!

Seuraavalla kerralla päivitän muutaman toko- (Vappu, Weeti, Dina), agility- (Molly, Windi), näyttely- (Uni) ja koiratanssituloksen (Velho). Toivon mukaan muistan myös päivittää muutaman kuvankin. Myös pentuesuunnitelmat pitäisi päivittää ja tehdä E2-pentueelle omat sivut. Hiljaa hyvää tulee. :)

25.4.2024

Aikaa on taas kulunut paljon sitten viime päivityksen, joten kelailen tässä asioita taaksepäin satunnaisessa järjestyksessä. Laittelen näitä uutisia sitä mukaan, kun ehdin päivittää tuloksia. Joten nyt on hihat kääritty! Aloitetaan vaikka Zeron ja Valan pentujen kuulumisista. A2-pentueesta kuvissa on nyt käynyt kaksi, "Aiko" (Amazeme Abloom With Pink Dreams) ja "Feenix" (Amazeme Ardent Flames Of Dragon). Molemmilla kyynärät, olat ja selkä täysin puhtaat. Aikolla hieman matalien lonkkamaljojen vuoksi lonkat C/C ja Feeniksillä B/B. Kumpaisenkin kehtaa kyllä noilla harrastaa ja mennä! Paljon onnea Lauralle ja Nooralle hienoista tuloksista!

Aiko käväisi maaliskuun lopussa myös näyttelyssä voittaen junnuluokan saaden samalla ensimmäisen junnusertin. PN-luokassa Aiko sijoittui kolmanneksi ja se toikin sitten isonkin sertin. Myös Aikon sisko, "Kaffe" (Amazeme Aglow With Love) oli samaisessa näyttelyssä sijoittuen erinomaisella toiseksi. Myös itse olen päässyt pitkästä aikaan näyttelyihin Brien ja Niron kanssa. Niron menestys vielä odotuttaa mutta Briellä on plakkarissa jo kaksi vetskusertiä. Torniossa meillä oli mukana myös "Jurri", joka olikin hienosti ROP VET ja VSP Jurrin tytön ollessa ROP! Jurri kävi maaliskuun lopussa myös Lahdessa näytillä ollen VSP ROP, PU4. Samalla Jurrista tul Suomen Veteraanimuotovalio! Paljon onnea Lauralle Aikon ensimmäisestä sertistä ja Emmalle Jurrin uudesta valioarvosta!

4.1.2024

Viime vuodelta jäi muutama tulos päivittämättä. "Velho" (Amazeme Went So Wild) kisasi joulukuussa Mikkelissä mestariluokassa ja sai hienon hyväksytyn tuloksen. Samaisena päivänä Jyväskylässä "Nekku" (Amazeme Beaming Beauty) teki upean tuloksen mestariluokassa. Aikaisemmasta päivityksestä oli tippunut "Sissin" (Amazeme Square Dance) jo kolmas hyväksytty tulos avoimessa luokassa. Myös "Endo" (Amazeme Dare To Be The One) oli tehnyt toisen hyväksytyn tuloksen alokaluokassa lokakuun lopulla. Hienoja rally-tokouutisia kantautui myös Ruotsin maalta, jossa "Lace" (Amazeme Twilight Grace) sai jo toisen valioarvoon oikeuttavan tuloksen. Myös tokon puolella ovat kisanneet "Weeti" (Amazeme Audacious Bumblebee) ja "Hilla" (Amazeme Xplore Love). Weeti teki jo toisen hienon 1-tuloksen avoimessa luokassa ja Hilla ensimmäisessä tokokokeessa upean ykköstuloksen KP:n kera. Paljon onnea Johannalle, Helille, Katille, Lenalle, Minnalle, Ennille ja Tuijalle hienoista rallyt-toko- ja tokotuloksista!

Myös näyttelypuolella on ehtinyt tapahtua jotain. Olimme isommalla porukalla vuoden isoimmassa näyttelyssä Messarissa mutta tällä kertaa emme yltäneet kirkkaimmille sijoille. Erinomaiset arvostelut jokainen osallistunut sai kuitenkin! Ruotsissa sen sijaan "Min" (Amazeme Dive Right In) oli hienosti SEV-23! Paljon onnea Lenalle Minin uudesta tittelistä!

Sitten on syytä kurkata viime vuoteen.

Amazemen vuosi 2023


VALIOT JA VOITTAJATITTELIT

Amazeme Love Laughs At Locksmiths FI RTVA
Amazeme Xcess Of Excellence FI JMVA
Amazeme Xpect The Most EE JMVA
Amazeme Zenith Diamonds FI JMVA
Amazeme Curtains Up FI MVA
Amazeme Vodka Shot FI MVA
Amazeme Secret Kept FI MVA ja EE MVA*
Amazeme Dive Right In C.I.E. ja SEV-23
Amazeme Just Steal The Show LT MVA, C.I.E*
Amazeme Ultimate Twist LV MVA, EE MVA*, BALT MVA*
Amazeme Love Laughs At Locksmiths FI ETVA
Amazeme Went So Wild FI ETVA
Amazeme Like A Gingerbell FI TVA

AGILITY

Amazeme Another Story LUVA 1-luokassa
Amazeme Dance 'Til Dawn LUVA x 3 2-luokassa
Amazeme Enth E End kisasi 3-luokassa
Amazeme Jade Shines The Brightest kisasi 1-luokassa
Amazeme Kicks And Kisses kisasi 1-luokassa
Amazeme Kinda Loves You LUVA x 2 2-luokassa
Amazeme Secret Kept kisasi 1-luokassa
Amazeme Vanishing Dash kisasi 1-luokassa
Amazeme Wise At Heart LUVA x 5 1-luokassa

BH

Amazeme Look Who's Here BH

LUONNETESTI

Amazeme Curtains Up 127 ++ hyv
Amazeme Quarts Champagne 155 +++ hyv
Amazeme Urban Dust 122 ++ hyv
Amazeme Velvet Diamond 168 +++ hyv
Amazeme Vodka Shot 123 ++ hyv

NW

Amazeme Look Who's Here LN 1-luokassa

PK

Amazeme Let The World Wag kisasi haussa
Amazeme Like A Gingerbell HK1

PEKO

Amazeme Questions The Rules PEKO-T

RALLY-TOKO

Amazeme Audacious Bumblebee FI RTVA (näyttelytulos puuttuu)
Amazeme Dance 'Til Dawn VOI HYV x 2
Amazeme Dare To Be The One ALO HYV x 2
Amazeme Jazz Me Up MES HYV x 6
Amazeme Kinda Loves You RTK1
Amazeme Let The World Wag RTK1
Amazeme Love Laughs At Locksmiths RTK3, RTK4, FI RTVA
Amazeme Square Dance RTK1, RTK2
Amazeme Twenty Pence MES HYV x 5
Amazeme Velvet Diamond ALO HYV x 1
Amazeme Went So Wild RTK1, RTK2, RTK3
Amazeme Whirlwind Of Love MES HYV x 4
Amazeme Wise At Heart VOI HYV x 2
Amazeme Vodka Shot RTK1
Amazeme Zappy Iceman ALO HYV x 1

TOKO

Amazeme Audacious Bumblebee AVO1 x 2
Amazeme Bejeweled Queen VOI3
Amazeme English Meadows AVO1
Amazeme Jazz Me Up AVO1
Amazeme Keen On More AVO1
Amazeme Let The World Wag AVO2
Amazeme Like A Gingerbell TK3, FI TVA
Amazeme Love Laugh A Locksmits EVL1 x 2, osallistui SM-kisoihin
Amazeme Urban Dust AVO2
Amazeme Xplore Love ALO1
Amazeme Zugar Mellow Heart ALO3

NÄYTTELYT

Amazeme-koirat osallistuivat vuoden aikan 53 näyttelyyn Suomessa. A-koirat saivat 84 erinomaista, 31 erittäin hyvää ja 2 hyvää. Saimme kaikkinensa 48 SA:ta ja sijoituimme PU-/PN-kehässä 36 kertaa ollen VSP 8 kertaa ja ROP 4 kertaa. Sertejä tuli 11, CACIBeja 3 sekä tietysti erikseen junnu- ja vetskusertejä osansa.

TERVEYS

Viime vuonna kuvissa kävi pentuja kahdesta pentueesta. Olkanivelet kuvattiin 15 A-koiralta, joista 12 sai ei todettu -lausunnon. Kaksi sai tulkinnanvaraisen. Yksi sai ei todettu/todettu -lausunnon. Koira on onneksi ollut oireeton. Lonkat kuvattiin 12 A-koiralta, joista yhdeksällä oliA-lonkat, kahdella B-lonkat ja yhdellä C-lonkat. Selkä kuvattiin 12 koiralta seuraavin tuloksin: LTV0 x 7, LTV1 x 2, LTV2 x 1, SP0 x 2 ja VA0 x 7. Polvet tutkittiin kuudelta koiralta ja kaikilla oli terveet polvet. Myös kyynärät tutkitiin 12 A-koiralta ja kaikilla oli puhtaat kyynärät. Silmäpeilauksessa kävi 9 koiraa, joista kuusi sai puhtaat paperit. Yhdellä todettiin PPM ja muu vähämerkityksetön kaihi. Yhdellä vain muu vähämerkityksetön kaihi ja yhdellä oli muutama ylimääräinen ripsi. Kiitos kaikille kasvatinomistajille, että olette tutkituttaneet koiranne!

Amazeme