Uutiset

2022-2007

>  Takaisin ylös
27.11.2023

Reilu viikko sitten sekä V- että W-pentueesta kävivät rally-tokokisoissa "Windi" (Amazeme Velvet Diamond), Windin veli "Kovu" (Amazeme Vodka Shot) ja sitten vähän vanhempaa vuosimallia oleva upea poikamme "Floki" (Amazeme Wise At Heart). Kaikki kolme saivat hyväksytyn tuloksen. Windi ja Kovu kisasivat alokasluokassa. Kovulle tulos oli jo kolmas, joten kotiin viemisiksi tuli myös RTK1 ja kaiken lisäksi TP. Windille kisa oli ensimmäinen, joten onnea myös upeasta kisauran aloituksesta! Floki kisasi voittajassa tehden siellä jo toisen hyväksytyn tuloksen.Flokin veli, "Velho" (Amazeme Went So Wild) kävi olkakuvissa ja silmäpeilauksessa. Olat tulivat liitosta puhtaina. Myös silmät ja polvet olivat terveet! Paljon onnea Vilmalle, Kirsille, Tanjalle ja Minna näistä hienoista tuloksista!

Yritän tässä saada sivutkin päivitettyä niin, että myös omien koirieni tiedot täsmäisivät. Hetki siihen saattaa mennä mutta eiköhän ne tässä pian kohta valmistu. :)

7.11.2023

Nämä minun päivitykset tulevat kuin kvartaalit. Yritän nyt kuroa taas kiinni näissä. Aloitetaan valiouutisista, sillä lokakuun lopulla saimme uuden Suomen Rally-tokovalion, kun "Dina" (Amazeme Love Laughs At Locksmiths) sai kolmannen ykköstuloksensa Jyväskylässä. Samaisessa kisassa "Molly" (Amazeme Dance 'Til Dawn) sai jo toisen hyväksytyn tuloksen voittajaluokassa. Paljon onnea Evelle ja Veeralle Dinan valioitumisesta sekä tietysti onnea myös Mimmulle Mollyn hyväksytystä tuloksesta! Nämä molemmat neidithän kisasivat hienosti myös syyskuussa saaden pitkälti samanlaiset tulokset kuin lokakuussa. Tasaisesti siis pukkaa tulosta Mollylla ja Dinalla. Paljon onnea vielä kertaalleen myös syyskuun tuloksista Evelle ja Mimmulle! Mollyn veli, "Endo" (Amazeme Dare To Be The One), korkkasi viikkoa aikaisemmin eli 21.10. upeasti rally-tokouransa tehden 100 pisteen radan ja voittaen luokkansa. Hirmuisesti onnea Endon loistavasta tuloksesta Ennille!

Myös viime viikonloppuna kaksi A-koiraa valioitui tai toinen näistä tarvitsee vielä näyttelytuloksen valioituakseen mutta varjovaliohan kuitenkin "Weetistä" (Amazeme Audacious Bumblebee) nyt joka tapauksessa tuli. Samaisessa kisassa kisattiin HSKH:n seuramestaruudesta, jonka siis Weeti voitti. Lahden toisella puolella "Jimi" (Amazeme Xpect The Most) pyörähti Tartossa näyttelyissä ja oli molempina päivinä PU1. Jimistä tuli samalla Viron Juniorivalio. Lauantaina pohjoisemmassa kisasivat "Floki" (Amazeme Wise At Heart) ja Tanja agilityssa neljä rataa tehden agilityradoilla kaksi nollaa ja saaden näin ollen OIVAn! Tuhannesti onnea Outille, Johannalle ja Tanjalle näistä kertakaikkisen hienoista tuloksista!

Samaisena päivänä, kun Endo ahkeroi rally-tokon puolella, Endon sisko, "Luna" (Amazeme Dash Or Crash), pyörähti pitkästä aikaan kehässä. Luna oli valioluokassa erinomaisella kolmas ja sai SA:n. Kehässä nähtiin myös muita A-koiria, mm. Lunan ja Jurrin poika, "Kovu" (Amazeme Vodka Shot), joka myöskin esiintyi valioluokassa saaden erinomaisen. Isossa valioluokassa Kovulle ei tällä kertaa tullut sijoitusta. Sen sijaan "Ukko" (Amazeme Imperial Strike) näin veteraani-iän kynnyksellä teki loistavan paluun kehiin. Ukko oli valioluokassa toinen ja sijoittui PU-kehässä kolmanneksi. Nartuissa valioluokassa nähtiin meiltä myös "Sira" (Amazeme Curtains Up), joka sijoittui valioluokassa toiseksi ja PN-kehässä kolmanneksi saaden vara-CACIBin. Siran sukulaisrouva, "Tyyne" (Amazeme Another Story) juoksi itsensä hienosti veteraaniluokassa ensimmäiseksi saaden ensimmäisen veteraanisertin (sekä kansallisen että kansainvälisen). Tyyne oli myös ROP-veteraani. PN-kehässä Tyyne sijoittui neljänneksi saaden sieltä vielä vara-SERTin. Ruusukkeita riittämiin! Ukon ja Lyylin tyttö, "Mimmi" (Amazeme Zenith Diamonds) voitti nuorten luokan erinomaisella SA:n kera. A-koirista löytyi siis PU3, PN3 ja PN4 sekä paljon muita hienoja sijoituksia. Ajanpuutteen vuoksi emme voineet kuitenkaan esittää kasvattajaluokkaa. Paljon onnea onnistuneesta päivästä Säteelle, Tiinalle ja Kaijalle!

Terveystuloksiakin on tässä ehtinyt tulla useampia viimeisen kolmen kuukauden aikana. Nyt X-pentueen kaikki ipanat on kuvattu ja varsin hyvältä tulokset ovat näyttäneet. Neljällä kuudesta on A/A-lonkat, yhdellä B/A-lonkat ja yhdellä C/C-lonkat. Kaikilla kyynärät nollaa ja selät LTV0, VA0 yhtä lukuun ottamatta, jolla selkä tuli LTV1:na ulos. Myös olat ovat terveet viidellä kuudesta. Yksi sai oikeasta olasta sairas-lausunnon mutta onneksi koira on ollut täysin oireeton ja terve. Näitä yllätyksiä välistä nyt vain tulee. Kuvautimme uudestaan Saksan tuontini, "Jurrin" (Simaro Over The Top). Jurri on kuvattu nuorena poikana Saksassa myös olista ja siellä hän sai puhtaat paperit. Nyt kun kuvautimme Jurrin uudestaan (SKL ei hyväksynyt saksalaista tulosta), sai Jurri vasemmasta olasta tulkinnanvarainen, koska pinta oli tasaisempi. Jurrilla on 25 jälkeläistä, joista on kuvattu olilta virallisesti 20 (ja kolme epävirallisesti). Kaikki muut ovat saaneet terveen paperit paitsi yksi, jolla toinen olkanivel oli tulkinnanvarainen. Kyseinen koira muuten kävi TT-kuvissa muista syistä ja niissä molemmat olat todettiin puhtaiksi. Viimeisin pentue Jurrilla on nartun kanssa, jolla itselläänkin on samainen lausunto ja tämän pari seitsemän jälkeläistä ovat kaikki olilta puhtaita. Niin tai näin. Voimme toki aina viedä kuvat paneeliin, jos niikseen on. Jurrin jälkeläisnäyttö on kuitenkin vakuuttava. Jurrin ja "Neelalta" (Amazeme Secret Kept) muuten peilattiin silmät lokakuun alussa. Molemmat saivat puhtaat paperit. Neelalle tehtiin samalla gonioskopia ja sekin oli puhdas.

Hienojen uutisten lisäksi elämään on kuulunut myös todella raskaita ja tuskaisiakin hetkiä. Syysloman alkaessa aivan yllättäen meidän nallekarhu, kaikkien rakastama ja kaikkia rakastava "BO" jouduttiin lopettamaan. Päivällä BO-setä vielä retuutti lelua ja oli vieraiden paijattavana mutta illalla meille tuntemattomasta syystä BOn tila heikkeni hetkessä ja BO oli päästettävä pois. Olen ikuisesti kiitollisuuden velassa Tuijalle, joka riensi apuun ja päästämään BO-sedän vihreämmille laitumille. BOn menosta parisen viikkoa aikaisemmin meidän C2-pentueen ihana ja persoonaltaan erityinen Martta jouduttiin lopettamaan synnynnäisen munuaisvian vuoksi. Martta oli pentueen pienin mutta kasvoi normaalisti omalla käyrällään. Eläinlääkärin tarkastuksessa Martasta ei löydetty mitään poikkeavaa, joten uutinen tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta. Monta tuskaista kyyneltä on tullut vuodatettua Martan ja hänen omistajansa vuoksi. Olen syvästi pahoillani, että hän joutui tämän kokemaan. Tuollaista ei soisi kenellekään. Martta oli suuri persoona. Marttaan rakastuivat kaikki pentuja katsomaan tulleet. Martta nousi suosikiksi koko yhdeksänpäisestä katraasta sen touhukkuuden ja reippauden ansiosta. Tulen ikävöimään sinua ja isoisääsi BOta!

Mutta palataan mukavimpiin asioihin. Lokakuun toisena viikonloppuna meidän komeista Äksistä "Jimi" (Amazeme Xpect The Most) pyörähti Rakveressa, Virossa kehissä ollen molempina päivinä ROP JUN ja PU2. Jimi sai siis myös kaksi Viron juniorisertiä. Paljon onnea Outille Jimin hienoista näyttelytuloksista!

Syyskuun lopulla ja lokakuun alussa "Sissi" (Amazeme Square Dance) kävi pyörähtämässä kahdessa rally-tokokisassa tehden molemmissa todella hienot hyväksytyt tulokset. Paljon onnea Katille onnistuneista radoista! Myös V-pentueemme komistus, "Kovu" (Amazeme Vodka Shot) kisasi toistamiseen rally-tokossa tehden jo toisen hienon hyväksytyn tuloksen. Paljon onnea myös Kirsille onnistuneesta radasta!

Syyskuun lopussa Säde kipasi Palangaan, Liettuaan tyttöjensä "Pimu" (Amazeme Just Steal The Show) ja "Mimmi" (Amazeme Zenith Diamonds) varsin kivoin tuloksin. Perjantaina Pimu oli ROP ja sai ns. ison sertin. Pimusta tuli siis samalla C.I.E. (vahvistusta vailla) ja Liettuan Muotovalio. Mimmi voitti luokkansa ja sai luokkasertin sekä vara-CACIBin. Lauantaina Pimu oli huilivuorossa ja Mimmi sijoittui luokassaan toiseksi. Mimmi sai myös lauantaina vara-CACIBin. Sunnuntaina sen sijaan Mimmi voitti taas luokkansa ja sai jo toisen luokkasertin. Mimmi oli myös narttujen paras ja sai ns. ison sertin ja CACIBin. Pimu voitti luokkansa ja sai myös vara-CACIBin. Varsin onnistunut reissu siis! Paljon onnea Säteelle tyttöjen hienoista näyttelytuloksista! Myös aivan nuorimmat A-koirat ovat ehtineet aloittamaan näyttelyuransa. Yksi heistä on Valan ja Zeron tyttö, "Kaffe" (Amazeme Aglow With Love), joka pyörähti pentunäyttelyssä syyskuun puolella ollen ROP pentu erinomaisella arvostelulla. Paljon onnea Viliinalle Kaffen hienosta tuloksesta! Samainen parivaljakko oli viikko sitten varsin isossa pentunäyttelyssä hienosti luokkansa toinen KP:n kera. Saa olla tyytyväinen kyllä näihin tuloksiin!Syyskuun alussa olikin kaksi isoa näyttelyä Riihimäellä, joihin osallistui meiltä useampi kasvatti. Loistavimpaan sijoitukseen ylettyi "Tuikku" (Amazeme Pretty Naughty), joka oli lauantaina VSP ja sunnuntaina PN4. Lauantaina "Jimi" (Amazeme Xpect The Most), "Valo" (Amazeme Yosemite Diamond) ja "Luna" (Amazeme Dash Or Crash) olivat luokkansa kolmansia erinomaisella. Luna sai myös SA:n. Kasvattajaryhmämme oli toinen ja sai myöskin KP:n. Paljon onnea Tiinalle, Teijalle ja Outille hienoista tuloksista! Ja kiitos, että esititte kasvattajaryhmämme!

Elokuun lopulla Särmän ja Kofin poika, "Kwaku" (Amazeme Questions The Rules) läpäisi pelastuskoirien kokeen ja sai näin itselleen PEKO-T-koulutustunnuksen. Todella hienoa työtä! Paljon onnea Mikalle ja Leenalle! Elokuun lopulla nuoriso-osastoamme edustava "Taneli" (Amazeme Zappy Iceman) korkkasi hienosti rally-tokouransa tehden heti hienon hyväksytyn tuloksen. Paljon onnea Tarjalla upeasta tuloksesta!

Elokuun lopulla oli Joensuussa kaksipäiväinen näyttely, johon meiltä osallistui "Min" (Amazeme Dive Right In) Ruotsista ja "Jimi" (Amazeme Xpect The Most) toisena päivänä. Jimi sai EH:n mutta Min oli molempina päivinä PN1 ja VSP SERTin kera. Minillä on nyt sitten Suomen Muotovalion arvoon sertit kasassa. Paljon onnea onnistuneesta reissusta Lenalle!

Samaisena viikonloppuna pyörähti kehissä myös "Valo" (Amazeme Yosemite Diamond), joka oli lauantaina Helsingissä ROP SERTin kera ja sunnuntaina PN2 vara-SERTin kera. Yhtä uupuu! Tuhannesti onnea Teijalle Valon hienosta näyttelyviikonlopusta vielä näin marraskuussakin! :) Valon kuvan on ottanut Maarit Lempiäinen.

Viikkoa aikaisemmin tästä oli KR Valkeakoski, jossa meiltä kehässä neljä A-koiraa tai no joo, Jurri ei nyt virallisesti ole A-koira mutta kyllä se meikäläisiksi lasketaan eli kehässä pyörähtivät "Jurri" (Simaro Over The Top), joka voitti valioluokan ja oli PU2. Jurrin tytär, "Halla" (Amazeme Vanishing Dash) oli avoimessa luokassa kolmas erinomaisella. Valo oli samaisessa luokassa neljäs. Valon siskopuoli, "Tuikku" (Amazeme Pretty Naughty) voitti valioluokan ja oli PN2. Hieno päivä kaikilla!

Samaisena viikonloppuna oli Joensuussa rally-tokon SM-kilpailut, johon joukkueen jäsenenä osallistui "Aava" (Amazeme Kinda Loves You) tehden hienon hyväksytyn tuloksen alokasluokassa. Samalla Aava sai RTK1-koulutustunnuksensa. Varsin isossa luokassa Aava sijoittui kuudenneksi. Hienoa työtä Aava ja Heli!

Viikkoa aikaisemmin Aavan ja Ranen pojat, "Pekko" (Amazeme Xcess Of Excellence) ja "Jimi" (Amazeme Xpect The Most) pyörähtivät KV Kuopiossa kehässä saaden molemmat erinomaisen. Pekko oli tällä kertaa pojista parempi ja voitti luokkansa ollen lopuilta PU1 ja VSP. Paljon onnea Ninnille ja Outille hienoista pojista! Edellispäivänä Pekon lisäksi kehässä nähtiin myös "Floki" (Amazeme Wise At Heart), joka juoksi itsensä hienosti PU1:ksi ja ROPiksi! Pekko olikin hienosti PU2. Voi miten ylpeä kasvattajana saankaan olla näistä hienoista pojista! Paljon onnea Ninni ja Tanja hienosta näyttelypäivästä!

Tämän värikkään tuloskimaran lopuksi kerrottanee vielä hienoja valioitumisuutisia heinäkuun lopulta, kun Emma ja "Neela" (Amazeme Secret Kept) matkasivat Viroon ollen molempina päivinä ROP. Neelasta tuli samalla siis Viron Muotovalio! Samaisena viikonloppuna myös "Valo" (Amazeme Yosemite Diamond) pyörähti Riihimäellä kehässä ollen PN2 ja saaden ensimmäisen SERTinsä!

Koe- ja näyttelytulosten lisäksi on syytä ja kunnia mainita, että Velho (Amazeme Went So Wild) läpäisi lokakuussa kirkkaasti Koirat Kasvatus- ja kuntoutustyössä ry:n soveltuvuuskokeen Kouvolassa. Yhtenä arvioijana oli Katriina Tiira, joka oli kommentoinut seuraavasti:"Täysin poikkeuksellinen koira! Tällaisia harvoin, jos koskaan, näkee.” Velho testattiin siis soveltuvaksi työskentelemään lasten ja nuorten kanssa ja työskentelee omistajansa kanssa alakoulussa. Tavoitteena on tehdä myös virallinen työnäyttö. Hienoa työtä, Minna ja Velho!

Olen nyt saanut päivitettyä viimeisten kolmen kuukauden tapahtumat. Yksi kuitenkin uupuu vielä eli se, että meidän laumaan on asettunut uusi jäsen. Niro (Amazeme Chasing Fire) jäi meille muutaman mutkan kautta ja olen todella onnellinen siitä, että meillä on Niro. Rakentelen tässä lähipäivinä Niron sivut kuntoon. Nyt ne ovat vielä kesken. Muutamia muitakin muutostöitä on tässä työn alla.

20.7.2023

Tässä kahden viikon aikana olemme saaneet yhden uuden junnuvalion, kun "Pekko" (Amazeme Xcess Of Excellence) pyörähti Oulun kehissä lauantaina ja sunnuntaina. Lauantaina Pekko voitti junnut ja sai toisen junnusertinsä sekä CACIB-J:n. PU-kehässä Pekko sijoittui kolmanneksi. Sunnuntaina jälleen kerran Pekko voitti junnu-urokset ja sai kolmannen junnusertinsä ja oli PU2 saaden NORD varasertin. Molempina päivinä Pekko oli VSP JUNIORI. Tuhannesti onnea Ninni Pekon valioitumisesta! Pekon kuvan on ottanut Krista Kaipainen.

Myös toinen herra, "Velho" (Amazeme Went So Wild) on taas yhden askeleen lähempänä uutta valioarvoa, sillä Velho nappasi itselleen kolmannen hyväksytyn tuloksen rally-tokon voittajaluokasta saaden itselleen siis RTK3-koulutustunnuksen nimensä eteen. Paljon onnea Minna hienosta rallytuloksesta!

Nyt kun tokon valioarvosäännöt ovat muuttuneet, niin Velho kuin "Dina" (Amazeme Love Laughs At Locksmiths) saivat FI ETVA -valioarvon.

3.7.2023

Taas on aika päivittää kasvattien tuloksia niin tokon, pk-, rally-tokon kuin näyttelyiden puolelta. Eilen tokon avoimessa luokassa kisasi Johanna ja "Weeti" (Amazeme Audacious Bumblebee) onnistuneesti tehden AVO1-tuloksen. Paljon onnea Johannalle ja Weetille!

Lauantaina sen sijaan Inka ja "Maya" (Amazeme Like A Gingerbell) kisasivat haun alokasluokassa saaden itselleen HK1-koulutustunnuksen. Paljon onnea Inka ja Maya ensimmäisestä pk-koularista! Viime viikolla Mayalle vahvistettiin myös tuore FI TVA -valioarvo. Lienee ensimmäinen, jolle tämä uusi FI TVA -arvo myönnettiin sääntömuutosten astuttua voimaan! Aivan upea suoritus tämä kyllä!

Lauantaina saimme kaksi upeaa tulosta rally-tokossa, kun "Velho" (Amazeme Went So Wild) teki kaksi todella hienoa rataa rally-tokon voittajaluokassa. Paljon onnea hienoista tuloksista Minnalle ja Velholle!

Juhannusviikonloppuna olikin molempina päivinä näyttely täällä minun kotikulmilla eli Jyväskylässä. Lauantaina ei suurta menestystä tullut, eikä meidän kasvattajaryhmäkään kelvannut tuomarille mutta "Mimmi" (Amazeme Zenith Diaamonds) ylsi kuitenkin PN3:ksi. Sunnuntaina edellisenä päivänä EH:n repäissyt "Jurri" (Simaro Over The Top) voitti kovassa seurassa urokset ja oli lopuilta VSP. "Valo" (Amazeme Yosemite Diaamond) voitti avoimen luokan ja sai vielä SA:n ja PN-kehän ulkopuolelta varasertin! Valioluokassa upealla arvostelulla kolmanneksi sijoittunut "Pimu" (Amazeme Just Steal The Show) tuli PN3:ksi. Valon siskopuoli, "Tuikku" (Amazeme Pretty Naughty) tuli valioluokassa neljänneksi. Kasvattajaryhmämme sai sunnuntaina paljon kehuja ja olimmekin ROP KASV! Paljon onnea Emmalle, Säteelle ja Teijalle hienosta ja ennen kaikkea hauskasta viikonlopusta! On meillä hieno porukka kasassa! Oli ihanaa nähdä teitä kaikkia!

Kuvassa hymyilevä tyttö on Tuikku (Amazeme Pretty Naughty), joka viikkoa aikaisemmin oli KV Rovaniemellä ROP ja lopuilta jopa RYP3. Jurri juoksi itsensä samaisessa näyttelyssä PU2:ksi. Päivää aikaisemmin oli Oulussa erikoisnäyttely, jonne myös itse matkasin tyttöjeni kanssa. Omat tyttöni eivät tuloksilla juhlineet (Chili oli liian paksu perhoseksi, Super kuulemma keinutti juostessaan ja Brien esiintyminen olisi pitänyt olla tasaisempaa) mutta sen sijaan muut kasvattini saivat varsin mukavia tuloksia, sillä Tuikku-tyttönen oli valioluokan toinen ja lopuilta PN4. Pojilla meni myös hienosti, sillä "Floki" (Amazeme Wise At Heart) oli valioluokan neljäs SA:n kera, nuori poikamme "Pekko" (Amazeme Xcess Of Excellence) voitti junioriluokan, sai ensimmäisen junnusertinsä ja lopuilta oli vielä PU4 SERTin kera! Mutta mitäpä teki Jurri?! Jurri juoksi itsensä urosten voittoon ollen lopulta VSP. Kasvattajaryhmämme oli KASV2 KP:n kera. Meillä oli kyllä hieno päivä! Päivän päätteeksi pääsimme tyttöjen kanssa uimaan soramontuille!

Samaisena päivänä saimme iloisia uutisia Kauhavalta, jossa nuoriso-osastostamme "Sira" (Amazeme Curtains Up) pyörähti luonnetestissä läpäissen ja samalla Sirasta tulikin Suomen Muotovalio! Tuhannesti onnea Kaijalle ja Siralle arvostetusta tittelistä! Sira onkin jo 39. Amazeme-koira, joka on itselleen Suomen Muotovalion arvon saanut. Jos X-pentueen "Pekko" (Amazeme Xcess Of Excellence) pärjäsi erkkarissa, niin samaisella viikolla Pekon vähintään yhtä komea veli, "Jimi" (Amazeme Xpect The Most) kävi kuvissa ja hyvältähän siellä näytti. Lonkat tulivat A/A:na, kyynärät 0/0, aina jännittävät olat terve/terve ja selkäkin oli priimaa. Tuhannesti onnea Outille! Nyt voi huokaista helpotuksesta ja painaa menemään!

Edellisenä viikolla meidän tehoparimme, Kati ja "Sissi" (Amazeme Square Dance) kävivät rally-tokon tuplakisoissa saaden molemmilta radoilta hyväksytyn tuloksen, mikä tarkoittaa sitä, että Sissi sai nimensä eteen uuden koulutustunnuksen, RTK1:n nimittäin! Paljon onnea Kati ja Sissi!

Samaisena päivänä Paimiossa nuoriso-osastomme räjäytti potin, kun "Mimmi" (Amazeme Zenith Diamonds) oli ensin ROP ja sitten vielä RYP4. Sukulaistyttönsä "Pimu" (Amazeme Just Steal The Show) oli valioluokan toinen ja "Nala" (Amazeme Dazzle On A Dime) kolmas. Kasvattajaryhmämme oli ROP KASV. Edellisenä päivänä Paimiossa Nala sijoittui hienosti PN3:ksi. Tuhannesti onnea Säde ja Sini huipputuloksista!


10.6.2023

Keskiviikkona Mimmu ja "Molly" (Amazeme Dance 'Til Dawn) kisasivat iltakisoissa ja tekivät kaksi nollatulosta. Ensimmäisen radan parivaljakko voitti ja sai OIVAn. Toisella radalla he tulivat toiseksi. Jatkossa Molly ja Mimmu nähdäänkin hyppyradoilla kolmosissa. Onnea Mimmulle ja Mollylle kuninkuusluokkaan siirtymisestä!

Perjantaina olikin Alavuudella, Tuurissa näyttely, johon meiltä osallistuivat isä ja poika eli "Kovu" (Amazeme Vodka Shot) ja "Jurri" (Simaro Over The Top) varsin hienoin tuloksin. Kovu voitti luokkansa SA:n kera ja oli PU2 saaden viimeisen sertinsä FI MVA -valioarvoa varten. Jurri-isä oli ROP! Paljon onnea hienosta päivästä Emmalle ja Kirsille! Erityisonnittelut uudelle valiolle! Kovu onkin 38. kasvatti, joka valioitui Suomen Muotovalioksi.

Lauantaina ryhmänäyttelyssä Hämeenlinnassa porukoistamme juoksi kehässä "Valo" (Amazeme Yosemite Diamond). Valo voitti nuorten luokan SA:n kera ja PN-kehässä sijoittui kolmanneksi saaden varasertin. Läheltä liippaa se sininen ruusuke mutta kyllä se vielä sieltä tulee! Paljon onnea Teija hienosta päivästä!

5.6.2023

Edellisestä päivityksestä on sen verran aikaa, että ei auta muu kuin vain listata kaikki hienot tulokset teemoittain, sillä tuloksia on tullut niin näyttelyiden, tokon, rally-tokon, agilityn, luonnetestin, noseworkin ja terveyden osalta.

NÄYTTELYT

28.5.2023
KR Võru, Viro
Jochen H. Eberhardt, Saksa

Amazeme Ultimate Twist "Rio" AVO-ERI AVK1 SA PU1 SERT ROP → EE MVA, BALT MVA

27.5.2023
R Harjavalta
Tuomari: Tarja Löfman

Amazeme Questions The Rules "Kwaku" AVO-ERI1
Simaro Over The Top "Jurri" VAL-ERI VAK1 SA PU1 ROP
Amazeme Secret Kept "Neela" AVO-ERI AVK1 SA PN2 SERT ja FI MVA!
Amazeme Jade Shines The Brightest "Kiira" VAL-ERI VAK1 SA PN1 VSP
Amazeme Supreme Sensation "Liz" VET-ERI VEK1 SA ROP VET

20.5.2023
KR Rauma
Tuomari: Simon Rooney, Irlanti

Simaro Over The Top "Jurri" VAL-ERI VAK1 SA PU1 ROP RYP3
Amazeme Just Steal The Show "Pimu" VAL-ERI VAK1 SA PN1 VSP
Amazeme Zenith Diamonds "Mimmi" JUN-ERI JUK1 SA JUN VSP PN3

18.5.2023
R Turku
Tuomari: Jahn Stääv, Ruotsi

Simaro Over The Top "Jurri" VAL-ERI VAK1 SA PU4
Amazeme Just Steal The Show "Pimu" VAL-ERI VAK1 SA PN1 VSP
Amazeme Zenith Diamonds "Mimmi" JUN-ERI JUK1 SA JUN VSP PN2

30.4.2023
KV Tampere
Tuomari: Charlotte Höier, Tanska


Amazeme Just Steal The Show "Pimu" VAL-ERI VAK1 SA PN1 CACIB VSP
Amazeme Zenith Diamonds "Mimmi" JUN-ERI JUK1 SA JUN-SERT CACIB-J JUN VSP PN2 SERT ja FI JMVA!

22.4.2023
R Kankaanpää
Tuomari: Darko Dribnjak, Serbia

Simaro Over The Top "Jurri" VAL-ERI VAK1 SA PU1 ROP RYP1 ja BIS2!
Amazeme Zenith Diamonds "Mimmi" JUN-ERI JUK1 SA JUN-SERT JUN ROP PN1 SERT VSP

20.5.2023
KR Rauma
Tuomari: Simon Rooney, Irlanti

Simaro Over The Top "Jurri" VAL-ERI VAK1 SA PU1 ROP RYP3
Amazeme Just Steal The Show "Pimu" VAL-ERI VAK1 SA PN1 VSP
Amazeme Zenith Diamonds "Mimmi" JUN-ERI JUK1 SA PN3

Kuva: Sanni Sirviö

Luonnetestit

6.5.2023
Muurame
Tuomarit: Heli Herranen ja Mia Möller

Amazeme Vodka Shot "Kovu" +123 p., laukauskokematon, hyväksytty
Amazeme Velvet Diamond "Windi" 168 p., laukausvarma, hyväksytty
Amazeme Urban Dust "Malla" 122 p., laukauskokematon, hyväksytty
Amazeme Quartz Champagne "Tuikku" 155 p., laukausvarma, hyväksytty

PK-tulokset

27.5.2023
Kuopio
Tuomari: Matti Koistinen

Amazeme Look Who's Here "Jade" FCI-BH hyväksytty

tokotulokset


21.5.2023
Pieksämäki
Tuomari: Harri Laisi

Amazeme English Meadows "Diva" AVO1, 263/320, luokkavoitto

15.4.2023
Lohja
Tuomari: Harri Laisi

Amazeme Like A Gingerbell "Maya" VOI1, 294/320, luokkavoitto, KP ja TK3

1.4.2023
Asikkala
Tuomari: Harri Laisi

Amazeme Keen On More "Flow" AVO1 295,50/320 KP ja luokkavoitto

25.3.2023
Janakkala
Tuomari: Susanna Berghäll

Amazeme Like A Gingerbell "Maya" VOI1 275,50/320 luokkavoitto

18.3.2023
Jyväskylä
Tuomari: Ilkka Stén

Amazeme Jazz Me Up "Remi" AVO1 308/320 KP ja luokkavoittoRAlly-tokotulokset

3.6.2023
Rauma
Tuomari: Päivi Nummi

Amazeme Vodka Shot "Kovu" ALO HYV 93/100

27.5.2023
Forssa
Tuomari: Tarja Hiissa

Amazeme Square Dance "Sissi" ALO HYV 83/100

27.5.2023
Kuopio
Tuomarit: Taru Leskinen ja Linda Wiksten

Amazeme Went So Wild "Velho" AVO HYV 97/100 ja AVO HYV 97/100 + RTK2

18.5.2023
Raasepori
Tuomari: Anna Klingenberg

Amazeme Whirlwind Of Love "Wiima" MES HYV 94/100

14.5.2023
Ylöjärvi
Tuomari: Pia Kivimäki

Amazeme Love Laughs At Locksmiths "Dina" MES HYV 83/100

12.5.2023
Porvoo
Tuomari: Pia Heikkinen

Amazeme Audacious Bumblebee "Weeti" MES HYV 97/100

6.5.2023
Saarijärvi
Tuomari: Maria Riski

Amazeme Love Laughs At Locksmiths "Dina" MES HYV 94/100 ja RTK4

22.4.2023
Porvoo
Tuomari: Tiia Hämäläinen

Amazeme Audacious Bumblebee "Weeti"
MES HYV 82/100

15.4.2023
Joensuu
Tuomari: Kirsi Petäjä

Amazeme Kinda Loves You "Aava" ALO HYV 93/100

7.4.2023
Jyväskylä (tuplakisa)
Tuomarit: Pia Heikkinen ja Tytti Lintenhofer

Amazeme Jazz Me Up "Remi" MES HYV 85/100 ja 82/100

2.4.2023
Loimaa
Tuomari: Mikaela Lindqvist

Amazeme Whirlwind Of Love "Wiima" MES HYV 91/100

1.4.2023
Jyväskylä
Tuomari: Taru Leskinen

Amazeme Love Laughs At Locksmiths "Dina" MES HYV 96/100

25.3.2023
Jyväskylä
Tuomari: Fiia Kivioja

Amazeme Jazz Me Up "Remi"MES HYV 80/100
Amazeme Love Laughs At Locksmiths "Dina" MES HYV 70/100
Amazeme Went So Wild "Velho" AVO HYV 100/100

19.3.2023
Kajaani
Tuomari: Jenni Susi

Amazeme Wise At Heart "Floki" VOI HYV 95/100

5.3.2023
Vantaa
Tuomari: Riikka Timonen

Amazeme Let The World Wag "Vappu" ALO HYV 81/100 ja RTK1

4.3.2023
Joensuu
Tuomari: Taru Leskinen

Amazeme Kinda Loves You "Aava" ALO HYV 95/100

agility


13.5.2023
Jyväskylä
Tuomari: Reetta Pirttikoski

Amazeme Dance 'Til Dawn "Molly" 0-tulos 2-luokassa (hyppyrata), sijoitus 3./7 ja LUVA

1.4.2023
Kajaani
Tuomari: Laura Mättö

Amazeme Wise At Heart "Floki" 0-tulos 1-luokassa (hyppurata), sijoitus 2.5 ja LUVA

19.3.2023
Jyväskylä
Tuomari: Elina Hannikainen-Himanen
0-tulos 2-luokassa (hyppyrata), sijoitus 2./5 ja LUVA

4.3.2023
Kajaani
Tuomari: Mika Moilanen

Amazeme Wise At Heart "Floki" 0-tulos 1-luokassa sekä hyppy- että agilityradalta, sijoitukset 1./1 ja 1./5 ja LUVA x 2

nosework-tulokset


10.4.2023
Kajaani
Tuomari: Minna Sirviö

Amazeme Look Who's Here "Jade" sisäetsintä 100/0 LN


terveystulokset


Amazeme Square Dance "Sissi"
Lonkat: A/A
Kyynärät: 0/0
Olat: terve/terve
Selkä: LTV0, VA0

Amazeme Zodiac Time "Odi"
Lonkat: A/A
Kyynärät: 0/0
Olat: tulkinnanvarainen/tulkinnanvarainen (CT-kuvauksissa terve/tervve)

Amazeme Zappy Iceman "Taneli"
Lonkat: B/B
Kyynärät: 0/0
Olat: terve/terve
Selkä: LTV1, VA0

Amazeme Zoom To The Moon "Tuisku"
Lonkat: A/A
Kyynärät: 0/0
Olat: terve/terve

Amazeme Zugar Mellow Heart "Fanni"
Lonkat: A/A
Kyynärät: 0/0
Olat: terve/terve
Selkä: LTV2


18.2.2023

Viime päivityksessä jäi kokonaan mainitsemassa, että meidän Liettuan vahvistuksemme "Rio" (Amazeme Ultimate Twist) pyörähti tammikuun lopulla Latvian puolella näyttelyssä ja oli VSP. Näin ollen Riosta tuli myös Latvian Muotovalio. Paljon onnea Aiste!

Olemme saaneet myös hienoja rally-tokotuloksia. "Vappu" (Amazeme Let The World Wag) on ehtinyt tässä kisaamassa jo kahden hyväksytyn tuloksen verran rally-tokon alokasluokassa. Kolmaskin hyväksytty tulos olisi tullut mutta panta oli vääränlainen. Rally-tokouransa hienosti aloittanut "Velho" (Amazeme Went So Wild) jatkoi sitä hienosti tänään tehden jo toisen hyväksytyn tuloksen. Viime viikonloppuna kisaamassa oli vuorostaan "Remi" (Amazeme Jazz Me Up), joka teki loistavan tuloksen mestariluokassa. Paljon onnea Outi, Minna ja Satu hienoista tuloksista!

Olen nyt päivittänyt myös Pennnut-sivun. Voit lukea kevään suunnitelmista sieltä.


27.1.2023

Saimme viime viikolla hienoja uutisia, sillä "Valan" (Amazeme Perfect Pink) tiineys varmistui ultrassa. Meille on siis odotettavissa pentuja helmikuun lopulle. Voit lukea lisää pentueesta joko Pennut-sivulta tai pentueen omasta FB-ryhmästä.

Hyvät uutiset eivät kuitenkaan jääneet tähän, sillä tehokaksikkomme Minna ja "Velho" (Amazeme Went So Wild) kisasivat ensimmäisen kerran rally-tokossa tehden samantien huikean sadan pisteen hyväksytyn tuloksen. Paljon onnea Minnalle hienosta rally-tokouran korkkauksesta!


17.1.2023

Tähän kahteen viikkoon olemme saaneet muutamia hienoja tuloksia. Vuoden ensimmäinen näyttely oli reilu viikko sitten Kajaanissa, jonne meiltä osallistui kolme koiraa: "Floki" (Amazeme Wise At Heart), "Sira" (Amazeme Curtains Up) ja "Mokka" (Amazeme Little Miss April). Mokka sai erinomaisen ja sijoittui luokassa kolmanneksi. Sira voitti avoimen luokan SA:n kera ja sijoittui PN-kehässä toiseksi ja sai kolmannen sertin sekä vara-CACIBin. Tämä oli Siran ensimmäinen näyttely isojen tyttöjen luokassa. Floki sijoittui valioluokassa toiseksi SA:n kera ja PU-kehässä kolmanneksi. Floki sai vara-CACIBin, joka vahvistunee CACIBiksi. Paljon onnea Tanja, Kaija ja Leila erinomaisesta päivästä!

Viime viikonloppuna kisattiin rally-tokossa Jyväskylässä. Dina (Amazeme Love Laughs At Locksmiths) kisasi voittajaluokassa tehden hienon hyväksytyn tuloksen, joka oli Dinan kolmas. Näin ollen Dina tienasi itselleen RTK3-koulutustunnuksen. Myös "Remi" (Amazeme Jazz Me Up) ja Satu jatkoivat tasaista tahtiaan tehden varsin kelvon tuloksen mestariluokassa. Paljon onnea Evelle ja Sadulle hienoista tuloksista!


4.1.2023

Ennen kuin summaaan viime vuoden tulokset kasaan, pitänee kuitenkin vielä joulukuun tuloksista jotain mainita, sillä saimme taas yhden uuden valion. Sen lisäksi pari A-koiraa kipasi luvat agilityssa ja yksi tempaisi vielä TK1-koulutustunnuksen. Geenitestien tuloksiakin on tässä ehtinyt tippua. Aloittakaamme kuvassa olevasta supertokoilijasta "Sissistä" (Amazeme Square Dance) kävi tempaisemassa kolmannen ykköstuloksen tokon alokasluokasta ja siten hommasi itselleen TK1-koulutustunnuksen nimensä eteen! Hienoa työtä, Kati ja Sissi!

Agilityssa tulosta ovat tahkonneet "Neela" (Amazeme Secret Kept) ja "Tyyne" (Amazeme Another Story). Molemmat neitokaiset saivat merkinnän kisakirjaansa. Paljon onnea Emma ja Tiina hienoista radoista! Näiden lisäksi olemme saaneet tosiaan yhden uuden voittajatittelin ja yhden uuden Suomen Muotovalion. Satu ja "Wiima" (Amazeme Whirlwind Of Love) matkasivat Tukholmaan Ruotsin Voittaja -näyttelyyn joulukuun puolessa välin ja toivat kotiintuomisina SEV-22-tittelin. Wiima oli siis PN1, VSP ja sai NORD SERTin voittajatittelin lisäksi. Tästä edellisenä viikonloppuna Helsingissä oli kolmipäiväinen näyttely, johon osallistui useampi A-koira. Parhaiten porukasta menestyivät "Jurri" (Simaro Over The Top) (vaikka nyt ei olekaan A-koira mutta vahvasti tiimimme jäsen) ja Jurrin ja Lissun tyttö, "Pimu" (Amazeme Just Steal The Show). Jurri tuli perjantaina ja lauantaina valioluokassa toiseksi ja PU-kehässä perjantaina kolmanneksi ja lauantaina toiseksi. Pimu voitti perjantaina ja lauantaina valioluokan ja sijoittui perjantaina PN3:ksi ja lauantaina PN2:ksi. Isä ja tytär saivat molemmat vara-NORD SERTin. Jurrin toinen tyttö, "Lyyli" (Amazeme Only For Diamonds) voitti perjantaina ison avoimen luokan SA:n kera ja sai lopuilta narttujen SERTin! Hieno saavutus noinkin isossa kisassa kuin Messari!

Oma mummokoirani, "Super" (Amazeme Golden Queen) sai erinomaisen ja sijoittui luokassaan neljänneksi SA:n kera. Äitini hyvässä huomassa ollut "BO" (Simaro Dressed In Black) oli saanut vähän liikaa painoa mutta sai kuitenkin erinomaisen. SA jäi saamatta. Tämä olikin BOn viimeinen näyttely. Vanha herra voi nyt jäädä eläkkeelle komeassa 13 vuoden iässä. Kasvattajaryhmämme oli lauantaina toinen.

Sunnuntain tähdet olivatkin sitten Teijan tytöt, "Tuikku" (Amazeme Pretty Naughty) ja "Valo" (Amazeme Yosemite Diamond). Tuikku voitti avoimen luokan ja sijoittui PN-kehässä neljänneksi saaden viimeisen sertinsä. Tuikku siis valioitui Suomen Muotovalioksi tyylillä eli Messarissa! Valo tuli junioriluokassa toiseksi ja sai vara-juniorisertin sekä lopuksi vielä varasertin! Tuhannesti onnea Teijalle tyttöjen hienosta päivästä ja uudesta valiosta!

Valo on muuten yksi tytöistä, jotka ovat saaneet geenitestin tulokset. Valo on TNS- ja GLAU/GG-kantaja. Valon siskopuoli, "Vala" on CEA-kantaja mutta kaikilta muilta osin normaali. "Malla" (Amazeme Urban Dust) ja "Neela" (Amazeme Secret Kept) ovat kaikilta osin normaali.

AMAZEMEN VUOSI 2022

VALIOT ja VOITTAJATITTELIT

 • FI TVA Amazeme Love Laughs At Locksmiths "Dina"
 • FI TVA ja FI MVA Amazeme Went So Wild "Velho"
 • FI RTVA Amazeme Beaming Beauty "Nekku"
 • FI MVA Amazeme Wise At Heart "Floki"
 • FI MVA Amazeme Dare To Be The One "Endo"
 • FI MVA Amazeme Perfect Pink "Vala"
 • FI MVA Amazeme Pretty Naughty "Tuikku"
 • EE MVA ja EEV-22 Amazeme Just Steal The Show "Pimu"
 • LT MVA Amazeme Ultimate Twist "Rio"
 • FI VMVA Amazeme Golden Queen "Super"
 • FI VMVA Amazeme Supreme Sensation "Liz"
 • FI JMVA Amazeme Yankee Edition "Mason"
 • FI JMVA Amazeme Vodka Shot "Kovu"
 • SEV-22 Amazeme Whirlwind Of Love "Wiima"

NÄYTTELYT

Suomessa Amazeme-koirat olivat kolme kertaa ROP-koirana ja kahdeksan kertaa VSP-koirana. ROP JUN -koirana Amazeme-koirat olivat viisi kertaa ja VSP JUN -koirana kolme kertaa. VET ROP -koirana Amazeme-koirat olivat neljä kertaa ja VET VSP -koirana kerran. PU/PN2-PU/PN4-sijoituksia tuli yli 35 ja itse sertejä 21. Alla on koirakohtaiset saavutukset (toki vuoteen mahtui lukuisia erinomaisia tuloksia mutta listaan tähän vain ns. ruusukkeelliset):

 • Amazeme Curtains Up "Sira": ROP x 1, JUN ROP x 1, SERT x 2, NORD SERT x 1, JUN-SERT x 1
 • Amazeme Dare To Be The One "Endo": VSP x 1, SERT x 1
 • Amazeme Dazzle On A Dime "Nala": NORD VARA-SERT x 1
 • Amazeme Dive Right In "Min": ROP x 1, CACIB x 1
 • Amazeme Entwining Rivers "Zinna": SERT x 1
 • Amazeme Golden Queen "Super": ROP x 1, VET ROP x 1, VET VSP x 1, VET-SERT x 3
 • Amazeme Jade Shines The Brightest "Kiira": ROP x 1, VSP x 1, CACIB x 2, VARA-CACIB x 1
 • Amazeme Just Steal The Show "Pimu": VSP x 1, CACIB x 2, NORD VARA-SERT x 1
 • Amazeme Kicks And Kisses "Taiga": VSP x 1, SERT x 1
 • Amazeme Little Miss April "Mokka": SERT x 1
 • Amazeme Lunatic On The Loose "Uni": SERT x 1
 • Amazeme Only For Diamonds "Lyyli": SERT x 1
 • Amazeme Perfect Pink "Vala": SERT x 1, CACIB x 1
 • Amazeme Pretty Naughty "Tuikku": SERT x 2, VARA-SERT x 1, VARA-CACIB x 1
 • Amazeme Secret Kept "Neela": VSP x 1, SERT x 1, VARA-SERT x 1
 • Amazeme Square Dance "Sissi": SERT x 1
 • Amazeme Supreme Sensation "Liz": VSP x 1, VET ROP x 2, VET-SERT x 3
 • Amazeme Velvet Diamond "Windi": JUN ROP x 1, VARA-SERT x 1, JUN-SERT x 1
 • Amazeme Vodka Shot "Kovu": JUN ROP x 2, JUN VSP x 1, SERT x 2, JUN-SERT x 3
 • Amazeme Wise At Heart "Floki": VSP x 1, SERT x 1, NORD SERT x 1, VARA-CACIB x 1
 • Amazeme Went So Wild "Velho": VSP x 1, SERT x 3, NORD VARA-SERT x 1
 • Amazeme Whirlwind Of Love "Wiima": VSP x 1, NORD SERT x 1
 • Amazeme Yankee Edition "Mason": JUN ROP x 2, JUN VSP x 1, SERT x 2, JUN-SERT x 3, VARA-SERT x 1
 • Amazeme Zenith Diamonds "Mimmi": VARA-SERT x 1, JUN-SERT x 1

AGILITY

 • Amazeme Another Story "Tyyne": kaksi LUVAA ykkösissä
 • Amazeme Bilberry Biscuit "Sohvi": yksi LUVA ykkösissä
 • Amazeme Bejeweled Queen "Brie": nousu kakkosiin, kisasi kakkosissa
 • Amazeme Enth E Nd "Hupsu": nousu ensin kakkosiin ja sitten kolmosiin
 • Amazeme Dance 'Til Dawn "Molly": kisasi kakkosissa
 • Amazeme Icy Chilly Champagne "Särmä": yksi 0-tulos kolmosissa
 • Amazeme Jade Shines The Brightest "Kiira": kisasi ykkösissä
 • Amazeme Kinda Loves You "Aava": kisasi kakkosissa
 • Amazeme Kicks And Kisses "Taiga": kisasi ykkösissä
 • Amazeme Secret Kept "Neela": yksi LUVA ykkösissä
 • Amazeme Smart Illusion "Capo": SERT-H ja 12 nollatulosta kolmosissa
 • Amazeme Queen Of Roads Untraveled "Chili": nousu kakkosiin ja yksi LUVA kakkosissa
 • Amazeme Went So Wild "Velho": kisasi ykkösissä

BH ja PK-KOKEET

 • Amazeme Urban Dust "Malla": FCI-BH
 • Amazeme Bejeweled Queen "Brie": kisasi PAJÄ1:ssa, ei tulosta
 • Amazeme English Meadows "Diva": kisasi PAJÄ2:ssa, ei tulosta
 • Amazeme Like A Gingerbell "Maya": kisasi PAHA1:ssa, ei tulosta

LUONNETESTIT

 • Amazeme Jackpot Is Mine "Martti": LTE-, hyl
 • Amazeme Joke With Me Not "Sani": 157 +++, hyv
 • Amazeme Perfect Pink "Vala": 153 +++, hyv
 • Amazeme Playful Mind "Wilma": LTE0, hyl
 • Amazeme Pretty Naughty "Tuikku": 174 +++, hyv
 • Amazeme Pure Force "Tubli": 142 +++, hyv
 • Amazeme Secret Kept "Neela": 168 +++, hyv
 • Amazeme Went So Wild "Velho": 153 ++, hyv

RALLY-TOKO

 • Amazeme Audacious Bumblebee "Weeti": RTK4
 • Amazeme Beaming Beauty "Nekku": RTK4 ja FI RTVA
 • Amazeme Bejeweled Queen "Brie": RTK3
 • Amazeme Fool Moon "Hoppu": RTK4
 • Amazeme Jazz Me Up "Remi": RTK4
 • Amazeme Joke With Me Not "Sani": RTK2
 • Amazeme Love Laughs At Locksmiths "Dina": RTK2, VOI HYV x 1
 • Amazeme Lunatic On The Loose "Uni": RTK3 ja RTK4
 • Amazeme Twenty Pence "Vinja": RTK4
 • Amazeme Whirlwind Of Love "Wiima": RTK4

TOKO

 • Amazeme Audacious Bumblebee "Weeti": AVO2
 • Amazeme Keen On More "Flow": AVO2
 • Amazeme Bejeweled Queen "Brie": VOI1
 • Amazeme Queen Of Roads Untraveled "Chili": EVL2 x 2, EVL3 x 1
 • Amazeme Let The World Wag "Vappu": AVO1
 • Amazeme Like A Gingerbell "Maya": VOI1
 • Amazeme Love Laughs At Locksmiths "Dina": TK4 ja FI TVA
 • Amazeme Square Dance "Sissi": ALO1 x 3, TK1
 • Amazeme Urban Dust "Malla": ALO1 ja AVO3
 • Amazeme Went So Wild "Velho": EVL1 x 2, TK4 ja FI TVA

TERVEYS

Viime vuonna luustokuvissa kävi yhteensä 10 Amazeme-koiraa. Yhdeksältä kuvattiin lonkat, kyynärät, olat ja selkä. Yhdeltä vain olat ja yhdeltä lonkat, kyynärät ja olat.

Lonkat:
 • A-lonkat: 8
 • B-lonkat: 1
Kyynärät:
 • 0-kyynärät: 9
Olat:
 • terve/terve: 10
Selkä
 • LTV0: 3
 • LTV1: 5


Silmäpeilissä kävi 11 Amazeme-koiraa. Näistä seitsemällä oli täysin puhtaat silmät, kahdella pari ylimääräistä ripseä ja kahdella muu vähämerkityksellinen kaihi.

Kiitos ihan kaikille kasvatinomistajalle hienosta vuodesta! Kiitos myös kaikille muille yhteistyökumppaneille ja ystäville! Kiitos myös jokaiselle teille, jotka olette antaneet uroksenne käyttööni! Ilman yhteistyötämme minulla ei olisi näin hienoja kasvatteja!

Olen myös tänä vuonna nimennyt Vuoden 2022 Amazeme -koirat:

VUODEN AMAZEME NÄYTTELYKOIRA
Amazeme Vodka Shot "Kovu"

VUODEN AMAZEME TOKOKOIRA
Amazeme Square Dance "Sissi"

VUODEN AMAZEME RALLY-TOKOKOIRA
Amazeme Audacious Bumblebee "Weeti"

VUODEN AMAZEME PK-KOIRA
Amazeme Like A Gingerbell "Maya"

VUODEN AMAZEME AGILITYKOIRA
Amazeme Enth E Nd "Hupsu"

Amazeme Like A Gingerbell "Maya" esineruudussa
Kuva: Sanna Hyytiäinen

Amazeme