FI MVA EE MVA VKM-17 RTK1 RTK2 BH
Amazeme Reigning Supreme

Sen lisäksi, että Rolf on hyvin monipuolinen harrastuskoira, se on aivan ihana ja helppo perhekoira. Rolf on ollut kaikinpuolin aina todella helppo, vaikka onkin minun ensimmäinen bordercollieni ja harrastuskoirani.

Harrastuskoirana Rolf on erinomainen, sillä se rakastaa treenaamista, tekee tarkasti töitä ja oppii uudet asiat todella nopeasti. Rolfin ansiosta olen tutustunut näiden kolmen vuoden aikana moniin koiraharrastuksiin, joissa yhdessä olen jopa kerennyt olla maajoukkueessa.

Olemme tähän mennessä ehtineet kisaamaan viidessä eri lajissa ja näiden lisäksi läpäisseet BH-kokeen sekä luonnetestin, tuloksella 142p, laukausvarma.

Rolfin kisalajeihin kuuluu toko, rally-toko, vetolajit, agility ja näyttelyt. Näiden lisäksi olemme jonkun verran harrastelleet myös muitakin lajeja. Lampaillakin Rolf on käynyt muutamia kertoja ja vakuuttanut taidoillaan silläkin saralla. Rolfissa on hyvin paljon potentiaalia lajiin, kuin lajiin, mutta meidän molempien lempiharrastus on ehdottomasti koirahiihto, josta Rolfilla on Suomenmestaruus kultaa ja pronssia.

Vetolajien treenaamiseen menee paljon aikaa, mutta olemme ehtineet jonkun verran muitakin lajeja treenailemaan. Tokossa Rolfilla on ykköstulos sekä alo- että avo-luokasta ja voittajan sekä evl:än liikkeetkin alkaa olla aikalailla kasassa. Rally-tokossa Rolf kilpailee voittajaluokassa. Valjakkohiihdosta Rolfilla on titteli VKM-17 eli vetokoiramestari 2017, jonka se ansaitsi voittaessaan Suomenmestaruuden. Agilityä harrastimme ryhmässä reilu puoli vuotta ja kävimme kesällä jo muutamissa kisoissa. Agilityn pariin palaamme taas ensi kesänä, sillä ehdimme harrastamaan sitä vain kesäaikaan, vetotreenien ollessa tauolla.

Näiden tulosten lisäksi Rolf on pärjännyt näyttelyissäkin erinomaisesti. Tällä hetkellä nimen edessä komeilee tittelit FI MVA Suomen muotovalio ja EE MVA Viron muotovalio.

Minusta Rolfissa parasta on sen luonne. Rolfilla on hyvä tilannetaju käyttäytymisen suhteen, sillä se osaa olla eri tilanteissa hyvällä tavalla hyvinkin erilainen ja järkevä. Rolfista löytyy siis ns. on/off nappula. Rolf on erittäin kiltti ja arjessa huomaamaton koira, joka on kuitenkin treenatessa kuin tulta ja tappuraa. Rolf on hyvin miellyttämisen haluinen koira, joka tekee minulle töitä aina täysillä. Olipa sitten kyse agilitystä, vetotreeneistä tai vaikkapa olohuoneessa tehtävistä tempuista.

Palkaksi sille kelpaa hyvin herkut, kehut ja erityisesti lelut. Rolfilla on lelujen suhteen kova saalisvietti ja taistelutahto. Saalisvietti ei kuitenkaan ulotu lelujen ulkopuolelle, sillä Rolf ei noteeraa mitenkään mihinkään liikkuviin kohteisiin, kuten jäniksiin tai autoihin.

Vaikka Rolf onkin äärimmäisen kiltti koira, se ei ole kuitenkaan kovin herkkä. Se ei jää murehtimaan menneitä eikä tunnu pelkäävän oikeen mitään. Se ei myöskään ota itseensä, jos sille täytyy jostain asiasta sanoa kovemmin. Muutaman kerran Rolfin kimppuun on päässyt hyökkäämään koira, muttei Rolf ole koskaan sanonut mitään takaisin. Se kylmän viileästi odottaa, että minä tulen hoitamaan tilanteen, eikä jää tapahtuman jälkeen murehtimaan menneitä vaan jatkaa touhujaan kuten mitään ei olisi tapahtunutkaan.

Rolf tuleekin hyvin toimeen kaikenlaisten ihmisten ja eläinten parissa. Rolf on käynyt vanhainkodeissa vierailuilla ja hänestä tulee parin seuraavan käyntikerran jälkeen kennelliiton virallinen kaverikoira. Ihmisten lisäksi Rolf rakastaa kaikkia koiria, niin uroksia kuin narttujakin, sillä on luonteeltaan todella koirasosiaalinen.

Rolf on tasapainoinen ja kuuliainen koira, joka on ihan huippu kaveri niin arjessa kuin kisakentilläkin.